روغن سرخ کردنی چه تفاوتی با روغن پخت­ و پز دارد؟

یکی از اصلی­ ترین مواد اولیه که در هنگام تهیه غذاهای روزانه مورد استفاده قرار می­گیرند، انواع روغن‌ های خوراکی هستند. اگر به فروشگاه­ها سر بزنید، انواع روغن­ ها را در قفسه ­ها مشاهده می­ کنید که هرکدام برند تجاری خود را دارند. برخی از این روغن­ها برای پخت­وپز و تهیه سالاد و برخی دیگر نیز مخصوص سرخ کردن مواد غذایی هستند.

از آنجایی که نقش تغذیه در سلامت بدن و جلوگیری از ابتلا به بیماری‌ ها بسیار مهم است؛ لازم است بدانید که در هنگام پختن یک غذای خوشمزه، باید از چه نوع روغنی استفاده کنید، تا علاوه بر چشیدن یک طعم بی­نظیر، سلامتی شما نیز به خطر نیفتد.

برای اینکه به تفاوت­های انواع روغن­های مایع نظیر روغن سرخ کردنی و روغن پخت ­و پز پی ببرید و بدانید که در هنگام خرید روغن مایع باید به چه نکاتی توجه کنید؛ یا اینکه از کجا می­توانید برای خرید روغن مایع سرخ کردنی مرغوب اقدام کنید؛ این مطلب را تا انتها مطالعه نمایید. ما اینجا به بسیاری از سوالات شما پیرامون انواع روغن­های مایع پاسخ داده ­ایم.

روغن سرخ کردنی چه تفاوتی با روغن پخت­ و پز دارد؟

تفاوت روغن مایع سرخ کردنی و مخلوط

هنگام خرید روغن مایع، ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که خرید روغن مایع سرخ کردنی بهتر است یا خرید روغن مایع معمولی و این دو چه تفاوتی با یکدیگر دارند. به طور کلی روغن‌ های مایع شامل دو نوع روغن مایع مخلوط یا خوراکی و روغن مایع سرخ کردنی می­شوند. با خرید روغن مایع مخلوط می­توان از آن برای مصارفی مانند پخت­ و پز و تهیه سالاد استفاده کرد؛ اما روغن مایع سرخ کردنی برای سرخ کردن مواد غذایی با درجه حرارت بالا مناسب است. بنابراین یکی از تفاوت­های مهم این دو نوع روغن، روش استفاده از آن­ها است.

به نقطه­ای که روغن مایع تا آن نقطه می­تواند حرارت را تحمل کرده و نسوزد، نقطه دود می­گویند. نقطه دود روغن مایع سرخ کردنی بالاتر از روغن مایع مخلوط است و توان تحمل حرارت بالا را دارد. در حالی که خرید روغن مایع مخلوط و استفاده از آن برای سرخ کردن عمیق در حرارت بالا، موجب تجزیه و سوختن روغن شده و برای سلامتی انسان بسیار زیان­بار است. در نتیجه خرید روغن مایع برای سرخ کردن مواد غذایی مناسب نیست، اما برای مصارفی مانند طبخ غذاهای مختلف و یا تهیه سالاد، بسیار مناسب است.

تفاوت دیگر روغن مایع مخلوط و روغن مایع سرخ کردنی در میزان اسیدهای چرب اشباع است. روغن مایع مخلوط دارای اسیدهای چرب اشباع کمتری نسبت به روغن مایع سرخ کردنی، می­باشد. بنابراین یکی از نکات مهم در هنگام خرید روغن مایع، توجه به میزان اسیدهای چرب اشباع موجود در روغن است. هرچه میزان اسیدهای چرب کمتر باشد، آن روغن مضرات کمتری به همراه دارد.

خرید روغن مایع ورژن با خواص تغذیه­ای بالا، می­تواند یک انتخاب مناسب برای افرادی باشد که به سلامتی خود اهمیت می­دهند. می­توانید این روغن را از سایت ورژن تهیه نمایید.

آیا استفاده مجدد از روغن سرخ کردنی مجاز است؟

ممکن است این سوال برای شما پیش آمده باشد که آیا می­توان پس از سرخ کردن غذا، اضافه روغن سرخ کردنی را دوباره مورد استفاده قرار داد یا باید آن را دور ریخت. چنان­چه قصد دارید بعد از خرید روغن مایع سرخ کردنی بیش از یک بار استفاده کنید، باید در هنگام خرید روغن سرخ کردنی، به نوع آن بیشتر توجه کنید. تمام روغن­های سرخ کردنی موجود در بازار قدرت سرخ کردن با درجه حرارت بسیار زیاد، در مدت زمان طولانی را ندارند.

برای اینکه بتوانید دوباره از روغن استفاده کنید، باید روغنی بخرید که دارای نقطه دود بسیار بالایی باشد تا وقتی حرارت می­بیند، بتواند پایداری خود را حفظ کند. در این صورت، بعد از یک بار استفاده، تجزیه نشده و همچنان پایدار است؛ به این ترتیب می­توان بار دوم نیز از آن روغن برای سرخ کردن استفاده نمود.

پس از قرار گرفتن روغن در معرض حرارت بسیار بالا و رسیدن به نقطه دود، ترکیبات آن دچار تغییر شده و کف­هایی را بر روی روغن مشاهده می­کنید؛ این کف­ها حاوی ماده‌ای به نام اکرئولین هستند. با مشاهده این کف­ها، می­توان فهمید که روغن در حال سوختن است و بنابراین نمی­توان بازهم از آن برای سرخ  کردن استفاده کرد. اگر پس از استفاده، چنین حالتی را مشاهده نکردید، می­توانید برای دفعه بعد نیز از همان روغن مازاد استفاده کنید.

روغن سرخ کردنی چه تفاوتی با روغن پخت­ و پز دارد؟

به طور کلی چنان­چه روغن شما پس از استفاده دارای شرایط زیر بود، نباید مجددا از آن استفاده کنید و باید آن را دور بریزید؛ زیرا استفاده مجدد می­تواند مضرات سلامتی بسیاری برای شما به همراه داشته باشد:

  • 1- تغییر رنگ روغن و تیره شدن آن
  • 2- عوض شدن بوی روغن و ایجاد بوی نامطبوع
  • 3- به وجود آمدن کف بر روی روغن
  • 4- از دست رفتن حالت روان روغن
  • 5- عدم ایجاد حباب بر روی روغن، هنگام ریختن موادغذایی به داخل آن

بهترین روغن مایع برای سرخ کردن مواد غذایی

مصرف روغن مایع فقط برای تهیه سالاد و پخت­وپز غذاهایی نظیر خورش و برنج و… توصیه می­شود؛ زیرا نمی‌توان از روغن مایع معمولی در حرارت بالا استفاده نمود. خرید روغن مایع سرخ کردنی به شما این امکان را می­دهد تا مواد غذایی را در حرارت بالا بدون تجزیه یا سوختن روغن، کاملا سرخ نمایید و از طعم عالی غذا لذت ببرید.

بنابراین بهترین روغنی که می­توانید برای سرخ کردن مورد استفاده قرار دهید، روغن مایع سرخ کردنی است. در هنگام خرید روغن مایع سرخ کردنی، باید به میزان اسيدهای چرب اشباع‌شده‌ی آن توجه کنید. باید روغنی بخرید که دارای میزان اسیدهای چرب اشباع‌شده‌ی پایین­تری باشد، تا سلامتی شما به خطر نیفتد.

بالا بودن میزان اسیدهای چرب اشباع باعث افزایش ضرر غذاهای سرخ‌شده می‌شود؛ با خرید روغن مایع سرخ کردنی ورژن در سایت https://verjen.ir/، می­توانید ضمن برخورداری از طعم و عطر عالی غذا، از سلامت آن آسوده خاطر باشید.

استفاده از روغن­های معمولی برای سرخ کردن مواد غذایی، موجب آزاد شدن مواد سرطان­زا درون غذا می­شود؛ در صورتی که با خرید روغن سرخ کردنی، می­توانید با خیال آسوده از بابت عدم تجزیه و آسیب دیدن روغن، مواد غذایی را تفت دهید. البته به یاد داشته باشید که این نوع روغن را نیز نباید در معرض حرارت بسیار زیاد، برای مدت طولانی استفاده کنید.

مصرف روغن جامد هیدروژنه که دارای اسیدهای چرب اشباع واسیدهای چرب ترانس است، می­تواند موجب بروز بیماری­های قلبی عروقی در افراد شود و سلامت آن­ها را تهدید کند؛ اما خرید روغن مایع سرخ کردنی و استفاده از آن برای سرخ کردن، این مضرات را به همراه نخواهد داشت.

جمع‌ بندی

خرید روغن مایع، یکی از خریدهای همیشگی افراد محسوب می­شود، زیرا تمام افراد برای طبخ غذا به آن نیاز دارند. نکته مهم این است که بدانید، از هر نوع روغنی برای چه منظوری استفاده کنید. چنان­چه قصد شما استفاده از روغن در طبخ غذاهایی نظیر خورش، برنج یا تهیه سالاد است، می­توانید از روغن مایع مخلوط یا خوراکی استفاده کنید؛ اما اگر می­خواهید مواد غذایی را سرخ کنید، باید با روغن مایع سرخ کردنی این کار را انجام دهید.

استفاده از روغن مایع سرخ‌کردنی که در برابر حرارت از مقاومت بیشتری برخوردار است، این امکان را به شما می­دهد که ضمن حفظ طعم و عطر مطلوب غذا، در اثر سوختن روغن، دچار مضرات سلامتی نشوید.

به یاد داشته باشید چنان­چه پس از یک بار استفاده، شکل روغن سرخ‌کردنی شما تغییر کرد یا دچار تغییر رنگ و بوی نامطبوع شد، دیگر نباید از آن استفاده کرد و باید مازاد روغن را دور بریزید.
اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه