معرفی مواد غذایی طبع سرد و عوارض آنها به همراه مصلح هر کدام

مصرف مواد غذایی طبع سرد برای افراد سرد مزاج میتواند مشکلات زیادی از جمله: گرفتگی عضله، نفخ شکم، ورم مفصل، تکرر ادرار، روماتیسم و … به وجود آورد. همچنین مصرف زیاد مواد غذایی طبع سرد خطر ابتلا به بیماری های عصبی و ام اس را افزایش می دهد. در این بخش از گهر به معرفی مواد غذایی طبع سرد پرداخته ایم. با ما همراه باشید.

معرفی مواد غذایی طبع سرد و عوارض مصرف آنها

معرفی مواد غذایی طبع سرد و عوارض آنها به همراه مصلح هر کدام

تأثیر غذاهای با طبع سرد بر روی بدن 

غذاهایی که طبع سرد دارند باعث می شود؛ جریان خون در بدن آرام تر شود، گرمای بدن کاهش یافته و سموم از بدن پاک شود. اما اگر مزاج سردی داشته باشید و یا درفصل سرما از غذاهایی با طبع سرد استفاده کنید؛ ممکن است مشکلاتی در بدنتان به وجود بیاید. بنابراین غذاها با طبع سرد دارای مضراتی نیز هستند.

مواد غذایی با طبع سرد شامل موارد زیر می باشند : 

گوشت، غذاهای دریایی و لبنیات با طبع سرد: 

  • کباب گاو
  • سفیده تخم مرغ
  • صدف
  • گوشت ماهی
  • پنیر
  • خامه
  • ماست

معرفی مواد غذایی طبع سرد و عوارض آنها به همراه مصلح هر کدام

میوه هایی که طبع سردی دارند:

  • آناناس
  • سیب
  • گلابی
  • مرکبات
  • توت فرنگی
  • گریپ فروت
  • موز
  • کیوی
  • هندوانه

معرفی مواد غذایی طبع سرد و عوارض آنها به همراه مصلح هر کدام

سبزیجات با طبع سرد: 

معمولا سبزیجات آب دار دارای طبع سرد هستند مانند: 

  • اسفناج
  • گوجه فرنگی
  • بادمجان
  • کاهو
  • خیار
  • سبزیجات با برگ سبز
  • کرفس
  • قارچ

معرفی مواد غذایی طبع سرد و عوارض آنها به همراه مصلح هر کدام

دانه ها با طبع سرد:

  • گندم
  • جو
  • توفو
  • ماش و عدس

معرفی مواد غذایی طبع سرد و عوارض آنها به همراه مصلح هر کدام

ادویه ، چاشنی و نوشیدنی های با طبع سرد:

  • ترشی
  • سس سویا
  • چای
  • نمک
  • روغن کنجد
  • آبغوره و سرکه

معرفی مواد غذایی طبع سرد و عوارض آنها به همراه مصلح هر کدام

عوارض مصرف غذاهایی با طبع سرد 

زیاده روی در مصرف غذاهایی با طبع سرد و مصرف آنها بدون مصلح و همچنین در فصل سرد سال باعث بروز این علائم در بدن خواهند شد:

  • معده درد بعد از خوردن غذا
  • درد در مفاصل بدن
  • ورم
  • نفخ
  • احتباس مایعات در بدن
  • اسهال
  • کمبود انرژی
  • بی حالی و خواب آلودگی
  • کند شدن فرآیند هضم مواد غذایی
  • دل درد و دل پیچه

همه افراد علاوه بر افراد سرد مزاج در فصول سرد سال نباید در مصرف مواد غذایی با طبع سرد زیاده روی کنند زیرا سریعتر مریض می شوند. استفاده از آب ولرم، کم کردن مصرف میوه هایی مانند خیار و هندوانه، کاهو را به حداقل برسانید. پرا که این مواد غذایی باعث غلظت خون بیشتر و در نتیجه بی حالی، خواب آلودگی و ضعف شما می شوند.

ابتلا به بیماری ام اس یکی از عوارض خطرناک استفاده بی رویه از مواد غذایی طبع سرد در افراد سرد مزاج است. افراد سرد مزاج اگر در خوردن مواد غذایی سرد مانند ترشی ها، ماست، عدسی و … زیاده رو کنند؛ روی سیستم عصبی آنها تأثیر گذاشته و ممکن است شانس ابتلا به بیماری های عصبی مانند ام اس را افزایش دهد. بنابراین حفظ تعادل در مصرف مواد غذایی موجب کاهش خطر در ابتلا به این بیماری ها می شود.

یکی دیگر از مشکلات و مضرات غذاهای طبع سر ، کبد چرب می باشد. کبد به طور کلی دارای طبع گرمی می باشد و استفاده زیاد این مواد غذایی، موجب به هم خوردن تعادل طبع کبد و بروز کبد چرب می شود. پس اگر مزاج شما سرد است کمتر از مواد غذایی با طبع سرد استفاده کنید.

جدا از طبع سرد و مزاج هر شخصی ، اگر مصرف غذاهای سرد به طور مداوم تکرار شود روی بدن و سیستم عصبی تاثیر منفی می گذارد. زیرا طبع بیشتر افراد با افزایش سن، به سردی می گراید و با مصرف این گونه مواد غذایی، میزان سردی بدن بیشتر می شود و موجب اختلال در عملکرد مغز خواهد شد. بنابراین دیگر مضرات مصرف غذاهای سرد را می توان مشکلات عصبی به خصوص در افراد مسن می توان نام برد.

به همین دلیل بهتر است در کنار غذاهای طبع سرد از مواد مصلح استفاده کنید تا تأثیر این سردی ها کاهش پیدا کند.

مصلح سردی ها

هر مزاجی که دارید، برای رهایی از مشکلات و بیماری های ناشی از مصرف غذاهایی با طبع سرد بهتر است آنها را به همراه مواد غذایی مصلح زیر میل کنید:

معرفی مواد غذایی طبع سرد و عوارض آنها به همراه مصلح هر کدام

غذا:

  • گوشت گاو با فلفل، نعنا، پیاز، زعفران، سماق
  • جو با رازیانه، روغن های گیاهی
  • سیب زمینی با فلفل سیاه، نعناع، دارچین و زیره
  • ماهی با آویشن، عسل، ادویه ها گرم و روغن زیتون
  • برنج با آب و نمک، زیره سیاه، شوید
  • عدس با گلپر، سرکه و روغن کنجد

سبزیجات:

  • گوجه فرنگی با فلفل سیاه، نمک و روغن زیتون
  • اسفناج با دارچین، فلفل سیاه، دلمه
  • هندوانه با نان گندم و جو
  • قارچ با آب لیمو
  • کاهو با سکنجبین، دارچین و هل
  • خیار با نعناع، مویز و نمک

میوه ها:

  • کیوی به همراه گلنگبین
  • انار ، پرتقال و نارنگی با گلپر و نمک دریا
  • توت فرنگی با عسل

لبنیات:

  • کشک به همراه سیر، نعنا و پونه
  • پنیر به همراه گردو، سیاه دانه و سبزی های معطر
  • خامه به همراه عسل
  • ماست به همراه موسیر، نعنا و فلفل سیاه
  • دوغ به همراه نعنا و آویشن
منبع
اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه