نحوه کار با دستگاه اسپرسو ساز نوا 158

در این مطلب از گهر برای شما عزیزان به بررسی شیوه کار با دستگاه اسپرسو ساز نوا 158 خواهیم پرداخت. باید بدانید که این اسپرسو ساز نوا مجهز به سیستم کاپوچینو ساز و تهیه فوم شیر بوده و پس از اتمام کار به صورت اتوماتیک خاموش خواهد شد. این مدل دستگاه دارای سینی گرم نگهدارنده ی فنجان و سینی چکه گیر با قابلیت جدا شدن است که از خاص ترین ویژگی های این مدل محسوب می شود. دقت فرمایید که با استفاده از دستگاه اسپرسو ساز نوا 158 می توانید غلظت قهوه تان را به میزان دلخواه تنظیم نمایید.

شیوه کار با دستگاه اسپرسو ساز نوا 158

نحوه کار با دستگاه اسپرسو ساز نوا 158

آنچه در این نوشته خواهیم داشت

ویژگی و امکانات اسپرسوساز نوا Nova

اسپرسوساز نوا یک دستگاه ساخت اسپرسوی حرفه‌ای است که با ویژگی‌های مختلفی طراحی شده است. این دستگاه دارای قابلیت جوشاندن آب در کمتر از ۳۰ ثانیه است و به کاربر اجازه می‌دهد تا به سادگی اسپرسوی مورد علاقه خود را درست کند. اسپرسوساز نوا به همراه ۱۹ بار فشار، قابلیت تولید اسپرسو با کرم و طعم عالی را داراست. همچنین، دستگاه قابلیت ساخت آب گرم و بخار را نیز دارد و می‌تواند به عنوان یک دستگاه دو کاره عمل کند.

اسپرسوساز نوا با داشتن دکمه‌های مختلف و برنامه‌های تنظیم شده، به کاربر امکان می‌دهد تا به راحتی اسپرسوی مورد نظر خود را درست کند. همچنین، با داشتن قابلیت تنظیم دما و حجم آب، می‌توانید اسپرسوی دلخواه خود را با دقت بالا ساخته و لذت ببرید.

دستگاه اسپرسوساز نوا با طراحی شیک و مدرن، به راحتی در هر محیطی جای می‌گیرد. همچنین، قابلیت تمیز کردن و رسوب‌زدایی ساده‌ای دارد و با رعایت روش‌های نگهداری، می‌توانید طول عمر دستگاه را افزایش دهید.

ویژگی‌ها و امکانات اسپرسوسازهای برند نوا

در کل، اسپرسوسازهای برند نوا دارای امکانات و ویژگی‌های مناسبی برای تولید قهوه با کیفیت بالا و در عین حال آسانی در استفاده و تمیزکاری هستند.

شیوه نصب و راه اندازی دستگاه اسپرسوساز نوا

  1. 1- پس از خرید دستگاه، از جعبه خارج کرده و تمامی قطعات را بررسی کنید. در صورت بودن قطعات شکسته یا مفقود، به فروشنده یا تامین کننده دستگاه اطلاع دهید.
  2. 2- دستگاه را در محل مورد نظر قرار داده و قبل از وصل کردن به برق، از طریق دکمه روشن و خاموش، دستگاه را خاموش کنید.
  3. 3- تانک آب دستگاه را با آب پر کرده و سپس دوباره دکمه روشن و خاموش را برای روشن کردن دستگاه فشار دهید. سپس منتظر بمانید تا دستگاه روشن شود و برقراری ارتباط با شبکه برق را نشان دهد.
  4. 4- دستگاه را به پریز برق وصل کرده و به دکمه روشن و خاموش فشار دهید. بعد از چند ثانیه، صفحه نمایش دستگاه راهنمایی شما را برای ساخت قهوه می‌دهد.
  5. 5- پیش از استفاده اولیه، دستگاه را با یک بار ساخت قهوه خالی تنظیم کنید تا قطعات دستگاه تمیز شوند و با کیفیت بیشتری قهوه تولید شود.
  6. 6- قهوه مورد نظر خود را در فیلتر دستگاه بریزید و با تمپر فیکس کنید، دکمه ساخت قهوه را فشار داده و منتظر بمانید تا قهوه درست شود.
  7. 7- پس از استفاده، دکمه روشن و خاموش را برای خاموش کردن دستگاه فشار دهید و دستگاه را از برق جدا کنید.

نکته: برای اطمینان از کارکرد بهتر دستگاه، قبل از هر بار استفاده، دستگاه را تمیز کنید و قطعات آن را به صورت منظم تعویض کنید.

انتخاب محل مناسب نصب اسپرسوساز نوا

  1. 1- فضای کافی: برای نصب اسپرسوساز نوا به فضای کافی نیاز دارید. بسته به ابعاد دستگاه، محل نصب باید به قدری باشد که اطراف اسپرسوساز فضای باز وجود داشته باشد.
  2. 2- دمای محیط: برای تولید قهوه با کیفیت، دمای محیط باید مناسب باشد. بهتر است اسپرسوساز نوا را در محیطی با دمای مناسب و بدون تغییرات شدید دما نصب کنید.
  3. 3- دور از منابع گرمایی: اسپرسوساز نوا باید به دور از منابع گرمایی مثل فر، اجاق گاز، گرمکن‌ها و یا ماشین لباسشویی نصب شود . چرا که این منابع می‌توانند تأثیراتی بر روی دمای دستگاه داشته باشند و باعث خرابی دستگاه شوند.
  4. 4- دسترسی به پریز برق: اسپرسوساز نوا نیاز به پریز برق نیاز دارد تا بتواند به درستی کار کند. از اتصال اسپرسوساز به سه راهی جدا خودداری کنید.
  5. 5- دوری از رطوبت: رطوبت هوا می‌تواند بر روی عملکرد دستگاه اسپرسوساز نوا تأثیر بگذارد. بنابراین، بهتر است این دستگاه در محیطی با رطوبت کمتر نصب شود.
  6. 6- دور از محیط‌های شلوغ: بهتر است دستگاه اسپرسوساز نوا در محیط‌هایی که شلوغ هستند نصب نکنید.

اسپرسوساز نوا Nova از چه قطعاتی تشکیل شده است؟

نام قطعات دستگاه اسپرسو ساز شامل موارد زیر می باشد:

قطعهکاربرد
مخزن آباین بخش برای حفظ و ذخیره آب استفاده می‌شود که برای تهیه نوشیدنی‌های گرم مورد استفاده قرار می‌گیرد.
محفظه قهوهاین قسمت برای قرار دادن قهوه‌ی آسیاب شده و درست کردن اسپرسو بکار می‌رود.
پمپاین بخش از دستگاه برای تزریق آب به محفظه قهوه و استخراج قهوه بکار می‌رود.
صفحه کنترلاین بخش شامل دکمه‌های کنترل برای تنظیم دما، حجم و فشار آب است.
پرتافیلتراین صفحه فلزی در بالای واشر هدگروپ قرار می گیرد و آب را به طور یکنواخت روی تفاله قهوه پخش می کند. برای جلوگیری از انباشته شدن روغن قهوه و باقیمانده آن باید به طور مرتب تمیز شود.
واشر هدگروپاین واشر لاستیکی بین هد گروپ و پرتافیلتر قرار می گیرد و برای جلوگیری از نشتی، آب بندی ایجاد می کند. برای اطمینان از عملکرد مناسب باید به طور دوره ای تعویض شود.
کنترل پنلاینجاست که می توانید تنظیمات را انجام دهید و نوع اسپرسویی را که می خواهید تهیه کنید، انتخاب کنید.
نازل بخاربرای کف کردن شیر و ایجاد کف برای نوشیدنی هایی مانند کاپوچینو و لاته استفاده می شود.
فنجان گرم کناینجا جایی است که می توانید فنجان های خود را قبل از تهیه اسپرسو گرم کنید.

دکمه ها و برنامه های اسپرسو ساز نوا چیست؟ چه کاربردی دارند؟

اسپرسوساز نوا Nova با دارا بودن دکمه های مختلف، امکانات متنوعی برای تنظیم و سرویس دهی به کاربران خود فراهم می کند. در زیر لیستی از دکمه ها و برنامه های اسپرسوساز نوا و کاربردهای آنها در یک جدول آمده است:

دکمه / برنامهکاربرد
Powerروشن و خاموش کردن دستگاه
Brewتهیه اسپرسو با حجم یا قدرت مختلف
Steamتولید بخار برای ساخت فوم و تهیه نوشیدنی‌های داغ دیگر
Hot waterتولید آب گرم برای تهیه نوشیدنی‌های داغ دیگر
Menuدسترسی به منوی تنظیمات دستگاه
OKتأیید تنظیمات و اجرای برنامه انتخاب شده
Up/Downانتخاب گزینه های مختلف در منوی تنظیمات
Programذخیره تنظیمات دلخواه کاربر برای سرویس دهی آسان تر در آینده
Cleaningبرنامه پاکسازی دستگاه
Descalingبرنامه برای حذف رسوبات آهنی از داخل دستگاه

این دکمه ها و برنامه ها با همکاری صفحه نمایش دستگاه، به کاربر اجازه می دهند تا به راحتی تنظیمات دستگاه را تغییر دهند، برنامه های مختلف را اجرا کنند و برای خود سرویسی راحت تر فراهم کنند.

روش صحیح تنظیم دمای اسپرسوساز نوا چگونه است؟

تنظیم دمای دستگاه اسپرسو نوا Nova، برای به دست آوردن اسپرسویی با طعم و عطر مطلوب، بسیار حائز اهمیت است. برای تنظیم دمای دستگاه، می توانید از منوی تنظیمات استفاده کنید. روش تنظیم دمای اسپرسوساز نوا به شرح زیر است:

  1. 1- با فشار دادن دکمه Menu و انتخاب گزینه Temperature و سپس OK، به منوی تنظیم دما دسترسی پیدا کنید.
  2. 2- با استفاده از دکمه Up/Down، دمای مورد نظر را انتخاب کنید.
  3. 3- با فشار دادن دکمه OK، تنظیمات را ثبت کنید و به منوی اصلی بازگردید.

در اینجا باید توجه داشت که دمای مناسب برای تهیه اسپرسو به طور کلی بین ۸۸-۹۵ درجه سانتی‌گراد است. با این حال، بسته به نوع دانه قهوه و سلیقه شخصی، ممکن است دمای مورد نظر برای تهیه اسپرسو متفاوت باشد. بهترین روش برای پیدا کردن دمای مناسب برای خود، تست کردن و تنظیم تجربه شخصی است.

طریقه تنظیم غلظت قهوه در اسپرسوساز نوا Nova چگونه است؟

نحوه کار با دستگاه اسپرسو ساز نوا 158

تنظیم غلظت قهوه در اسپرسوساز نوا Nova بسیار ساده است و می توانید با استفاده از دکمه های موجود بر روی دستگاه، غلظت قهوه را تنظیم کنید. روش تنظیم غلظت قهوه به شرح زیر است:

  1. 1- با فشار دادن دکمه Menu و انتخاب گزینه Coffee و سپس OK، به منوی تنظیم غلظت قهوه دسترسی پیدا کنید.
  2. 2- با استفاده از دکمه Up/Down، غلظت مورد نظر را انتخاب کنید.
  3. 3- با فشار دادن دکمه OK، تنظیمات را ثبت کنید و به منوی اصلی بازگردید.

در اینجا باید توجه داشت که غلظت قهوه بستگی به میزان آبی که از داخل مخزن به داخل دستگاه می رود و نوع دانه قهوه استفاده شده دارد. به عنوان راهنمایی، می توانید با تست کردن و تنظیم تجربه شخصی، غلظت مناسب برای خود را پیدا کنید.

نکات تعیین غلظت قهوه

هنگام تنظیم غلظت اسپرسو در دستگاه اسپرسوساز نوا برخی نکات مهم وجود دارد که باید به آنها توجه کرد. این نکات عبارتند از:

  1. 1- نوع دانه قهوه: هر نوع دانه قهوه می تواند با توجه به خصوصیات خود، تأثیر زیادی بر روی غلظت قهوه داشته باشد. برای مثال، دانه های قهوه تاریک تر و بزرگتر می توانند غلظت بیشتری در قهوه ایجاد کنند.
  2. 2- میزان آب استفاده شده: میزان آبی که در هنگام تهیه قهوه استفاده می شود، نقش مهمی در تعیین غلظت قهوه دارد. معمولاً استفاده از میزان آب کمتر، باعث تولید قهوه با غلظت بیشتری می شود.
  3. 3- شدت فشار: شدت فشار در هنگام استخراج قهوه، می تواند غلظت قهوه را تحت تأثیر قرار دهد. برای مثال، فشار بالاتر در هنگام استخراج قهوه می تواند باعث تولید قهوه با غلظت بیشتری شود.
  4. 4- حرارت: حرارت مورد نیاز برای استخراج قهوه نیز می تواند با توجه به نوع دانه قهوه، تأثیر زیادی در تعیین غلظت قهوه داشته باشد.
  5. 5- نوع دستگاه: نوع دستگاه نیز می تواند با توجه به روش تهیه قهوه، تأثیر زیادی در تعیین غلظت قهوه داشته باشد. برای مثال، در دستگاه های اسپرسوساز، تنظیمات مربوط به شدت فشار و حرارت می توانند باعث تعیین غلظت قهوه شوند.

دلایل رقیق شدن قهوه اسپرسو

نحوه کار با دستگاه اسپرسو ساز نوا 158

  • 1- مقدار نادرست قهوه
  • 2- آسیاب بیش از حد
  • 3- فشار خیلی کم
  • 4- آب مصرفی
  • 5- قهوه استفاده شده
  • 6- مقدار قهوه
  • 7- مشکلات دستگاه
  • 8- کیفیت آب

چگونه فشار دستگاه اسپرسو ساز نوا Nova تنظیم کنیم؟

اسپرسوساز نوا به شما این امکان را می دهد که فشار را با استفاده از فشار سنج که در پنل جلویی دستگاه قرار دارد تنظیم کنید. برای تنظیم فشار دستگاه اسپرسو نوا Nova باید از برنامه تنظیم فشار استفاده کنید. برای این کار، ابتدا دستگاه را روشن کنید و منتظر بمانید تا گرم شود. سپس با استفاده از دکمه “برنامه” به برنامه تنظیم فشار دسترسی پیدا کنید. با استفاده از دکمه های “+” و “-” می توانید فشار دستگاه را تنظیم کنید. در این دستگاه، می توانید فشار را در بازه ۱ تا ۱۵ بار تنظیم کنید. برای ذخیره تنظیمات، دکمه “برنامه” را برای چند ثانیه فشار دهید.

نکته مهمی که در تنظیم فشار باید مراعات کنید، این است که فشار مناسب برای استخراج قهوه بین ۹ تا ۱۲ بار است. بهتر است در هنگام تنظیم فشار، این مقدار را در نظر داشته باشید.

توجه به این نکته ضروری است که تنظیم فشار بر روی دستگاه اسپرسوساز می تواند یک فرآیند حساس باشد و توصیه می شود قبل از انجام هر گونه تنظیماتی از یک متخصص درخواست کنید تا تنظیمات را برای شما اعمال کند.

نحوه استفاده از میله (نازل) بخار دستگاه اسپرسو ساز نوا چگونه است؟

نحوه کار با دستگاه اسپرسو ساز نوا 158

میله بخار (نازل) دستگاه اسپرسوساز نوا Nova برای تولید بخار برای گرم کردن شیر و سایر نوشیدنی‌ها استفاده می‌شود. برای استفاده از بخار اسپرسو ساز نوا، به مراحل زیر توجه کنید:

  1. 1- دستگاه را روشن کنید و صبر کنید تا آماده به کار شود.
  2. 2- یک پیچر را با حدود 1.3 ظرفیت با شیر سرد پر کنید.
  3. 3- مخزن آب را نیز با آب سرد پر کنید.
  4. 4- پارچ را زیر میله بخار قرار دهید.
  5. 5- با کمک دکمه Steam، حالت بخاردهی را فعال کنید. معمولاً دکمه بخار به صورت جداگانه در دستگاه قرار دارد.
  6. 6- میله بخار را با چرخاندن به صورت عقربه‌ای به سمت راست گردانید تا بخار فعال شود.
  7. 7- حالت بخاردهی را به مدت حدود چند ثانیه روشن کنید تا شروع به تولید بخار کند.
  8. 8- لوله بخار را به داخل ظرف حاوی شیر ببرید.
  9. 9- هنگامی که کار تمام شد، بخاردهی را خاموش کنید.
  10. 10- بعد از استفاده، میله بخار را به صورت عقربه‌ای به سمت چپ چرخانید تا بخار قطع شود.
  11. 11- قسمت های داخلی دستگاه را به دقت تمیز کرده و آن را خاموش کنید.

توجه داشته باشید که در هنگام استفاده از نازل بخار، به دقت کنید و از بخار بیش از حدی که نیاز است استفاده نکنید. همچنین پس از هر بار استفاده، نازل بخار را به دقت پاک کنید تا بهداشت و سلامتی شما حفظ شود.

توصیه می‌شود برای استفاده از بخار دستگاه اسپرسوساز نوا، از لوازمی مانند فومر، پیچ بخار و کاسه شیر استفاده کنید.

چه نوشیدنی هایی را می توان با اسپرسوساز نوا Nova درست کرد؟

نحوه کار با دستگاه اسپرسو ساز نوا 158

اسپرسوساز نوا Nova قادر است تنها قهوه اسپرسو را تهیه کند، اما با استفاده از قهوه‌های مختلف و اضافه کردن شیر و سایر مواد می‌توانید نوشیدنی‌های مختلفی را با طعم قهوه تهیه کنید. در زیر لیستی از نوشیدنی‌هایی که با استفاده از اسپرسوساز نوا می‌توانید تهیه کنید آمده است:

  • 1- اسپرسو
  • 2- هات چاکلت
  • 3- اسپرسو ماکیاتو
  • 4- کاپوچینو
  • 5- لاته
  • 6- موکا
  • 7- اسپرسو کاراملی
  • 8- اسپرسو وانیلی
  • 9- قهوه فرانسوی
  • 10- قهوه ایرلندی
  • 11- قهوه یخی
  • 12- شیک قهوه
  • 13- قهوه‌ای با مخلوطی از آرد بادام، قند و پودر کاکائو

اینها تنها چند نمونه از نوشیدنی هایی است که می توان با دستگاه اسپرسوساز نوا درست کرد.

طرز تهیه اسپرسو با دستگاه اسپرسوساز نوا چگونه است؟

طرز تهیه انواع قهوه با دستگاه اسپرسو ساز نوا، مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. 1- ابتدا دستگاه را باز کرده و مخزن آب را با آب تمیز پر کنید.
  2. 2- سپس دکمه روشن/خاموش را برای روشن کردن دستگاه فشار دهید.
  3. 3- در حین اینکه دستگاه داغ می شود، فیلتر مورد نظر را در نازل فیلتر قرار داده و کفی آن را با کمک فشاردهی و به راحتی فشرده کنید.
  4. 4- قهوه را به آسیاب اسپرسو خودکار نوا برای آسیاب کردن داده و آن را درون فیلتر قرار دهید.
  5. 5- فیلتر را درون نازل فیلتر قرار داده و آن را به داخل دستگاه بگذارید.
  6. 6- دکمه اسپرسو را برای شروع فرآیند تهیه اسپرسو فشار دهید.

نکات مهمی که در هنگام تهیه اسپرسو باید به آن ها توجه کنید عبارتند از:

  • دمای آب باید بین ۹۰ تا ۹۵ درجه سانتیگراد باشد.
  • فشار مورد نیاز برای تهیه اسپرسو باید بین ۹ تا ۱۵ بار باشد که با فشار دهی مناسب توسط دستگاه تنظیم می شود.
  • در اسپرسوساز نوا Nova برنامه های مختلفی برای تنظیم مقدار قهوه، حجم، غلظت و فشار وجود دارد که با استفاده از دکمه های موجود بر روی دستگاه، می توانید آن ها را تنظیم کنید.

با رعایت این نکات می توانید اسپرسویی با کیفیت و عالی با استفاده از دستگاه اسپرسوساز نوا Nova تهیه کنید.

طرز تهیه لاته و کاپوچینو با اسپرسوساز نوا Nova چگونه است؟

برای تهیه لاته یا کاپوچینو با دستگاه اسپرسوساز نوا تقریبا مشابه به یکدیگر است، در هر دو نوشیدنی کاپوچینو و لاته، از اسپرسو استفاده می‌شود، اما تعداد شات قهوه برای هر دو متفاوت است. همچنین، حجم شیر و دمای شیر نیز برای هر دو متفاوت است. برای تهیه کاپوچینو، شیر سرد و فومی به مخلوط اسپرسو اضافه می‌شود، در حالی که برای تهیه لاته، شیر گرم و کف به مخلوط اسپرسو وارد می‌شود.

تهیه لته با دستگاه اسپرسوساز نوا Nova:

نحوه کار با دستگاه اسپرسو ساز نوا 158

تهیه لاته با دستگاه اسپرسوساز نوا به سادگی انجام می‌شود. برای تهیه لاته با اسپرسوساز نوا، ابتدا باید قهوه اسپرسو را طبق روش تهیه اسپرسو در دستگاه تهیه کنید. سپس می‌توانید شیر را با یک دمای 65 درجه سانتیگراد در جامی قرار داده و با استفاده از میله بخار دستگاه، بخاریابی کنید تا شیر گرم شود.

  1. 1- اسپرسو را تهیه کنید.
  2. 2- شیر تازه را در یک پیچر چند ثانیه گرم کنید و سپس آن را به داخل جام قرار دهید.
  3. 3- برای تهیهکف شیر از نازل بخار استفاده کنید. در این مرحله دمای شیر حدود 65 درجه سانتی‌گراد باید حفظ شود.
  4. 4- میله بخار را در بالای سطح شیر قرار دهید و شروع به بخار دادن به شیر کنید.
  5. 5- در نهایت لاته خود را با ترکیب شیر با قهوه اسپرسو تزئین کنید.

برای تهیه لاته با دستگاه اسپرسوساز نوا، دمای آب باید بین 90-95 درجه سانتیگراد و فشار باید در حدود 9 بار باشد. برای تنظیم فشار و دمای دستگاه، می‌توانید از دکمه‌های منوی اصلی دستگاه استفاده کنید. به عنوان مثال، با استفاده از دکمه “Program” و “Menu” می‌توانید به تنظیمات فشار و دمای دستگاه دسترسی پیدا کنید.

تهیه کاپوچینو با دستگاه اسپرسوساز نوا Nova:

برای تهیه کاپوچینو با دستگاه اسپرسوساز نوا مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. 1- قهوه‌ای با غلظت مطلوب را با استفاده از دستورالعمل قبلی تهیه کنید.
  2. 2- دکمه بخار (Steam) را بر روی دستگاه فشار دهید تا شروع به گرم شدن و بخار کند.
  3. 3- با استفاده از نازل بخار کف شیر را به صورت گردابی درون پیچر در آورید تا به صورت یکسان حجم آن افزایش یابد.
  4. 4- دمای شیر باید بین 60 تا 70 درجه سانتی‌گراد باشد.
  5. 5- با ترکیب قهوه و شیر، کاپوچینو خود را به دلخواهتان تزئین کنید.

توجه داشته باشید که دمای شیر و فشار دستگاه اسپرسوساز نوا برای تهیه لته و کاپوچینو باید به درستی تنظیم شود تا نتیجه نهایی بهتر شود. همچنین، می‌توانید مقدار قند مورد نیاز خود را با توجه به سلیقه شخصی تنظیم کنید.

نحوه جوش آوردن شیر با اسپرسوساز نوا چگونه است؟

برای جوشاندن شیر با دستگاه اسپرسوساز نوا مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. 1- قبل از هر کاری، مطمئن شوید که میله بخار و لوله بخار تمیز هستند.
  2. 2- شیر را در ظرفی (پیچر) بریزید و ظرف را زیر میله بخار قرار دهید.
  3. 3- دکمه بخار دستگاه را بفشارید تا میله بخار شروع به کار  کند.
  4. 4- در هنگام جوشاندن شیر، ظرف حاوی شیر را زیر میله بخار حرکت دهید.
  5. 5- شیر را به مدت چند ثانیه جوشانده و سپس ظرف را از زیر میله بخار بردارید.
  6. 6- با استفاده از دستمال یا پارچه تمیز، می توانید سطح شیر را صاف کنید.
  7. 7- در صورت نیاز، می توانید دمای بخار را تنظیم کنید تا شیر بهتر جوش بخورد.

توصیه می شود در هنگام جوشاندن شیر با اسپرسوساز نوا، به نکات زیر توجه کنید:

  • حتماً شیر تازه و سرد را قبل از جوشاندن زیر میله بخار قرار دهید.
  • در هنگام جوشاندن شیر، میله بخار را نزدیک به سطح شیر نگه دارید و تحرک دهید تا شیر به طور یکنواخت جوش بخورد.
  • در صورت استفاده از شیر کامل، مطمئن شوید که حجم شیر کافی را برای تهیه قهوه خود استفاده کرده اید.
  • پس از جوشاندن شیر، بلافاصله از میله بخار فشار را بردارید و ظرف حاوی شیر را از دستگاه بردارید تا جلوی سوختگی دستان خود را بگیرید.

آموزش درست کردن کف شیر با بخار دستگاه اسپرسوساز نوا Nova

فوم یا کف شیر (milk froth) می تواند به عنوان یکی از عناصر اصلی برای تهیه نوشیدنی هایی مانند کاپوچینو، لاته و موکا استفاده شود. در ادامه، مراحل لازم برای درست کردن فوم یا کف شیر با اسپرسوساز نوا را توضیح خواهیم داد:

  1. 1- شیر مناسب را انتخاب کنید: شیر تازه با چربی حداقل ۳٫۵ درصد و در دمای یخچال نگهداری شده مناسب است.
  2. 2- مقدار شیر مورد نیاز را تعیین کنید: بسته به نوع نوشیدنی و سلیقه خود، می توانید مقدار شیر را تعیین کنید. به طور کلی برای یک فنجان کاپوچینو به مقدار ۱۵۰ میلی لیتر شیر نیاز است.
  3. 3- شیر را به داخل پیچر یا فنجان بریزید.
  4. 4- دستگاه را روشن کنید: با فشار دادن دکمه روشن/خاموش، دستگاه را روشن کنید و منتظر شوید تا گرم شود.
  5. 5- فوم شیر تهیه کنید: پیچر را در زیر نازل بخار به صورت دایره ای حرکت دهید تا حالت گردابی درون شیر ایجاد شود و فوم شیر یکسانی تهیه شود.
  6. 6- کف شیر را به داخل نوشیدنی بریزید: با تکان دادن فنجان و سر جای آوردن شیر، کف شیر را به داخل نوشیدنی بریزید.

تنظیمات دستگااه برای تهیه کف شیر

  1. 1- دستگاه را روشن کنید و برنامه “steam” را انتخاب کنید.
  2. 2- منتظر شوید تا دستگاه دمای کافی را داشته باشد. دمای دستگاه را با استفاده از دکمه های “plus” و “minus” تنظیم کنید.

نکات مهم در زمان تهیه کف شیر

  1. 1- مطمئن شوید که شیر جوشانده شده درجه حرارت مناسب دارد (حدود 60-65 درجه سانتی‌گراد) تا فوم شیر به شکل صحیحی شکل بگیرد.
  2. 2- در طول جوشاندن شیر، به طور مداوم باید نازل بخار را به حرکت درآورید تا شیر به طور یکنواخت جوش بخورد.
  3. 3- اگر می‌خواهید فوم شیر خود را با چندین دمای مختلف تهیه کنید، ابتدا فوم با دمای بالا را تهیه کنید و سپس دمای آن را کمتر کنید تا فوم به شکل مطلوب در سطح شیر قرار بگیرد.
  4. 4- پس از استفاده از نازل بخار، باید آن را با یک حوله تمیز پاک کنید تا جرم و مواد آلوده را پاک کنید.

دلیل تشکیل نشدن کف روی قهوه با اسپرسوساز نوا چیست؟

نحوه کار با دستگاه اسپرسو ساز نوا 158

تشکیل کف روی قهوه یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های اسپرسو است که برای تهیه یک فنجان قهوه با کیفیت بالا بسیار حائز اهمیت است. عوامل زیادی می‌توانند باعث عدم تشکیل کف روی قهوه شوند. برخی از دلایل عدم تشکیل کف در اسپرسوساز نوا عبارتند از:

  1. 1- دمای آب: دمای آب باید مناسب باشد، زیرا دمای بالا یا پایین آب می‌تواند باعث عدم تشکیل کف شود.
  2. 2- فشار آب: فشار آب نیز باید مناسب باشد. اگر فشار آب بیش از حد کم باشد، عدم تشکیل کف ممکن است.
  3. 3- آسیاب قهوه: آسیاب قهوه باید مناسب باشد و قهوه باید به صورت مناسبی آسیاب شود تا به اندازه کافی ریز شود و بتواند کف درست کند.
  4. 4- قهوه: نوع و کیفیت قهوه نیز می‌تواند بر تشکیل کف تأثیر بگذارد. قهوه باید با کیفیت باشد و درست نگهداری شود.
  5. 5- تمیزی دستگاه: دستگاه اسپرسوساز نوا باید به صورت منظم تمیز شود، زیرا رسوبات در دستگاه می‌تواند باعث عدم تشکیل کف شود.
  6. 6- تعداد و تراکم پورتافیلتر: تعداد و تراکم پورتافیلتر نیز برای تهیه یک کف قوی و مناسب بسیار مهم است. تراکم قهوه در پورتافیلتر باید مناسب باشد تا بتواند کف را تشکیل دهد.

در کل، عدم تشکیل کف روی قهوه ممکن است به دلیل عوامل مختلفی باشد، اما با رعایت نکات فوق می‌توان تشکیل کف مناسبی روی قهوه حاصل کرد.

ویژگی قهوه مناسب برای دستگاه اسپرسوساز نوا Nova

برای دستگاه اسپرسوساز نوا، بهتر است از انواع دانه قهوه تازه و خرد شده استفاده کنید.

برای دستگاه اسپرسوساز نوا، قهوه باید ویژگی‌های زیر را داشته باشد:

  1. 1- تازگی: قهوه باید تازه باشد و حداکثر یک ماه پس از تاریخ برداشت بسته‌بندی شده باشد.
  2. 2- درجه آسیاب: قهوه باید درجه آسیاب مناسبی داشته باشد. در صورتی که قهوه برای اسپرسوساز آسیاب شده است، باید درجه آسیاب مناسبی داشته باشد که نه خیلی بزرگ و نه خیلی ریز باشد.
  3. 3- نوع قهوه: برای اسپرسوسازی، قهوه باید از نوع روباستا یا آرابیکا باشد و بهتر است قهوه‌های قهوه‌ای ترجیح داده شوند.
  4. 4- نوع بسته‌بندی: قهوه باید در بسته‌بندی مناسب باشد که مانع از نفوذ هوا، نور و رطوبت شود.

ویژگی‌های یک قهوه خوب شامل موارد زیر است:

  • طعم و بو: قهوه باید طعم و بوی خوبی داشته باشد که ترکیبی از شیرینی، تلخی و ترشی باشد.
  • کیفیت بالا: قهوه باید به صورت دستی برداشت شده و دارای کیفیت بالایی باشد.

راهنمای هواگیری دستگاه اسپرسوساز نوا

دکمه هواگیری در اسپرسوساز نوا معمولاً با علامت “Clean” یا “Purge” شناخته می‌شود. این دکمه به منظور هواگیری لوله‌ها و کمک به تمیز کردن دستگاه مورد استفاده قرار می‌گیرد. معمولاً در قسمت جلویی دستگاه یا در دستگاه‌های دیجیتالی در منوی کنترل آن قرار دارد. با فشار دادن این دکمه، بخار و هوا از داخل لوله‌ها خارج شده و دستگاه آماده استفاده مجدد می‌شود.

هواگیری دستگاه اسپرسوساز نوا باید به صورت دوره‌ای انجام شود.  می توانید هواگیری دستگاه اسپرسوساز نوا ساده است و فقط باید طبق مراحل زیر عمل کنید.

  1. 1- ابتدا دستگاه را روشن کنید و صبر کنید تا به دمای مناسب برسد.
  2. 2- سپس یک فنجان خالی را زیر نازل قرار دهید.
  3. 3- دکمه هواگیری را فشار دهید و صبر کنید تا دستگاه هوا را از داخل خود خارج کند.
  4. 4- هنگامی که جریان آب دچار اختلال شد، دکمه هواگیری را رها کنید و از ادامه کار دستگاه صبر کنید.
  5. 5- بعد از اتمام عملیات هواگیری، فنجان زیر نازل را خارج کرده و دستگاه آماده استفاده است.

توجه داشته باشید که هواگیری مرتب و منظم از دستگاه، عمر مفید آن را افزایش می‌دهد و همچنین به بهبود کیفیت اسپرسو کمک می‌کند. به طور کلی، پیشنهاد می‌شود که پس از هر گروه اسپرسو درست شده، یک بار هواگیری انجام دهید.

روش تمیز کردن قطعات اسپرسوساز نوا Nova

تمیز کردن اسپرسو ساز نوا برای اطمینان از عملکرد موثر دستگاه و تولید قهوه با کیفیت بسیار ضروری است. برای حفظ کیفیت قهوه و عملکرد بهینه دستگاه لازم است به طور دوره‌ای قطعات را تمیز کنید. در زیر نحوه تمیز کردن هر قطعه را توضیح خواهم داد:

  1. 1- فیلتر و سر بخار: فیلتر و سر بخار را بعد از هر بار استفاده با آب داغ و صابون ملایم تمیز کنید و سپس خشک کنید. برای جلوگیری از بوی ناخوشایند در فیلتر، می‌توانید آن را درون یک ظرف حاوی محلولی از آب و جوش شیرین به مدت حداقل یک ساعت قرار دهید.
  2. 2- دسته و دکمه‌ها: برای تمیز کردن دسته و دکمه‌ها از پارچه نرم و مرطوب استفاده کنید و سپس با پارچه خشک پاک کنید.
  3. 3- مخزن آب: مخزن آب را بعد از هر بار استفاده خالی کنید و با آب داغ و صابون ملایم تمیز کنید.
  4. 4- قسمت داخلی دستگاه: برای تمیز کردن قسمت داخلی دستگاه، ابتدا تمامی قطعات را از دستگاه جدا کنید. سپس با یک قطره مایع ظرفشویی و یک لیوان آب گرم، داخل دستگاه را تمیز کنید. سپس با یک لیوان آب خالص بشویید و با پارچه خشک تمیز کنید.
  5. 5- نازل بخار: برای تمیز کردن نازل بخار، ابتدا اطمینان حاصل کنید که دستگاه خاموش شده است و سپس نازل بخار را با استفاده از حوله مرطوب تمیز کنید.

مرحل تمیز کردن قطعات اسپرسوساز نوا

  1. 1- خاموش کردن دستگاه: برای شروع بهتر است ابتدا دستگاه را خاموش کنید و کابل برق را از پریز بکشید.
  2. 2- جدا کردن قطعات: قطعات اسپرسوساز نوا را جدا کنید، به ویژه فیلتر و نازل بخار.
  3. 3- شستشوی قطعات: قطعات را با آب جاری شستشو دهید و در صورت لزوم از مایع شوینده یا محلول تمیز کننده مناسب برای تمیز کردن استفاده کنید. بهتر است از ابزار نرم مانند اسفنج یا برس نرم برای تمیز کردن استفاده کنید تا قطعات دستگاه خراب نشوند.
  4. 4- خشک کردن قطعات: پس از شستشو، قطعات را به طور کامل خشک کنید. می توانید از پارچه تمیز یا پنبه استفاده کنید.

توصیه می شود هفته ای یک بار، دستگاه را با آب جاری شستشو داده و برای جلوگیری از ایجاد رسوب و آلودگی بیشتر، از تمیز کردن منظم استفاده کنید.

قطعاتی که باید تمیز شوند

  • پرتافیلتر و فیلترها
  • میله بخار
  • سینی چکه و مخزن آب
  • هدگروپ
  • نمای بیرونی

 نحوه رسوب زدایی اسپرسو ساز نوا

رسوب زدایی اسپرسو ساز نوا باید به صورت منظم و بهتر است پس از هر ۲ ماه یکبار انجام شود. رسوب زدایی دوره‌ای قطعات اسپرسوساز نوا از مهمترین مراقبت‌هایی است که برای حفظ عمر و عملکرد بهینه دستگاه باید انجام شود. برای رسوب زدایی اسپرسوساز نوا، می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

  1. 1- استفاده از مواد خاص رسوب زدایی: برای رسوب زدایی می‌توان از مواد خاص رسوب زدایی که در بازار موجود هستند، استفاده کرد. این مواد معمولاً شامل اسید استونیک و جوش شیرین است و برای جلوگیری از تشکیل رسوب در داخل دستگاه مفید هستند. قبل از استفاده از این مواد، باید دستورالعمل تولید کننده را به دقت مطالعه کرد.
  2. 2- استفاده از اسید استونیک: برای رسوب زدایی می‌توانید از اسید استونیک استفاده کنید. برای این منظور، یک قاشق چای‌خوری از اسید استونیک را با یک لیتر آب مخلوط کرده و سپس این مخلوط را در داخل مخزن آب دستگاه اسپرسوساز نوا قرار دهید و به مدت چند دقیقه دستگاه را روشن کنید. سپس برای خالی کردن مخزن آب داغ، چند بار با آب شستشو دهید.

مراحل رسوب زدایی اسپرسوساز نوا با استفاده از سرکه

  1. 1- در یک ظرف، مقداری آب و سرکه را با ترکیب کنید. به عنوان مثال، اگر ۱۰۰ میلی‌لیتر آب در نظر گرفته شده است، باید ۱۰۰ میلی‌لیتر سرکه را به آن اضافه کنید.
  2. 2- خزن آب دستگاه را با ترکیب آب و سرکه پر کنید و سپس دکمه روشن و خاموش دستگاه را فشار دهید تا دستگاه روشن شود.
  3. 3- اجازه دهید تا ترکیب آب و سرکه به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در دستگاه باقی بماند و به داخل لوله‌های دستگاه نفوذ کند.
  4. 4- پس از گذشت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه، دستگاه را خاموش کرده و مخزن آب دستگاه را با آب تمیز پر کنید و برای چند بار اسپرسو بگیرید تا همه‌ی ترکیب آب و سرکه از دستگاه خارج شود.
  5. 5- مخزن آب را با آب ساده پر کرده و دو بار دیگر دستگاه را روشن کرده و اجازه دهید آب تمیز از داخل دستگاه عبور کند تا هرگونه سربار را از دستگاه بردارد.
  6. 6- برای جلوگیری از مزاحمت طعم، قبل از استفاده دستگاه را به صورت کامل با آب تمیز شستشو دهید.

پیروی از دستورالعمل های سازنده برای رسوب زدایی و استفاده از محلول رسوب زدایی مناسب برای دستگاه شما بسیار مهم است. فرکانس رسوب زدایی بسته به استفاده و سختی آب متفاوت است، اما یک دستورالعمل کلی در نحوه کار با اسپرسوساز این است که دستگاه را هر 2 تا 3 ماه یکبار رسوب زدایی کنید.

علت چشمک زدن چراغ اسپرسوساز نوا Nova چیست؟

خطاهای اسپرسوساز نوا

چراغ چشمک زن اسپرسوساز نوا بسته به مدل و تعداد چشمک زدن ها می تواند موارد مختلفی را نشان دهد همچنین وجود خطا در استگاه نیز می تواند باعث چشمک زدن چراغ های اسپرسوساز شود. در زیر لیستی از ارورهای رایج در اسپرسوساز نوا آورده شده است:

  • E01: این ارور بیانگر این است که دستگاه دارای کمبود آب است و باید مخزن آب را پر کنید.
  • E02: این ارور به معنای این است که دستگاه نتوانسته است بخاری را گرم کند و باید به دلایلی مانند برق رفتگی یا خرابی داخلی به مرکز تعمیرات فنی مراجعه کنید.
  • E03: این ارور به معنای این است که دستگاه دچار خطای کارتریج اسپرسو شده است و ممکن است به دلیل عدم وجود کافی بودن کافی برای تولید قهوه باشد. باید کارتریج را با یکی جدید تعویض کنید.
  • E04: این ارور به معنای این است که دستگاه دچار خطای گرمایی شده است و باید به دلایلی مانند برق رفتگی یا خرابی داخلی به مرکز تعمیرات فنی مراجعه کنید.
  • E05: این ارور به معنای این است که سنسور دمای دستگاه نادرست است و باید به دلایلی مانند خرابی داخلی به مرکز تعمیرات فنی مراجعه کنید.
  • E06: این ارور به معنای این است که ممکن است دروازه ورودی قهوه بسته باشد و باید آن را باز کنید.
  • E07: این ارور به معنای این است که دستگاه دچار خطای انتخاب برنامه شده است و باید دکمه را دوباره فشار داده و برنامه را انتخاب کنید.
  • E08: این ارور به معنای این است که ممکن است نازل بخار در حال استفاده باشد و باید منتظر برای خنک شدن آن باشید.
  • E09: این ارور به معنای این است که دستگاه دارای کمبود آب است و باید مخزن آب را پر کنید.
  • E10: این ارور به معنای این است که دستگاه دارای خطای کارتریج است و باید کارتریج را با

چند دلیل متداول برای چشمک زدن چراغ در دستگاه اسپرسوساز نوا

  1. 1- عدم وجود آب در مخزن یا کمبود آب
  2. 2- عدم وجود فهوه در پرتافیلتر
  3. 3- خطا در سیستم بخار دستگاه
  4. 4- مشکلات الکتریکی
  5. 5- مشکلات سخت افزاری در قطعات

در هر صورت بروز هرگونه مشکل برای اسپرسوساز می توانید با آی پی امداد تماس بگیرید و مشاوره رایگان یا خدمات تعمیر در محل برخوردار شوید.

نکات ایمنی که باید در زمان استفاده از اسپرسو ساز نوا بدانید

کار با اسپرسوساز نوا باید با رعایت نکات ایمنی انجام شود تا هیچگونه خطری برای شما به وجود نیاید. برخی از نکات ایمنی عبارتند از:

  1. 1- تمیزی دستگاه: همیشه قبل از استفاده از دستگاه، مطمئن شوید که دستگاه تمیز و خشک است.
  2. 2- نگهداری فیلتر: فیلترها باید در حداقل دو هفته یکبار تمیز شوند و در صورت لزوم، تعویض شوند.
  3. 3- استفاده از قهوه تازه: همیشه از قهوه تازه و با کیفیت استفاده کنید و از قهوه‌ای که بیش از یک ماه از تاریخ تولید آن گذشته استفاده نکنید.
  4. 4- دمای آب مناسب: دمای آب باید بین ۹۰-۹۸ درجه سانتی‌گراد باشد.
  5. 5- تمیزی میله بخار: قبل و بعد از استفاده از میله بخار، باید آن را تمیز کرده و از روغن‌ها و رسوبات آن پاک کنید.
  6. 6- از دستگاه با دقت استفاده کنید: دستگاه را با دقت و بر اساس دستورالعمل تولید کننده استفاده کنید و از هرگونه عملکرد نامناسب آن خودداری کنید.
  7. 7- نگهداری و تعویض قطعات: قطعات دستگاه را بر اساس دستورالعمل تولید کننده تعویض کنید و به صورت دوره‌ای دستگاه را بررسی و تعمیر کنید.

نکات مهم که با رعایت آنها طول عمر اسپرسوساز نوا بیشتر می شود 

برای افزایش عمر مفید اسپرسوساز نوا و بهره‌مندی بهینه از آن، نکات مهمی وجود دارد که باید رعایت شوند:

    1. 1- سرویس و تعمیرات دوره‌ای و منظم دستگاه توسط تکنسین مجرب
    2. 2- عدم استفاده از دستگاه در محیط‌های گرم و مرطوب
    3. 3- عدم استفاده از مواد شیمیایی برای تمیز کردن قطعات دستگاه
    4. 4- عدم استفاده از دستگاه در معرض نور مستقیم آفتاب
    5. 5- همیشه قبل از استفاده از دستگاه، مطمئن شوید که تمیز است.
    6. 6- هنگام پاک کردن قطعات دستگاه از آب گرم استفاده کنید، در زمان تمیز کردن دستگاه حتما آن را از برق بکشید.
    7. 7- از نوع قهوه‌ای استفاده کنید که برای اسپرسوساز مناسب باشد.
    8. 8- همیشه قبل از استفاده از دستگاه، دمای داخل دستگاه را به دمای مناسب برای ساخت قهوه تنظیم کنید.
    9. 9- قبل از درست کردن قهوه، همیشه فشار و دمای دستگاه را بررسی کنید.
    10. 10- قبل از استفاده از دستگاه، مطمئن شوید که درجه حرارت قابل قبول است و همچنین هیچ مشکل دیگری وجود ندارد.
    11. 11- هنگام استفاده از دستگاه، اطمینان حاصل کنید که برنامه‌های مورد نظر را انتخاب کرده‌اید.
    12. 12- استفاده از آب خالص و کیفیت بالا برای قهوه سازی
    13. 13- استفاده از آبکش یا فیلتر آب مناسب برای حذف املاح زیاد در آب
    14. 14- استفاده از قهوه‌ی تازه و کیفیت بالا
    15. 15- عدم استفاده از شوینده‌های قوی برای تمیز کردن دستگاه.
    16. 16- عدم قرار دادن دستگاه در معرض حرارت شدید نزدیک به گاز، فر، ماکروفر و…
    17. 17- عدم قرار دادن دستگاه در نزدیکی یخچال، ماشین ظرفشویی و…
    18. 18- عدم جابجایی دستگاه در حین کار

 

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه