طرز تهیه کلوچه فومن خانگی
کلوچه فومن یکی از سوغاتی های معروف شهر فومن (استان گیلان) می باشد و جزو کلوچه های سنتی ایران به شمار می رود که این کلوچه از دو لایه تشکیل شده لایه داخلی کاملا متفاوت از لایه بیرونی است . مواد میانی حاوی مغز گردو ، جوز هندی ، دارچین ، شکر ، کره ، روغن و … است . ما در این بخش از گهر ، طرز تهیه کلوچه فومن خانگی را تهیه و منتشر کرده ایم.
طرز تهیه کلوچه فومن خانگی
مواد لازم ميانی :
- شكر : ٢٠٠ گرم (يک ليوان)
- روغن مايع : ٦٠ گرم
- كره : ٦٠ گرم
- آرد : ١٥٠ تا ١٦٠گرم (١ ليوان پر)
- جوز هندی ، دارچين و پودرهل : به میزان لازم
- گردو خرد شده : ٥٠ گرم
طرز تهيه مواد مياني :
ابتدا روغن و كره را مخلوط كرده ، سپس آرد را كم كم اضافه كنيد تا خمير يكدست شود . در نهايت شكر،گردو و ادويه ها را اضافه و مخلوط کنید تا مواد منسجم و خميری حاصل شود.
مواد لازم كلوچه فومن :
آرد : ٥٠٠ گرم
مايه خمير : ١ قاشق چایخوری (٥ گرم)
شير : ٢٠٠ گرم (ليوان سرخالي)
شكر : ١ ق سوپخوری
روغن مايع : ٦٠ گرم
كره اب شده : ٦٠ گرم
طرز تهيه کلوچه فومن:
۱ – شير ولرم و شكر را درون ظرفی ریخته سپس خمير مايه را اضافه و درب ظرف را بگذارید تا عمل بياید (حدود ١٠ دقيقه ).
۲ – آرد را داخل ميكسر یا کاسه مخلوط کن بريزيد ، روغن مايع و كره ی آب شده را اضافه و با همزن مواد را مخلوط كنيد ، سپس شير را كم كم اضافه کرده تا خمير لطيفی بدست آید . خمیر نه شل و نه خيلی سفت باشد. می توانید دو قاشق آب نیز اضافه كنید .
همچنین می توانید مواد را با دست مخلوط کرده و ورز دهید تا يکدست شود .
نکته :
** خمير نياز به استراحت ندارد **
۳ – خمير را به چانه های ٦٠ گرمی تقسيم كرده هر قسمت را گرد كرده ،از مواد مغزی داخل آن بگذاريد و روی خمیر را مهر بزنيد .
خمیرهای آماده را داخل سيني فر از قبل گرم قرار دهید . روی خمیرها را با زرده ی تخم مرغ و يک قاشق شير رومال بزنيد ،كمي كنجد به دلخواه بپاشید .
بگذاريد داخل فر داغ دمای ٢٠٠ درجه به مدت ١٠ تا ١٥دقيقه تا روی نان ها طلايي شود .
سایر نکات :
۱ – برای فر برقی دمای ١٨٠ ، روی گزینه كانوكشن قرار دهید.
۲ – مدت زمان طولانی در فر ، باعث خشک و سفت شدن كلوچه ها می شود.
۳ – كاسه ی آب داخل فر حتما قرار دهید.