در این پست انواع روش درست کردن ترشی بادمجان را به صورت کامل مشاهده می کنید. ترشی بادمجان یکی از چاشنی هایی است که با غذاهای مختلف می توان آن را میل کرد. که ما در ادامه طرز تهیه 3 نوع از پرطرفدارترین ترشی های بادمجان را توضیح داده ایم
روش درست کردن ترشی بادمجان
1. ترشی بادمجان شکم پر
2. ترشی مخلوط بادمجان
3. ترشی بادمجان ساده
1. روش درست کردن بادمجان شکم پر
مواد لازم:
بادمجان | 3کیلو |
سبزی(ترخون، تره، گشنیز، نعنا) | 1کیلو |
سرکه | 1و نیم لیتر |
نمک، ادویه ترشی، فلفل، گلپر و سیاهدانه | به مقدار دلخواه |
- ابتدا سبزی ها را بشویید تا خشک شوند و بعد آنها را خرد کنید و مقداری سیاهدانه و گلپر به آن اضافه و مخلوط کنید.
- بادمجان ها را بشویید و خشک کنید و یک شکاف از انتها تا میانه روی آنها ایجاد کنید.
- نمک، فلفل، ادویه های ترشی و سرکه را درون یک قابلمه بریزید و مخلوط کنید و بادمجان ها را به قابلمه اضافه کنید و به مدت 10 الی 15 دقیقه روی حرارت قرار دهید تا بادمجان ها در سرکه بجوشند.
- بادمجان ها ا از قابلمه جدا کنید و اجازه دهید تا سرد شوند.
- در این مرحله از ترکیبات سبزیجات که در مرحله اول آماده کردیم درون شکم بادمجان ها بریزید و در ظرف مورد نظر قرار دهید.
2. روش تهیه ترشی مخلوط بادمجان
مواد لازم:
بادمجان | 5 عدد |
سیز | 4 بوته |
پیاز | 4 عدد |
خیار | 10 عدد |
هویج | 5 عدد |
کرفس | 2 ساقه |
گل کلم | 500 گرم |
گلپر، سیاهدانه، نمک و فلفل و ادویه ترشی | به مقدار دلخواه |
سرکه | به مقدار لازم |
- ابتدا تمام سبزیجات( خیار، هویج، بادمجان، سیر، گل گلم و کرفس) را در ظرف بزرگ به اندازه دلخواه خرد کنید و آنها را بشویید و اجازه دهید تا کامل خشک شوند.
- تمام مواد خرد شده را به ترتیب در یک ظرف بریزید و به آنها گلپر، سیاهدانه، فلفل تازه، نمک و سبزی و ادویه ترشی اضافه کنید و به خوبی باهم مخلوط کنید.
- در مرحله مواد مخلوط شده را به آرامی در ظرف مورد نظر بریزید. سرکه، آب و نمک را به آن اضافه کنید به حدی که روی مواد را بپوشاند. درب ظرف را ببندید و اجازه دهید تا ترشی آماده شود.
3. روش درست کردن ترشی بادمجان ساده
مواد لازم:
بادمجان | 1کیلو |
سبزی ترشی | 100 گرم |
فلفل سبز | 4 عدد |
سرکه انگور | 1 و نیم لیتر |
سیر | 250 گرم |
سیاه دانه و گلپر | به میزان لازم |
- ایتدا قسمت های سبز بادمجان را جدا کرده و بادمجان ها را بشویید و خشک کنید و به اندازه دلخواه خرد کنید و کنار بگذارید
- سیر و فلفل ها را خرد کنید . اگر نمیخواهید که ترشی زیادی تند باشد میتوانید مقداری از فلفل ها را خرد کنید و بقیه را بصورت درسته اضافه کنید.
- مقداری آب را درون قابلمه بریزید و اجازه دهید تا به جوش بیاد وقتی که آب جوشید به همان اندازه آب، سرکه اضافه کنید و زمان دهید تا با هم بجوشند.
- وقتی که مخلوط سرکه و آب جوشید فلفل ها را به آن اضافه کنید به مدت 15 دقیقه با شعله بالا زماندهید تا بجوشد و کمی نرم شود
- فلفل ها را از داخل قابلمه بردارید و بادمجان ها را درون قابلمه بریزید و اجازه دهید 8 الی 10 دقیقه بخوشد. توجه داشته باشید که بادمجان ها را خیلی در سرکه نجوشانید که له میشوند.
- بادمجان ها را از قابلمه جدا کرده و سرکه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا سرد شود سپس آن را از صافی رد کنید تا تخم های فلفل و بادمجان از داخل آن جمع شوند
- در یک ظرف بادمجان ها و فلفل، سیر و سبزیجات خشک شده را به صورت لایه لایه اضافه کنید و به سرکه مقداری نمک اضافه کنید و روی ترشی بریزید تا روی مواد را بگیرد.
- در ظرف را محکم ببندید یک روز در محیط خانه و بعد در یخچال نگهداری کنید.