هزینه پر کردن دندان ۱۴۰۱ تا الان به طور یکسان نبوده و به خاطر تغییرات قیمت ارز این هزینه ها هم تغییر می کند. با این وجود ما در این مقاله تلاش کرده ایم تا جدیدترین هزینه های پر کردن دندان در سال ۱۴۰۱ را برای شما برآورد کنیم.
هزینه پر كردن دندان همراه با جدول کامل هزینه ها۱۴۰۱
هزینه پر کردن دندان در سال 1401
به طور متوسط هزینه پر کردن دندان در سال 1401 در ایران چیزی حدود 700.000 تومان است. اما بسته به میزان پوسیدگی و نوع ماده پر کننده دندان هزینه ترمیم دندان متفاوت است. جزئیات هزینه پرکردن دندان را در جدول زیر ملاحضه بفرمایید.
جدول کامل هزینه های پر کردن دندان 1401 (با مواد کامپوزیت و آمالگام)
پر کردن دندان با کامپوزیت 1 سطحی | 700.000 تا 800.000 تومان |
پرکردن دندان با کامپوزیت 2 سطحی | 800.000 تا 900.000 تومان |
پر کردن دندان با کامپوزیت 3 سطحی | 900.000 تا 1.000.000 تومان |
پر کردن دندان با آمالگام 1 سطحی | 600.000 تا 700.000 تومان |
پرکردن دندان با آمالگام 2 سطحی | 700.000 تا 800.000 تومان |
پرکردن دندان با آمالگام 3 سطحی | 800.000 تا 900.000 تومان |
هزینه پین بیلدآپ | 850.000 تا 950.000 تومان |
هزینه بیلدآپ آمالگام | 1.000.000 تا 1.200.000 تومان |
پر کردن دندان
به حذف پوسیدگی دندان و پر کردن آن با کمک برخی مواد استانداردی همچون کامپوزیت دندان یا آمالگام ترمیم دندان گفته میشود. گاهی اوقات دندان به قدری دچار پوسیدگی میشود که علاوه بر ترمیم اساسی نیاز به بازسازی یا بیلداپ با مواد مخصوص دارد. ادامه مقاله را بخوانید تا با هزینه های پر کردن دندان بیشتر آشنا شوید.
عوامل تاثیر گذار در هزینه پر کردن دندان
هزینه پر کردن دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:
- نوع ماده ای که برای پرکردن دندان از آن استفاده می شود.
- میزان تخصص دندانپزشکی که کار پرکردن دندان انجام می دهد.
- محلی که در آن پرکردن دندان انجام می شود.
- نوع بیمه دندانپزشکی شما. همانطور که در بالا گفته شد ، بیمه دندانپزشکی هزینه های اضافی مرتبط با پر کردن کامپوزیت را پوشش نمی دهد.
- تعداد سطوح دندان که نیاز به پر کردن دارند. به عنوان مثال ، یک دندان ممکن است فقط یک سطح داشته باشد که در اثر پوسیدگی یا آسیب دیده آسیب دیده باشد ، در حالی که دندان دیگر ممکن است دارای یک یا تمام سطوح باشد که در اثر پوسیدگی یا آسیب دیده آسیب دیده است.
علائم نیاز دندان به ترمیم و پر کردن
علائمی وجود دارد که به محض مواجهه با آن ها باید جهت ارزیابی و یا ترمیم دندان به یک متخصص ترمیم و زیبایی دندان مراجعه کرد. برخی از این علائم عبارتند از:
- وجود سوراخ در دندان
- وجود لکه های عمقی تیره در دندان
- گیر کردن دندان مواد غذایی در لابلای دندان ها (پوسیدگی دندان از طرفین)
- لب پر شدن دندان
- شکسته شدن دندان ها
- وجود حساسیت به غذاها و نوشیدنی های سرد و گرم
- وجود یک یا چندین حفره کوچک در دندان
اگر با هر کدام از مواردی که در بالا ذکر شد، روبرو هستید احتمالا نیاز به پر کردن دندان دارید. البته باید پیش از اقدام به هر کاری به یک دندانپزشک خوب مراجعه کنید.
انواع مواد پر کننده همراه با قیمت
برای ترمیم دندان یا همان پر کردن دندان از انواع مختلفی مواد پر کننده استفاده میشود. نوع مواد پرکننده مورد استفاده بستگی به شرایط پوسیدگی و عوامل دیگری مانند حساسیت یک فرد به آن ماده دارد. دقت کنید که هزینه پر کردن دندان با هر ماده متفاوت است.
انواع مختلف موادی که برای ترمیم دندان بکار برده می شوند عبارتند از:
- پر کردن دندان با مواد فلزی: این نوع مواد پر کننده عمر طولانی دارند. طلا و نقره دو نوع پر کننده رایج برای ترمیم دندان های پوسیده هستند. که البته قیمت و هزینه پر کردن دندان با این مواد نسبتا زیاد است.
- آمالگام : آمالگام از رایجترین و مورد استفاده ترین مواد پر کننده دندان ها است.
- کامپوزیت دندان: کامپوزیت دندان نوعی ماده پر کننده همرنگ دندان است که به خوبی دندان را پر میکند. هزینه پر کردن دندان با کامپوزیت دندان زیاد است و ماندگاری آن نیز کمتر است.
- سرامیک: پر کننده های تمام سرامیک یکی دیگر از مواد پر کننده دندان هستند که از لحاظ زیبایی شناختی به افرادی که نگران ترمیم دندان خود هستند، توصیه میشود.
- هزینه ترمیم دندان با مواد آمالگام
“آمالگام” یا “فیلر نقره”، ترکیبی از چند فلز (جیوه، نقره، مس، روی و قلع) است که رنگ نقره ای دارد و پس از اعمال روی دندان ترمیم شده، باعث می شود تا رنگ دندان تیره دیده شود. البته در کنار این عیب، ترکیب آمالگام از مقاومت بیشتری در برابر فشار جویدن برخوردار است.
بنابراین، برای پر کردن دندان های عقبی، از آمالگام استفاده می کنند. قیمت پر کردن دندان با آمالگام به صرفه تر از سایر مواد پرکردن دندان است.
هزینه ترمیم دندان با مواد کامپوزیت
معمولا برای ترمیم و پرکردن دندان های جلو (که مشاهده می شوند)، از مواد سفید رنگی به اسم کامپوزیت استفاده می شود. کامپوزیت یک ترکیب رزینی سفید رنگ و خمیری شکل است که پس از اعمال روی دندان بسیار طبیعی بنظر میرسد.
هزینه پر کردن دندان با مواد کامپوزیتی یا پرکردن همرنگ دندان، معمولا بیشتر از حالتی است که دندان را با آمالگام پر کنند، چراکه تجهیزات ویژه ای نیاز دارد. البته این هزینه به نوع کامپوزیت و گستردگی پوسیدگی دندان هم بستگی دارد.
هزینه پر کردن دندان در خارج از ایران
بین کمترین و بالاترین هزینه پر کردن دندان، فاصله زیادی وجود دارد. قیمت پر کردن دندان به طور متوسط به ازای هر دندان درخارج از ایران حدودا 200 دلار است و ممکن است حداکثر هزینه حتی به 1000 دلار هم برسد.