آیا بلیچینگ برای دندان ضرر دارد؟

روش‌های زیادی برای تغییر ظاهر دندان‌ها وجود دارد که هر کدام دارای مزایا و معایبی هستند. بلیچینگ دندان یکی از روش‌های سفید کردن دندان است که طی سال‌های گذشته زیاد مورد استفاده قرار گرفته شده است.

اما این روش هم مانند خیلی از روش‌های دیگر طرفداران و مخالفانی دارد. هرچند که در نهایت فرد مراجعه‌کننده با نظر و مشورت پزشک مربوطه تصمیم را می‌گیرد اما بد نیست که قبل از مراجعه به مطب دندان‌پزشک یک اطلاعی از بلیچینگ و مزایا و معایت آن داشته باشید. ما در ادامه این مقاله تصمیم داریم تا در این مورد صحبت کنیم.

آیا بلیچینگ برای دندان ضرر دارد؟

بلیچینگ دندان

بلیچینگ چیست؟

بلیچینگ دندان و سفید کردن دندان چه تفاوتی دارند؟ در ابتدا لازم است بدانید که یک تفاوت اساسی میان سفید کردن دندان (teeth whitening) و بلیچینگ دندان (teeth bleaching)  وجود دارد. منظور از فرآیند سفید کردن، بازیابی رنگ طبیعی دندان‌ها با از بین بردن لکه‌های سطحی است.

در واقع، سفیدکننده‌ها مواد پاک‌کننده‌ای هستند که در برخی از خمیردندان‌ها و دهان‌شویه‌ها نیز یافت می‌شوند. درحالی‌که بلیچینگ دندان به روند سفید کردن دندان‌ها فراتر از رنگ طبیعی آن‌ها اشاره دارد. موادی مانند پراکسید هیدروژن و پراکسید کاربامید، به‌عنوان سفیدکننده در بلیچینگ استفاده می‌شوند. معمولا از پراکسید هیدروژن برای بلیچ دندان در مطب و از پراکسید کاربامید برای بلیچینگ دندان در خانه استفاده می‌شود.

1- بلیچینگ در خانه

در این روش دندان‌پزشک از دندان‌های شما قالبی را تهیه می‌کند و از روی آن قالب‌ها در لابراتوار تری‌هایی از جنس پلاستیک و نازک را می‌سازند که بسیار شفاف است. ژل بلیچینگ درون این تری پلاستیکی قرار می‌گیرد و به مرور به فضاهای مناسب بین دندان می‌رود و بعد از چند هفته با توجه به دستورالعمل‌های پزشک دندان‌ها رو به سفیدی می‌رود.

2- پاور بلیچینگ

در این روش پزشک ژل مخصوص بلیچینگ را بر روی دندان‌ها می‌گذارد و بعد از آن با استفاده از نور آبی موجب اکتیو شدن ژل بلیچینگ شده تا تأثیر آن زودتر اعمال شود. با این کار دندا‌ن‌ها سفید می‌شود. عیب این روش نسبت به سایر روش‌ها ماندگاری کمتر آن است.

3- بلیچینگ در مطب دندان پزشک

  • تمیز کردن دندان و در صورت نیاز جرم‌گیری
  • قرار دادن یک وسیله دندان‌پزشکی برای باز ماندن دهان
  • مراقبت از بخش‌های مختلف بافت لثه با استفاده از مواد مخصوص
  • قرار دادن ژل سفید کننده دارای پراکسید هیدروژن بر روی دندان‌ها برای 15 تا 30 دقیقه
  • استفاده از دستگاه لایت کیور یا لیزر برای فعال کردن مواد سفید رنگ، همچنین نور باعث فعال شدن هیدروژن پراکسید می‌شود.
  • در صورت نیاز ممکن است چندبار عمل ژل زدن صورت بگیرد.
  • در صورتی که تیرگی دندان‌ها زیاد باشد ممکن است چند جلسه برای بلیچینگ دندان نیاز باشد.

بلیچینگ دندان چه مدت زمانی طول می‌ کشد؟

با توجه به مهارت دندان‌پزشک این کار می‌تواند در یک جلسه 1 ساعته تمام شود. اما گاهی اوقات ممکن است که برای بررسی‌های بیشتر و تصمیم نهایی نیاز به تعداد جلسات بیشتر تا 2 یا 3 جلسه باشد. اگر بلیچینگ خانگی باشد مدت زمان آن با توجه به توصیه پزشک و شرایط می‌تواند متغیر باشد.

بلیچینگ چه مدت زمان ماندگاری دارد؟

در صورتی که بلیچینگ توسط پزشک مجرب صورت گیرد می‌تواند تا یک سال را هم دوام داشته باشد. نوشیدن نوشابه، چای و قهوه همچنین استعمال سیگار و قلیان می‌تواند از طول عمر بلیچینگ دندان بکاهد. در صورتی که بهداشت و دهان و دندان را هم رعایت نکنید طول عمر بلیچینگ کاهش پیدا می‌کند.

آیا بلیچینگ برای دندان ضرر دارد؟

عوارض بلیچینگ دندان

مزایای بلیچینگ دندان

  • یک روش سریع و زود بازده برای سفید کردن دندان است. البته روشی که در منزل است خطراتی دارد از همین رو روش‌ حضور در مطب توصیه می‌شود.
  • هزینه کم و مدت زمان سفید بودن دندان زیاد
  • روش بلیچینگ در مطب هیچ خطری برای بیمار ندارد.

معایب و عوارض بلیچینگ دندان

  • دائمی نبودن این روش را می‌توان اولین عیب آن دانست. باید بعد از مدتی دوباره عمل بلیچینگ دندان را برای سفید شدن آن‌ها انجام دهید. به طور طبیعی دندان‌ها مستعد تغییر رنگ هستند از همین رو نیاز به بلیچینگ احساس می‌شود.
  • در صورتی که مواد بلیچینگ مدت زمان زیادی را بر روی دندان باقی بماند می‌تواند مشکل ساز شود و تأثیرات بدی را روی دندان‌ها خواهد گذاشت. حداقل تأثیر آن بالا رفتن حساسیت دندان‌ها خواهد بود.
  • بلیچینگ خانگی می‌تواند خطرناک باشد زیرا ممکن است که در ترکیب مواد اشتباه شود و استفاده از مواد سفیدکننده حساسیت‌های گوناگونی را برای دندان‌ها و همچنین بافت دهان و لثه ایجاد کند. اما در مطب به دلیل حضور پزشک و همچنین ابزار کار مناسب این خطرات به حداقل می‌رسد.

سئوالات متداول بلیچینگ و پاسخ پزشکان میخک:

هزینه بلیچینگ دندان نسبت به کامپوزیت و جرم‌گیری دندان چگونه است؟

اصولا هزینه کامپوزیت خیلی بیشتر از بلیچینگ است و هزینه جرم‌گیری دندان از بیلیچینگ دندان و کامپوزیت، خیلی کمتر است.

بلیچینگ دندان برای چه افرادی مناسب نیست؟

افرادی که دچار تحلیل لثه هستند و ریشه‌های دندانی آن‌ها به محیط دهان باز شده است. گزینه‌های مناسبی برای بلیچینگ نیستند. اگر در حال انجام کارهای دندانپزشکی خاصی هستید، بهتر است خودسرانه برای انجام بلیچینگ خانگی اقدام نکنید.

مشاوره زیبایی و بلیچینگ آنلاین

در صورتی که نیاز به بلیچینگ دارید مهم است که قبل از هرگونه اقدام برای انجام آن از مشاوره دندانپزشکی استفاده کنید. در این مسیر نظر دندانپزشک متخصص بسیار اهمیت دارد. از نظر کارشناسان، بلیچینگ فقط باید تحت نظر دندانپزشک انجام شود تا کاملا ایمن و موثر باشد. چراکه اگر قبل از بلیچینگ، دندان پوسیده‌ای وجود داشته باشد یا نیاز به جرم‌گیری باشد، باید توسط دندانپزشک، پر کردن دندان یا جرم‌گیری انجام شود. زیرا نفوذ مواد بلیچینگ به داخل پوسیدگی‌ها باعث افزایش حساسیت دندانی می‌شود.

شبکه دندانپزشکی میخک با برخورداری از بهترین دندانپزشکان برای رفع این نیاز در کنار شماست. به این منظور ما محصول مشاوره دندانپزشکی آنلاین را به صورت رایگان در اختیار شما قراردادیم تا بدون هیچ دغدغه‌ای نسبت به پرسیدن سوالات خود در هر ساعت شبانه‌روز اقدام کنید، طرح درمان خود را به صورت آنلاین دریافت کنید، در صورت تمایل به آغاز درمان به صورت آنلاین نوبت ویزیت خود را در نزدیکترین مرکز طرف قرارداد میخک انتخاب کنید و در زمان مقرر درمان خود را آغاز کنید.

مزایای استفاده از شبکه تخصصی میخک

  1. دریافت مشاوره آنلاین در هر مکان و هر ساعت شبانه روز و به صورت رایگان
  2. دریافت طرح درمان دندانپزشکی شامل درمان‌های لازم، زمان موردنیاز و ریز هزینه‌ها
  3. دریافت نوبت ویزیت به صورت آنلاین در نزدیکترین مرکز دندانپزشکی طرف قرارداد میخک
  4. امکان پرداخت هزینه‌ها به صورت اقساطی

کافیست از طریق لینک زیر نسبت به دریافت مشاوره دندانپزشکی اقدام کنید:

https://mikhakdental.com/online-consultation/ مشاوره دندانپزشکی آنلاین

 

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه