معرفی انواع هود آشپزخانه

اگر با هدف خرید هود آشپزخانه به این صفحه هدایت شده‌اید، به احتمال زیاد سوالات متعددی ذهن شما را به خود مشغول کرده و در جستجوی مزایا و معایب انواع مختلف این کالا می‌باشید.

معرفی انواع هود آشپزخانه

همانند هر محصول مشابه دیگری، انتخاب هود آشپزخانه باکیفیت و مناسب، اهمیت زیادی دارد؛ زیرا کار آشپزی و رسیدگی به نظافت آشپزخانه را راحت‌تر می‌کند اما شاید برای برخی افراد این سوال پیش آید که اصلاً چرا باید بخشی از بودجه تهیه تجهیزات آشپزخانه را به خرید هود اختصاص دهیم؟

در ادامه، پس از پاسخ به پرسش بالا به معرفی انواع هود آشپزخانه پرداخته و مهم‌ترین ویژگی‌های هر کدام را بیان می‌کنیم.

مزایای استفاده از هود آشپزخانه

سبک خانه‌های قدیمی به گونه‌ای بود که نیاز به تهویه آشپزخانه چندان احساس نمی‌شد؛ چرا که در اغلب موارد، مطبخ در گوشه‌ای از حیاط قرار داشت؛ با این حال گاهی اوقات خروج بوی غذا از در و پنجره آشپزخانه باعث آزار ساکنین می‌شد؛ علاوه بر این عدم تهویه مناسب، موجب گرم شدن بیش از حد آشپزخانه می‌گردید.

بی تردید مشکلات بالا در خانه‌های امروزی بیشتر احساس می‌شوند؛ به خصوص در آشپزخانه‌های اپن موجود در منازل آپارتمانی باید از تجهیزاتی استفاده کرد که بوی ناخوشایند فضای داخلی را به خارج هدایت نموده و هوای تازه را جایگزین کنند.

خوشبختانه امروزه این مشکل به واسطه هود آشپزخانه تا حد زیادی حل شده است. این وسیله، بخار، چربی و عطر ناشی از غذای در حال طبخ را خارج می‌کند؛ در نتیجه می‌توان گفت که استفاده از هود برای حفظ تمیزی آشپزخانه نیز مفید است؛ زیرا از بر جای ماندن آثار چربی غذا بر روی کابینت یا دیوار اطراف اجاق گاز جلوگیری می‌کند.

انواع هود از نظر نوع مکش

در یک طبقه‌بندی بسیار کلی، انواع هود را به دو دسته تصفیه کننده و دارای سیستم خروجی هوا تقسیم می‌کنند. دسته اول، هودهایی هستند که ذرات بخار و چربی را به درون خود کشیده و پس از تصفیه هوا آن را مجدداً به محیط داخلی باز می‌گردانند؛ اما گروه دوم، بخار، چربی و بوی غذا را به خارج از ساختمان هدایت می‌کنند؛ البته یک سری از هودها نیز پس از جذب هوای اطراف اجاق گاز، آن را تصفیه کرده و به بیرون می‌فرستند.

لازم به ذکر است که بخش اعظم هودهایی که در آشپزخانه منازل به کار می‌روند، مجهز به سیستم خروج هوا می‌باشند.

انواع هود آشپزخانه از نظر جنس بدنه

معرفی انواع هود آشپزخانه

بدنه هود آشپزخانه، ممکن است، از جنس استیل، شیشه یا ترکیبی از هر دو باشد. به طور کلی هودهای شیشه‌ای، زیباتر هستند؛ اما در عوض هودهای استیل از درجه استحکام بالاتری برخوردار می‌باشند؛ هودهای استیل و شیشه نیز بسیار شکیل بوده و کیفیت بدنه خوبی دارند.

انواع هود آشپزخانه از نظر محل نصب و مشخصات ظاهری

طرح ظاهری، میزان پوشش دادن فضای بالای اجاق‌گاز و محل قرارگیری، مهم‌ترین مواردی هستند که در زمان خرید هود آشپزخانه باید به آنان توجه کرد؛ از این رو در اکثر مواقع، هود را بر حسب این ویژگی‌ها دسته‌بندی می‌کنند. در ادامه، رایج‌ترین ارقام هود، معرفی شده‌اند.

1- هود آشپزخانه شومینه ای

این هودها بر روی دیوار نصب شده و بخشی از فضای بین کابینتی آشپزخانه را به خود اختصاص می‌دهند؛ از این رو برای آشپزخانه‌های کوچک، چندان مناسب به نظر نمی‌رسند.

زیبایی ظاهری و تنوع مدل از جمله مشخصات هودهای شومینه‌ای محسوب می‌گردند؛ به علاوه، این هودها معمولاً قدرت مکش بالا و سر و صدای کمی دارند.

اکثر هودهای شومینه‌ای از جنس استیل می‌باشند؛ اما گاهی اوقات برای افزایش زیبایی محصول از ترکیب شیشه و استیل استفاده می‌شود.

2- هود آشپزخانه مورب

هود مورب، تا حد زیادی مشابه هود شومینه‌ای بوده و بر روی دیوار نصب می‌شود اما به شیوه خلاقانه‌ای طراحی شده و ظاهر شکیل‌تری دارد. تنوع رنگ، مدل و ابعاد، همچنین ظاهر مدرن از مهم‌ترین مشخصات هود مورب می‌باشند؛ علاوه بر این فیلترهای داخلی این هود، قابل تمیز شدن هستند.

هود کن را می‌توان به عنوان یکی از محبوب‌ترین‌های حوزه هود مورب و شومینه‌ای به شمار آورد؛ چرا که کیفیت، دوام، زیبایی و تنوع را در خود گرد آورده است.

3- هود آشپزخانه مخفی (توکار)

معرفی انواع هود آشپزخانه

طراحی هود توکار یا مخفی به گونه‌ای است که در جلوه ظاهری آشپزخانه، هیچ اثری از آن دیده نمی‌شود؛ چرا که به صورت کامل در داخل کابینت قرار می‌گیرد. بدیهی است که چنین هودی را می‌توان در هر سبک از دکوراسیون به کار برد. هود مخفی، فضای اضافه‌ای را اشغال نکرده و اجاق‌گاز را کاملاً پوشش می‌دهد.

نکته قابل ذکر این است که برخی ارقام قدیمی‌تر هود مخفی، سر و صدا ایجاد کرده و قدرت مکش پایینی دارند اما این مشکلات در نمونه‌های جدید کالا تا حد زیادی مرتفع شده‌اند؛ از این رو در هنگام خرید هود توکار باید به این موارد توجه نمود.

4- هود آشپزخانه زیرکابینتی

همان گونه که از نام کالا مشخص است، هود زیرکابینتی، در قسمت زیرین کابینت، قرار می گیرد. در این قبیل هودها، لوله‌ای که وظیفه خارج کردن هوا را بر عهده دارد، در داخل کابینت مخفی می‌شود.

مهم‌ترین مزیت هود آشپزخانه زیرکابینتی، اشغال فضای کم است؛ همچنین این هود از طراحی ساده و قیمت نسبتاً مناسبی برخوردار می‌باشد. نصب آسان و در بر گرفتن فضای بالای اجاق‌گاز به طور کامل از دیگر مزایای هود زیرکابینتی به شمار می‌روند.

اغلب هودهای زیرکابینتی، سروصدای زیادی دارند؛ همچنین فیلتر آنها قابل شستشو نبوده و پس از مدتی باید تعویض شود.

5- هود آشپزخانه جزیره ای

این هود، مخصوص آشپزخانه جزیره‌ای طراحی شده و ظاهری شبیه به هود شومینه‌ای دارد؛ با این تفاوت که بر روی سقف نصب شده و بخش بالای گاز صفحه‌ای موجود بر روی جزیره آشپزخانه را به صورت کامل احاطه می‌کند.

طرح ظاهری شیک و مدرن، قابلیت مکش عالی و امکان تنظیم قدرت موتور، اصلی‌ترین ویژگی‌های هود جزیره‌ای به شمار می‌روند.

6- هود آشپزخانه تلسکوپی یا آسانسوری

این محصول را می‌توان جدیدترین نوع هود آشپزخانه دانست. هود تلسکوپی برخلاف سایر هودها در کناره اجاق‌گاز، قرار گرفته و سیستم خروج هوای آن در زیر زمین قرار دارد؛ به همین علت از قدرت مکش پایین‌تر و میزان پوشش‌دهی کمتری برخوردار است؛ اما این محصول برای آشپزخانه‌های کوچکی که فضای کافی جهت نصب هود و تجهیزات تهویه وابسته به آن را در اختیار ندارند، بسیار کاربردی است؛ علاوه بر این ظاهری لوکس و متفاوت به آشپزخانه می‌بخشد.

انواع هود آشپزخانه از نظر نوع فیلترها

 

معرفی انواع هود آشپزخانه

اساسی‌ترین جزء داخلی هود آشپزخانه، فیلتر آن است؛ چرا که جذب ذرات اضافه، توسط این قسمت انجام می‌شود. در اینجا مهم‌ترین ارقام فیلتر هود را به اختصار معرفی می‌کنیم.

فیلتر هود آلومینیومی

این فیلترها از نوع قابل شستشو بوده و در بخش اعظم هودهای موجود در بازار وجود دارند. فیلترهای آلومینیومی از عملکرد بسیار خوب و طول عمر بالایی برخوردار هستند.

فیلتر هود زغالی

فیلترهای زغالی، قابل شستشو نیستند و باید حداکثر پس از شش ماه عوض شوند. این فیلترها بیشتر در مواقعی به کار می‌روند که سیستم خروج هوا وجود نداشته باشد.

سخن پایانی

علاوه بر آنچه در این مقاله گفته شد، انواع هود از نظر نوع موتور و چند حالته بودن با هم فرق دارند؛ همچنین برخی از هودهای آشپزخانه‌ای، دارای قابلیت‌های ویژه‌ای مثل لمسی بودن، داشتن نشانگر تصویری یا فیلتر مخصوص دود می‌باشند. سوای از اینها در هنگام انتخاب هود باید به قابلیت تنظیم قدرت مکش، تنظیم زمان، میزان نورپردازی لامپ‌ها و تناسب ابعاد هود با اجاق‌گاز توجه کرد.

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه