غذاهایی که باعث کاهش استرس می شوند
استرس، اضطراب و تنشهای روزانه از جمله احساساتی هستند که در زندگی پرمشغله سالهای اخیر بسیار رایج است. گاهی این احساسات گذرا بوده اما در برخی مواقع این استرسها مزمن شده و به سلامتی جسمی و روحی ما آسیب می زنند. اگر استرسهای روزانه شما شدت گرفتهاند، شما با خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و افسردگی روبهرو هستید. در این شرایط باید برای حفظ سلامت جسمی و روحی خود، درمانی را در نظر بگیرید تا از تشدید بیماری جلوگیری شود. جالب است بدانید که مصرف برخی مواد غذایی و خوراکیها میتوانند در کاهش و کنترل استرس شما موثر باشند. در این مقاله به برخی نمونههای رایج و تاثیرگذار بر روی استرس اشاره میکنیم پس با ما همراه باشید.
سیبزمینی شیرین
استرس روزانه و مزمن میتواند باعث بروز اختلال در عملکرد کورتیزول شود و همین موضوع باعث ایجاد درد، التهاب و سایر عوارض جانبی خواهد شد. مصرف منابع غنی کربوهیدرات مانند سیبزمینی شیرین میتواند به به کاهش سطح هورمون استرس کورتیزول کمک کند. مطالعات بسیاری در این زمینه انجام شده است؛ گزارشات نشان میدهند افرادی که از منابع غنی کربوهیدرات مانند سیبزمینی شیرین استفاده میکنند نسبت به سایر افراد با کاهش قابل توجه کورتیزول روبهرو خواهند شد.
کنگر فرنگی
کنگر فرنگی سرشار از منیزیم، پتاسیم، ویتامین C، پروبیوتیک و فیبر است. تمامی مواردی که گفته شد میتوانند در کاهش استرس روزانه شما موثر باشند پس میتوانیم بگوییم پیروی از یک رژیم غذایی سالم که حاوی مواد مغذی باشد در کاهش استرس افراد موثر است. کنگر فرنگی به دلیل داشتن مواد مغذی بسیار، در صدر رژیمهای غذایی سالم قرار دارد. همچنین پروبیوتیک موجود در آن باعث تقویت سیستم ایمنی و برقراری تعادل باکتریهای روده خواهد شد. جالب است بدانید که تاثیرات پروبیوتیک موجود در کنگر فرنگی میتواند در کاهش استرس شما تاثیر قابل توجهی داشته باشد. علاوهبر رعایت یک رژیم غذایی سلامت، شما میتوانید با مصرف مکملهای کاهش استرس به درمان این بیماری و شرایط خود کمک کنید.
چغندر سوئیس
چغندر سوئیس، یک نوع سبزی با برگ سبز است که به دلیل داشتن منیزم نقش موثری در کاهش استرس شما ایفا میکنند. استرس زیاد ممکن است ذخایر منیزم شما را تخلیه کنند؛ مصرف این سبزی مفید میتواند به درمان استرس شما کمک کند. همچنین به خاطر داشته باشید که به طور کلی مصرف مواد غذایی سالم در کاهش یا کنترل استرس به شما کمک خواهند کرد.
تخم مرغ
تخم مرغ سرشار از منابع و مواد مغذی بسیاری است. در حقیقت شما با مصرف تخم مرغ بخش زیادی از ویتامینها، مواد معدنی، اسید آمینه و آنتی اکسیدانهای مورد نیاز بدن خود را تامین میکنید. این مواد مغذی در کاهش استرس مزمن شما موثر بوده و باعث کنترل قابل توجه اضطراب خواهد شد. همچنین تخممرغها حاوی یک ماده مغذی به نام کولین هستند؛ کولین در همه مواد غذایی وجود ندارد و شما با تامین این ماده از طریق تخم مرغ میتوانید بر استرس خود غلبه کنید.
صدف
به طور کلی مصرف صدف در بین ایرانیان رایج نیست اما اگر با خواص آن آشنا شوید، قطعا از این ماده غذایی مغذی استفاده خواهید کرد. صدفها سرشار از آمینواسیدهای مفید برای بدن هستند؛ این آمینواسیدها به تولید انتقال دهندههای عصبی مانند دوپامین که برای تنظیم پاسخ استرس ضروری است، کمک میکنند. صدفها سرشار از مواد مغذی دیگری مانند مس، منگنز، روی، ب ۱۲، و سلنیوم هستند که تمامی موارد ذکر شده در کاهش و کنترل استرس نقش موثری دارند.
جعفری
جعفری سرشار از آنتی اکسیدان است؛ آنتی اکسیدانها ترکیباتی هستند که رادیکالهای خنثی را آزاد کرده و از بدن شما در مقابل استرس محافظت میکنند. تحقیقات نشان میدهند که یک رژیم غذایی سرشار از آنتی اکسیدان به جلوگیری و کاهش استرس و اضطراب کمک میکند. استرس اکسیداتیو باعث افزایش احتمال ابتلا به اختلالات روانی و افسردگی خواهد شد و مصرف جعفری به دلیل بالا بردن آنتی اکسیدان لازم بدن، به کاهش استرس کمک خواهد کرد. آنتی اکسیدانهای موجود در جعفری باعث کاهش قابل توجه التهاب خواهند شد و همین موضوع میتواند در کاهش استرس شما نقش موثری داشته باشد.
ماهی چرب
ماهی چرب سرشار از مواد مغذی مانند امگا ۳ و ویتامین D هستند. این مواد مغذی بهطور باورنکردنی باعث کاهش و کنترل استرس شده و در بهبود خلقوخوی افراد موثر است. ماهیهای چرب مانند قزلآلا، ساردین و شاه ماهی در دسترس هستند و شما بهراحتی میتوانید نیاز ماهانه و هفتگی خود را نسبت به این مواد مغذی تامین کنید. جالب است بدانید که امگا ۳ نه تنها برای سلامت مغز موثر و ضروری است بلکه به بدن شما در کنترل استرس کمک میکند. ویتامین D نقش موثری در بهبود سلامت روان افراد دارد. سطوح پایین این ویتامین باعث بروز استرس و افسردگی خواهد شد.
سیر
یکی از مواد مغذی که میتواند در حفظ سلامتی شما نقش موثری داشته باشد، سیر است. سیر سرشار از ترکیبات گوگردی است؛ این ترکیبات باعث افزایش سطح گلوتاتیون خواهند شد. گلوتاتیون، نوعی آنتی اکسیدان است که در واقع اولین خط دفاعی بدن شما در مقابل استرس خواهد بود. تحقیقات بسیار زیادی درباره مصرف سیر و تاثیر آن بر روی کاهش استرس انجام شده است. این تحقیقات نشان میدهند که مصرف سیر به سلامت جسمی شما کمک میکند و همین موضوع باعث کاهش استرس و اضطراب شما خواهد شد. البته محققان معتقدند که در اینباره تحقیقات انسانی بیشتری لازم است.
تخمه آفتابگردان
مغزها ارزش غذایی بسیار بالایی دارند؛ در نتیجه میتوانیم بگوییم که مصرف آجیل و مغز میتوانند در حفظ سلامت جسمی و روحی شما بسیار موثر باشند. تخمه آفتابگردان، یک منبع غنی از ویتامین E است. این ویتامین محلول در چربی، نوعی آنتی اکسیدان کاربردی و قوی بوده که برای سلامت روان شما لازم است. کمبود این ویتامین در بدن شما با افزایش استرس و اضطراب رابطه مستقیمی دارد پس بهتر است برای دریافت آن برنامه مشخصی در نظر بگیرید. تخمه آفتابگردان شامل مواد مغذی دیگری از جمله سلنیوم، روی، ویتامینهای B، منیزیم، منگنز و مس است که در کنترل و کاهش استرس شما موثرند.
ارده کنجد
ارده در دسته مواد غذایی تهیه شده از کنجد بوده که سرشار از اسید آمینههای مورد نیاز بدن است. ال تریپتوفان یک نوع اسید آمینه کاربردی برای بدن بوده که در تنظیم انتقال دهندههای عصبی مانند دوپامین و سروتونین نقش موثری دارد. در صورتی که از یک رژیم غذایی سرشار از ال تریپتوفان پیروی کنید، این احتمال وجود دارد که علائم و عوارض استرس، اضطراب و افسردگی در شما کاهش یابد. برخی گزارشات نشان میدهند که احتمال ابتلا به استرس و افسردگی در افرادی که از این ماده مغذی استفاده میکنند نسبت به سایر افراد که اسید آمینه پایینی نیز دارند، بسیار کمتر است.
کلام آخر
مواد غذایی و نوشیدنیهای بسیاری وجود دارند که به دلیل حجم بالای مواد مغذی و ویتامینها باعث کاهش استرس و اضطراب شما میشوند. همچنین دریافت این ویتامینها میتواند یکی از عوامل اصلی جلوگیری از افسردگیهای مزمن باشد. در این متن به برخی از مواد غذایی موثر در کاهش و درمان استرس اشاره شده اما همچنان باید بدانید که مواد مغذی بسیاری وجود دارند که سلامت روح و جسم شما را تضمین میکنند. رعایت یک رژیم غذایی سرشار از مواد مغذی، انجام مداوم فعالیتهای ورزشی و مصرف مکملهای کاهش استرس میتوانند اضطراب و افسردگی را از شما دور کنند. در صورت ابتلا به استرس مزمن و زمانی که راههای ارائه شده در درمان شما موثر نبودند، حتما با پزشک متخصص در اینباره مشورت کنید.