X بستن تبلیغات
آپلود عکس
مطالب پيشنهادي

طرز تهیه خورش ماست به دو روش مختلف

دسته بندي : دسر,سبک زندگی
تاريخ : ۱۱ دی
بازديد : 244

خورش ماست یکی از غذاهای محلی استان اصفهان است که معمولا به عنوان دسر سرو می شود. گهر در این بخش طرز تهیه خورش ماست به دو روش مختلف را شرح می دهد.

طرز تهیه خورش ماست به دو روش مختلف

20181016091913317172 طرز تهیه خورش ماست به دو روش مختلف

برای تهیه دسر خورشت ماست سنتی اصفهان به گوشت گردن گوسفندی بدون چربی احتیاج خواهید داشت. همچنین در استفاده از زعفران باید دست و دل باز عمل کنید. چرا که عطر خوش خورشت ماست مدیون وفور این چاشنی بی‌نظیر است.

همچنین بهتر است این دسر را از شب قبل تهیه نمایید چراکه هرچه بیشتر بماند بهتر جا می‌افتد و در ضمن در فواصل مختلف با سر زدن به دسر، شیرینی آن را تست کنید و در صورت تمایل پودر شکر و ماست بیشتری به آن اضافه کنید.

برای تهیه خورشت ماست از ماست چکیده شیرین و نسبتا چرب بهره خواهیم برد. برای این منظور می‌بایست ماست و پودر قند را از شب قبل درون تنظیف ریخته و با قرار دادن تنظیف روی سبدی که زیر آن ظرف گودی قرار داده‌اید کلیه آب ماست را بکشید و اصطلاحا چکیده کنید. (ماست را درون یخچال استراحت دهید تا مانع از ترش شدن ماست شود.)

برخلاف تصور عموم تهیه خورشت ماست کار دشواری نیست تنها به کمی زمان و نیروی کافی برای کوبیدن گوشت و سایر مواد احتیاج خواهید داشت.

بخوانید :   عادت های بد در خانه داری و روش های ترک آن ها

مواد لازم برای خورش ماست

گوشت گردن گوسفندی: ۲۵۰ گرم

ماست شیرین: ۲۵۰۰ گرم

پودر قند: ۱ پیمانه

زعفران: به میزان لازم

پیاز: ۱ عدد

طرز تهیه خورش ماست

  • ابتدا گوشت گردن را به همراه یک عدد پیاز و آب بپزید. (نیازی به اضافه کردن ادویه‌جات دیگر نیست.) تنها زمانی که گوشت کاملا پخته شد کمی نمک به گوشت اضافه کنید.
  • گوشت پخته‌شده را به همراه یک پیمانه آب گوشت صاف‌شده به کمک گوشت‌کوب بکوبید و در حین کوبیدن آب گوشت را کم‌کم به آن اضافه کنید.
  • زعفران را با آب رقیق کنید و دم کنید تا رنگ مطلوب و غلظتی مناسب پیدا کند.
  • ماستی که از شب قبل کیسه انداخته‌اید و آب آن کاملا گرفته شده را از صافی رد کنید. سپس ماست و زعفران را کم‌کم به گوشت اضافه کنید و خوب با گوشت‌کوب بکوبید.
  • همه مواد را به صورت تناوبی با یکدیگر ترکیب کنید تا رنگ دلخواه حاصل شود.
  • در نهایت خورشت ماست را با زرشک و خلال پسته تزیین کنید.

روش دوم برای تهیه خورش ماست:

مواد لازم برای خورش ماست اصفهانی

  • گوشت گردن بدون استخوان ۲۵۰ گرم (با استخوان ۳۰۰ گرم)
  • ماست چکیده بی نمک ۲٫۵ کیلوگرم
  • شکر ۱ پیمانه سرخالی
  • زرده تخم مرغ ۲ عدد
  • آب ۲ تا ۳ پیمانه
  • پیاز ۱ عدد
  • گلاب، زردچوبه، نمک، زعفران ساییده به اندازه کافی
  • خلال پسته، بادام و زرشک به اندازه کافی (برای تزیین)
بخوانید :   خودشناسی چیست ؟ چگونه باید خودمان را بشناسیم؟

طرز تهیه خورش ماست اصفهانی

  • گوشت گردن را با پیاز، زردچوبه، نمک و آب کاملا بپزید.
  • استخوان ها را جدا کرده و گوشت را با گوشت کوب، درون یک ظرف مسی یا تفلون خوب بکوبید تا سفید و یکدست شود(این بخش کار بسیار اهمیت دارد).
  • زرده های تخم مرغ، ماست و شکر را خوب مخلوط کرده و روی حرارت بگذارید.
  • مواد را خوب به هم بزنید تا جوش بیایند. هنگامی که مایه جوش آمد، گوشت گردن کوبیده شده را در تابه ریخته و مخلوط ماست، زرده تخم مرغ و شکر را بدان بیفزایید و خوب مخلوط کنید.
  • اگر کل مراحل را به خوبی انجام داده باشید، غذایی به دست می آید که حسابی کش می آید.
  • حالا زعفران آب کرده و در صورت تمایل گلاب را به آن اضافه کنید.
  • خورش ماست به دست آمده را با زرشک، خلال بادام و پسته تزیین نمایید.

نکات:

  • بهتر است خورش را ۲۴ ساعت پیش از سرو کردن تهیه کرده و در یخچال نگهداری کنید تا جا بیفتد.
  • این خورش سرد سرو می شود.
  • از ظرف با جنس روی برای کوبیدن استفاده نکنید وگرنه رنگ غذا تیره و بد می شود.

نکات تکمیلی در مورد خورش ماست اصفهانی

  • خورش ماست اصفهانی جزو غذای محلی – اصفهان میباشد
  • زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰ دقیقه
  • و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه میباشد .
  • خورش ماست اصفهانی را می توانید در وعده دسر – سرو کنید .
  • توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد .
بخوانید :   نکات مهمی برای تنظیم برنامه غذایی هفتگی
آخرين هاي اين بخش
ديگران چه مي خوانند
دیدگاه ها
برای ارسال دیدگاه مرتبط با این مطلب کلیک کنید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

گـهـر در شبکه هاي اجتماعي