مغازه یک ملک تجاری محسوب می شود و و متن اجاره نامه مغازه با ملک های دیگر متفاوت است. در مطلب زیر نمونه و نکات مهم در عقد و قرارداد اجاره مغازه در اختیارتان قرار میدهیم.
متن اجاره نامه مغازه
اجاره نامه ملک های تجاری
اجارهی ملکهای تجاری با اجارهی ملکهای مسکونی تفاوت دارند. این تفاوت در درجهی اول به خاطر کاربری ملک تجاری است که به نوبهی خود بر روی مبلغ اجاره هم تأثیر دارد. همچنین منطقهی جغرافیایی که مغازه در آن قرار دارد از اهمیت زیادی برخوردار است؛ در حالی که ممکن است این مورد برای اجارهی ملکهای مسکونی چندان مهم نباشد. در ادامه نمونه فرمی از قرارداد اجاره مغازه به صورت doc قرار داده شده است.
نمونه فرم خام – متن اجاره نامه مغازه
تنظیم اجاره نامه
تنظیم قرارداد اجاره هم به صورت عادی و هم رسمی ممکن است. قراردادی که در دفاتر اسناد رسمی تنظیم شده و به ثبت رسیده باشد، قرارداد رسمی است. سایر قراردادها، از جمله قراردادی که در بنگاه معاملات املاک و با استفاده از فرمهای چاپی اتحادیه تنظیم میشود، قرارداد عادی است. صرف تنظیم قرارداد در فرمهای چاپی یا تایپ مفاد قرارداد موجب رسمیشدن آن نمیشود و تاثیری در ماهیت آن ندارد.
معمولاً اشخاص بصورت عادی در آژانسهای مسکن مبادرت به تنظیم قرارداد میکنند. قراردادهای عادی صرفاً در صورتی مشمول مزایای قانون روابط موجر و مستاجر مصوب ۱۳۷۶ است که این شرایط را دارا باشد؛
- مدت اجاره در آن قید شده باشد.
- در دو نسخه تنظیم شده باشد.
- به امضای موجر، مستأجر و دو نفر شاهد رسیده باشد.
هرگاه موجر یا مستاجر به نمایندگی از دیگری قرارداد تنظیم کند باید توجه داشت شخصی که خود را به عنوان نماینده معرفی میکند،دلیل نمایندگی او باید به رویت طرف مقابل رسیده و پیوست قرارداد شود. پس اگر کسی خود را وکیل همسرش به عنوان موجر معرفی میکند باید وکالتنامه رسمی مبنی بر وکالت در انعقاد عقد اجاره از سوی او ارایه دهد.