مراحل اجرای نبشی کشی ساختمان؛ 6 نکته‌ای که باید رعایت کنید!

نبشی کشی ساختمان از مراحل اصلی در ساخت هر سازه‌ای، با هر کاربری و هر ظاهری است که باید با رعایت نکات اصولی صورت گیرد. این فرایند به شکل کامل به مقاومت ساختمان در برابر عوامل مخرب مربوط است و همین موضوع باعث شده تا مقررات و استاندارد‌های زیادی برای اجرای نبشی کشی ساختمان وجود داشته باشند.

مراحل اجرای نبشی کشی ساختمان؛ 6 نکته‌ای که باید رعایت کنید!

اگر مشتاق به کسب اطلاعات بیشتر در این باره هستید، تا انتهای این نوشته با بررسی مراحل اجرایی نبشی کشی ساختمان و 6 نکته‌ای که در این فرایند باید رعایت کنید، همراه ما باشید.

نبشی کشی چیست و چرا اجرا می‌شود؟

پیش از بررسی مراحل نبشی کشی ساختمان بهتر است بررسی کنیم که این فرایند اصلا چرا اجرا می‌شود و چه کاربردی دارد؟ نبشی کشی ساختمان فرایندی است که با هدف محافظت از دیوارها در برابر فرسایش و تخریب اجرا می‌شود.

در نبشی کشی تلاش می‌شود تا دیوار‌ها را به بهترین و مقاوم‌ترین شکل ممکن به اسکلت اصلی سازه اتصال داد که همین امر باعث می‌شود تا مقاومت دیوار‌ها در برابر عوامل مخرب مانند زلزله و همچنین فرسایش در طول زمان بیشتر شود.

نبشی‌ها در واقع پروفیل‌های فولادی‌ای هستند از دو ضلع عمود بر هم تشکیل شده‌اند. این المان‌ها به دو شکل بال مساوی و بال نامساوی تولید می‌شوند که هر کدام کاربرد‌های خاص خود را داشته که موضوع این بحث نیست. این نبشی‌ها به صورت تکی و یا دوبل در سازه‌ها به کار گرفته می‌شوند که انتخاب نوع استفاده و اجرا، بستگی به شرایط سازه و قطعه‌ای دارد که قصد نبشی کشی آن را دارید.

مراحل اجرای نبشی کشی ساختمان

استفاده از نبشی ال شکل در قسمت‌های مختلف یک سازه را نبشی کشی می‌گویند. اما این فرایند به این سادگی‌ها هم نیست و همانطور که گفته شد، اجرای نبشی دارای جزئیات و استاندارد‌های زیادی است به حدی که حتی مقررات سفت و سختی هم برای آن لحاظ شده است. در ادامه مراحل نبشی کشی ساختمان را بیشتر بررسی خواهیم کرد.

تهیه نقشه‌ها

نبشی کشی ساختمان یک فرایند مهندسی است و مانند هر فرایند دیگری، امکان اجرای آن بدون استفاده از نقشه و طراحی‌های دقیق وجود ندارد. از این رو باید در ابتدا نقشه‌های دقیق سازه اجرا شده را داشته باشید تا بتوانید تعداد و فضای مناسب برای اجرای نبشی‌ها را بررسی کرده و نقشه‌ای جداگانه برای نبشی کشی تهیه کنید. این مرحله اهمیت زیادی دارد چرا که اگر نبشی‌ها در مکان نادرست متصل شوند، نه‌تنها مقاومت ایجاد نمی‌کنند، بلکه خود می‌توانند عاملی خطرساز برای دیوار‌ها در نهایت ساختمان باشند.

مشخص کردن نقاط نبشی‌ها

بر اساس نقشه‌های در دست و نکات فنی نبشی کشی ساختمان، نیاز است تا مناسب‌ترین نقاط برای نبشی‌ها انتخاب شوند. این نقاط عموما نقاط اتصال دیوارها به یکدیگر و یا به زمین هستند اما در این بین ممکن است استثنائاتی هم وجود داشته باشند که تشخیص آن به عهده مهندس ناظر پروژه است. برای تعیین نقاط مناسب نبشی کشی باید متغیرهایی مانند شرایط سازه، وزن دیوار‌ها، ابعاد دیوار‌ها و برخی موارد مشابه دیگر را در نظر بگیرید.

نصب پیچ‌های نبشی

بعد از مشخص کردن نقاط مناسب برای نبشی کشی ساختمان، نیاز است تا پیچ‌های نبشی را در نقاط مشخص شده نصب کنید. این پیچ‌ها به عنوان نقاط مرجع برای سایر مراحل ساختمان‌سازی عمل می‌کنند و اهمیت زیادی دارد که دقیقا طبق نقشه‌ها و محاسبات از پیش تعیین شده نصب شده باشند چرا که علاوه بر فرایند نبشی کشی ساختمان، تقریبا روی کل شرایط سازه تاثیرگذار هستند.

مراحل اجرای نبشی کشی ساختمان؛ 6 نکته‌ای که باید رعایت کنید!

نصب خطوط راهنما

در این مرحله از فرایند نبشی کشی ساختمان، از روی پیچ‌های نبشی که در مرحله قبلی نصب شدند، خطوط راهنما با استفاده از طناب کشی یا لیزر باید ایجاد می‌شوند. این خطوط به عنوان خطوط اصلی برای قرار دادن دیوار‌ها، ستون‌ها و سایر اجزای ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد و باید دقیق اجرا شده باشند.

بررسی دقیق

این مرحله به نوعی تست سازه و بررسی جوانب آن است. در این مرحله باید بررسی کنید که همه چیز درست قرار گرفته باشد و هیچ‌گونه انحرافی در مختصات نقاط پیچ نبشی، خطوط راهنما و سایر موارد وجود نداشته باشد. توجه به این مرحله مهم است زیرا اگر اشتباهی تا به اینجا رخ داده باشد، اصلاح آن کار نسبتا ساده‌ای است اما اگر مراحل بعدی اجرا شوند و دیوار کشی‌ها صورت گیرند، اصلاح مشکلات کار بسیار سختی خواهد بود؛ بنابراین توصیه می‌شود حتما بررسی‌ها را به شکل دقیق و با حوصله انجام دهید.

اجرای مراحل بعدی

پس از اجرای نبش کشی، مرحله بعدی ساختمان‌سازی مانند بنا نهادن دیوار‌ها، ستون‌ها، پوشش‌دهی سازه و تاسیسات ساختمانی آغاز می‌شوند. خطوط راهنما و نقاط نبشی کشی مهم‌ترین عوامل برای تعیین موقعیت ابعاد سایر اجزای ساختمان هستند.

ضوابط و مقررات اجرای نبشی کشی ساختمان 

نبشی کشی یک مرحله حیاتی و بسیار مهم در ساختمان‌سازی است که اگر هرگونه اشتباه و بی‌دقتی در آن باشد، می‌تواند صدمات زیادی را برای سازه به وجود بیاورد. همین امر باعث شده تا یک‌سری مقررات و قوانین برای این فرایند وجود داشته باشند که در ادامه برخی از این مقررات بررسی شده‌اند.

  • حداکثر ارتفاع دیوار غیرسازه‌ای از تراز کف 3.5 متر است.
  • لبه‌های قائم تمام دیوارهای غیرسازه‌ای باید مهار شوند.
  • حداکثر طول مجاز هر دیوار غیرسازه‌ای بین دو کلاف قائم، نباید از 6 متر یا 40 برابر ضخامت آن بیشتر باشد.
  • دیوارهای داخلی یا تیغه‌های با ارتفاع بیش از 1.8 متر، باید به شکل مناسبی مانند استفاده از وادارها، از نظر جانبی به سازه مهار شوند.
  • لبه‌های فوقانی دیوار غیرسازه‌ای که در تمام ارتفاع ادامه ندارد باید با کلاف فولادی یا ناودانی نمره 6 یا معادل مقطع بتن مسلح یا چوبی که به دیواره سازه‌ای یا کلاف‌های احاطه‌کننده دیوار غیرسازه‌ای متصل باشد، مقید گردد.

عدم توجه به این قوانین علاوه بر اینکه مشکلات قانونی زیادی را برای سازه به وجود می‌آورد، باعث بروز مشکلات فنی نیز خواهد شد.

خرید انواع نبشی با بهترین قیمت

نبشی یکی از مقاطع فولادی پر کاربرد در ساختمان‌سازی است که تا به اینجا نکات اجرایی آن را در هر ساختمان بررسی کردیم. در این بین یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید به آن توجه داشته باشید، استفاده از نبشی‌هایی با کیفیت و مقاومت مناسب است. اگر قصد خرید چنین نبشی‌هایی را دارید، پیشنهاد ما برای شما مجموعه بازرگانی آیرومارت است.

آیرومارت تمامی محصولات خود را از تولید کنندگان معتبر تامین کرده و با خدماتی نظیر قیمت رقابتی، امکان بررسی وضعیت دقیق سفارش و از همه مهم‌تر، مشاوره رایگان خرید به مشتریان ارائه می‌دهد.

برای کسب اطلاعات بیشتر، خرید و بررسی قیمت انواع نبشی، قیمت ناودانی سنگین و هر نوع مقاطع فولادی دیگری، تنها کافی است که به سایت آیرومارت به آدرس www.iromart.com مراجعه کرده و یا با شماره تلفن 02145306 تماس حاصل کنید.

مراحل اجرای نبشی کشی ساختمان؛ 6 نکته‌ای که باید رعایت کنید!

کلام آخر

در فرایند نبشی کشی ساختمان، جزئیات و نکات بسیاری وجود دارند چرا که این فرایند به شکل مستقیم بر روی مقاومت سازه تاثیرگذار است و هرگونه اشتباه در آن می‌تواند منجر به مشکلات زیادی شود. از این رو ما در این نوشته کوشیدیم تا مراحل نبشی کشی ساختمان و یک‌سری نکات کلی در این باره را برای شما تشریح کنیم و امید است که مطالب مذکور برای شما مفید بوده باشند.

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه