مکان های دیدنی تبریز با عکس و آدرس

شهر تبریز به دلیل طبیعت، فضای دلپذیر و چشم انداز زیبایش شهری دیدنی به حساب می آید. در این قسمت از گهر لیست کاملی از اماکن دیدنی تبریز را همراه عکس تهیه و منتشر کرده ایم. این شهر به دلیل وجود صنایع دستی از جمله فرش دستباف و جواهرات شهرت بسیاری دارد. شیرینی های محلی، شکلات، خشکبار و غذاهای سنتی تبریزی در سرتاسر ایران به عنوان یکی از بهترین ها شناخته می شوند. توصیه می کنیم اگر به تبریز سفر کردید از بازدید از مکان های تفریحی و دیدنی آن غافل نشوید.

لوکیشن دیدنی تبریز همراه با عکس

تبریز یکی از قدیمی‌ترین شهرهای ایران محسوب می شود و به همین‌دلیل گردشگران بسیاری را به سمت خودش جذب می‌نماید. اگر قصد بازدید مکان های دیدنی تبریز با عکس و نشانی آن ها را دارید در ادامه با ما همراه باشید. جاهای دیدنی تبریز کم نیستند و همین موضوع باعث سردرگمی گردشگران می‌شود، چراکه اغلب زمان کمی دارند و نمی‌دانند با این وقت کم، کدام جاهای دیدنی تبریز را در اولویت بازدیدشان از این شهر توریستی قرار دهند.

1- ائل‌ گلی

مسافران تبریز از ایل‌گلی نمی‌گذرند! این تفرجگاه زیبا در جنوب شرقی تبریز قرار دارد و تعداد زیادی از گردشگران را به خود جلب می‌کند. در میان استخر این مجموعه عمارت «کلاه فرنگی» نشسته که امروزه به‌عنوان رستوران از آن استفاده می‌شود. این مکان در دوره‌ی «آق‌قویونلوها» پایه‌گذاری شده و بعداً در دوره‌ی «صفویه» گسترش یافته است. در دوران معاصر هم با اضافه شدن تفریحات جدید و ساخت هتل‌ بر جذابیت آن افزوده شده است.

وقت بازدید از ایل‌گلی یا «شاه گلی» می‌توانید از پیاده‌روی در میان درختان و گل‌ها لذت ببرید، روی دریاچه قایق‌سواری کنید، در رستوران‌ها و کافه‌های داخل و اطراف ایل‌گلی «کوفته تبریزی» و «کباب» بخورید، و به مجموعه‌ی «سورتمه‌سواری» تبریز در جنوب شاه‌گلی بروید و کمی آدرنالین به رگ‌های‌تان ترشح کنید!

لوکیشن ائل‌ گلی


2- بازار تبریز

اگر دوست دارید حال‌و‌هوای یک بازار سنتی را تجربه کنید و یکی از زیباترین دیدنی‌های تبریز را ببینید، بی‌برو‌برگرد، پیشنهادمان، بازار قدیمی تبریز است. این بازار «بزرگ‌ترین بازار مسقف جهان» است که به قسمت‌های مختلفی تقسیم شده و در میان آن‌ها، بازار فرش‌فروشان بیش‌ترین جذابیت را دارد. اگر به دیدن بازار بزرگ تبریز می‌روید، توصیه می‌کنیم حتماً از تیمچه‌ی «مظفریه» با سقف بلند و معماری جالبش دیدن کنید.

لوکیشن بازار تبریز


 3- مسجد کبود

مثل بیش‌تر شهرهای تاریخی ایران، در بین جاهای دیدنی تبریز ، مسجدها از جایگاه ویژه‌ای برخوردارند. در این میان، «مسجد کبود» یا مسجد جهانشاه با کاشی‌کاری‌های فیروزه‌ای و معماری منحصربه‌فردش از خاص‌ترین مسجدهای ایران و از معروف‌ترین جاهای دیدنی تبریز است. این مسجد که در سال ۸۷۰ هجری قمری و توسط «سطان جهان‌شاه» از سلسله‌ی «قره‌قویونلوها» بنا شد، با وجود گذر زمان و صدمه دیدن کاشی‌کاری‌هایش، همچنان هر بیننده‌‌‌ای را متحیر و مبهوت می‌کند. رنگ خاص کاشی‌های کبودش در کاشی‌کاری ایرانی کم‌نظیر است.

لوکیشن مسجد کبود


 4- موزه‌ی آذربایجان

موزه‌‌ آذربایجان پس از موزه‌ی «ملی تهران»، به‌عنوان دومین موزه‌ی باستان‌شناسی ایران و یکی از معروف‌ترین جاهای دیدنی تبریز شناخته می‌شود. این موزه در کنار مسجد کبود قرار گرفته و بنابراین بهتر است اگر به دیدن مسجد کبود تبریز می‌روید، بازدید از این موزه را هم در برنامه‌‌تان بگنجانید. در ۳ طبقه‌ی آن بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ قطعه از آثار پیش از تاریخ، پیش از اسلام و پس از اسلام به نمایش درآمده است. مجسمه‌های غول‌پیکر، اسناد تاریخی دوران باستان و اشیای قبل از تاریخ از آثار ویژه‌ی این موزه هستند که شما را شگفت‌زده می‌کنند. همین‌طور در این موزه، مجموعه‌ای از آثار تجسمی تبریز نگهداری می‌شود که در نوع خود منحصربه‌فرد است.

لوکیشن موزه‌ی آذربایجان


5- ارگ علیشاه

«ارگ علیشاه» یا «ارگ تبریز» ابتدا در سده‌ی هشتم هجری و با هدف ساخت مسجد علیشاه بنا شد، ولی در این دوران به‌صورت ناتمام رها شد. در سال‌های بعد و تا پایان دوره‌ی «قاجاریه» با اضافه شدن قسمت‌های جدید به آن، از این بنا به‌عنوان «دژ نظامی» استفاده شد و نقطه‌ی تمرکز دفاع تبریز در جنگ‌های ایران و روسیه هم بود.

متاسفانه بخش‌های زیادی از این بنا در حمله‌ی روس‌ها و بخش‌هایی دیگر در دوره‌ی «پهلوی اول» به بهانه‌ی ایجاد فضای سبز تخریب شد، ولی عظمت دیوارها و طاق‌های این بنای تاریخی همچنان می‌تواند هر بیننده‌ای را به حیرت وادارد. این مکان دیدنی تبریز در تقاطع خیابان امام خمینی (ره) و خیابان فردوسی تبریز قرار گرفته است.

لوکیشن ارگ علیشاه


6- خانه‌ی مشروطه

اگر به تاریخ و به‌خصوص دوران «مشروطه» علاقه دارید، حتماً از دیدن موزه‌ و خانه‌ تاریخی مشروطه لذت خواهید برد. خانه‌ی مشروطه که زمانی منزل «حاج مهدی کوزه‌کنانی» بوده، یکی از معروف‌ترین و پرافتخارترین مکان‌های دیدنی تبریز است. این خانه محل هم‌فکری و اتخاذ تصمیم‌های مهم سران مشروطه مانند «ستارخان» و «باقرخان» بوده و حالا تبدیل به موزه‌ی مشروطه شده است و آثار مربوط به این دوران مانند تندیس سران مشروطه، سندها و مکاتبات تاریخی‌ای مثل فرمان مشروطیت را در خود جای داده است.

لوکیشن خانه‌ی مشروطه


7- مقبره‌ الشعرا

«مقبره‌ الشعرا» یکی از مناطق دیدنی تبریز با معماری مدرن است. این مکان در محله‌ی «سرخاب» تبریز قرار گرفته و از آن با عنوان «گورستان‌های تاریخی» تبریز هم یاد می‌شود. بر طبق اسناد، این قبرستان از حدود قرن هشتم هجری استفاده می‌شده و در گذشته با نام‌هایی مانند «قبرستان سرخاب» و «حظیره‌ الشعرا» هم شناخته می‌شده است. این قبرستان پس از زلزله‌های قرن ۱۲ هجری قمری متروک شد، ولی در دوران معاصر با توجه به اهمیت بالا و شاعران و عرفای بسیاری که در آن به خاک سپرده شده‌اند، مورد توجه قرار گرفت.

در دهه‌ی ۵۰ با برگزاری مسابقه‌ای، طرح بنای امروزی آن انتخاب شد. در این بنا بیش از۴۰۰ تن از شاعران، عرفا و بزرگان اهل ایران و برخی از کشورهای همسایه‌ی ایران دفن شده‌اند. مقبره الشعرای تبریز در فهرست آثار ملی ایران هم به ثبت رسیده است.

لوکیشن مقبره‌ الشعرا


8- موزه‌ ی استاد شهریار

وقتی بحث از بزرگان و شاعران آذربایجان به میان می‌آید، استاد «شهریار» اولین نامی‌ست که به ذهن می‌آید. موزه‌ی استاد شهریار قبلاً محل زندگی «محمدحسین شهریار» بوده است که در محله‌ی «مقصودیه‌ی» تبریز قرار دارد. این خانه پس از فوت استاد به موزه‌ای برای بزرگداشتش تبدیل شده و شیفتگان شعر و ادب را به سوی خود می‌خواند. در این موزه می‌توانید از آثار و لوازم شخصی استاد شهریار مانند کتاب‌ها، دست‌خط‌ها و یادبودهای مختلفش دیدن کنید، همین‌طور می‌توانید با خیال راحت بنشینید و در دفتر یادبود استاد هرچه دل تنگ‌تان می‌خواهد، بنویسید.

لوکیشن موزه استاد شهریار


 9- تله‌ کابین و تفرجگاه عون‌ بن‌ علی

اگر اهل طبیعت‌گردی هستید، تفرجگاه و تله‌کابین عون‌بن‌علی تبریز را فراموش نکنید. عون‌بن‌علی که با نام‌های «عینالی» و «عینال-زینال» هم شناخته می‌شود، نام کوه و آرامگاهی در شمال تبریز است. طی سال‌های گذشته با ساخت تله‌کابین، آبشار مصنوعی، رستوران و کافه و درخت‌کاری، تفرجگاه عون‌بن‌علی به محلی مناسب برای گردش، تفریح و ورزش تبدیل شده است. با سوار شدن بر تله‌کابین و رفتن به قله‌ی کوه به‌خوبی بر شهر تبریز و اطراف آن احاطه خواهید داشت و می‌توانید علاوه بر دیدن منظره‌های دیدنی دورنمای شهر تبریز، از خدمات رستوران‌ها و کافه‌های بالای کوه هم لذت ببرید.

لوکیشن تله کابین و تفرجگاه عون بن علی


10- جنگل ارسباران تبریز

جاهای دیدنی تبریز، تنها به بناهای سنتی، خانه‌های تاریخی و موزه‌های تماشایی ختم نمی‌شوند. جنگل ارسباران در شهر زیبای تبریز را می‌توان یکی از تکه‌های بهشت ایران دانست که در این شهر خودنمایی می‌کند. جنگل زیبای ارسباران، شاهکار طبیعت است که با سرسبزی و زیبایی بی حد و اندازه‌اش، عده زیادی از گردشگران داخلی و خارجی را به خودش جذب کرده است.

این جنگل‌ بی‌نظیر با تاریخ هزاران ساله‌اش، جزو جنگل های هیرکانی به شمار می‌رود و با نام‌های دیگری همچون قره داغ، آرازبار و قراچه داغ نیز شناخته می‌شود.

طبیعت بکر و جذاب این جنگل، چشمتان را به خودش خیره می‌کند و مطمئن باشید که با دیدن آن، در برابر این حجم از زیبایی و شگفتی، انگشت به دهان می‌مانید. پوشش گیاهی این منطقه انبوه، متنوع و کمیاب است و در آن می‌توانید انواع گیاهان زیبا و سرسبز مانند ممرز، گردو، بلوط و سرخدار را به فراوانی ببینید.

این جنگل تاریخی و پر رمز و راز، زیستگاه انواع حیوانات نادر نیز به شمار می‌رود. جایی که می‌توانید تنوع جالبی از حیوانات و پرندگان را ببینید که به دلیل اهمیت هر یک، برخی شکارچیان به کشتار و صید آن‌ها روی آوردند و همین مساله باعث شد که در سال ۱۳۵۰ به عنوان منطقه حفاظت شده تعیین شود. حیواناتی که زیستگاه آن‌ها جنگل تاریخی ارسباران است شامل روباه، گرگ، خرس قهوه ای، شغال و… و پرنده‌هایی مثل عقاب، شاهین، کبک و.. است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در میان جنگل‌های ارسباران، بناهای ارزشمند تاریخی همچون قلعه بابک، دژ طوماسیاش و کلیسایی قدیمی نیز وجود دارد که در میات طبیعت‌گردی و جنگل‌گردی ماجراجویانه‌تان می‌توانید از آن بازدید کنید.

سفر به تبریز و قدم زدن در جنگل بکر و ارزشمند ارسباران به عنوان شاهکاری در طبیعت، تنفس هوای تازه و بی‌نظیر آن و آرامش حاکم بر جنگل، لحظاتی بی‌نظیر و خاطره‌انگیز را برای شما رقم می‌زند که پیش از این تجربه‌اش نکرده‌اید.

آدرس : تبریز، جاده تبریز به اهر، مسیر اهر به کلیبر، جنگل ارسباران.

لوکیشن جنگل ارسباران


11- روستای زنوزق تبریز

استان آذربایجان شرقی، آنقدر غرق در زیبایی و شگفتی است که تماشای هر تکه از آن، شما را به حیرت و تعجب وا می‌دارد.

روستای زنوزق یکی از جاهای دیدنی تبریز است که هر گردشگری را در بدو ورود ترغیب می‌کند تابرای یک بار هم که شده آنجا را ببیند. این روستای کوهستانی و شگفت‌انگیز در فاصله یک و نیم کیلومتری شهر زنوز در شهرستان مرند قرار دارد. زیبایی و جلوه بی‌پایان این روستای تاریخی، با سنگفرش‌های منظم خانه‌ها و در و پنجره‌های چوبی به رنگ‌های آبی، سبز و قرمز کامل می‌شود.

معماری روستایی در زنوزق به گونه‌ای است که آن را به چهار محله مجزا و مهم با نام‌های بدیر، آقا بابا، سیدی و کوده‌لر تقسیم کرده و دیدن هر یک از این محله‌ها با خانه‌های پلکانی، شما را با بافت سنتی روستا و مردم میهمان‌نواز آنجا آشنا می‌کند.

از جمله دیدنی‌های روستا می‌توان به گورستان قدیمی آن، با قدمتی در زمان قرن نهم هجری، قلعه زنوزق و مسجد زنونق اشاره کرد که مورد توجه بسیاری از گردشگران نیز هستند. سوغاتی‌های زیبا، یادگاری و یا خوشمزه زیادی از روستای زنوزق می‌توانید تهیه کنید که از جمله آن‌ها می‌توان به زردآلو، قیصی، برگه زردآلو، لواشک و گردو و همچنین انواع سبزی‌های کوهی اشاره کرد. صنایع دستی زیبا و هنرمندانه‌ای که در زنوزق تهیه می‌شود و برای یک سوغات به یادماندنی مناسب است، گلیم، جاجیم و جوراب‌های دست‌بافت هستند.

سفر به شهر اصیل تبریز و بازدید از روستای تاریخی زنونق، شما را به کوچه باغ‌های خشت و گلی با درختان سرافراز می‌‌برد که بیشتر شبیه به راه رفتن در یک تابلوی نقاشی است!

تماشای این روستای بی‌نظیر را از دست ندهید.

آدرس  : تبریز، شهرستان مرند، روستای پلکانی زنوزق


 12- موزه قاجار-امیر نظام گروسی تبریز

شهر تبریز را می‌توان شهر موزه‌ها نامید. چرا که میزبان موزه‌های فراوان و مهمی است که هر یک با ارزش بالا و آثاری دیدنی، در این شهر جا خوش کرده‌اند. یکی از این موزه‌های پرطرفدار و زیبا، موزه قاجار-امیر نظام گروسی است.

موزه قاجار در ابتدا، خانه امیر نظام گروسی بوده که از جمله عمارت‌های تماشایی و یکی از مهم‌ترین جاهای دیدنی تبریز به شمار می‌رفته است. این عمارت در دوران ناصرالدین شاه قاجار به دست امیر نظام که از نویسندگان و رجال سیاسی آن دوران بوده است، ساخته شده که بعد از سقوط قاجاریان، پهلوی‌ها از آن به عنوان ساختمان اداره دارایی و فرهنگ از آن استفاده کردند.

پس از آنکه سازمان میراث فرهنگی در سال ۱۳۷۰، اقدام به خرید و مرمت این خانه تاریخی کرد، آن را موزه قاجار نامید.

موزه قاجار یا امیر نظام گروسی، با معماری فوق‌العاده و ستون‌های چشم‌نواز همراه با سرستون‌های هنرمندانه در دو طبقه بنا شده است. این عمارت دارای دو حیاط بیرونی و اندرونی با درختکاری و گلکاری‌های بی‌نظیر است که زیبایی آن را دوچندان کرده‌اند. شیشه‌های مشبک رنگارنگ، گچبری‌های ظریف و آینه‌کاری‌های استادانه، بر زیبایی این موزه افزوده است و چشم هر بیننده‌ای را به خودش خیره می‌کند. در موزه قاجار می‌توانید از هفت تالار با نام‌های تالار سکه، بافته، چینی، آبگینه، فلزات، موسیقی و تالار خاتم دیدن کنید. در بخش زیرزمین عمارت نیز شش تالار دیگر با نام‌ تالارهای سنگ، اسلحه، رجال، فرامین، معماری و شهرسازی، قفل و تالار فانوس وجود دارد که در نوع خود دیدنی و ارزشمندند.

اگر به موزه‌گردی و قدم زدن در راهروهای تاریخ علاقه‌مند هستید، موزه قاجار-امیر نظام گروسی، یکی از گزینه‌های جذاب پیش روی شما در شهر تبریز است.

ساعات بازدید: ۸ صبح الی ۸ شب

آدرس : تبریز، خیابان ششگلان، جنب بیمارستان کودکان، پشت مدرسه شیخ عطّار.

لوکیشن موزه قاجار-امیر نظام گروسی تبریز


13- عمارت شهرداری تبریز

یکی از محبوب‌ترین، زیباترین و جذاب‌ترین جاهای دیدنی تبریز، عمارت شهرداری است که  جزو اولین شهرداری‌های ایران به شمار می‌رفته. این باغ عمارت زیبا و دیدنی، به سبک معماری آلمانی (پیش از جنگ جهانی دوم)، در مرکز شهر تبریز و در میدان ساعت، تقاطع خیابان امام خمینی (ره) و ارتش قرار گرفته است. عمارت شهرداری تبریز، ساختمانی تماشایی با سه طبقه است که بین سال‌های ۱۳۱۴ تا ۱۳۲۰ ساخته شده است. یکی از درخشان‌ترین بخش‌های این عمارت، برج ساعت آن است که با ارتفاع ۳۰ متر بر بالای عمارت قرار گرفته و طنین زنگ ساعت، هر ۱۵ دقیقه یکبار در شهر می‌پیچد.

ساختمان این عمارت تاریخی حالتی U شکل دارد و اگر از بالا به آن نگاه کنید، شبیه به یک عقاب است که بال‌هایش را باز کرده!

مصالحی که در ساخت عمارت به کار رفته و در نمای بیرونی آن به خوبی دیده می‌شود، شامل آجر، ملات ماسه و آهک است. این باغ عمارت دارای تالارهای مختلفی نظیر تالار دوربین‌های قدیمی، تالار دفاع مقدس، چاپ و نشر، فرش، هنرهای معاصر، خط و خوشنویسی، تالار حکمت و چندین تالار دیگر  است که انواع اشیای قیمتی، اسناد و دستخط‌ها، سفرنامه‌های تبریز، تجهیزات و وسایل قدیمی و … در آن نگهداری می‌شود و بسیار تماشایی است.

اگر در محوطه عمارت گشتی بزنید، تعدادی از ماشین‌های عتیقه و بسیار قدیمی و همچنین اولین ماشین آتش‌نشانی تبریز را می‌بینید.

بازدید از این باغ عمارت تاریخی، یکی از خاطره‌انگیز‌ترین لحظات را برایتان رقم خواهد زد.

ساعات بازدید: شش ماهه اول سال از ساعت ۸ صبح الی ۲۰ عصر، شش ماهه دوم سال از ساعت ۸ صبح الی ۱۸ عصر

آدرس : تبریز، خیابان امام خمینی، میدان ساعت، ساختمان شهرداری.

لوکیشن عمارت شهرداری تبریز


14- خیابان تربیت تبریز-پیاده راه تربیت

یکی از جذاب‌ترین و شاید متفاوت‌ترین جاهای دیدنی تبریز، خیابان تربیت تبریز-پیاده راه تربیت است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید، خیابان‌ها در گسترش شهرها و پیش از آن در شکل‌گیری آن‌ها، همیشه نقش مهم و موثری داشته‌اند. خیابان تربیت تبریز، یکی از این خیابان‌های مهم و تاریخی است که حالا با نام پیاده راه تربیت نیز شناخته می‌شود.

خیابان زیبای تربیت در گذشته در حد فاصل دروازه نوبر و دیک باشی گسترده شد و یکی از مهم‌ترین خیابان‌هایی تلقی می‌شد که میدان ساعت را به بازار متصل می‌کرد.

این خیابان و پیاده راه بی‌نظیر که امروز با سنگفرش پوشیده شده، در مسیر جاده ابریشم قرار دارد و به همین دلیل در طول تاریخ از اهمیت فراوانی برخوردار بوده است. آنچه در خیابان تربیت می‌بینید، مجسمه‌های زیبا، نورپردازی‌های خیره کننده، مبلمان شهری جذاب، گل‌کاری و باغچه‌های سرسبز و مراکز خرید است. این خیابان آنچنان جاذبه‌ای دارد که کسی را پیدا نمی‌کنید که به تبریز سفر کرده و خیابان تربیت-پیاده راه تربیت را از نزدیک ندیده باشد. بسیاری از خانه‌های تاریخی و بناهای ارزشمند قدیمی مانند خانه «شاهزاده ضیاءالدوله امان‌الله میرزا» ، بازارهایی مانند بازار «شیشه‌گر خانه» و کوچه‌های تاریخی مشهوری همچون کوچه «انجمن» و «پناهی» در پیاده راه تربیت قرار دارند. در این خیابان تماشایی که حالا چند سالیست برای تردد خودرو بسته شده و به یک پیاده راه جذاب و رویایی تبدیل شده است، می‌توانید تاریخ را نفس بکشید و در میان سنگفرش‌های آن ردی از گذشته را بیابید.

آدرس : تبریز، میدان ساعت، خیابان تربیت.

لوکیشن خیابان تربیت تبریز-پیاده راه تربیت


15- دانشکده معماری تبریز-دانشکده هنر اسلامی

دانشکده معماری تبریز-دانشکده هنر اسلامی یکی دیگر از جاهای دیدنی تبریز است که با قدمت طولانی، امروزه به عنوان یکی مرکز علمی _ فرهنگی استفاده می‌شود. مساحت این دانشکده چیزی در حدود ۳۶ هزار متر مربع است و ۸ ساختمان سه طبقه و یک طبقه در آن قرار دارد. پردیس دانشگاهی دانشکده معماری تبریز در سال ۱۳۷۶ مرمت و بازسازی شد و ساختمان قدیمی، جای خودش را به ساخت و ساز جدید داد. ساختمان‌های فرسوده دانشکده در جریان مرمت به سالن آمفی‌تئاتر، ساختمان اداری، سالن ورزشی، سلف سرویس و کتابخانه تغییر کاربری دادند. این دانشکده قدیمی و زیبا در تبریز در ضلع جنوبی چهارراه حکیم نظامی و در محل سابق کارخانه چرم‌سازی خسروی قرار گرفته و بسیاری از ساختمان‌های تاریخی و جذاب را در خودش جای داده است. ساختمان بهنام، گنجه‌ای و قدکی از جمله این ساختمان‌های تاریخی و کهن هستند.

ساعات بازدید: ساعات اداری دانشکده

آدرس : تبریز، خیابان آزادی، میدان حکیم نظامی، دانشگاه هنر اسلامی تبریز.

لوکیشن دانشکده معماری تبریز-دانشکده هنر اسلامی


16- مدرسه رشدیه تبریز

مدرسه رشدیه، یکی از تاریخی‌ترین بناهای تبریز است که به دست میرزا حسن رشدیه، پدر آموزش نوین و بنیانگذار مدارس به سبک جدید در تبریز ساخته شد. میرزا حسن، در سال ۱۳۰۱ هجری قمری، اقدام به ساخت مدرسه رشدیه به سبک نوین کرد که در آن زمان تحول چشمگیری را در سیستم آموزشی تبریز به وجود آورد. بنای اولیه مدرسه رشدیه در محله ششگلان تبریز ساخته شد اما ۱۰ سال بعد به دلیل تخریب بنا، مدرسه، بار دیگر در کوی جبه خانه بنا شد و در سال ۱۳۲۹ هجری قمری به مکان امروزی خود در خیابان ارتش جنوبی انتقال یافت.

قدمت بنای فعلی مدرسه به دوران پهلوی اول باز می‌گردد و دارای ساختمانی دو طبقه و مزین به آجرکاری‌های زیباست. حیاط بزرگ مدرسه نیز بسیار دیدنی است و درختکاری‌های آن زیبایی خاصی را فضا بخشیده. در حیاط مدرسه، مجسمه میرزا حسن رشدیه نیز به چشم می‌خورد که به با هنرمندی ساخته شده است.

بازدید از این مدرسه مهم و تاریخی را از دست ندهید.

آدرس  : تبریز، خی‍‍اب‍‍ان ارتش جن‍وب‍‍ی، مجاورت بنای مرکز اسناد شمال غرب کشور.

لوکیشن مدرسه رشدیه تبریز

 


17- کویر قوم تپه تبریز

یکی از زیباترین پدیده‌های طبیعت در شمال غرب ایران، کویر قوم تپه تبریز است که در میان سرسبزی‌های این خطه، خودنمایی می‌کند.

این کویر دیدنی، حاصل سال‌ها فعالیت زمین، باد و خاک است که امروزه به شکل تپه‌های ماسه‌ای و نمکزار خودنمایی می‌کند. وزش باد باعث جابه‌جایی و تغییر شکل مداوم تپه‌های ماسه‌ای می‌شود و این پدیده کم‌نظیر را جذاب‌تر می‌کند. اگر به کویرگردی، کمپینگ و… علاقه دارید، می‌توانید در فصل بهار و اواسط تابستان به کویر منحصر به فرد قوم تپه بروید.

آدرس  : استان آذربایجان شرقی، شهرستان شبستر، شهر صوفیان، روستای قوم تپه، جنب کارخانه سنگ.

راه‌های دسترسی : مسیر تبریز به صوفیان، پس از پل راه‌آهن، ۵ کیلومتری روستای قوم تپه تبریز.

لوکیشن روستای قوم تپه تبریز


 18- خانه پروین اعتصامی تبریز

از دیگر جاهای دیدنی تبریز که مورد توجه گردشگران قرار می‌گیرد، خانه پروین اعتصامی است. این خانه زیبا که به دوران پهلوی اول باز می‌گردد، در محلا ششگلان تبریز، از محله‌های قدیمی شهر قرار دارد. این خانه زیبا، محل زندگی پروین اعتصامی، مشهورترین شاعر توانمند زن ایرانی، تا سن ۷ سالگی اوست که به زیبایی در شهر تاریخی تبریز قرار دارد.

ورودی خانه به حیاطی بزرگ با باغچه‌های زیبا و حوضی در وسط آن شروع می‌شود. در کنار پله‌های منتهی به ساختمان، می‌توانید مجسمه‌ای از پروین اعتصامی را ببینید که با هنرمندی ساخته شده است. این خانه، دو طبقه و یک زیر زمین دارد. درون ساختمان، دو اتاق با یک سالن که دو در ورودی شرقی و غربی دارد، دیده می‌شود. در دیگر طبقه می‌توانید بهارخواب، سه اتاق خواب که یکی از آن‌ها به آب انبار راه دارد و یک تنور پخت نان را ببینید. در بخش زیرزمین نیز یک حوضخانه با سقف کلیل آذری و پنج اتاق گهواره‌ای قرار گرفته که زیبایی بی‌نظیری دارد.

این خانه زیبا را باید از نزدیک ببینید تا از زیبایی‌های آن لذت ببرید.

ساعات بازدید: ۹ صبح الی ۱۷ عصر

آدرس  : تبریز محله ششگلان، کوچه ششگلان.

لوکیشن خانه پروین اعتصامی تبریز


19- خانه ثقه‌ الاسلام شهید تبریز

تبریز پر است از خانه‌های تاریخی و کهن که هر یک قصه‌های فراوانی را دل خود جای داده‌اند. یکی از این خانه‌های دیدنی، خانه ثقه‌الاسلام شهید تبریز است که در خیابان چایکنار تبریز، بین پل قاری و مسجد صاحب‌الامر قرار گرفته است. این خانه متعلق به میرزا علی آقا تبریزی است که با نام ثقه‌الاسلام شناخته می‌شود و از جمله علمای بزرگ آذربایجان بوده است که در عاشورای ۱۳۳۰ هجری قمری، به دار آویخته شد.

قدمت این خانه به دوره پهلوی باز می‌گردد و معماری زیبا و تماشایی آن، چشم هر بیننده‌ای را به خودش خیره می‌کند.

خانه ثقه‌الاسلام در سه طبقه بنا شده و قاب‌بندی زیبای آجری دارد. ایوان‌ها، راه‌پله‌ها، ستون و پنجره و کف خانه چوبی است که زیبایی آن را دو برابر می‌کند.

اگر به شهر زیبای تبریز سفر کردید، حتما از این خانه دیدن کنید.

آدرس  : تبریز، خیابان چایکنار، پشت مخابرات، بین پل قاری و مسجد صاحب‌الامر.

لوکیشن خانه ثقه‌ الاسلام شهید تبریز


20- صومعه سنت استپانوس تبریز

جلفا، از جمله شهرهای مرزی میان ایران، آذربایجان و ارمنستان است که به دلیل وجود کلیساهای متعدد تاریخی و زیبا مشهور است. این کلیسای زیبا، از مهم‌ترین صومعه‌سراهای ارامنه در ایران به شمار می‌رود که از محبوب‌ترین جاهای دیدنی تبریز است. قدمت صومعه سنت استپانوس به قرن نهم میلادی باز می‌گردد که پس از سا‌ل‌ها در اثر زلزله‌ای شدید، بسیاری از قسمت‌های آن تخریب شد. جالب است بدانید کلیسای تخربب شده، مجددا در دوران صفوی مرمت شد و امروزه مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی قرار دارد.

کلیسای سنت استپانوس، در منطقه‌ای خوش‌ آب و هوا، در میان کوه‌های جلفا و جمهوری آذربایجان، در کنار رود ارس و بلندی‌های ماغارد واقع شده که ترکیب طبیعت بی‌نظیر این منطقه با بنای منحصر به فرد کلیسا، بسیار زیباست.

معماری بی‌نظیر و خیره کننده کلیسا با مصالح سنگی و در رنگ‌های صورتی، سرخ و سفید و سالن بزرگ عبادت چشم هر بیننده‌ای را خیره می‌کند. معماری بنا، تلفیقی از معماری اورارتویی، اشکانی و رومی است و در آن هفت برج نگهبانی و پنج استوانه سنگی قرار دارد. ساختمان ناقوس‌خانه گنبددار نیز از دیگر دیدنی‌های تماشایی این کلیسای تاریخی است.

کلیسای سنت استپانوس، مکانی متفاوت و خیره‌کننده است که بازدید از آن برایتان لذت‌بخش و خاطره‌انگیز خواهد بود.

ساعات بازدید: ۸ صبح الی ۱۷ عصر

قیمت بلیت: ۲۵۰۰ تومان

آدرس : جلفا، ۱۷ کیلومتری غرب شهر جلفا، فاصله ۳ کیلومتری رودخانه ارس.

لوکیشن صومعه سنت استپانوس تبریز

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه