خواص دارویی و درمانی آش ترخینه

دسته بندي : 💊 سلامت,تغذیه
تاريخ : 8 اسفند

آش ترخینه یکی از غذاهای محلی استان لرستان است. خواص آش ترخینه برای افرادی که مبتلا به سرما خوردگی و آنفولانزا هستند بسیار مفید است. از دیگرخواص آش ترخینه میتوان به تقویت گوارش، تقویت عضلات بدن و … اشاره کرد . در ادامه مطلب خواص دارویی و درمانی آش ترخینه را می خوانید.

خواص دارویی و درمانی آش ترخینه

خواص دارویی و درمانی آش ترخینه, پورتال خبری فرهنگی گهر

مهمترین مزایا و خواص ترخینه

  • درمان آنفولانزا و سرما خوردگی
  • تقویت عمومی سیستم بدن دارای پروتئین بالا
  • تقویت عضلات بدن
  • انرژی زا
  • منبع کلسیم، منیزیم، فسفر و ویتامین D
  • دندان ها و استخوان ها را محکم و از بروز پوکی استخوان جلوگیری می کند
  • تقویت بینایی
  • خون ساز و رفع کم خونی شدید
  • دارای ویتامین A بالا
  • موثر در تقویت قلب و عروق
  • دارای سرو تونین بالا و مبارزه با افسردگی
  • بهترین غذا برای زنان باردار
  • تقویت گوارش
  • تقویت حافظه و جلوگیری از ابتلا به آلزایمر که تمامی این ها از خواص ترخینه به شمار می رود.

طرز تهیه آش ترخینه

مواد لازم

  • ترخینه سه عدد
  • عدس  نخود لوبیا به دلخواه یک پیمانه
  • سبزی آش جعفری، گشنیز، تره، اسفناج یا برگ چغندر، اسفناج  و یا هر سبزی که دوست درید می توانید به آن اضافه کنید.
  • پیاز درشت خرد شده  یک عدد
  • بلغور گندم ۱۰۰ گرم
  • نمک و زرد چوبه به مقدار لازم

مراحل درست کردن آش ترخینه

  • ترخینه ها را با آب سرد خوب بشویید تا  کاملا تمیز شوند سپس ترخینه ها را در ظرف لعابی یا مسی بریزید سپس  آب جوش را به ترخینه ها اضافه کنید تا روی آن‌ها را بپوشاند.
  • حبوباتی که دوست دارید را به ترخینه ها اضافه کنید.
  • بلغور گندم  را که کمی با آب نیم پز شده به بقیه مواد اضافه کنید.
  • در مرحله بعدی طرز تهیه آش ترخینه، سبزی آش یا اسفناج خرد شده را همراه با پیاز داغ به مواد اضافه کنید.
  • به مواد داخل قابلمه نمک و زرد چوبه را اضافه می کنیم و بعد از آن صبر می کنیم تا آشمان کاملا بپزد و جا بیفتد. هرچه آش بیشتر بپزد ترخینه های خشک بیشتر باز و لعابی می شوند و دوغ آن بیشتر بیرون می آید که بسیار لذیذ تر می شود.
آخرين هاي اين بخش
ديگران چه مي خوانند
دیدگاه ها
برای ارسال دیدگاه مرتبط با این مطلب کلیک کنید

گـهـر در شبکه هاي اجتماعي