بسیاری از خوشمزهترین غذاهای ایرانی با مرغ آماده میشود و این ماده غذایی به یکی از ارکانهای اصلی در آشپزی ایرانی تبدیل شده است. اما یکی از بزرگترین مشکلات در زمان پخت مرغ، بویی است که دارد و به همین خاطر همیشه به دنبال راهی جدید و کاربردی برای از بین بردن این بو از غذاهای درستشده با مرغ هستیم. در ادامه قرار است تا راههای کاربردی برای از بین بوی زهم مرغ را بیان کنیم.
استفاده از هویج
برای از بین بردن بوی بد مرغ، میتوانید از تکههای هویج در زمان پخت مرغ استفاده کنید. این مادهی غذایی توانایی بالایی در از بین بردن بوی مرغ دارد، اما کمی هم رنگ مرغ را تغییر میدهد.
استفاده از رزماری
برخی سبزیجات هستند که برای غذاهای کبابی کاربرد دارند و هم گوشت را نرمتر و مزهدار میکنند و هم میتوانند، بوی بد انواع گوشت را بگیرند. یکی از این سبزیجات زرماری است که میتوانید از آن برای از بین بردن بوی مرغ استفاده کنید. میتوانید رزماری را به آب پخت مرغ اضافه کنید و یا آن را با این سبزی معطر مزهدار و بعد سرخ کنید.
استفاده از نمک
نمک توانایی بالایی در از بین بردن بوی بد مرغ دارد و میتوانید آن را به مرغهای شستهشده بزنید و اجازه دهید تا تکههای مرغ برای یک روز در یخچال باقی بمانند. در زمان پخت و سرخ کردن، مرغها را بهخوبی بشویید تا شوری آن از بین برود.
استفاده از زنجبیل
زنجبیل نه تنها میتواند طعم و مزهی عالیای به غذا بدهد، بلکه توانایی از بین بردن بوی مرغ را نیز دارد. برای پخت مرغ، میتوانید از تکههای زنجبیل درون آب مرغ استفاده کنید.
استفاده از پیاز، زعفران و آبلیمو
ترکیب پیاز، زعفران و آبلیمو از قدیمیترین ترکیبهای آشپزی در ایران است که از آن برای از بین بردن بوی زهم مرغ و هر مدل گوشت دیگری استفاده میکردند. برای استفاده از این ترکیب، ابتدا پیازها را خرد یا رنده کنید و به آن نمک، زعفران و آبلیمو را اضافه کنید و مرغهای تکهشده را در این مواد بخوابانید. اگر از این ترفند برای از بین بردن بوی زهم مرغ استفاده میکنید، بهتر است مرغ را روی حرارت بسیار کم بپزید.
استفاده از کرفس
کرفس نیز دیگر گزینههای برای از بین بردن بوی زهم مرغ است و این مادهی خوراکی را نیز مانند هویج، باید در زمان شروع پخت مرغ به آب درون قابلمه اضافه کنید.
استفاده از برگ بو
برگ بو یکی از کاربردیترین گیاهان خشک برای از بین بردن بوی زهم مرغ است. برای استفاده از برگ بو، میتوانید آن را به صورت کامل درون آب مرغ در حال پخت قرار دهید و یا اینکه ترکیب برگ بو با پیاز خردشده را به مرغ در حال پخت اضافه کنید.
استفاده از سیر
سیر میتواند مزهی غذا را کاملا دگرگون کند و همچنین، این توانایی را دارد تا بوی زهم مرغ را نیز بگیرد. برای استفاده از سیر، میتوانید آن را به مرغ در حال پخت اضافه کنید و یا اینکه یک روز قبل از پخت تکههای مرغ، آنها را با سیر و دیگر موارد دلخواهتان مزهدار کنید.
استفاده از سرکه
سرکه، از جمله مایعاتی است که قدرت از بین بوی بد انواع گوشت را دارد. برای از بین بردن بوی بد گوشت مرغ، باید تکههای مرغ را درون سرکه بگذارید و اجازه دهید تا به مدت نیم ساعت در این مایع بمانند. سپس آنها را آبکشی و بعد سرخ کنید و یا بپزید.
استفاده از زعفران
زعفران در کنار رنگ بینظیری که به غذا میدهد، میتواند غذا را نیز خوشبو و معطر کند. برای استفاده از زعفران، مقداری زعفران آسیابشده را در زمان پخت مرغها به آب اضافه کنید تا در کنار از بین بردن بوی بد، مزه و شکل بینظیری به غذا بدهید.
منبع: مجله اسنپ اکسپرس