چرا باید از فایروال در شبکه استفاده کنیم؟

امتیاز دهید

فایروال یک دستگاه امنیتی است که از شبکه‌های سازمانی در برابر دسترسی غیرمجاز به داده‌های خصوصی محافظت می‌کند. فایروال‌ها نه تنها توانایی محافظت از کامپیوترهای شخصی در برابر نرم‌افزارهای مخرب را دارند، بلکه یک سد دفاعی محکم بین شبکه‌های داخلی و شبکه‌های غیرقابل اعتماد خارجی مثل اینترنت ایجاد می‌کنند. فایروال‌ها بسته به نیازهای امنیتی کاربران سطوح مختلفی از حفاظت را ارائه می‌دهند و طبیعتاً قیمت و مشخصات انواع فایروال با یکدیگر متفاوت است. لازم به توضیح است که تقریبا بیش از 25 سال است که فایروال‌ها در خط مقدم محافظت از سیستم‌های تحت شبکه قرار دارند.

چرا باید از فایروال در شبکه استفاده کنیم؟

کاربردهای  فایروال‌ها در شبکه‌

فایروال‌ها تلاش‌ها برای دسترسی بدون مجوز به شبکه‌ها را زیر نظر می‌گیرند و مانع از آن می‌شوند تا هکرها بتوانند ترافیک مخرب را به راحتی به شبکه سازمانی تزریق کنند. علاوه بر این، هنگامی که کلاینتی در شبکه قصد ارسال ترافیک برای شبکه خارج از سازمان را داشته باشد، اقدام به بررسی آن می‌کنند و اگر مورد مشکوکی را شناسایی کنند، مانع از ارسال ترافیک می‌شوند و در ادامه نتیجه مسدودسازی ترافیک مشکوک را ثبت می‌کنند.

نکته قابل تاملی که باید در ارتباط با فایروال‌ها به آن دقت کنیم این است که فایروال‌ها این قابلیت را دارند تا به عنوان کنترل‌کننده ترافیک در شبکه مورد استفاده قرار گیرند و فرآیند دسترسی به شبکه را مدیریت کنند. علاوه بر این، توانایی مسیریابی بسته‌های اطلاعاتی را دارند و قادر هستند نقش سوییچ را نیز بازی کنند. خوشبختانه، امروزه بیشتر سیستم عامل‌ها و نرم‌افزارهای امنیتی مجهز به فایروال‌های از پیش نصب شده هستند که نقش مهمی در کاهش حمله‌های سایبری دارد.

با استفاده از فایروال‌ها، ارائه‌دهندگان خدمات مدیریت شده (MSP) دیگر نیازی ندارند بر مبنای حدس و گمان سطح محافظت از میزبان‌ها را افزایش داده یا کاهش دهند. فایروال‌ها با سیستم یکپارچه پیشگیری از نفوذ، توانایی شناسایی و مسدودسازی حملات بدافزاری به ویژه در لایه کاربرد مدل TCP/IP را بر عهده دارند. علاوه بر این، به سرعت و به شکل یکپارچه به حملات انجام شده در شبکه واکنش نشان می‌دهند. حملاتی که از طریق کاربران درون سازمانی یا هکرهایی که موفق به نفوذ به شبکه شده‌اند، انجام می‌شود. همان‌گونه که مشاهده می‌کنید، فایروال‌های شبکه در مدیریت ترافیک ورودی از وب به شبکه سازمانی نقش کلیدی دارند و مانع از نفوذ بدافزارها از طریق وب به شبکه سازمانی می‌شوند.

چرا باید از فایروال در شبکه استفاده کنیم؟

فایروال چگونه کار می‌کند؟

به طور معمول، فایروال‌ها تنها به درخواست‌ها و اتصالات ورودی که مجوز دسترسی به شبکه را دارند، اجازه دسترسی و اتصال به شبکه را می‌دهند. به طوری که بر مبنای خط‌مشی‌های تعیین شده بسته‌های داده‌ای را بررسی کرده و آن‌ها را مجاز به عبور یا شایسته فیلتر تعبیر می‌کنند. برای این منظور، فایروال‌ها نقاط بازرسی ایجاد می‌‌کنند که ترافیک وب را فیلتر می‌کنند. این مکانیزم‌های امنیتی به کاربران اجازه می‌دهند قبل از این‌که شبکه در اثر حمله‌های سایبری با اختلال یا افت عملکرد روبرو شود، ترافیک غیرمجاز را شناسایی و بررسی کرده و در صورت لزوم آن‌را مسدود کرده یا برای هانی‌پات‌ها ارسال کند.

هنگامی که از یک فایروال قابل اعتماد، استفاده می‌کنید، فقط منابع و آدرس‌های آی‌پی قابل اعتماد می‌توانند به سیستم‌های تحت شبکه دسترسی داشته باشند. همچنین، برخی فایروال‌ها توانایی بررسی گزارش‌های حسابرسی و ممیزی مرتبط با اتصالات و ترافیکی را دارند که اجازه عبور آن‌را داده‌اند. در نتیجه، کارشناسان امنیتی با صرف زمان کمتر قادر به تحلیل و ارزیابی موارد مشکوک خواهند بود.

نکته مهم دیگر در ارتباط با فایروال‌ها امکان به‌کارگیری آن‌ها به عنوان گیت‌های مرزهای در ارتباط با شبکه‌های خصوصی و دستگاه‌های میزبان است. برای این منظور، هنگام تنظیم کنترل‌های دسترسی کاربری، باید اطمینان حاصل کنید که فایروال‌های قدرتمندی خریداری کرده‌اید.

آیا تهیه فایروال برای شبکه‌های سازمانی ضروری است؟

آمارها نشان می‌دهند، شبکه‌هایی که فاقد مکانیزم‌های محافظتی هستند در برابر طیف گسترده‌ای از بردارهای حمله آسیب‌پذیر هستند. بررسی و ارزیابی ترافیک شبکه به منظور حصول اطمینان از خطرناک نبودن این ترافیک، همواره ضروری و مهم است. هنگامی که کاربران، رایانه‌های شخصی را به شبکه و سپس اینترنت متصل می‌کنند، در حقیقت درها را به روی بسیاری از تهدیدات بالقوه باز می‌کنند. به‌طوری که راه نفوذ هکرها به شبکه‌های سازمانی را هموار می‌کنند.

هنگامی که تنها یکی از سامانه‌های تحت شبکه قربانی یک حمله سایبری شود، هکرها به راحتی قادر به نفوذ به بخش‌های دیگر شبکه، افزایش سطح دسترسی و در نهایت سرقت اطلاعات هستند. به‌طوری که خطر هک، سرقت هویت و کلاهبرداری آنلاین سازمان را تهدید می‌کند.

فایروال‌ها با ارائه مکانیزم محافظتی فعالی به شما امکان می‌دهند با درجه ایمنی بالاتری به مرور وب بپردازید. این مکانیزم‌های امنیتی به شما در فیلتر کردن طیف گسترده‌ای از تهدیدات احتمالی پیرامون شبکه‌ها کمک فراوانی می‌کنند. شرکت‌های بزرگی مانند fortinet هر ساله با تولید محصولات مدرن و کارآمد، قدم‌های بزرگی برای حفظ سلامت شبکه برمی‌دارند.

چرا باید از فایروال در شبکه استفاده کنیم؟

نکته دیگری که باید هنگام انتخاب فایروال‌ در مورد آن اطلاع داشته باشید، انواع آن‌ها است. به بیان دقیق‌تر، فایروال‌ها بر مبنای نوع فناوری مورد استفاده در ساخت به روش‌های مختلفی از شبکه‌های سازمانی محافظت می‌کنند. به طور مثال، دیوارهای آتش نسل بعد در مقایسه با نمونه‌های قدیمی، مزایای بالقوه‌ای در اختیار سازمان‌ها قرار می‌دهند و لایه‌های حفاظتی چندگانه‌ای پیرامون شبکه‌های سازمانی قرار می‌دهند. یکی از مسائل مهمی که مدیران عامل نسبت به آن حساس هستند، مجموعه اقداماتی است که کاربران در هنگام اتصال به شبکه سازمانی انجام می‌دهند. در شرایط عادی و هنگامی که فایروالی در شبکه نصب نشده باشد، هنگامی که کاربران به یک سرویس خارجی متصل می‌شوند، هیچ‌گاه متوجه نمی‌شوند که چه اطلاعاتی میان کامپیوتر آن‌ها و سایت مبادله می‌شود. علاوه بر این، اگر اقدام به بازدید از سایت مشکوکی کنند و بدافزاری روی سیستم آن‌ها نصب شود، از این مسئله آگاه نخواهند شد. کاری که فایروال در شبکه سازمانی انجام می‌دهد، مسدود کردن تزریق کدهای مخرب به سامانه‌های کاربران است.

قابلیت‌های کلیدی فایروال‌ها برای شبکه

در مجموع باید بگوییم دیوارهای آتش قابلیت‌های زیر را در اختیار سازمان‌ها قرار می‌دهند:

  • • توانایی ادغام شدن با فناوری‌های مجازی‌سازی مثل Hyper-V، VMware و سیتریکس.
  • • ارائه یک رابط کاربری وب‌محور که امکان نظارت بر شبکه را ساده می‌کند.
  • • ارائه قابلیت‌های ماژولار که به کاربران اجازه می‌دهد برخی از مولفه‌های سخت‌افزاری را متناسب با نیاز کاربری به آن اضافه کنند.
  • • ارائه مکانیزم‌های امنیتی یکپارچه موسوم به دیوارآتش کاربردی وب (WAF) با قابلیت تشخیص OWASP.
  • • ارائه قابلیت‌های امنیتی کلیدی همچون سامانه تشخیص و پیشگیری از نفوذ برای مقابله با تهدیدات برون‌سازمانی.
  • • توانایی کار با انواع مختلف پروتکل‌ها و استانداردهای تحت شبکه.
  • • ارائه انواع مختلفی از گزارش‌های دقیق در ارتباط با وضعیت فعالیت کاربران و ترافیک عبوری از شبکه سازمانی.

اگر تجربه‌ی خرید یا استفاده از این محصولات را دارید، تجربه‌ی خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند

ارسال دیدگاه