زیتون، کلسترول و قند خون را کنترل می کند
دکتر فریده رحمانی’ در گفت و گو با خبرنگار ایرنا استان تهران در مورد فواید زیتون افزود: زیتون حاوی میزان بسیار زیاد روغن است و روغن زیتون به عنوان یکی از روغنهای غذایی مناسب مورد استفاده قرار میگیرد.
وی یادآور شد: زیتون رسیده حاوی ۳۰ درصد روغن است و هر چه رسیده تر باشد درصد روغن موجود در آن نیز بیشتر و دچار تیرگی رنگ میشود . با توجه به ترکیباتی که در روغن زیتون و میوه زیتون وجود دارد، محصولات زیتون اثرات بسیار مفیدی را در حفظ سلامتی انسان دارند.
وی با توجه به اسیدهای چرب موجود در زیتون توصیه کرد : بیشترین نوع اسید چرب موجود در زیتون شامل اسیداولئیک، اسید لینولئیک و اسید لینولنیک است . این ۳ نوع چربی پیشساز اسیدهای چرب بلند زنجیر ‘امگا۳’ هستند .
وی یادآور شد: در هنگام مصرف ۸ عدد زیتون سیاه یا ۱۰عدد زیتون سبز که برابر است با یک واحد چربی (۵گرم) باید ازمیزان روغن مصرفی کاسته شود تا ضمن بهره مندی از اثرات مفید آن به افزایش وزن مبتلا نشویم .
وی همچنین اظهار داشت : از مهمترین ترکیبات زیتون که به نسبت کمتری در روغن آن نیز موجود است، ترکیبات پلی فنول (رنگ دانههای موجود در روغن زیتون) حاوی آنتی اکسیدان است ، آنتی اکسیدان در بدن از تولید رادیکالهای آزاد جلوگیری میکند و بر اثر کاهش رادیکالهای آزاد ، سلامت سلول افزایش مییابد و از بروز سرطان جلوگیری میشود .
رحمانی با اشاره به ویتامینهای موجود در زیتون افزود: غنیترین ویتامین موجود در زیتون ویتامین (E) است، از ویتامین (E) به عنوان ویتامین ضد پیری یاد می شود زیرا وجود این ویتامین از اکسیداسیون اسید چرب غیر اشباع جلوگیری می کند.
این عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با توجه به ترکیبات مهم میوه زیتون خاطر نشان کرد: فواید زیتون متوجه ترکیبات آن است و از مهمترین ترکیبات زیتون ، روغن آن است که برای رشد و سلامتی تمامی سلولها به ویژه سلولهای مغز و اعصاب بسیار ضروری است.
وی افزود: مصرف زیتون عملکرد انسولین و کنترل قند خون را بهبود میبخشد و از این رو مصرف آن برای بیماران دیابتی توصیه میشود.
رحمانی خاطرنشان کرد : در صورت جایگزینی روغن مصرفی با روغن زیتون کلسترول خون به ویژه کلسترول بد کاهش مییابد، روغن زیتون با تحریک کیسه صفرا باعث دفع صفرا میشود و از بروز کیسههای صفرا جلوگیری میکند.
به گفته وی زیتون باید به صورت شور و در مایعات نگه داری شود . همچنین پس از اولین مصرف در ظروف شیشهای و در محیط خنک و مرطوب نگه داری شود . زیتون بهتر است قبل از مصرف به علت شوری ، حدود ۲ ساعت در آب قرار گیرد.
گردآوری: گروه سلامت گــهــر
منبع: irna.ir