معرفی انواع روش های رفع جوش

دسته بندي : معرفی بازار
تاريخ : 3 آبان

جوش‌ها به دلیل عدم رعایت بهداشت پوست، سیگار، عوامل ژنتیکی و… بر روی پوست صورت و بدن ایجاد می‌شود و ظاهری ناخوشایند ایجاد می‌کنند. برای درمان جوش، مهم‌ترین مرحله شناسایی علت آن است، در غیر این صورت در بسیاری از موارد، درمان جوش نتایج کوتاه مدتی به همراه خواهد داشت.

تمام انواع جوش‌ قابل درمان هستند. اما با مراقبت بهداشتی از پوست، می توانید جوش را درمان کرده و از بروز آن جلوگیری کنید. در این مقاله سعی نمودیم به معرفی روش‌های مناسب برای از بین بردن جوش بپردازیم.

معرفی انواع روش های رفع جوش, پورتال خبری فرهنگی گهر

درمان دارویی جوش

برخی داروها برای جوش‌هایی که به فرم متوسط تا شدید هستند، مناسب است. از داروهایی که برای درمان جوش استفاده می‌شوند عبارتند از:

  • بنزوئیل پروکساید
  • رتینوئیدهای موضعی
  • آنتی بیوتیک‌های موضعی
  • اسید آزلائیک
  • قرص آنتی بیوتیک
  • داروهای هورمونی

درمان جوش‌ ها ممکن است چند ماه طول بکشد، بنابراین مهم است که صبور باشید و درمان توصیه شده را ادامه دهید.

درمان جوش و آکنه با بنزوئیل پروکساید

بنزوئیل پراکسید به عنوان یک درمان ضد باکتری موضعی شناخته شده است و خواص ضدالتهابی و ضد باکتری دارد و به کاهش جوش‌های صورت کمک می‌کند.

این دارو به صورت بدون نسخه در انواع مختلفی از غلظت‌ها فروخته می‌شود. در حالت ایده آل، کرم‌ها و ژل‌ها را باید حدود ۱۵ دقیقه بعد از شستشو و خشک شدن پوست، روی آن بمالید. حداقل یک ساعت بعد از استفاده از کرم یا ژل بنزوئیل پراکسید، صورت خود را بشویید.

معرفی انواع روش های رفع جوش, پورتال خبری فرهنگی گهر

بنزوئیل پراکسید معمولاً به صورت کرم یا ژل در دسترس است و یک یا دو بار در روز استفاده می‌شود. این دارو را باید کم مصرف کرد، استفاده زیاد از آن می‌تواند پوست شما را تحریک کند.

عوارض جانبی رایج بنزوئیل پراکسید عبارتند از:

  • – سوزش و قرمزی پوست
  • – خشکی و احتمالاً لایه برداری
  • – علائم واکنش آلرژیک مانند بثورات پوستی / کهیر / خارش

عوارض جانبی معمولاً خفیف هستند و پس از پایان درمان باید برطرف شوند.

برای اینکه نتایج مطلوب حاصل شود، حداقل به مدت شش هفته از آن استفاده کنید. در صورتیکه بعد از استفاده به مدت دو ماه تغییری مشاهده نکردید، توصیه می‌شود با متخصص پوست خود صحبت کنید.

رتینوئیدهای موضعی

رتینول یکی از محبوب‌ترین محصولات بهداشتی و مراقبت از پوست با خواص ضد پیری و جوانسازی پوست است.

با کمک پروتئین‌های خاصی در پوست، رتینول به اسید رتینوئیک تبدیل می‌شود و به چرخه تولید سلول‌های جدید پوست کمک می‌کند. این ترکیب به شکل موضعی مصرف می‌شود. برخی از رتینوئیدها بدون نسخه در دسترس هستند.

برای مشاهده بهترین نتایج، محصولات حاوی رتینول باید روزانه استفاده شوند. مشاهده تغییرات بزرگ ممکن است زمانی طول بکشد. معمولاً یک دوره ۶ هفته‌‌ای مورد نیاز است، ممکن است به شما توصیه شود که پس از این دوره، مقدار دارو را کاهش دهید.

آنتی بیوتیک‌های موضعی

آنتی بیوتیک‌های موضعی به حذف باکتری‌های روی پوست، کمک می‌کنند. آنها به شکل پماد یا ژل برای یک یا دو بار در روز استفاده می‌شوند.

معمولاً یک چرخه ۶ تا ۸ هفته‌‌ای توصیه می‌شود. پس از آن، درمان متوقف می‌شود، زیرا این خطر وجود دارد که باکتری‌های روی صورت نسبت به آنتی بیوتیک‌ها مقاوم شوند.

موپیروسین یک آنتی بیوتیک است که از رشد باکتری‌ها روی پوست شما جلوگیری می‌کند. موپیروسین موضعی برای درمان عفونت‌های پوستی و درمان جوش استفاده می‌شود.

آزلائیک اسید ضد لک و ضد جوش

آزلائیک اسید در غلاتی مانند گندم، جو و چاودار وجود دارد. این اسید طبیعی دارای خواص ضد التهابی و ضد میکروبی است. این اسید از بروز مشکلات پوستی جلوگیری می‌کند و باکتری‌های ایجاد کننده آکنه در منافذ پوست را از بین می‌برد. این دارو به صورت ژل، کف و کرم دسترس است و معمولاً دو بار در روز (یا یک بار در روز اگر پوست شما حساس است) استفاده می‌شود. این دارو به نور خورشید حساس نیست، بنابراین نیازی به دوری از نور خورشید نیست.

قرص‌های هورمونی برای درمان جوش

جوش هورمونی به طور کلی در صورت، سینه، کمر ظاهر می‌شود. اکثر جوش‌ها و آکنه‌هایی که در دوران بلوغ و نوجوانی ظاهر می‌شوند در سن بیست سالگی تقریبا ناپدید می‌شوند.

داروهای هورمونی اغلب می‌توانند به خانم‌های مبتلا به جوش‌های پوستی کمک کنند، به ویژه در مواردی که پوست در طول قاعدگی شعله‌ور می‌شود یا مربوط به یک بیماری هورمونی مانند اختلال تخمدان پلی کیستیک است.

متخصصان معمولاً قرص‌های ضد بارداری خوراکی ترکیبی برای این خانم‌ها تجویز می‌کنند. در واقع اگر خانمی از نظر جنسی فعال نباشد، مصرف قرص می‌تواند از ایجاد آکنه هورمونی در او جلوگیری کند.

کو- سیپریندیول

کو- سیپریندیول یکی دیگر از درمان‌های هورمونی است که می‌توان برای درمان موارد شدید آکنه هورمونی که به آنتی بیوتیک‌ها پاسخ نداده است، استفاده کرد. این درمان‌های هورمونی باید حتماً زیر نظر پزشک متخصص تجویز شود.

اگر باردار هستید یا در دوران شیردهی هستید، مصرف کوسیپریندیول بی‌خطر نیست. زنان باید قبل از شروع درمان آزمایش بارداری انجام دهند.

ایزوترتینوئین

ایزوترتینوئین درمانی برای آکنه و جوش شدید پوستی است. این دارو میزان باکتری‌های روی پوست را کاهش می‌دهد و علاوه بر این بر عملکرد غدد پوستی که سبوم ترشح می‌کنند، تأثیر می‌گذارد وآنها را کاهش می‌دهد. ایزوترتینوئین زیر مجموعه ویتامین A است.

ایزوترتینوئین را همراه با غذا و طبق هماهنگی پزشک، اغلب ۲ بار در روز به مدت ۱۵ تا ۲۰ هفته می‌توان مصرف کرد. دوز ایزوترتینوئین مصرفی بستگی به وزن بیمار، وضعیت سلامت و پاسخ بدن او به دارو دارد.

استفاده از این دارو، پوست را فوق العاده خشک و حساس می‌کند، بنابراین جلوگیری از عوامل محرک مانند نور خورشید، لیزر موهای زائد و غیره و استفاده از روش‌های لایه برداری و… لازم است.

معرفی انواع روش های رفع جوش, پورتال خبری فرهنگی گهر

درمان‌های غیر دارویی جوش

بسیاری از درمان‌های جوش نیازی به مصرف دارو ندارند. سایر درمان‌های غیر دارویی عبارتند از:

– درمان فتودینامیک تراپی 

روش‌های درمانی زیادی برای جوش و آکنه وجود دارد، علاوه بر درمان دارویی، از نور آبی یا لیزر نیز استفاده می‌شود. یک روش کاملاً جدید برای درمان جوش‌های مقاوم استفاده از ترکیبی نور و محلول‌های حساس به نور است. این روش درمان فتودینامیک تراپی نامیده می‌شود.

 ابزار کوچکی به شکل قلم که می‌تواند برای از بین بردن جوش‌های سرسیاه و سرسفید استفاده شود.

– لایه برداری شیمیایی 

در این روش از محلول شیمیایی استفاده می‌شود و مالیدن این محلول روی پوست صورت باعث می‌شود، پوست لایه برداری شود و پوست جدیدی جایگزین آن شود.

– میکرودرم ابریژن 

روشی غیر تهاجمی، غیر جراحی، بدون درد، ایمن و موثر برای پاکسازی و جوانسازی پوست است.

شما عزیزان،  می توانید تجربه خود را با ما و سایر خوانندگان  در میان بگذارید. به ما بگویید کدام روش درمانی جوش صورت و سایر نواحی پوست موثر بوده است؟ در مورد نوع جوش خود بنویسید و نحوه برخورد خود را با آن به ما بگویید تا سایر مخاطبان نیز از تجربه شما بهره مند شوند.

منبع: مرکز مراقبت پوستی مایا 

آخرين هاي اين بخش
ديگران چه مي خوانند
دیدگاه ها
برای ارسال دیدگاه مرتبط با این مطلب کلیک کنید

گـهـر در شبکه هاي اجتماعي