طرز تهیه غذاهای ساده ایرانی و خوشمزه

دسته بندي : آشپزی,سبک زندگی
تاريخ : 11 دی

در بین غذاهای ایرانی برخی از غذاها هستند که طرز تهیه آن ها ساده هستند و در عین حال لذیذ نیز هستند. گهر در این بخش طرز تهیه غذاهای ساده ایرانی و خوشمزه را شرح می دهد.

طرز تهیه غذاهای ساده ایرانی و خوشمزه

طرز تهیه غذاهای ساده ایرانی و خوشمزه, پورتال خبری فرهنگی گهر

نان سیـر

برای یک نان سیر خوشمزه باید از نان‌های حجیمی استفاده کنید که مغز آن پس از خروج از فر، ترد باشد و طعم سیر و روغن زیتون را در آن بچشید. اگر روی نان سیرتان پنیر می‌ریزید بهتر است ۳ تا ۴ دقیقه آن را در فر بپزید، سپس خارج کرده و پنیر را روی آن بپاشید و تا زمانی که پنیر طلایی شود در فر گریل کنید.

مواد لازم:

  • هر نوع نان حجیم: یک عدد، ورقه ورقه
  • روغن زیتن بکر: یک‌سوم پیمانه
  • سیر: ۲ حبه
  • نمک، فلفل و آویشن: به میزان لازم

روش تهیه:

۱ – سیرها را نصف کرده و روی نان‌‌ها بمالید تا عطر سیر را به خو دبگیرند.

۲ – روغن را با نمک، فلفل و آویشن مخلوط کرده و با قلم مو نان را به آن آغشته کنید.

۳ – فر را روی ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد داغ کرده و نان‌ها را ۸ دقیقه در آن گریل کنید تا برشته شوند.

نکته

۱ – می‌تواند روی نان، سیر رنده شده بپاشید.

۲ – اگر سیر در دسترس نیست پودر سیر را روی نان بپاشید و روغن بمالید.

۳ – به جای روغن از کره آب کرده استفاده کنید.

۴ – نان سیر را با فلفل دلمه‌ای قرمز کبابی، سس گوجه‌فرنگی و ژامبون هم می‌توانید همراه کنید.

خوراک گوشت‌ چرخ‌کرده

اصولا ایرانی‌ها عاشق مخلوط بوی پیاز و گوشت هستند. چه می‌خواهد روی منقل باشد و چه روی تابه. این یک روش متفاوت برای لذت بردن از طعم و بوی گوشتی است که با پیاز و فلفل دلمه‌ای و سایر مخلفات و ادویه‌ها  مخلوط شده است.

مواد لازم:

  • گوشت چرخ‌کرده: ۲۰۰ گرم
  • پیاز خردشده: یک عدد کوچک
  • فلفل دلمه‌ای: ۳برش
  • ادویه کاری: یک قاشق چای‌خوری
  • سیر یا پودرسیر: یک قاشق مرباخوری
  • سیب‌زمینی استانبولی خردشده: ۳ عدد کوچک
  • دانه ذرت: ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

گوشت چرخ‌کرده را داخل ماهیتابه می‌ریزیم و پیاز را به آن اضافه می‌کنیم بعد از تغییر رنگ گوشت نمک، فلفل و ادویه‌جات را به آن اضافه می‌کنیم. و خوب تفت می‌دهیم. سیب‌زمینی استانبولی را در آب قرار داده و پخته، سپس سیب‌زمینی و فلفل دلمه‌ای رنگی را به همراه ذرت به گوشت چرخ‌کرده خود اضافه می‌کنیم. اینک ما یک خوراک گوشت داریم که بسیار دلچسب است  و از اینجای کار به بعد انتخاب با شماست که آن را با چه نانی بخورید یا با چه سسی؟

ولی مطمئنا یک ضیافت عصرانه بی‌نظیر دونفره را می‌توانید رقم بزنید.

خوراک نان و بادمجان

این غذا مخصوص عاشقان طعم بادمجان است. کسانی که علاقه زیادی به پنیر دارند می‌توانند از پنیر ورقه‌ای روی نان استفاده کرده و در گریل قرار داده تا روی آن پخش شود. مطمئنا ساندویچ خوشمزه‌ای در انتظار شما خواهد بود.

  • مواد لازم:
  • نان سبوس‌دار: یک عدد بزرگ
  • فیله مرغ: ۱۰۰ گرم
  • قارچ خردشده: ۴ عدد متوسط
  • فلفل دلمه‌ای: ۴برش
  • پنیر رنده شده: ۳ قاشق غذاخوری
  • بادمجان: یک عدد بزرگ
  • گوجه‌فرنگی: یک عدد بزرگ
  • پیازچه خردشده: ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

فلفل دلمه‌ای، قارچ و پیازچه را به مدت ۱۰دقیقه تفت داده، سپس فیله مرغ را که به شکل دلخواه درآورده به همراه بادمجان حلقه‌حلقه شده و گوجه‌فرنگی روی گریل گذاشته و به مدت ۸ دقیقه تا زمانی که خوب پخته شوند قرار داده، سپس این مواد را داخل نان قرار داده و پنیر رنده شده را روی آن می‌ریزیم و به مدت ۳ دقیقه در مایکروفر قرار داده تا پنیر روی مواد آب شود. حال با یک عصرانه راحت و مقوی طرف خواهیم شد که آماده خوردن است. سرو این غذا هم باید با کارد و چنگال و با برش‌های عرضی انجام بشود.

سیب‌زمینی شکم‌پر

به قول شاعر در اندرون من خسته دل ندانم کیست! اما این سیب‌زمینی پخته احتمالا خسته، محتویاتی دارد که شما از آن باخبرید. نکته مهم در پخت سیب‌زمینی، تنوری کردن آن و البته استفاده از پودرهایی است که به آن طعم بهتری می‌دهند.

مواد لازم:

  • ژامبون گوشت یا مرغ: ۲برگ قطعه‌‌قطعه
  • فلفل‌دلمه‌ای‌ رنگی: ۴ برش
  • سس مایونز: ۲ قاشق مرباخوری
  • جعفری خردشده: ۲ قاشق غذاخوری
  • هویج خردشده: یک عدد کوچک
  • ذرت دانه: ۲ قاشق غذاخوری
  • سیب‌زمینی سایز بزرگ: یک عدد
  • نمک‌ و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه:

ابتدا سیب‌زمینی را داخل فر گذاشته و در دمای ۴۰۰درجه فارنهایت به مدت ۲۰دقیقه پخته سپس سیب‌زمینی را از وسط نصف کرده و با قاشق گوشت آن را بگیرید.

مابقی مواد را با هم مخلوط کرده و به شکل سالاد درآورده و روی سیب‌زمینی نصف شده قرار داده و به دلخواه تزئین می‌کنیم.

این میان‌وعده بسیار راحت و در عین حال خوشمزه و قابل دسترس است که می‌تواند در بعضی موارد جای شام را هم برای شما بگیرد. این نوع عصرانه در کشور همسایه ترکیه بسیار در انواع و اقسام مختلف مشاهده می‌شود و این عصرانه توانایی عوض کردن مواد تشکیل‌دهنده بسیار دارد.

نکته

با گوشت چرخ‌کرده هم می‌شودبه جای مخلوطی که روی سیب‌زمینی تنوری ما را گرفته است، می‌توانید از مخلوطی شبیه به مایه ماکارونی هم استفاده کنید.

سوپ هویج و اسفناج

مواد لازم برای ۴ نفر

  • هویج: ۲ عدد
  • اسفناج تازه: ۱۰۰ گرم
  • شیر: یک پیمانه
  • رشته سوپی: یک چهارم پیمانه
  • عدس: یک پیمانه
  • نمک و فلفل: به میزان لازم
  • عصاره مرغ: یک عدد
  • آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری
  • قارچ: برای تزیین سوپ
  • کره: مقدارکمی به دلخواه

روش تهیه:

عدس را در آب بریزید در حد نیم پز شدن بپزید. هویج را نگینی خرد و به آن اضافه کنید. وقتی کاملا پخته شدند اسفناج خردکرده را به آن اضافه کنید.

در این مرحله حدود ۸ دقیقه سوپ را با در باز بپزید. این کار باعث می شود اسفناج رنگ بهتری داشته باشد.

شیر را همراه عصاره مرغ، نمک و فلفل اضافه کنید و هر از گاهی سوپ را هم بزنید. رشته سوپی و آبلیمو را در آخر اضافه کنید ودرحدی که رشته بپزد و سوپ جا بیفتد آن را بپزید. پس از کشیدن سوپ در ظرف مورد نظر آن را با چند حلقه قارچ تزیین کنید.

کوفته دست به گردن

مواد لازم برای ۴ نفر

  • برنج نیم دانه: یک پیمانه
  • پیاز درشت: یک عدد
  • رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • روغن: به میزان لازم
  • گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم
  • سبزی کوفته: ۲۰۰ گرم
  • تخم مرغ: یک عدد
  • نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم

روش تهیه:

برنج را بشویید همراه نمک و کمی زردچوبه با مقداری آب به اندازه ای که فقط سطح برنج را بپوشاند، بپزید تا مانند کته آب آن تمام شود. پیاز را در یک قابلمه بزرگ تر از حد معمول، خرد کنید و با روغن تفت دهید سپس رب گوجه فرنگی، زردچوبه، نمک و فلفل را اضافه کنید و حدود ۶ لیوان آب بریزید و بگذارید بجوشد. گوشت را همراه سبزی خردشده، برنج پخته شده، نمک و فلفل و یک عدد تخم مرغ مخلوط کنید و خوب ورز دهید یا در دستگاه غذاساز چند چرخ دهید. بعد از اینکه آب پیاز داغ و رب جوش آمد، از مایع به اندازه یک نارنگی بردارید، در دست گرد کنید و در آب جوش بیندازید. بعد از اینکه هر کوفته کمی خودش را گرفت آن را در آب بغلتانید. کوفته ها بعد از نیم ساعت پخت حاضر می شوند و می توانید آنها را سرو کنید.

پاکوره

مواد لازم برای ۴ نفر

  • سیب زمینی: ۴ عدد
  • آرد گندم: ۲ پیمانه
  • تخم مرغ: ۴ عدد
  • تره و جعفری خردشده: ۲۰۰ گرم
  • تمرهندی: یک بسته کوچک
  • نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه دلخواه: به میزان لازم
  • روغن سرخ کردنی: به میزان لازم

روش تهیه:

سیب زمینی ها را بشویید و با پوست بپزید، سپس پوستش را بگیرید و رنده کنید. آرد گندم را در یک لیوان آب سرد حل کنید. مراقب باشید آب را کم کم اضافه کنید تا گلوله نشود. تخم مرغ ها را به محلول آرد و آب اضافه و خوب مخلوط کنید و به مدت ۱۰ دقیقه کنار بگذارید. سبزی ها را با سیب زمینی مخلوط و نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه را اضافه کنید و خوب ورز دهید تا مایه یکدست شود. تمرهندی را با یک لیوان آب ولرم مخلوط کنید و از صافی بگذرانید. ۴ قاشق از شیره تمرهندی را همراه مخلوط سیب زمینی به مخلوط آرد و آب و تخم مرغ اضافه کنید و خوب هم بزنید. از مواد با قاشق غذاخوری بردارید و در روغن داغ سرخ کنید. باقیمانده شیره تمرهندی را با کمی روغن و فلفل قرمز تند و نمک بجوشانید تا سس غلیظی درست شود و همراه پاکوره سرو کنید.

اشکنه کدو بادمجان

  • مواد لازم برای ۴ نفر
  • بادمجان قلمی: ۵۰۰ گرم
  • کدو سبز: ۵۰۰ گرم
  • پیاز متوسط: یک عدد
  • سیر: ۵ حبه
  • گوجه فرنگی: ۵۰۰ گرم
  • کشک: به میزان لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
  • نعناع خشک: ۲ قاشق سوپ خوری
  • روغن مایع: به میزان لازم

روش تهیه:

بادمجان وکدو را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید. پیاز را ریز خرد و سرخ کنید. سیر را نیز اضافه کنید و کمی تفت دهید سپس بادمجان وکدو را بریزید و خوب سرخ کنید. نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید. گوجه فرنگی را رنده و همراه نعناع به مواد اضافه کنید سپس کشک را رقیق کنید و داخل مواد بریزید و بگذارید بپزد و همراه نان میل کنید.

کوکوی عدس

  • مواد لازم برای ۴ نفر
  • عدس: یک و نیم پیمانه
  • تخم مرغ: یک عدد
  • پودر نان تست: یک دوم پیمانه
  • پیاز کوچک رنده شده: یک عدد
  • سیر پوره شده: یک حبه
  • شیر: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
  • جوزهندی: اندکی رنده شده
  • جعفری خرد شده: ۲ قاشق سوپ خوری
  • روغن برای سرخ کردن: به میزان لازم

روش تهیه:

عدس را خیس کنید و بعد از آبکشی آن را با آب بپزید تا جایی که آبش کاملا به خوردش رفته و ته بکشد. سپس آن را با گوشتکوب یا با دستگاه غذاساز خوب له کنید. عدس کوبیده و له شده را در یخچال بگذارید تا کاملا سرد و سفت شود. بقیه مواد را مانند مایه همه کوکوها با هم مخلوط و به عدس اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد منسجم شود. اگر مایه در دست قابل شکل گرفتن بود، می توانید سرخش کنید ولی اگر شل بود مقدار بیشتری پودر نان به آن اضافه کنید تا هنگام سرخ شدن وا نرود. از مایه به اندازه دلخواه بردارید و در روغن داغ سرخ کنید.

خوراک بامیه

مواد لازم برای ۴ نفر

  • بامیه: ۵۰۰ گرم
  • پیاز درشت: یک عدد
  • سیر پوره شده: یک عدد
  • گوجه فرنگی: ۲ عدد
  • رب گوجه فرنگی: یک قاشق سوپ خوری
  • روغن گیاهی: ۳ قاشق سوپ خوری
  • نمک و فلفل: به میزان لازم
  • آب: یک پیمانه
  • آبلیمو: یک قاشق سوپ خوری

روش تهیه:

بامیه ها را بشویید و تمیز کنید. کمی آنها را در روغن سرخ کنید سپس آنها را دور تا دور ظرف مناسب و گودی بچینید. پیاز را نگینی خرد و با سیر پوره شده مخلوط کنید. آنها را کمی در روغن تفت دهید و وسط ظرف بریزید و رویشان را با گوجه فرنگی رنده شده بپوشانید. رب گوجه فرنگی را با آب ولرم مخلوط کنید و همراه نمک و فلفل روی بامیه ها بریزید. در ظرف را بگذارید و روی شعله ملایم قرار دهید تا جا بیفتد و سس آن غلیظ شود. در آخر طبخ آبلیمو را اضافه کنید.

آخرين هاي اين بخش
ديگران چه مي خوانند
دیدگاه ها
برای ارسال دیدگاه مرتبط با این مطلب کلیک کنید

گـهـر در شبکه هاي اجتماعي