روان درمانی چیست؟ نشانه های مهم نیاز به روان درمانگر

افزایش مشکلات زندگی و تنش های زیاد می تواند افراد را در برهه ای از زندگی با بحران های روحی و روانی سختی درگیر کند. ایجاد احساس افسردگی، خشم، اضطراب و… از جمله مواردی است که می تواند در نتیجه فشارهای زندگی فرد آن را تجربه کند.

روان درمانی چیست؟ نشانه های مهم نیاز به روان درمانگر

در این شرایط استفاده از خدمات روان درمانی بسیار کمک کننده است. برای اینکه بتوانید تصور درستی از این موضوع داشته باشید باید بدانید که “روان درمانی چیست” و چرا به آن نیاز دارید. در این مقاله سعی داریم به شما بگوییم که “روان درمانی چیست” و در چه شرایطی نیازمند کمک یک روان درمانگر میباشید.

روان درمانی چیست؟

همانطور که از نام روان درمانی مشخص است، تخصص این حوزه متمرکز بر درمان مشکلات روحی و روانی است. این مشکلات می تواند منجر به بروز اختلالات و مشکلاتی در روح و روان انسان ها شود که نتیجه آن به شکل افسردگی، اضطراب و… بروز می کند. این مشکلات می تواند به دلایل مختلف ایجاد شود.

از بحران های مالی و شغلی و خانوادگی گرفته تا از دست دادن عزیزان، طلاق، اعتیاد و… . از همین رو استفاده از روش های مختلف روان درمانی می توان با آسیب های کمتری از این بحران ها و چالش ها عبور کرد. کار روان درمانی بر عهده مشاوره های روانشناس است که امروزه به وفور درباره آن اطلاعات دارید.

ارائه خدمات مشاوره آنلاین روانشناسی، مشاوره های حضوری، مشاوره های گروهی و… از جمله خدماتی است که می توان برای بهبود احوالات روحی و روانی در مسیر روان درمانی از آن استفاده کرد.

از مهمترین فوایدی روان درمانی به همراه دارد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خودشناسی
  • رسیدن به هدف های برنامه ریزی شده
  • بهبود روابط بهتر
  • بهبود وضعیت سلامت روحی و روانی
  • پیشرفت در مسیر زندگی

 روان درمانگر کیست؟

روان درمانی چیست؟ نشانه های مهم نیاز به روان درمانگر

در توضیح مختصری می توان گفت رواندرمانگر به کسی گفته می شود که تحصیلات علمی و آکادمیک در حوزه روانشناسی، روانپزشکی، روانکاری و مددکاری اجتماعی را کسب کرده است. این افراد این توانایی را دارند که با استفاده از دانسته های علمی و تجربیات خود برای بهبود احوالات روحی و روانی افراد اقدام کنند.

روان درمانگرها این توانایی را دارند که مشکلات روحی و اختلالات روانی مختلفی را درمان کنند. از جمله این اختلالات می توان به  اختلال دوقطبی، وسواس فکری، اختلالات شخصیتی، درمان مشکلات ارتباطی و جنسی، آسیب های روحی پس از طلاق و فقدان عزیزان و… اشاره کرد.

رواندرمانگر ممکن است رویکردهای مختلفی را برای درمان بیماران خود انتخاب کنید که مهمترین آن ها عبارت است از:

  • 1- درمان های شناختی- رفتاری
  • 2- رفتار درمانی
  • 3- درمان بین فردی
  • 4- درمان روان پویشی
  • 5- درمان حمایتی
  • 6- گروه درمانی

علائمی که نشان می‌ دهند به روان درمانگر  نیاز دارید

روان درمانی چیست؟ نشانه های مهم نیاز به روان درمانگر

شاید برای شما سوال باشد که چه زمانی نیازمند مراجعه به روان درمانگر هستید؟

پاسخ به این سوال را می توان در مشاهده علائم مختلف پیدا کرد. این علائم به شما نشان می دهد که برای حل مشکلات و مسائل خود نیازمند کمک یک رواندرمانگر می باشید. از جمله مهمترین این علامت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

مورد اول: مشکل در تنظیم احساسات 

یکی از علائم جدی در نیاز فرد به روان درمانگر، ناتوانی در تنظیم احساسات است. تحریک پذیری زیاد، کج خلقی، عصبانیت های ناگهانی، خشم کنترل نشده، افسردگی و… از جمله این علائم به شمار می آید.

اگر فرد مدام در این حالت باشد رفته رفته احساس بی علاقگی و پوچی در زندگی را پیدا می کند که در شکل ظاهری خود را به شکل عصبانیت و خشم، غم و افسردگی، خصومت و… بروز می دهد. در چنین شرایطی فرد باید برای بهبود حال خود از کمک های روان درمانگر خبره استفاده کند. رواندرمانگر به فرد کمک می کند که بتواند بر احساسات ناخوشایندی که انرژی وی را تحلیل می دهد و منجر به رفتارها و احساسات ناخوشایند می شود، غلبه کند.

مورد دوم: نداشتن عملکرد موثر در محیط کار، خانه یا مدرسه

غالبا افراد گاهی به دلیل برخی مشکلات تکراری یا ناگهانی دچار اختلال در عملکرد موثر خود می شوند. البته این موضوع زمانی پررنگ تر است که فرد با مشکلات روانی و عاطفی نیز به طور همزمان درگیر باشد. در این شرایط فرد با کاهش قدرت توجه، تمرکز، حافظه و انرژی مواجه می شود. از همین رو میل خود را نسبت به کار و درس از دست می دهد.

این موضوع کاهش بهره وری را به همراه دارد که می تواند موقعیت شغلی و تحصیلی فرد را متضرر کند. در این شرایط پیش از آنکه فرد با بحران های جدی تری مانند اخراج از محل کار یا افت تحصیلی شدید مواجه شود، لازم است از کمک یک مشاور روان درمانگر استفاده کند.

مورد سوم: لذت نبردن از زندگی

یکی از دیگر علائمی که می تواند نشان دهنده نیاز شما به خدمات روان درمانی باشد، لذت نبردن از زندگی است. غالبا افراد زمانی که یک مشکل روحی را پشت سرگذاشته یا با آن دست به گریبان هستند، احساس می کنند ارتباطشان با زندگی قطع شده است. از همین رو حتی تکرار و انجام کارهایی که قبلا از آن لذت می بردند، حال آن ها را خوب نمی کند. این افراد رفته رفته با احساس افسردگی، اندوه، تنهایی، پوچی و دیگر احساسات ناخوشایند دست و پنجه نرم می کنند.

در این شرایط فرد نیازمند کمک روان درمانگر می باشد. در حالات پیشرفته تر این موضوع می تواند بر سلامت جسمی فرد نیز تاثیر منفی داشته باشد. چرا که فرد رفته رفته میل به خورد و خوراک را نیز از دست می دهد یا به شکل افراطی به آن روی می آورد.

مورد چهارم: اختلال در خواب یا خورد و خوراک

زمانی که فرد یک بحران طولانی یا سخت را پشت سر می گذارد از فرط اضطراب و استرس دچار اختلال شدید در خواب یا خورد و خوراک می شوید. این بحران می تواند طلاق و جدایی، فقدان عزیزان و… باشد. در چنین شرایطی که کیفیت زندگی شما با افول مواجه شده و می تواند تاثیر منفی بر روابط کاری و فرد و اجتماعی شما داشته باشد، نیازمند کمک یک روان درمانگر هستید.

اگر علائمی مانند اختلال خواب یا اشتها را در خود مشاهده کردید، حتما در کوتاه ترین زمان ممکن برای درمان آن اقدام کنید. طولانی شدن این اختلالات می تواند رفته رفته کیفیت و ابعاد مختلف زندگی شما را نیز تحت تاثیر قرار دهد و با مشکلات خلقی و ارتباطی شدید مواجه شوید.

نتیجه گیری

انسان ها در برهه های مختلف زندگی خود ممکن است تجربیاتی را از سر بگذرانند که می تواند آسیب های روحی و روانی سنگینی در آن ها برجای بگذارد. در این شرایط استفاده از کمک های یک روان درمانگر بسیار کمک کننده است. مرکز خدمات مشاوره دکتر مهسا کاشفی زاده عضو انجمن علمی روانشناسان ایران، یکی از مراکز با تجربه و خوشنام در زمینه ارائه خدمات روان درمانی است. شما نیز می توانید بدون در نظر گرفتن محدودیت زمانی و مکانی در زمینه های مختلف روانشناسی مشاوره های لازم را به صورت آنلاین، حضوری یا تلفنی دریافت کنید.

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه