آشنایی با سنگ سیلیس و کاربردهای متنوع آن

سیلیس به عنوان دومین عنصری که در پوسته زمین به وفور یافت می شود، شناخته شده است. این ماده، شکلی سخت و ترد دارد و به وفور در طبیعت یافت می شود. سیلیس یک ماده غیر فلزی بوده که در رنگ های مختلفی در بازار وجود دارد. سنگ سیلیس از معادن به دست می آید و سپس با ورود به کارخانه ها در ابعاد مختلف برش خورده و برای استفاده های مختلف به سمت بازار روانه می شود. این ماده خاصیت های مخصوص مقاومتی و گرمایی بسیار زیادی دارند و همین مسئله موجب کاربرد بسیار بالای آن ها در صنایع مختلف شده است. در ادامه این مطلب شما را با کاربردهای سیلیس و انواع آن آشنا خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

آشنایی با سنگ سیلیس و کاربردهای متنوع آن

سیلیس چیست؟

در ابتدای این مطلب بهتر است شما را با سنگ سیلیس آشنا کنیم. همان طور که گفتیم این سنگ به وفور در طبیعت یافت می شود و در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. این سنگ اغلب شکلی اسیدی دارد و 59 درصد از کل مواد معدنی موجود در طبیعت را تشکیل می دهد. همچنین مقاومت بسیار زیادی دارد و به همین علت به یکی از پرکاربرد ترین سنگ ها در صنعت تبدیل شده است.

همان طور که گفتیم این سنگ استفاده ها و خواص مختلفی دارد؛ به طوری که شما برای تکمیل فرایند تولید محصولات خود در صنایع مختلف همواره به سیلیسیم دی اکسید احتیاج خواهید داشت. این سنگ از ترکیب اکسیژن و سیلیس تشکیل شده است و  فرمول شیمیایی آن به صورت SiO2 می باشد. این سنگ به سه صورت کریستالی اولیه ، کوارتز ، تریدیمیت و کریستوبالیت وجود دارد که هر یک از آن ها کاربرد منحصر به فردی دارند.

کاربردهای سیلیس

از سیلیس در صنایع مختلف استفاده می شود. البته باید دقت داشته باشید کیفیت سیلیس استفاده شده در هر صنعت با دیگری متفاوت است؛ ممکن است صنعت سرامیک به سیلیس با کیفیت نیاز داشته باشد اما در کاغذ سازی میزان خلوص سیلیس اهمیت چندانی نداشته باشد. این مسئله به این معنا است که هر صنعتی ترکیب شیمیایی، ساختمان کانی شناسی و خواص فیزیکی مخصوص خود را نیاز دارند. در ادامه مطلب شما را با کاربردهای سیلیس آشنا خواهیم کرد:

  • 1- شیشه سازی

سیلیس با سایر مواد ترکیب شده و می تواند شیشه های مرغوبی تولید کند. در واقع نقطه ذوب و انجماد ترکیب را کاهش می دهد و به عنوان یکی از مواد اصلی در صنعت شیشه سازی کاربرد دارد.

  • 2- سرامیک سازی

به دلیل زیبایی سنگ کوارتز یا سیلیس، از آن در صنعت سرامیک سازی و نمای داخلی و خارجی ساختمان ها استفاده می شود.

  • 3- ریخته گری

این ماده مقاومت بسیار بالایی دارد به همین دلیل در ساخت قالب های ریخته گری مورد استفاده قرار می گیرد.

  • 4- کشاورزی

خاک های کشاورزی باید حاوی مقدار مشخصی از سیلیس باشند. به همین دلیل برای زمین های کشاورزی که چند سال به طور مداوم کشت انجام شده، از کودهای حاوی سیلیس استفاده می شود.

  • 5- تصفیه آب

سیلیس که یک ماده معدنی سخت به حساب می آید، به دلیل خواص منحصر به فردی که دارد برای تصفیه آب همچون تصفیه آب استخر مورد استفاده قرار می گیرد.

آشنایی با سنگ سیلیس و کاربردهای متنوع آن

کاربرد سیلیس در بدن انسان

باید دقت داشته باشید که در بدن هر فرد بزرگسالی به شکل متوسط تقریبا 7 گرم سیلیس وجود دارد. این مقدار سیلیس در بافت های مختلف هم چون مفاصل، استخوان، چشم، پوست و دندان موجود هستند. شما می توانید از طریق خوردن مواد غذایی مختلف همچون بادام، لوبیا سبز، اسفناج، غلات، بادام زمینی و … این ماده را در بدن خود تامین کنید. کم شدن این ماده معدنی در بدن ممکن است عوارضی هم چون پیری زود رس پوست، ریزش و کم شدن مو، پوکی و تضعیف شدن استخوان ها و ایجاد درد در تاندون و مفاصل را در پی داشته باشد.

چه ویژگی هایی در سیلیس باعث کاربرد وسیع آن در صنایع شده است؟

همان طور که در بالا گفتیم سیلیس به علت داشتن خواص و ویژگی های خاص در صنایع مختلف به وفور استفاده می شود. این خواص موجب شده اند که سیلیس به عنوان پر کاربردترین ماده معدنی در صنعت شناخته شود. در ادامه شما را با این خواص آشنا خواهیم کرد:

  • – دارای تحمل گرمایی بسیار زیاد
  • – دارای سختی و مقاومت بسیار بالا
  • – داشتن مقاومت در مقابل زنگ زدگی و اکسیداسیون
  • – دارای مقاومت در مقابل سایش محصولات
  • – فراوانی بسیار زیاد در طبیعت

به همین خاطر می توان گفت سیلیس به عنوان یک عامل ضد کف ، حامل ، عامل تهویه ، تثبیت کننده سرما در تمامی نوشیدنی ها و فیلتر ها شناخته شده است. البته دقت داشته باشید که از این ماده در موارد دیگری هم چون صنایع کاغذ، چسب و بسته بندی نیز استفاده می کنند.

آشنایی با سنگ سیلیس و کاربردهای متنوع آن

سخن پایانی

در این مطلب سعی کردیم شما را با کاربردهای سیلیس آشنا کنیم. سیلیس یکی از سنگ هایی است که به میزان زیادی در طبیعت پیدا می شود و همین مسئله موجب کاربرد وسیع آن در صنایع مختلف شده است. مسئله بعدی این است که مقداری از سیلیس به صورت ماده معدنی در بدن انسان ها نیز وجود دارد که از طریق سبزیجات به بدن انسان وارد می شود. این ماده به علت داشتن خاصیت هایی هم چون مقاومت بالا، وفور، تحمل گرمایی زیاد و ضد زنگ بودن کاربردهای فراوانی دارد.

حال که با سیلیس و کاربردهای آن آشنا شدید؛ می توانید از طریق سایت هیدروشیمی که با پیشینه ای درخشان، سال ها است در زمینه ی واردات و فروش انواع مواد شیمیایی همچون سیلیس، اکسید آهن، زئولیت، اکسید آلومینیوم، سولفات کبالت، انواع پودر آلومینیوم و …. فعالیت می کند، برای خرید مواد شیمیایی اقدام نمایید.

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه