مکانهای دیدنی اصفهان با عکس و آدرس

1/5 - (1 امتیاز)

اصفهان از نظر آثار تاریخی و جاذبه های گردشگری یکی از شهرهای بزرگ ایران است. اگر قصد بازدید از مکانهای دیدنی اصفهان همراه با عکس و نشانی آنها را دارید با ما همراه باشید. اصفهان از نظر دیدگاه مردم  «نصف جهان»  نامیده می شود چراکه معتقدند زیبایی های نیمی از کل جهان را در این شهر وجود دارد. این شهر از نظر شگفتی های معماری خود که در آن از رنگ آبی لاجوردی استفاده شده بسیار محبوب است. همچنین شهر اصفهان دارای بناهای تاریخی زیادی است که از جمله آنها می توان به میدان معروف نقش جهان اشاره کرد که توسط سازمان یونسکو به عنوان میراث جهانی ثبت شده است.

لوکیشن مکانهای دیدنی اصفهان با عکس 

مکان‌های تاریخی اصفهان

جاذبه‌های تاریخی دیدنی و جاهای طبیعی فراوانی در اصفهان وجود دارند. همه این جاذبه‌های متنوع اصفهان،‌ آن را به شهری دوست‌داشتنی برای مسافران و گردشگران تبدیل کرده است. قرار است سفری شیرین و در عین حال کوتاه به تمام این جاذبه‌ها داشته باشیم. اگر نمی‌دانید در سفر به اصفهان از کجا شروع کنید و به دنبال مناطق دیدنی اصفهان با عکس و آدرس آنها هستید با این قسمت از گهر همراه باشید.

1- میدان نقش جهان

میدان نقش جهان نماد تمام دیدنی‌های تاریخی اصفهان است. این میدان بزرگ که جزو بزرگترین میدان‌های جهان به شمار می‌رود،‌ در دوران صفویه و زمان پادشاهی شاه عباس صفوی ساخته شد.

دور تا دور این میدان حجره‌های متنوعی قرار گرفته‌اند که صنایع دستی اصفهان را می‌ فروشند.

آدرس: اصفهان، شمال شهر اصفهان، غرب خیابان حافظ

لوکیشن میدان نقش جهان


2- عمارت عالی قاپو

عمارت عالی قاپو در گذشته ورودی اصلی اصفهان به سایر عمارت‌های مهم شهر بوده است. در اصل شاه عباس اول صفوی این عمارت را در اصفهان ساخت تا قدرت و شکوه حکومتش را نشان بدهد.

الحق که این کار را به خوبی انجام داد. آنچه در معماری عالی قاپو بسیار جالب توجه است، ستون‌های عمارت است که همگی از جنس چوب هستند. این عمارت و سردر ورودی زیبایش یکی از بهترین جاهای دیدنی اصفهان برای عکاسی است.

آدرس: اصفهان، میدان نقش جهان

لوکیشن عمارت عالی قاپو


3- مسجد امام اصفهان

دوران پادشاهی شاه عباس صفویِ دورانی بود که تمام مکان‌های دیدنی اصفهان متولد شدند. مسجد امام نیز یکی دیگر از آن‌هاست. مسجد امام که حالا کاشی‌کاری‌ها و حجاری‌های آن هر بیننده‌ای را به خود جذب می‌کند، به دستور شاه عباس اول صفوی ساخته شد.

این مسجد در آن دوران مهم‌ترین مسجد شهر بوده و در کنار بناهای مهم دیگری مانند عمارت عالی قاپو و مسجد شیخ لطف‌الله ساخته شد.

آدرس: اصفهان، ضلع جنوبی میدان نقش جهان.

ساعت ورودی: در نیمه اول سال از ساعت ۹ تا ۱۲ و در نیمه دوم سال از ساعت ۱۴ تا ۱۷.

هزینه ورودی: ۵۰۰۰ تومان برای گردشگران داخلی و ۵۰۰۰۰ تومان برای گردشگران خارجی.

لوکیشن مسجد امام اصفهان


4- مسجد جامع اصفهان

مسجد جامع اصفهان، قدیمی‌ترین و پر رمز و رازترین جاذبه دیدنی اصفهان باشد. درباره تاریخچه این مسجد حدس و گمان‌های متفاوتی وجود دارد.

آنچه با اطمینان می‌توان درباره این مسجد گفت این است که ساخت آن از دوران قبل از اسلام در ایران آغاز شده بود. آنچه امروز از مسجد جامع می‌بینیم، حاصل مرمت‌ها و اضافه شدن تزیینات مختلف در دوران‌های مختلف مانند دوران سلجوقی و صفوی است.

مسجد جامع حالا به موزه‌ای بدل شده که داستان تحویل معماری ایران در طول سال‌های مختلف را روایت می‌کند.

آدرس: اصفهان،‌ میدان قیام، خیابان علامه مجلسی.

ساعت بازدید: از ساعت ۹ تا ۱۱ صبح و از ساعت ۱۳ تا ۱۶ بعدازظهر.

هزینه ورودی: ۵۰۰۰ تومان برای گردشگران داخلی و ۵۰۰۰۰ تومان برای گردشگران خارجی.

لوکیشن مسجد جامع اصفهان


5- مسجد شیخ لطف الله

مسجد شیخ لطف الله، یادگاری دیگر از شاه عباس صفوی است که حالا به یکی از مهم‌ترین مکان‌های گردشگری اصفهان تبدیل شده است. این مسجد به دست استاد محمدرضا اصفهانی و به صورت اختصاصی برای خاندان پادشاه ساخته شد. حالا مسجد شیخ لطف الله جزو برترین سازه‌های جهان قرار گرفته است.

کاشی‌کاری مختلف، نداشتن مناره، نورپردازی‌های جذاب و خلاقانه و ورودی ۲۸متری مسجد و ده‌ها ویژگی دیگر این مسجد را از سایر مساجد متمایز می‌کند.

شیخ لطف الله نیز یکی از عارفان ارزشمند دوران صفوی بود که به دعوت شاه عباس از لبنان به ایران نقل مکان کرده. شاه عباس نیز به افتخار او نام این مسجد را انتخاب کرد.

آدرس: اصفهان، ضلع شرقی میدان نقش جهان.

ساعت بازدید: در نیمه اول سال ساعت بازدید از ۹ تا ۱۲:۳۰ و ۱۴ تا ۱۷ و در نیمه دوم سال از ساعت ۹ تا ۱۱:۳۰ و ۱۳ تا ۱۶:۳۰ است.

هزینه ورودی: ۵۰۰۰ تومان.

لوکیشن مسجد شیخ لطف الله


6- حمام شیخ بهائی

به یکی دیگر از جاهای اسرارآمیز اصفهان می‌رسیم. حمامی بزرگ و رازآلود که گرمایش تمام آب‌ آن فقط از طریق یک شعله انجام می‌شد. حالا اما متأسفانه آن شعله خاموش شده است.

این حمام در دوران صفوی و به دست دانشمند بزرگ، شیخ بهائی شاخته شد. برخی علت خاموش شدن شعله را بی‌دقتی در حین انجام تحقیقات می‌دانند.

معماری این حمام مانند سایر حمام‌ها عمومی ایران بوده و تنها نکته منحصربه‌فرد آن،‌ نحوه گرمایش حمام است.

آدرس: خیابان عبدالرزاق اصفهان،‌ کوچه شیخ بهائی.

ساعت بازدید: در حال حاضر به دلیل مرمت و بازسازی، تمکان بازدید وجود ندارد.


7- پل خواجو

پل خواجو از جاهای دیدنی اصفهان در شب است؛ البته به شرطی که آب زاینده‌رود جاری باشد و صدای آن روح شما را نوازش دهد.

پل خواجو نیز از بناهای ساخته‌شده در دوران صفویه است که عاملی مهم در ادامه حیات اصفهان به شمارمی‌رود. نحوه ساخت این پل به گونه‌ای است که در هنگام وقوع سیل،‌ مسیر آب را منحرف می‌کند.

با این کار نه تنها شهر آسیبی نمی‌بیند؛ بلکه سفره‌های آب‌های زیرزمینی نیز پر می‌شوند. پل خواجو عجایب زیادی دارد که از آنها می‌توان به مجسمه‌های شیر سنگی و شمع پل خواجو اشاره کرد.

تفاوت این پل با سی‌وسه پل در معماری زیبا و وجود ساختمانی مخصوص اقامت پادشاه در میان پل است.

آدرس: انتهای خیابان کمال‌الدین اسماعیل اصفهانی.

لوکیشن پل خواجو


8- کلیسای وانک

در دوران جنگ صفویان با عثمانی‌ها،‌ شاه عباس صفوی محله‌ای در اصفهان به نام جلفا را به ارامنه اهدا کرد. پس از سکونت ارامنه در این محله، حکایت جدیدی در این مجله آغاز شد.

کلیسای وانک تنها یکی ازکلیساهای ساخته شده در آن زمان است. کلیسای وانک، کلیسایی با معماری ساده و در عین حال دیدنی است که گذر زمان آثار هنری هنرمندان مختلفی را در گوشه و کنار آن به یادگار گذاشته است.

حالا این کلیسای دیدنی بخش‌های مختلفی دارد و در هر بخش آن نقش و نگارهای مختلفی را خواهید دید.

آدرس: محله جلفا، خیابان نظر شرقی، کوچه کلیسای وانک

ساعت بازدید: هرروز از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۳:۳۰ و از ساعت ۱۶ تا ۱۸:۳۰.

هزینه بازدید: ۱۵۰۰۰ تومان برای گردشگران داخلی و ۵۰۰۰۰ تومان برای گردشگران خارجی.

لوکیشن کلیسای وانک


9- سی و سه پل

سی و سه پل یکی دیگر از مکان‌های تاریخی اصفهان است که این مکان هم در دوران شاه عباس صفوی اول ساخته شد. جالب است بدانید که این پل حاصل هنر پسر محمدرضا اصفهانی، معمار خلاق مسجد شیخ لطف الله است. در گذشته این پل طولانی میزبان جشن‌های مختلفی در ایران بوده است.

برخی نیز می‌گویند نام این پل به آناهیتا، الهه آب برمی‌گردد. از زیباترین ماظر اصفهان، پل سی و سه پل در شب است که نورپردازی‌های خیره‌کننده‌ای دارد. حالا اما با زاینده‌رودی که خشک شده است، این پل دیگر صفای قدیم را ندارد.

آدرس: ابتدای جنوبی خیابان چهار باغ بالا.

لوکیشن سی و سه پل


10- زاینده رود

شنیدن نام زاینده‌ رود حالا برای همه ما بسیار دردناک است؛ چراکه در چند سال اخیر در نتیجه سوءمدیریت به خشکسالی بدی دچار شده است.

این رود،‌ بزرگترین و مهم‌ترین رود ناحیه مرکزی ایران است که اصفهان را به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم می‌کند.

از گذشته تا بحال پل‌های متعددی روی این رود ساخته شد که به  محل گردش و تفریخ مردم و هم‌چنین عوامل مهم حیاتی اصفهان تبدیل شدند.

زاینده رود از رشته کوه‌های زاگرس سرچشمه گرفته و در نهایت به تالاب گاوخونی می‌ریزد. این رود عامل اصلی حیات و شادابی اصفهان و کشاورزی در این شهر است.

لوکیشن زاینده رود


11- کاخ چهلستون اصفهان

کاخ چهلستون یک نمونه تمام عیار از یک باغ  سلطنتی و باشکوه است. همانطور که احتمالاً می‌توانید حدس بزنید، این باغ در دوران صفویه ساخته شد.

نکته جالب توجه درباره این باغ این است که باغ چهلستون به سایر باغ‌ها نیز راه داشت تا به مرکز دیگر شهر، یعنی میدان نقش جهان، می‌رسید.

درون این باغ موزه نقاشی‌های حیرت‌انگیزی را مشاهده خواهید کرد که هرکدام حکایتگر یکی از وقایع تاریخی آن زمان هستند. برای رفتن به باغ چهلستون فصل بهار و یا تابستان را پیشنهاد می‌دهیم؛ تا در هوایی خنک و مطبوع از طبیعت و هم‌چنین زیبایی معماری بنا لذت ببرید.

آدرس: شرق خیابان چهارباغ پایین، جنوب خیابان سپه و غرب میدان نقش‌ جهان.

ساعت بازدید: از ساعت ۹ تا ۱۷ بجز تعطیلی‌های خاص.

هزینه ورودی: ۵۰۰۰ تومان برای گردشگران داخلی و ۵۰۰۰۰ تومان برای گردشگران خارجی.

لوکیشن کاخ چهلستون اصفهان


12- بازار قیصریه

بازار قیصریه هم بهترین مکان برای خرید سوغاتی و صنایع دستی اصفهان است و هم بهترین فرصت برای تماشای معماری بی‌نظیر صفویان.

این بازار در دوران صفویه بزرگترین و مجلل‌ترین بازار اصفهان بوده است. بازاری ۲ طبقه که حالا هر سوغاتی فکرش را بکنید در آن پیدا می‌شود. مهم‌تر از همه،‌ سردر بازار قیصریه است.

این سردر زیبا علاوه بر داشتن کاشی‌کاری‌هایی که با گذشت زمان همچنان زنده هستند، نقش و نگارهایی از حوادث آن روزگار نیز دارند.

آدرس: شمال میدان نقش جهان.

لوکیشن بازار قیصریه


13- کلیسای بیت اللحم

کلیسای بیت اللحم یکی دیگر از کلیساهای محله جلفا است.

این کلیسا در دوران صفوی و به دست فردی به نام خواجه پطورس ولیجانیان ساخته شد. جالب است بدانید که معماری زیبای این کلیسا باعث شده که این کلیسا جزو ۲۳ کلیسای بسیار زیبای دنیا به شمار برود.

آدرس: خیابان نظر شرقی، میدان بزرگ جلفا.

ساعت بازدید: از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۷:۳۰.

هزینه ورودی: ۵۰۰۰ تومان.

لوکیشن کلیسای بیت اللحم


14- آرامگاه صائب تبریزی

دوران صفویه یادگارهای بی‌شماری در اصفهان به جا گذاشته است که هویت شهر را می‌سازند. صائب تبریز یکی از شعرای دربار صفویان بود که در سن ۷۰سالگی و در حالی که از دربار خارج شده بود،‌ از دنیا رفت.

مقبره او در دوران پهلوی کشف شد. در آن زمان آرامگاه او باغی بود که در مالکیت یک تاجر بود. سرانجام با پیگیری افراد مختلف، این مکان به آرامگاهی باشکوه و با معماری الهام‌گرفته از صفویان تبدیل شد. آرامگاه صائب در سال ۱۳۴۷ افتتاح شد.

آدرس: خیابان صائب، ‌باغ تکیه.

لوکیشن آرامگاه صائب تبریزی


15- کاخ هشت بهشت

کاخ هشت بهشت یکی دیگر از کاخ‌های باشکوه دوران صفویان است که حالا به یکی از محبوب‌ترین جاهای دیدنی اصفهان تبدیل شده  است. این کاخ در میان باغ گلدسته قرار دارد.

در طول این زمان ماجراهای فراوانی بر این باغ گذشته است. ناصرالدین شاه این باغ را به بانو عظمی افتخار الدوله واگذار کرد. از آن زمان تا کنون تغییرات زیادی در باغ ایجاد شد.

در سال ۱۳۴۳ این باغ به مالکیت وزارت فرهنگ و ارشاد رسید و به مکانی برای بازدید عموم بدل گشت.

آدرس: خیابان باغ گلدسته، پارک شهید رجایی

ساعت بازدید: ۹ تا ۱۷

هزینه بازدید: برای گردشگران داخلی، ۴۰۰۰ تومان و برای گردشگران خارجی،‌ ۳۰۰۰۰ تومان است.

لوکیشن کاخ هشت بهشت


16- مدرسه چهار باغ

در دوران پادشاهی آخرین پادشاه صفویان، آخرین بنای باشکوه این دوران، یعنی مدرسه چهار باغ، ساخته شد. از این مدرسه در آن زمان برای تحصیل طلاب علوم دینی استفاده می‌شد.

در این مدرسه، یک کتابخانه غنی و کامل و چندین حجره در اطراف مدرسه قرار داشت که برای اقامت طلاب مورد استفاده قرار می‌گرفت. مهم‌ترین ویژگی این مدرسه،‌ کاشی‌کاری‌های خیره‌کننده آن است که هر بیننده‌ای را وادار به تحسین می‌کند.

آدرس: ضلع شرقی خیابان چهار باغ عباسی.

ساعت بازدید: روزهای پنج شنبه از ۱۴ تا ۲۰ و روزهای جمعه از ۸ تا ۲۰.

هزینه ورودی: ۵۰۰۰ تومان.

لوکیشن مدرسه چهار باغ


17- منارجنبان اصفهان

منارجنبان یکی از جاهای دیدنی اطراف اصفهان است که نباید دیدن آن‌ها را از دست بدهید. این بنا از چند بخش تشکیل شده است که مناره‌ها، مهم‌ترین بخش هستند.

در این بنا با تکان دادن یکی از مناره‌ها،‌ دیگری و بخش‌هایی از بنا نیز تکان می‌خورد. علت این موضوع یک تئوری فیزیک است که نشان می‌دهد این مناره‌ها به دلیل ارتباط با یکدیگر، این واکنش را نشان می‌دهند.

آدرس: کیلومتر ۶ جاده اصفهان به طرف نجف آباد.

ساعت بازدید: ۹ تا ۱۸

هزینه ورودی: ۵۰۰۰ تومان.

لوکیشن منارجنبان اصفهان


18- خانه جواهری

خانه جواهری یک خانه قدیمی یادآور روزهای شیرین گذشته است. این بنا در دوران قاجار ساخته شده است و حالا به یکی از جاهای دیدنی اصفهان برای تماشای عموم تبدیل شده است. هم‌اکنون در این خانه، کارگاه‌های هنرهای دستی و صنایع اصفهان برگزار می‌شود.

آدرس: خیابان ابن سینا، کوچه مسجد آقانور.

لوکیشن خانه جواهری


19- موزه تاریخ طبیعی اصفهان

برای کسانی که می‌خواهند درباره طبیعت چیزهای بیشتری بدانند، موزه تاریخ طبیعی اصفهان را پیشنهاد می‌کنیم. همانطور که از نام این مجموعه پیداست، در این موزه آثاری ارزشمند از طبیعت ایران از سرتاسر کشور جمع آوری شده است.

هدف از این کار معرفی طبیعت و اقلیم ایران و جلوگیری از تخریب آن بوده است.

آدرس: خیابان استانداری.

ساعت بازدید: ۹ تا ۱۷.

هزینه ورودی: ۳۰۰۰ تومان برای گردشگران ایرانی و ۲۰۰۰۰ تومان برای گردشگران خارجی.

لوکیشن موزه تاریخ طبیعی اصفهان


20- حمام قاضی

حمام قاضی اصفهان از جمله معدود حمام‌های تاریخی است که تغییر کاربری نداده است. این مجموعه در اردیبهشت ۱۳۹۸ پس از بازسازی، افتتاح شد و هم‌اکنون مورد استفاده عموم مردم است. در این حمام هم بخش زنانه وجود دارد و هم بخش مردانه. با رفتن به اصفهان می‌توانید تجربه حمام کردن در یک حمام عمومی را هم داشته باشید.

آدرس: خیابان ابن سینا ۳۷، بازارچه قاضی

ساعت کاری: ۷ الی ۱۶.

هزینه بلیت: ۲۰۰۰۰۰ تومان.

لوکیشن حمام قاضی


21- حمام علی قلی آقا

حمام علی قلی آقا یک حمام به جا مانده از اواخر دوران پادشاهی صفویان است. این حمام به گونه‌ای ساخته شده است که هم زنان و هم مردان امکان استفاده از آن را داشتند. روی در و در یوار این حمام کاشی‌کاری‌هایی با نقش  نگارهای اسلیمی کشیده سده است که فضایی دل‌نشین ر خلق می‌کند. حالا این حمام به موزه مردم‌شناسی اصفهان تغییر کاربری داده است.

آدرس: خیابان بیدآبادی.

هزینه ورودی: ۵۰۰۰ تومان برای گردشگران ایرانی و ۱۵۰۰۰ تومان برای گردشگران خارجی.

لوکیشن حمام علی قلی آقا

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند

ارسال دیدگاه