گراتن بادمجان یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و پرطرفدار است. گراتن یا موساکا بادمجان یک نوع غذای معروف کشور یونان است که مواد اصلی آن شامل بادمجان و گوشت است. در ادامه دستور پخت این غذای خوشمزه را برای شما همراهان همیشگی تهیه کرده ایم. با ما همراه باشید.
دستور پخت موساکا یا گراتن بادمجان
مواد لازم
- بادمجان ۸ عدد یا حدود ۷۰۰ گرم
- گوشت چرخکرده ۳۰۰ گرم
- پیاز ۱ عدد متوسط
- سیب زمینی ۱ عدد درشت (اختیاری)
- گوجه فرنگی ۲ عدد متوسط (اختیاری)
- سس بشامل ۱/۵ پیمانه
- پنیر موتزارلا یا چدار ۱/۵ پیمانه
طرز تهیه
برای شروع اول بادمجانها رو پوست میگیریم و به صورت حلقهای خرد میکنیم و برای اینکه تلخی بادمجانها رو بگیریم، روی یک سینی میچینیم و روشون نمک میپاشیم و کنار میذاریم.
در این مدت میتونیم سس گوشتمون رو آماده کنیم. پیاز رو با مقداری روغن کمی تفت میدیم، کمی که سبک شد گوشت رو اضافه میکنیم، وقتی رنگ گوشت شروع به تیره شدن کرد، کمی زردچوبه، نمک، فلفل، پودر سیر و پودر پاپریکا بهش اضافه میکنیم و بعد ار اینکه خوب با هم مخلوط شدن یک قاشق سوپ خوری رب گوجه فرنگی رو اضافه میکنیم.
خوب مخلوط میکنیم و ۱/۴ پیمانه آب رو به سس گوشتیمون اضافه میکنیم. زیر شعله رو کم میکنیم تا گوشت بپزه و در اواخر پخت دو قاشق جعفری تازه بهش اضافه میکنیم و زیر شعله رو خاموش میکنیم.بعد از گذشتن حدوداً بیست دقیقه تا نیم ساعت اونها رو آبکش و سپس خشک میکنیم. سپس بادمجانها رو همراه روغن سرخ میکنیم.
در صورت تمایل میتونین اونها داخل فر برشته کنین به این صورت که حلقههای بادمجان رو با برس به روغن آغشته کنین و داخل سینی فر بچینین و داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد برای ۱۵ دقیقه بپزین. سپس اونها رو برگردونین و برای ۱۰ دقیقه دیگه بهشون اجازه پخت بدین.
حالا نوبت به چیدن لایههای موساکا میرسه. ظرفی رو برای سرو انتخاب کنید که قابلیت استفاده در فر رو داشته باشه. کفش رو با برس به کمی روغن آغشته میکنیم و پودر سوخاری رو کفش میپاشیم.
سپس برای لایه اول سیب زمینیها رو حلقه حلقه میکنیم و روی پودر سوخاری میچینیم. من معمولاً سیب زمینی رو برای ۴-۵ دقیقه نیم پز میکنم و بعد برش میدم و استفاده میکنم. (استفاده از سیب زمینی اختیاری و بنا بر ذائقه شماست.)
لایه بعدی لایه بادمجانی هست. درست مثل سیب زمینیها بادمجانهای حلقه شده و سرخ کردمون رو روی سیب زمینی هامون میچینیم.
حالا نوبت ریختن سس گوشتی هست. سس رو روی بادمجانها میریزیم و کاملاً همه جای ظرق رو باهاش میپوشونیم.
حالا یکبار دیگه یک لایه از بامجان رو روی سس گوشتی میچینیم و روی لایه دوم بادمجانها رو یک لایه گوجه فرنگی ورقه شده میچینیم. (استفاده از گوجه فرنگی هم کاملاً ذائقهای هست. شما اگر طرفدار گوجه نیستین میتونین حذفش کنین.)
روی لایه آخر رو سس بشامل میریزیم و کاملاً همه جا پخشش میکنیم.
و نهایتاً پنیر رو برای لایه آخر روی مواد میریزیم و به صورت یکنواخت روی سس رو میپوشونیم.بعد از این مرحله ظرف رو برای مدت ۳۰-۴۰ دقیقه داخل فری که از قبل روشنش کردین میفرستین با درجه ۱۹۰ درجه سانتیگراد و در پایان و وقتی پنیرها کاملاً ذوب شدن، ۵ دقیقه گریل رو روشن میکنیم تا روی پنیرها برشته و طلایی بشه.
نکته
**این غذا به تنهایی و یا همراه با نان سرو میشه.