روش درست کردن مویز

جهت آموزش روش درست کردن مویز با این قسمت از گهر همراه ما باشید. در ابتدا باید انگور سیاه درشت یا ریز را تمیز و دانه دانه کنید و در نظر داشته باشید که انگورهای بدون هسته بهترین انتخاب هستند. همیشه صرف نظر از رنگ انگور، آنهایی را انتخاب کنید که پر، بوی خوب و طعم شیرینی داشته باشند. پس از اماده شدن مویزها، آنها را در ظرف دربسته نگهداری کنید تا تازه بمانند.

روش درست کردن مویز

روش درست کردن مویز

از خشک کردن انگور سیاه نوعی خشکبار به نام مویز تولید می شود. مویز یکی از خوراکی های خوشمزه و مفید است که در درمان انواع بیماری ها تأثیر به سزایی دارد. برای درست کردن آن کار خاصی لازم نیست انجام دهید. ما شما را در این مقاله با طرز تهیه مویز آشنا خواهیم کرد.

مویز نوعی کشمش است که از انگور شاهانی تهیه می شود. این میوه خشک به دلیل خواص فراوانی که دارد جایگاه ویژه ای در میان تنقلات و خوراکی های خوشمزه پیدا کرده است.

در فصول سرد سال از مویز در کنار انواع مغزها برای افزایش انرژی استفاده می شود. انگور سیاه بعد از خشک شدن و تبدیل به مویز خواص خود را از دست نمی دهد و حتی ممکن است انرژی انگور بعد از تبدیل شدن به مویز دو برابر شود.

طرز تهیه مویز از انگور سیاه

همان طور که گفته شد مویز یک خوراکی خوشمزه و پر انرژی است که اگر بتوانید در خانه و به صورت بهداشتی آن را تهیه کنید بسیار برای تان مقرون به صرفه خواهد بود.

ابتدا انگورهایی که برای این منظور کنار گذاشته اید را به خوبی بشویید و در سبدی قرار دهید تا آب آن گرفته شود. بعد از این مرحله انگورها را در محلی که آفتاب در آنجا نباشد آویزان کنید، به طوری که روی هم انباشته نشوند.

شما می توانید در اتاقی از اتاق های منزل تان و یا زیر زمین خانه این کار را انجام دهید. طنابی را از یک سر اتاق به سر دیگر وصل کنید و انگورها را به آنها آویزان نمایید.

این کار را طوری انجام دهید که انگورها روی هم قرار نگیرند و هر کدام را به فاصله کمی از هم قرار دهید تا به شکل مطلوب خشک شده و مویزهای درشت و خوشمزه ای به شما بدهد.

بعد از مدت یک ماه و یا کمتر مویز شما آماده است. شما در این مرحله باید با حوصله تمام، مویزهایی که از شاخه آویزان است را جدا کنید و در ظرفی بریزید و از مزه و انرژی آن لذت ببرید.

روش درست کردن مویز

خواص مویز

بعد از آموزش طرز تهیه مویز، خوب است خواص این میوه خشک ارزشمند را بخوانید، تا بدانید که چه خوراکی انرژی زا و آرامبخشی برای خود تهیه کرده اید.

مویز سرشار از کلسیم، فسفر و پتاسیم است. ویتامین هایی که در این خوراکی پر انرژی می توان نام برد عبارت است از ویتامین های A. B و E. این کشمش سیاه خوشمزه دارای اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ است.

مویز کم دانه یا بی دانه که گوشت بیشتری دارد بهترین و پر خاصیت ترین نوع مویز است. مویز دارای ترکیباتی است که خواص ضد سرطان و ضد آلزایمر دارد.

وجود ماده ای به نام آنتوسیانین باعث شده که مویز نسبت به انگور سبز و کشمش بیشترین منبع انرژی را داشته باشد. هر چقدر میزان این ماده که عامل رنگ بنفش یا سیاه مویز است در این خوراکی خوشمزه بیشتر باشد قدرت آن را در جلوگیری از آلزایمر بیشتر می کند.

در طرز تهیه مویز گفته شد از قرار دادن آن در مقابل خورشید جلوگیری شود. با رعایت نکات ریز در زمینه تهیه مویز می توانید یک محصول کامل و پر انرژی تهیه کنید که باعث جلوگیری از سخت شدن رگ ها و چسبندگی پلاکت های خون می شود.

اگر کسی دارای غلظت خون باشد با خوردن مویز می تواند این اختلال را در خون خود کاهش دهد. خوردن مویز باعث می شود رگ های خونی منبسط شوند و خون با سرعت بیشتری جریان پیدا کند و از لخته شدن آن در رگ ها جلوگیری می شود.

مویز در درمان بیماری های قلبی بسیار موثر است. همچنین خاصیت پایین آورندگی فشار خون را نیز داراست. یکی دیگر از خواص مویز تأثیر فوق العاده ی آن در تقویت معده است.

افرادی که دچار مشکلات گوارشی هستند با خوردن مداوم مویز می توانند اختلالات گوارش خود را رفع کنند. مویز همچنین دارای خواص ضد درد و ضد باکتری است و از قلب و کبد و سیستم ایمنی نیز محافظت می کند.

مویز و بیماران دیابتی

قند موجود در مویز از نوع فروکتوز است. این نوع قند برای این که در بدن جذب شوند نیازی به انسولین ندارد. به همین دلیل است که به افراد دیابتی توصیه می شود به جای قند به همراه چای از مویز و کشمش استفاده شود.

انگور و فرآورده های آن اگر چه حاوی قند فروکتوز هستند اما مقدار زیادی نیز قندهای دی ساکارید دارند که می تواند موجب بروز مشکلاتی در افراد دیابتی شود.

اگر دچار دیابت هستید قبل از مصرف مویز یا کشمش باید با پزشک خود مشورت کنند و قبل از نظر پزشک نیز در مصرف آن زیاده روی نکنید.

طرز تهیه مویز و توصیه های کاربردی

روش درست کردن مویز

بعد از تهیه مویز خانگی و بهداشتی پیشنهاد می کنیم کودکان در حال رشد خود را به خوردن آن عادت دهید. مادران شیرده و افراد سالخورده نیز به عنوان یک میان وعده خوب است که از مویز و کشمش استفاده کنند.

اگر از چاقی رنج می برید در خوردن انگور و مویز کمی تأمل کنید. کالری بالای این خوراکی پر انرژی باعث افزایش وزن در افراد می شود.

سعی کنید از خرید مویزهای فله ای اجتناب کنید و از محصولاتی که به صورت بهداشتی بسته بندی شده اند و دارای تاریخ مصرف هستند استفاده کنید.

مویز در طب سنتی

طبیبان طب سنتی و اسلامی نیز در خصوص خوردن انگور و مشتقات آن بسیار تأکید کرده اند. در یکی از کلاس های دوره مقدماتی طب سنتی که می گذراندیم، استاد جزوه هایی را به تک تک کارآموزان اهدا کرد که در صفحه اول آن تیتری درشت توجه همگان را به خود جلب می نمود:

“بیست و یک عدد مویز ناشتا، درمان تمام بیماری ها”

هر چیز دیگری که از این کلاس به خاطر داشته یا نداشته باشم، این جمله تا همیشه در ذهن من ماندگار است.

عقیده طب اسلامی بر این است که اگر شما بیست و یک عدد مویز را به صورت ناشتا هر روز میل کنید، به هیچ عنوان دچار بیماری نمی شوید و حتی بیماری هایی را هم که درگیر آن هستید به این واسطه درمان خواهند شد.

 

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه