جواب های صحیح نگارش کلاس ششم درس ۶ به نام ای وطن این امکان رت به دانش آموزان میدهند تا پاسخ های خود را با این جوابها مقایسه کرده و ببینند که به پرسش های نگارش پاسخ درست داده اند یا خیر.
![نگارش کلاس ششم درس ۶ [جوابهای نگارش درس ششم ای وطن]](https://gahar.ir/wp-content/uploads/2025/12/%D8%AA%D8%AE%D8%AA%D9%87-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D9%87-15.webp)
نگارش کلاس ششم درس ۶
۱- با توجه به متن درس، واژه هایی را که صدای /س/ دارند، پیدا کنید و بنویسید.
- س: سلام، سرود، سبزی، سرباز
- ص: صادقانه، غصه، قصه
- ث: مثل
۲- جمله های زیر را با استفاده از واژه های درس، کامل کنید.
ای …وطن… دوستت دارم؛ چون مانند سرودی …صادقانه… از اعماق وجودم شنیده می شوی. دوستت دارم؛ زیرا مانند کوه در برابر …غصه ها… استواری. قهرمان …قصه ها… همچو خوش ترین یادها در دل ها، جاودانه خواهد بود. نم نم باران بهاری و بوی …عطر… گل ها، یادآور اشعار زیبای …حافظ… است. دوستت دارم و با …آواز بلندی… نگهبان بلندی های خاک پاکت هستم.
۳- در عبارات و ابیات زیر منادا و حرف ندا را مشخص کنید.
| عبارات و مصراع ها | نشانهی ندا | منادا |
| ای وطن، همچو باران بهاری | ای | وطن |
| سعدیا، مرد نکونام، نمیرد هرگز | ا | سعدی |
| یا رب، نکن از لطف، پریشان ما را | یا | رب |
| خدای کعبه، ای یکتا | خدای _ ای | کعبه _ یکتا |
۱- متن زیر را تا یک بند ادامه دهید.
- وطنم را دوست دارم …..
و برای سازندگی اش، همه سعی و تلاش خود را به کار خواهم گرفت و تلاش می کنم تا فرد مفیدی برای سرزمینم باشم و از هیچ کاری برای سربلندی ایران دریغ نکنم. ایمان دارم که با این کار وطنم همیشه پابرجا و جاویدان باقی می ماند.
۲- یکی از موضوع های زیر را انتخاب کنید و خاطرهی خود را از آن بنویسید.
- جشن دههی فجر
امسال در جشن دهه فجر قرار بود برای مهمان بیاید چون هر سال ما به خانه پسر عموم اینا می رویم یا آنان می آیند و امسال نوبت ما بود. بی تاب رسیدن آن ها بودم و وقتی که به خانه ما آمدند بعد از خوردن ناهار من و خواهرم سما با آنها مسابقه گذاشتیم و مسابقه یک جایزه که صاحب خانه میخرم دارد من و سما جایزه را بردیم.
- عید نوروز
ما هر سال عید نوروز را به خانه مادربزرگم میرویم اما امسال خیلی متفاوت تر بود چون امسال خاله هام بودند و من به همراه پسرخاله هام، دایی ها و زن دایی ها و پسر دایی هام ، درخانه مادربرزگ و پدربزرگ مهربانم خیلی بازی کردیم. بعد از خوردن شام بزرگترها نسشتند و مشغول صحبت بودند. من و بقیه بچه ها رفتیم تو اتاق مشغول جک گفتن، داستان ترسناک گفتن و سر به سر گذاشتن همدیگر آن شب را هیچوقت یادم نمی رود خیلی خوش گذشت.
- شب یلدا
ما ایرانیان به اولین شب زمستان، یلدا می گوییم. شب یلدا در فرهنگ ما ایرانیان و کشورهایی که سابقه تاریخی مشترکی با ما دارند شب بسیار مبارکی است. شب یلدا بلندترین شب سال است و ما هر سال این موقع به خانه پدربزرگمان می رویم و بعد از خوردن شام پدرم برایمان شاهنامه می خواند و باقی شب را در کنار یکدیگر جشن می گیریم.
۱- کلمه های زیر را به چیزهای مناسب، تشبیه کنید و در جمله ای به کار ببرید.
- مادر مثل فرشته: مادر من مثل فرشته مهربان مراقب من است.
- پدر مانند آسمان آبی و بزرگ: پدر مانند آسمان آبی و بزرگ باعث دل گرمی و آرامش من می شود.
- دوست چون آینه: دوست چون آینه است و می توانی خودت را بهتر ببینی.
- ایران همانند آشیانه: ایران همانند آشیانه ای امن و راحت برای مردم است.
۲- جدول را کامل کنید.
| حقی که میهن برای ما قائل است | مسئولیتی که ما در برابر میهن داریم |
| حق ماست در مدارس و با امکانات خوب درس بخوانیم | مراقبت از وسایل و ابزارهای مدرسه، وظیفهی ماست |
| حق ماست که امنیت داشته باشیم | باید از میهن در مقابل حمله دشمن محافظت کنیم |
| حق ماست که قانون داشته باشیم | باید قوانین را رعایت کنیم |
| حق ماست که در سرنوشت و سربلندی کشور مشارکت داشته باشیم | باید در انتخابات کشور شرکت کنیم |
۳- دربارهی مفهوم عبارت «وطن دوستی نشانهی ایمان است» یک بند بنویسید.
- وطن دوستی نشانه عشق به خانواده و هموطن است. عشق به وطن و دفاع از منافع کشور نشانه ایمان است. انسان متدین نباید نسبت به سرنوشت کشور و هموطنان خود بی تفاوت باشد و برای سربلندی و پیشرفت کشور تلاش کند. کسی به وطنش عشق دارد که ایمان به خدا داشته باشد و کسانی که به خدا ایمان دارند برای عزت سرزمین خود تلاش و ایستادگی می کنند.

محدثه راد، نویسنده و تولید کننده محتواهای اختصاصی در پورتال گهر. علاقمند به نویسندگی محتواهای خبری، فرهنگی و سرگرمی در پورتال گهر