بهترین زمان سونوگرافی برای ضربان قلب جنین

ممکن است شما نیز مانند هر مادر دیگری در انتظار شنیدن ضربان قلب فرزند خود باشید. برای شنیدن ضربان قلب جنین، باید آزمایش سونوگرافی انجام دهید. با توجه به اینکه مدتی طول می‌کشد تا قلب یا سایر اندام‌های داخلی بدن جنین تشکیل شوند، زمان مراجعه به سونوگرافی اهمیت بسیار زیادی دارد.

بهترین زمان سونوگرافی برای ضربان قلب جنین

قلب یکی از مهم‌ترین اندام‌های داخلی بدن است و عملکرد آن اهمیت بسیار زیادی دارد. به همین دلیل، سونوگرافی قلب جنین قبل از تولد بسیار مهم است. زیرا می‌تواند اطلاعات دقیقی درباره تعداد ضربان قلب جنین، عملکرد و اندازه قلب در اختیار پزشک قرار دهد.

در آزمایش سونوگرافی، قلب کودک باید از زوایا و موقعیت‌های مختلف مورد بررسی قرار گیرد تا حتی ناهنجاری‌های کوچک نیز شناسایی شود. بین هفته‌های ۱۳ تا ۱۹ بارداری، اندازه قلب دو برابر می‌شود. بنابراین احتمال شناسایی ناهنجاری در این بازه زمانی بیشتر است.

سونوگرافی قلب جنین تا چه اندازه مهم است؟

همانطور که گفته شد، آزمایش سونوگرافی قلب جنین اهمیت بسیار زیادی دارد. این آزمایش در کنار سایر آزمایش‌های بارداری مثل سونوگرافی آنومالی انجام می‌شود تا ناهنجاری‌های فیزیکی جنین شناسایی شود.

بعضی اوقات پزشکان، سونوگرافی ترانس واژینال را برای بررسی ضربان قلب تجویز می‌کنند. سونوگرافی ترانس واژینال اطلاعات دقیق‌تر و کامل‌تری در اختیار پزشک قرار خواهد داد. زیرا پروب دستگاه فاصله کمتری تا رحم دارد. یکی از مهم‌ترین دلایل انجام این سونوگرافی، مطمئن شدن از سلامت جسمانی کودک است.

ضربان قلب نامنظم، می‌تواند نشان دهنده بیماری‌ ها و ناهنجاری‌ های گوناگون باشد. به عنوان مثال تا قبل از هفته ششم بارداری، ضربان قلب به طور میانگین بین ۱۰۰ تا ۱۱۵ بار در دقیقه است. در هفته هشتم بارداری، ضربان قلب بین ۱۴۴ تا ۱۵۹ بار در دقیقه است و هفته نهم، بین ۱۳۷ تا ۱۴۴ بار در دقیقه می‌باشد. در صورتی که ضربان قلب جنین از مقادیر گفته شده کمتر یا بیشتر باشد، پزشک باید آزمایشات دیگری را برای مادر باردار تجویز کند. در صورتی که برای انجام این سونوگرافی اقدام نکنید، ممکن است فرزند شما همراه با ناهنجاری‌های جسمانی متولد شود.

در موارد بسیار خطرناک، ممکن است قلب کودک از کار بیفتد و مرده متولد شود. یکی از مهم‌ترین دلایل اهمیت سونوگرافی قلب کودک در دوران بارداری، کمک به حفظ روحیه مادر باردار است. مطالعات نشان می‌دهد سلامتی جنین، یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های مادران در دوران حاملگی است. این نگرانی‌ها ممکن است باعث تشدید علائم حاملگی و اضطراب و استرس شدید شود که به صورت مستقیم بر روحیه فرزند تاثیر می‌گذارد. بنابراین بهتر است برای اطمینان خاطر، این آزمایش را انجام دهید.

بهترین زمان سونوگرافی برای ضربان قلب جنین

کاربرد سونوگرافی قلب جنین

سونوگرافی قلب جنین، یکی از مهم‌ترین سونوگرافی بارداری است که کاربردهای گوناگونی دارد. در ادامه برخی از این کاربردها را برای شما بیان می‌کنیم:

بررسی تپش قلب

یکی از مهم‌ترین کاربردهای سونوگرافی قلب، بررسی تپش قلب است. همانطور که گفته شد، در هفته نهم بارداری ضربان قلب باید بین ۱۳۷ تا ۱۴۴ بار در دقیقه باشد. ضربان قلب طبیعی بین ۱۱۵ تا ۱۶۰ بار در دقیقه است. گاهی اوقات ممکن است از سونوگرافی داپلر برای بررسی تعداد ضربان قلب کودک در سه ماهه دوم بارداری استفاده شود. هرگونه ناهنجاری مانند اختلالات ریتم ضربان قلب یا ضربان قلب نامنظم، سریع و آهسته در سونوگرافی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

موقعیت قلب

یکی دیگر از کاربردهای سونوگرافی ضربان قلب جنین، تعیین موقعیت قلب است. قلب انسان تقریباً متمایل به نیمه چپ بدن است. تکنسین سونوگرافی موقعیت قلب را ارزیابی می‌کند و اطلاعات مربوط به آن را در اختیار پزشک قرار می‌دهد. سونوگرافی می‌تواند دقیق‌ترین اطلاعات مربوط به موقعیت قلب مثل فاصله آن تا معده یا سایر اندام‌های بدن را ارائه دهد.

بررسی آناتومی قلب

از دیگر کاربردهای سونوگرافی ضربان قلب جنین، بررسی آناتومی قلب است. معمولاً برای انجام این کار، از سونوگرافی کالر داپلر استفاده می‌شود تا تصاویر رنگی تولید شود. پزشک می‌تواند با استفاده از این تصاویر رنگی، میزان جریان خون در بطن راست و بطن چپ را مورد بررسی قرار دهد.

لازم به ذکر است که سونوگرافی داپلر، یک دستگاه سونوگرافی پیشرفته و ساخته شده طبق تکنولوژی روز دنیا می‌باشد. این دستگاه سونوگرافی قادر است تغییر سرعت و جهت گردش خون در عروق خونی را بررسی کند. پزشکان می‌توانند از طریق ارزیابی و بررسی سرعت جریان خون، بیماری‌های مختلف را در بدن تشخیص دهند.

سونوگرافی داپلر یک روش غیر تهاجمی است و مانند سونوگرافی‌های معمولی از امواج فراصوت برای بررسی گردش خون استفاده می‌کند.

تعداد حفره های قلب

بررسی تعداد حفره‌های قلب اهمیت بسیار زیادی دارد. اگر حفره‌های قلب کمتر یا بیشتر از حد معمول باشد، ممکن است جنین زنده نماند. البته این عارضه بسیار نادر است. قلب انسان دارای چهار حفره یعنی دهلیز چپ، بطن چپ، دهلیز راست و بطن راست است. تکنسین سونوگرافی موظف است اندازه هر یک از حفره‌های قلب مثل اندازه دریچه‌های دهلیزی، دریچه دولختی یا میترال را با استفاده از امواج اولتراسوند تهیه کند.

یکی از مهم‌ترین و لذت بخش‌ترین کاربردهای سونوگرافی قلب، شنیدن صدای ضربان قلب جنین است که برای والدین یک خاطره به یاد ماندنی خواهد بود. قبل از اینکه برای انجام این آزمایش اقدام کنید، باید با پزشک مشورت کرده و نکات قبل از سونوگرافی را رعایت کنید. زیرا ممکن است برخی مسائل بر ضربان قلب جنین تاثیر داشته باشند. به عنوان مثال انقباضات رحمی، داروهای ضد درد یا داروهای بیهوشی، فشار دادن شکم و مسائلی مانند این، بر ضربان قلب جنین تاثیرگذار هستند.

زمان مناسب برای سونوگرافی ضربان قلب جنین

بهترین زمان سونوگرافی برای ضربان قلب جنین

به طور کلی بعد از اینکه قلب جنین تشکیل شد، می‌توانید برای انجام سونوگرافی ضربان قلب اقدام کنید. می‌توان این آزمایش را در هفته‌های پنجم یا ششم بارداری انجام داد. اما بهترین زمان برای سونوگرافی ضربان قلب جنین، زمانی است که قلب به طور کامل تشکیل شده باشد. زمانی که قلب یا سایر اندام‌های بدن به صورت کامل شکل گرفته باشند، عملکرد بهتری خواهند داشت.

در نتیجه، پزشک می‌تواند قلب فرزند شما را به شکل دقیق‌تری مورد بررسی قرار دهد. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم در بین هفته‌های ششم تا هفتم بارداری، برای انجام این آزمایش سونوگرافی اقدام کنید. می‌توانید در سه ماهه دوم یا سوم بارداری، مجدداً این آزمایش را انجام دهید و از سلامت قلب فرزند خود مطمئن شوید.

بررسی کلی

قلب یکی از مهم‌ترین اندام‌های داخلی بدن است که باید سلامت آن قبل از تولد فرزند ارزیابی شود. متاسفانه برخی افراد به سونوگرافی ضربان قلب جنین بی‌توجه هستند. همین مسئله باعث می‌شود برخی کودکان با نارسایی‌های قلبی و سایر مشکلات جسمانی متولد شوند که زندگی آن‌ها را تا پایان عمر تحت تاثیر قرار خواهد داد.

برای اینکه از وقوع این مسئله جلوگیری شود، لازم است در سه ماهه اول یا دوم بارداری و بین هفته‌های پنجم تا هفتم، برای انجام این آزمایش اقدام کنید. ضربان قلب نامنظم یا سایر اختلالات قلبی، ممکن است نشان دهنده این باشد که فرزند شما به اندازه کافی اکسیژن دریافت نمی‌کند. بنابراین پزشک باید سریع‌تر برای رفع این مشکل اقدام کند. در سونوگرافی ضربان قلب جنین، مسائل مختلفی مثل تعداد ضربان قلب جنین در دقیقه، موقعیت قلب و مواردی مانند این مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه