یکی از اصلی ترین مواد اولیه که در هنگام تهیه غذاهای روزانه مورد استفاده قرار میگیرند، انواع روغن های خوراکی هستند. اگر به فروشگاهها سر بزنید، انواع روغن ها را در قفسه ها مشاهده می کنید که هرکدام برند تجاری خود را دارند. برخی از این روغنها برای پختوپز و تهیه سالاد و برخی دیگر نیز مخصوص سرخ کردن مواد غذایی هستند.
از آنجایی که نقش تغذیه در سلامت بدن و جلوگیری از ابتلا به بیماری ها بسیار مهم است؛ لازم است بدانید که در هنگام پختن یک غذای خوشمزه، باید از چه نوع روغنی استفاده کنید، تا علاوه بر چشیدن یک طعم بینظیر، سلامتی شما نیز به خطر نیفتد.
برای اینکه به تفاوتهای انواع روغنهای مایع نظیر روغن سرخ کردنی و روغن پخت و پز پی ببرید و بدانید که در هنگام خرید روغن مایع باید به چه نکاتی توجه کنید؛ یا اینکه از کجا میتوانید برای خرید روغن مایع سرخ کردنی مرغوب اقدام کنید؛ این مطلب را تا انتها مطالعه نمایید. ما اینجا به بسیاری از سوالات شما پیرامون انواع روغنهای مایع پاسخ داده ایم.
تفاوت روغن مایع سرخ کردنی و مخلوط
هنگام خرید روغن مایع، ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که خرید روغن مایع سرخ کردنی بهتر است یا خرید روغن مایع معمولی و این دو چه تفاوتی با یکدیگر دارند. به طور کلی روغن های مایع شامل دو نوع روغن مایع مخلوط یا خوراکی و روغن مایع سرخ کردنی میشوند. با خرید روغن مایع مخلوط میتوان از آن برای مصارفی مانند پخت و پز و تهیه سالاد استفاده کرد؛ اما روغن مایع سرخ کردنی برای سرخ کردن مواد غذایی با درجه حرارت بالا مناسب است. بنابراین یکی از تفاوتهای مهم این دو نوع روغن، روش استفاده از آنها است.
به نقطهای که روغن مایع تا آن نقطه میتواند حرارت را تحمل کرده و نسوزد، نقطه دود میگویند. نقطه دود روغن مایع سرخ کردنی بالاتر از روغن مایع مخلوط است و توان تحمل حرارت بالا را دارد. در حالی که خرید روغن مایع مخلوط و استفاده از آن برای سرخ کردن عمیق در حرارت بالا، موجب تجزیه و سوختن روغن شده و برای سلامتی انسان بسیار زیانبار است. در نتیجه خرید روغن مایع برای سرخ کردن مواد غذایی مناسب نیست، اما برای مصارفی مانند طبخ غذاهای مختلف و یا تهیه سالاد، بسیار مناسب است.
تفاوت دیگر روغن مایع مخلوط و روغن مایع سرخ کردنی در میزان اسیدهای چرب اشباع است. روغن مایع مخلوط دارای اسیدهای چرب اشباع کمتری نسبت به روغن مایع سرخ کردنی، میباشد. بنابراین یکی از نکات مهم در هنگام خرید روغن مایع، توجه به میزان اسیدهای چرب اشباع موجود در روغن است. هرچه میزان اسیدهای چرب کمتر باشد، آن روغن مضرات کمتری به همراه دارد.
آیا استفاده مجدد از روغن سرخ کردنی مجاز است؟
ممکن است این سوال برای شما پیش آمده باشد که آیا میتوان پس از سرخ کردن غذا، اضافه روغن سرخ کردنی را دوباره مورد استفاده قرار داد یا باید آن را دور ریخت. چنانچه قصد دارید بعد از خرید روغن مایع سرخ کردنی بیش از یک بار استفاده کنید، باید در هنگام خرید روغن سرخ کردنی، به نوع آن بیشتر توجه کنید. تمام روغنهای سرخ کردنی موجود در بازار قدرت سرخ کردن با درجه حرارت بسیار زیاد، در مدت زمان طولانی را ندارند.
برای اینکه بتوانید دوباره از روغن استفاده کنید، باید روغنی بخرید که دارای نقطه دود بسیار بالایی باشد تا وقتی حرارت میبیند، بتواند پایداری خود را حفظ کند. در این صورت، بعد از یک بار استفاده، تجزیه نشده و همچنان پایدار است؛ به این ترتیب میتوان بار دوم نیز از آن روغن برای سرخ کردن استفاده نمود.
به طور کلی چنانچه روغن شما پس از استفاده دارای شرایط زیر بود، نباید مجددا از آن استفاده کنید و باید آن را دور بریزید؛ زیرا استفاده مجدد میتواند مضرات سلامتی بسیاری برای شما به همراه داشته باشد:
- 1- تغییر رنگ روغن و تیره شدن آن
- 2- عوض شدن بوی روغن و ایجاد بوی نامطبوع
- 3- به وجود آمدن کف بر روی روغن
- 4- از دست رفتن حالت روان روغن
- 5- عدم ایجاد حباب بر روی روغن، هنگام ریختن موادغذایی به داخل آن
بهترین روغن مایع برای سرخ کردن مواد غذایی
مصرف روغن مایع فقط برای تهیه سالاد و پختوپز غذاهایی نظیر خورش و برنج و… توصیه میشود؛ زیرا نمیتوان از روغن مایع معمولی در حرارت بالا استفاده نمود. خرید روغن مایع سرخ کردنی به شما این امکان را میدهد تا مواد غذایی را در حرارت بالا بدون تجزیه یا سوختن روغن، کاملا سرخ نمایید و از طعم عالی غذا لذت ببرید.
بنابراین بهترین روغنی که میتوانید برای سرخ کردن مورد استفاده قرار دهید، روغن مایع سرخ کردنی است. در هنگام خرید روغن مایع سرخ کردنی، باید به میزان اسيدهای چرب اشباعشدهی آن توجه کنید. باید روغنی بخرید که دارای میزان اسیدهای چرب اشباعشدهی پایینتری باشد، تا سلامتی شما به خطر نیفتد.
بالا بودن میزان اسیدهای چرب اشباع باعث افزایش ضرر غذاهای سرخشده میشود؛ با خرید روغن مایع سرخ کردنی ورژن در سایت https://verjen.ir/، میتوانید ضمن برخورداری از طعم و عطر عالی غذا، از سلامت آن آسوده خاطر باشید.
جمع بندی
خرید روغن مایع، یکی از خریدهای همیشگی افراد محسوب میشود، زیرا تمام افراد برای طبخ غذا به آن نیاز دارند. نکته مهم این است که بدانید، از هر نوع روغنی برای چه منظوری استفاده کنید. چنانچه قصد شما استفاده از روغن در طبخ غذاهایی نظیر خورش، برنج یا تهیه سالاد است، میتوانید از روغن مایع مخلوط یا خوراکی استفاده کنید؛ اما اگر میخواهید مواد غذایی را سرخ کنید، باید با روغن مایع سرخ کردنی این کار را انجام دهید.
استفاده از روغن مایع سرخکردنی که در برابر حرارت از مقاومت بیشتری برخوردار است، این امکان را به شما میدهد که ضمن حفظ طعم و عطر مطلوب غذا، در اثر سوختن روغن، دچار مضرات سلامتی نشوید.