ترشی لوبیا سبز یکی از اون ترشی هایی است که بسیار لذیذ است و لازم است که روش درست کردن این ترشی خوشمزه رو بلد باشین. کم کم وارد فصل پاییز می شویم و زمان درست کردن ترشی های خوشمزه است . در این مطلب رورش های درست کردن این ترشی را بصورت خانگی و مجلسی با تمامی جزئیات برای شما توضیح داده ایم.
مواد لازم ترشی لوبیا سبز
لوبیا سبز پاک شده | نیم کیلو |
سیر (تپل) | 6 حبه |
فلفل قرمز | 2 عدد |
فلفل سیاه درسته | 1 قاشق چای خوری |
تخم گشنیز | 1/2 قاشق چای خوری |
نمک | 1_2 قاشق چای خوری |
مرزه و ترخون | از هر کدام یک دسته کوچک |
آب | 1 پیمانه یا یک لیوان سر خالی |
شوید | 1 شاخه کوچک |
لیمو ترش تازه ( از لیمو های ریزی که برای لیمو امنی استفاده میشه) | 1 عدد لیمو ترش ریز |
سرکه | 2 لیوان |
طرز تهیه ترشی لوبیا سبز
مرحله اول:
برای تهیه ترشی لوبیا سبز از لوبیا های تر و تازه و آبدار استفاده کنید. سپس سر و ته لوبیا ها را با یک چاقو تیز جدا میکنیم. آنها را دون آب نمک گذاشته تا به خوبی ضد عفونی شوند . بعد از این کار لوبیا ها را شسته و میگذاریم آب انها به خوبی گرفته و خشک شوند .
مرحله دوم:
در این مرحله آب و سرکه را درون قابلمه ای مناسب ریخته و آن را روی حرارت مناسب و ملایم میگذاریم تا آب و سرکه باهم گرم شوند . بعد از گرم شدن مخلوط آب و سرکه نمک تخم گشنیز فلفل سیاه و فلفل قرمز را به محتویات درون قابلمه اضافه کردیم و خوب هم میزنیم تا بخوبی حل شوند.
مرحله سوم:
باید دقت داشته باشید که در حین همه ی مراحل باید حرارت گاز مناسب و ملایم باشد . چون در غیر این صورت ترکیب سرکه و آب تبخیر میشود و برای مدیریت این موضوع باید دائما قابلمه و محتویات آن را چک کنید . در مرحله بعدی لوبیا سبز ها را به محتویات درون قابلمه اضافه میکنیم و درب قابلمه را میبندیم و صبر میکنیم تا رنگ لوبیا سبز ها تغییر کند . بعد از تغییر رنگ لوبیا سبز ها به مدت 10 الی 15 دقیقه اجازه بدهید که لوبیا ها در قابلمه روی حرارت بمانند تا به خوبی پخته شوند.
مرحله چهارم:
بعد از مدت زمان گفته شده لوبیا هارا از قابلمه خارج کنید و اجازه خنک شدن به آنها دهید و بعد از آن آنها را در ظرف دلخواه و مناسب بریزید . بهتر است ظرفی را که در آن ترشی را می ریزید شیشه ای باشد چون ریختن ترشی در ظروف پلاستیکی به دلیل داشتن سرکه در ترشی ممکن است باعث واکنش دادن سرکه ترشی با ظروف پلاستیکی شود و در نتیجه ترشی خراب می شود. برای جلوگیری کردن و مانع از کپک زدن ترشی شدن باید شیشه یا ظرفی که ترشی را در آن میریزید را تمیز بشویید و حتی کاملا ضد عفونی کنید وبعد از مرحله شست و شو آن را کاملا خشک کنید تا مانع از کپک زدن و خراب شدن ترشی خود باشید .
مرحله پنجم:
در این مرحله لوبیا سبز هارا به ظرف مورد نظر کامل خشک شده تان اضافه نمایید . با افزودن هر مقدار لوبیا اندکی سیر فلفل قرمز و ترخون مرزه نیز به ظرف حاوی ترشی تان اضافه نمایید همانطور که شاید بدانید این کار بصورت تقریبا لایه لایه انجام می پذیرد.
مرحله ششم:
در آخرین مرحله در تهیه ترشی لوبیا سبز مخلوط آب و سرکه را به شیشه ها و یا ظرف های حاوی ترشی اضافه کنید .باید دقت کنید که مخلوط سرکه و آب را باید تا جایی روی محتویات ظرف ترشی بریزید تا کاملا روی لوبیا سبز ها را پوشانده و کمی از آن بالا تر باشد. درب ظرف را محکم و کامل ببندید و از ورود هوای به درون ظرف ترشی جلوگیری کنید در غیر این صورت باعث فساد ترشی شما میشود. اگر دوست دارید میتوانید برای محکم کردن درب ظرف ترشی تان و برای مانع شدن ورود هوا به درون ظرف ترشی روی ترشی را با پارچه و کش پلاستیکی محکم ببندید.
مرحله هفتم:
و در آخر ظرف ترشی تان را به مدت یک هفته تا 10 روز به دور از نور آفتاب و کاملا خشک قرار دهید . بعد از سپری شدن این مدت زمانی ترشی شما آماده است و به دلخواه هر زمانی که دوست داشتید می توانید با غذای مورد علاقه تان نوش جان کنید.
طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با گوجه فرنگی:
اگر میخواهید طعم ترشی لوبیا سبز شما واقعا متفاوت و دلپذیر شود ترشی لوبیا سبز با گوجه فرنگی را امتحان کنید . برای درست کردن این روش از ترشی می توانید از گوجه گیلاسی و یا گوجه فرنگی های ریز استفاده کنید . که در این روش میتوانید به دلخواه از یکی از روش های زیر را انتخاب کنید:
- پوره گوجه فرنگی
- گوجه فرنگی های اسلایس شده
- گوجه فرنگی های درسته
- گوجه فرنگی هایی که با خلال سوراخ شده باشند
طبیعی است که وقتی شما از پوره گوجه فرنگی و یا اسلاید های آن یا حتی از گوجه فرنگی سوراخ شده استفاده میکنید عطر و طعم بیشتری از گوجه در ترشی شما خواهد بود. روش درست کردن این روش متفاوت از ترشی لوبیا مانند روشی است که در بالا توضیح دادیم فقط پوره گوجه فرنگی یا اسلاید ها و خود آن و یا گوجه فرنگی های سوراخ شده در لا به لای لوبیا سبز ها در شیشه و یا ظرف ترشی قرار می گیرند.
روش تهیه پوره گوجه فرنگی:
برای درست کردن پوره گوجه فرنگی کافی است 5 عدد گوجه فرنگی را درون قابلمه آب جوش انداخته و بعد از چند دقیقه آنهارا خارج کنید . پوست آنها را جدا کرده و با دندانه ریز دنده و یا میکسر آن را پوره کنید و از صافی آن را رد کرده و مجددا روی حرارت قرار دهید. بعد از غلیظ شدن آن را همرا با سرکهمخلوط و به محتویات درون شیشه یا ظرف ترشی اضافه کنید.
طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با هویج و گل کلم:
یکی دیگر از تجربه و طعم های ترشی لوبیا سبز استفاده از گل کلم و هویج در دستور تهیه آن می باشد. در این روش تهیه تمامی مراحل مانند ترشی لوبیا سبز که در ابتدای مطلب برای شما توضیح دادیم می باشد .
تنها تفاوتی که دارد این است که از گل کلم و هویج و اگر دوست دارید از فلفل دلمه ای برای مابین لوبیا سبزهای موجود در ظرف و یا شیشه ترشی استفاده میکنید . هویج ها و گل کلم ها و یا به دلخواه فلفل دلمه ای ها را به خوبی شسته و آن ها را خورد کرده و به محتویات درون ظرف یا شیشه ترشی بصورت لایه لایه اضافه میکنیم.