در این مطلب نحوه پخت و تهیه تورندو را آموزش می دهیم، تورندو یک غذای خوشمزه و شیک مجلسی است که با گوشت گوساله، قارچ و سس تهیه و سرشار از آهن و پرورتئین می باشد. این غذا اصالتاً فرانسوی دارد و در ایران نیز به عنوان یک غذای شیک و مجلسی شناخته میشود.
طرز تهیه تورندو فرانسوی
مواد لازم برای تهیه تورندو
- فیله گوساله: 300 گرم
- قارچ: 100 گرم
- پیاز: 1 عدد
- سیر: 2 حبه
- کره: 50 گرم
- جعفری: 2 قاشق غذاخوری
- سس گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
- سرکه: 1 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه تورندو
- فیله گوساله را به ضخامت 2 سانتی متر برش بزنید و با بیفتک کوب کمی بکوبید.
- پیاز و سیر را نگینی خرد کنید و در مقداری کره تفت دهید تا نرم و شفاف شوند.
- قارچها را ورقه ورقه کنید و به پیاز و سیر اضافه کنید و تفت دهید تا قارچها نرم شوند.
- جعفری را ساطوری خرد کنید و به همراه سس گوجه فرنگی، سرکه، نمک و فلفل به مواد اضافه کنید و مخلوط کنید.
- مخلوط را به مدت 10 تا 15 دقیقه بجوشانید تا سس غلیظ شود.
- فیلههای گوساله را روی حرارت مستقیم گریل یا تابه با کمی روغن تفت دهید تا هر دو طرف آن سرخ شود.
- فیلهها را در ظرف مورد نظر قرار دهید و سس را روی آنها بریزید.
- تورندو را با سیب زمینی پخته یا سرخ شده و نان سرو کنید.
نکاتی درباره پخت تورندو
- میتوانید از سسهای دیگر مانند سس قارچ یا سس برنزی نیز برای سرو تورندو استفاده کنید.
- برای طعم قویتر، میتوانید فیلهها را قبل از پخت در ماریناد دلخواه خود بخوابانید.
- تورندو را میتوانید در فر نیز بپزید. برای این کار، فیلهها را در ظرف پیرکس قرار دهید، سس را روی آنها بریزید و به مدت 20 تا 30 دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید.
ارزش غذایی تورندو
تورندو یک غذای غنی از پروتئین و آهن است. همچنین این غذا به دلیل وجود قارچ، منبع خوبی از ویتامینها و مواد معدنی نیز میباشد.
نکات سلامتی هنگام پخت این غذا
- برای تهیه تورندو از گوشت گوساله با کیفیت و کم چرب استفاده کنید.
- برای پخت فیلهها از روغن کم استفاده کنید.
- میتوانید به جای سیب زمینی سرخ شده از سیب زمینی پخته یا سبزیجات بخارپز استفاده کنید.