طرز تهیه اشکنه به روش های مختلف

اشکنه یکی از ساده ترین غذاهای ایرانی می باشد. این غذای ساده را می توان با استفاده از مواد غذایی مختلف، به روش های متنوعی طبخ کرد. برای آشنایی با طرز تهیه اشکنه این بخش گهر را بخوانید. در ادامه مطالبی در مورد دستور تهیه اشکنه و آموزش تهیه اشکنه و پخت اشکنه می خوانید.

طرز تهیه اشکنه به روش های مختلف

طرز تهیه اشکنه به روش های مختلف

طرز تهیه اشکنه

مواد لازم برای تهیه اشکنه مخصوص 6 نفر

*****

تخم مرغ 4 عدد

شنبلیله خشک یک قاشق سوپخوری

آرد 2 قاشق سوپخوری

زردچوبه 1 قاشق مرباخوری

پیاز 3 عدد

نمک و فلفل به مقدار لازم

*******

پیاز را خرد کنید و با روغن به خوبی سرخ کنید تا طلایی شود.

شنبلیله و آرد را به پیاز اضافه کنید و کمی سرخ کنید.

زردچوبه را به همراه چهار لیوان آب اضافه کنید تا جوش بیاید.

بعد از چند جوش، مقدار نمک و فلفل را تنظیم می کنیم.

تخم مرغ ها را در ظرفی جدا با نمک هم می زنیم.

وقتی کاملا تخم مرغ ها یکددست شد، به آرامی به مایع در حال جوش اضافه می کنیم و هم می زنیم تا یک جا تخم مرغ ها نبندد.

وقتی تمام تخم مرغ ها را در ظرف خالی کردید حدود سه الی چهار دقیقه بعد اشکنه شما آماده می شود.


طرز تهیه اشکنه سیب زمینی

مواد لازم برای اشکنه سیب زمینی مخصوص 3 نفر

سیب زمینی: 1 عدد

مرزنجوش: یک قاشق غذاخوری

تخم مرغ: 3 عدد

آرد گندم: 4 قاشق

پیاز: 1 عدد

زردچوبه: 1 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه

پیاز نگینی شده را در روغن تفت دهید، وقتی آماده شد به آن زردچوبه اضافه کنید و حدود یک دقیقه دیگر تفت دهید.

تا سه چهارم قابلمه را آبجوش پر کنید. (حدود 4 لیوان آب)

آرد را در نصف استکان آب سرد حل کنید تا گلوله گلوله نشود. سپس به مخلوط اضافه کنید.

سیب زمینی نگینی شده را به مخلوط اضافه کنید.

نمک و فلفل مواد را اشکنه را تنظیم کنید.

حدود نیم ساعت روی حرارت قرار دهید تا قل بزند.

حالا نوبت به اصل ماجرا یعنی تخم مرغ ها می رسد. تخم مرغ ها را با فاصله زمانی حدود دو دقیقه، یکی یکی اضافه می کنیم. در این فاصله اصلا نباید اشکنه را هم بزنید. وقتی تخم مرغ اولی به خوبی پخته شد. تخم مرغ بعدی را اضافه می کنیم. حدود ده دقیقه با در بسته روی حرارت می گذاریم تا تخم مرغ ها کاملا ببندند.

در مرحله آخر هم مرزنجوش را اضافه می کنیم و اجازه می دهیم اشکنه 5 دقیقه دیگر هم بجوشد.

اشکنه سیب زمینی شما آماده است.


طرز تهیه اشکنه آلبالو

مواد لازم برای تهیه اشکنه آلبالو

آلبالو: نیم کیلو

آرد سفید: 2 قاشق

تخم مرغ: 4 عدد

زردچوبه: 1 قاشق مرباخوری

پودر شنبلیله خشک: 1 قاشق سوپخوری

شکر: به میزان لازم (مقدار پیشنهادی حداقل یک قاشق سر خالی)

پیاز: 3 عدد

طرز تهیه

پیاز را نگینی خرد کرده و در حرارت ملایم سرخ می کنید تا طلایی شود. آرد و شنبلیله را به پیاز اضافه می کنید و تفت دهید. در صورتی که مایل به استفاده از زردچوبه هستید، زردچوبه را به مواد اضافه کنید تا تفت بخورد.

3 الی 4 لیوان آب داخل مواد سرخ شده بریزید. تخم مرغ ها را در ظرفی بشکنید و هم بزنید. سپس به آرامی در حالی که مایع در حال جوش را هم می زنید، تخم مرغ ها را اضافه کنید. اگر مایلید می توانید سه عدد دیگر تخم مرغ سالم را هم درون مایع بریزید تا به همان شکل ببندد.

هسته آلبالوها را جدا کنید و آلبالوها را در مرحله آخر اضافه کنید. بعد از پخته شدن آلبالو آن ها را در ظرفی سرو نمایید.

نکته: نمک و فلفل آن را قبل از اضافه کردن آلبالو تنظیم کنید.

نکته 2: می توانید به آلبالوها یک قاشق شکر بزنید تا کمی شیرین شود.


طرز تهیه اشکنه رب انار

مواد لازم برای اشکنه انار

رب انار : یک قاشق یا بیشتر

زردچوبه: 1 قاشق سوپخوری

آرد سفید: 2 قاشق سوپخوری

شنبلیله 1 قاشق سوپخوری

پیاز:2 عدد

تخم مرغ: 4 عدد

شکر: در صورت تمایل

طرز تهیه

پیاز را خرد کرده و روی حرارت قرار دهید تا سرخ شود. وقتی طلایی شد آرد و شنبلیله را به آن اضافه کنید. در صورت تمایل از زردچوبه استفاده کنید. زردچوبه را با مواد دیگر در ماهیتابه تفت دهید.

4 لیوان آب داخل مواد بریزید تا جوش بیاید. سپس تخم مرغ ها را که از قبل درون ظرف هم زدید، به آرامی اضافه کنید. نمک و فلفل اضافه کنید. به خوبی هم بزنید تا تخم مرغ ها یکجا نبندد.

بعد از چند جوش اشکنه را در ظرف مخصوص بریزید و به آن رب انار اضافه کنید. اگر تمایل دارید می توانید از شکر هم برای اشکنه رب انار اضافه کنید.

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه