آموزش ترشی لیته ، چطور ترشی لیته عالی درست کنیم؟

امتیاز دهید

در این  قسمت از گهر جهت آموزش ترشی لیته به همراه فوت و فن های آن همراه ما باشید. ترشی لیته یکی از پرطرفدارترین ترشی‌های ایرانی است که در بسیاری از رستوران‌ها سرو می‌شود. این ترشی با استفاده از لیته، یعنی بادمجان های خرد شده، تهیه می‌شود. ترشی لیته با استفاده از مواد اولیه ساده و قابل دسترس تهیه می‌شود. مواد اصلی شامل بادمجان، سیر، سرکه سفید، نمک و آب است. 

آموزش ترشی لیته ، چطور ترشی لیته عالی درست کنیم؟

آموزش ترشی لیته ، چطور ترشی لیته عالی درست کنیم؟

ترشی لیته را چگونه درست کنیم ؟

ترشی لیته یکی از خوشمزه ترین ترشی هاي خانگی هست که در ایران طرفداران بیشماری نیز دارد.

امروز یادگیری تهیه ترشی را برایتان جمع آوری کرده ایم که می توانید بجای خرید خودتان در خانه تهیه و مصرف کنید و از سلامت آن مطمئن باشید.

مواد ضروری برای تهیه ترشی لیته :

آموزش ترشی لیته ، چطور ترشی لیته عالی درست کنیم؟

طرز تهیه ترشی لیته :

  • سبزی معطر حاوی مرزه، ترخون، گشنیز، جعفری، نعنا و … هست که آن ها را دقیقاً خرد می‌کنیم.
  • بادمجان را همراه پوست با یک لیوان سرکه و یک لیوان آب می پزیم. آنگاه در صافی می ریزیم تا آب اضافی آن خارج شود.
  • سیر و بادمجان را با هم چرخ میکنیم.
  • کلم، هویج، فلفل دلمه اي سبز، فلفل دلمه اي قرمز و فلفل سبز تند رابه طور کامل خرد کرده، به بادمجان و سیر افزون میکنیم. در صورتی که فلفل سبز مصرفی خیلی تند بود، مقدار آنرا کمتر کنید.
  • سبزی معطر، ادویه ي ترشی، نمک، زردچوبه، نعنا و پونه ي خشک را ترکیب کرده و به مواد قبلی می افزاییم.
  • سرکه رابه همه ی ي مواد بالا افزون کرده و مرتب هم میزنیم. حالا ترشی آماده هست.

آیا می‌ دانستید که:

لیته‌ ترشی یا ترشی لیته یا لیته‌ي بادمجان یا به اختصار لیته، ترشی بادمجان هست که بادمجان آنرا کوبیده و له کرده باشند. این ترشی از بادمجان پخته‌شده و کوبیده‌شده و سرکه ساخته میشود.

اگر چه امروزه واژه ترشی تنها به انواع سبزیجات و صیفی جات ترشی شده اطلاق می شود، در قدیم از انواع غذاها ترشی تهیه میکردند «مخصوصا مردم آسیایی». بعضی معتقدند که پیشینه ترشی انداختن به ۴ هزار سال پیش از میلاد مسیح باز میگردد و حتی از ۲ هزار سال پیش در هند ترشی شور و خیار شور مصرف می شده هست.

ترشی ها از جمله چاشنی هایي میباشند که در بیشتر کشور های آسیایی از آن ها بهرهگیری می شود. ترکیب سبزی ها و میوه هاي گوناگون با سرکه برای افزایش دوران نگه‌داری انها و بهره مند شدن از این مواد خوراکی در فصولی از سال که دسترسی به این مواد خوراکی به صورت تازه وجود ندارد، از قدیم متداول شده هست.

به علاوه با ترکیب این مواد خوراکی ودر شرایط خاصی گاهی تخمیر هایي در انها به وجود می‌آید که در بعضی از موارد به افزایش ارزش تغذیه اي مواد نخست منتهی می شود.در مورد ترشی، فواید و ضررها آن اعتقادات و باورهای زیادی وجوددارد که بعضی از آن ها دلایل علمی اثبات شده اي ندارند.

عقیده به سوزاندن چربی یکی از این باور هاست. انچه که مسلم هست بیشتر خواص ترشی ها به pH اسیدی آن وابسته هست.

روش نگه داری ترشی لیته :

غالباً این سوال پیش می‌آید که چرا در قدیم ترشی ها و مرباها محفوظ می ماندند و به اسانی خراب نمی شدند. واضح هست که وضع ساختمان هاي امروزی طوری هست که باوجود بخاری و شوفاژ هوا همه ی وقت گرمتر از ساختمان هاي سابق می شود.

زیر زمین هاي وسیع و خشک سابق نیز که برای نگه داری اغذیه و ترشی ها ازآن بهرهگیری می شد، امروز وجود ندارد. به هرحال برای نگه داری این مواد باید از یخچال و یا جاهای خنک خارج از ساختمان مثل بالکن هایي که آفتاب نمیگیرند بهرهگیری کرده و انواع ترشی و مربا را در آن نگه داری نمود.

قاشق یا ملاقه اي که با آن ترشی بر می داریم باید تمیز باشد و چرب و آلوده نباشد. مقدور هست ترشی رابا آب غوره و آب لیمو تهیه کرده و میوه هاي پخته و چرخ شده و سبزی هاي ترشی را آماده نمود و بجای سرکه روی آن ها آب غوره یا آب لیمو ریخت، دراین صورت آب غوره باید قبلا جوشانیده و آماده گردد.

هیچ گاه قاشق خیس یا چرب را در ظرف ترشی فرو نکنید. برای تهیه یک ترشی موثر اولاً مواد باید دقیقاً تازه باشد، ثانیاً مواد باید دقیقاً خشک باشد و به هیچ عنوان آب نداشته باشد تا ترشی کپک نزند.

 

منبع
اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند

    ارسال دیدگاه