قرص بیزاکودیل برای چیست

قرص بیزاکودیل دارویی است که برای درمان یبوست تجویز می شود . همچنین قرص بیزاکودیل به عنوان یک ملین محرک شناخته می‌شود. قبل از معاینه یا جراحی برای تمیز کردن روده از این دارو استفاده می شود.

قرص بیزاکودیل برای چیست

قرص بیزاکودیل برای چیست

نحوه‌ی عملکرد داروی بیزاکودیل

داروی بیزاکودیل از طریق افزایش حرکت روده به دفع مدفوع کمک می‌ کند.

نحوه‌ی مصرف بیزاکودیل

این دارو با تجویز پزشک گوارش به صورت خوراکی مصرف می‌شود. اگر بدون تجویز پزشک از دارو استفاده می‌کنید طریقه‌ی مصرف نوشته شده روی بسته‌ی دارو را مطالعه فرمایید.

شیاف بیزاکودیل برای یبوست 

قرص بیزاکودیل برای چیست

تمام این دارو را، به صورت یک‌جا، فرو دهید. بیزاکودیل را لِه نکنید، تکه تکه نکنید و آن را حداقل یک ساعت قبل و بعد از مصرف آنتی اسیدها، شیر و لبنیات استفاده کنید. مصرف این مواد و داروی بیزاکودیل به طور هم‌زمان ممکن است باعث از بین رفتن پوشش روی قرص و به تبع آن ناراحتی معده و ایجاد حالت تهوع شود.

دوز مصرف داروی بیزاکودیل به سن، وضعیت بیماری، و پاسخگویی بدن شما به درمان بستگی دارد. به طور خودسرانه دوز مصرفی دارو را افزایش ندهید و بیش‌تر از مقدار تجویزی پزشک مصرف نکنید.

داروی بیزاکودیل را بیش‌تر از هفت روز پیاپی مصرف نکنید مگر این‌که صلاح‌ دید پزشک شما این‌طور باشد. مصرف بیش از حد این دارو ممکن است عوارض جانبی خطرناکی در پی داشته باشد.

این امکان وجود دارد که شش الی دوازده ساعت طول بکشد تا داروی بیزاکودیل سبب حرکت روده شود. اگر پس از مصرف دارو بیماری شما هم‌چنان ادامه دارد یا وخیم‌تر شده یا در صورتی که خون‌ریزی مقعدی دارید به پزشک خود اطلاع دهید.

اگر فکر می‌کنید مصرف این دارو باعث ایجاد شرایط خطرناکی برای شما شده است سریعا به پزشک مراجعه کنید. برای اطلاع از نحوه مصرف، موار مصرف، عوارض جانبی و تداخلات دارویی داروی بیزاکوددیل بهتر است با متخصص گوارش مشورت کنید.

نکات مهم در مصرف بیزاکودیل

در حدود یک‌ساعت از مصرف این دارو به هیچ‌ عنوان از آنتی‌اسیدها، شیر و  فرآورده‌های شیری استفاده نشود، چون این کار خطر ناراحتی معده و حالت تهوع را افزایش دهد. مصرف این دارو به سن، وضعیت پزشکی و پاسخ به درمان بیمار بستگی دارد. بنابراین نباید بدون دستور پزشک دوز دارو را افزایش داد. این دارو نباید بیش از ۷ روز مصرف شود.

عوارض جانبی بیزاکودیل

مصرف داروی بیزاکودیل ممکن است عوارضی از قبیل درد یا اسپاسم معده و شکم، تهوع، اسهال یا ضعف به دنبال داشته باشد. اگر این اثرات برای مدت طولانی ادامه داشت یا وخیم‌تر شد به پزشک خود یا دکتر داروخانه اطلاع دهید.

اگر هر یک از این عوارض غیرمعمول اما جدی را مشاهده کردید به پزشک خود اطلاع دهید:

( تهوع – استفراغ – اسهال مداوم – اسپاسم عضلانی – ضعف – ضربان نامنظم قلب – سرگیجه – بی‌ هوش شدن – کاهش ادرار – تغییرات روحی و خلقی مانند گیجی )

لازم است بدانید که واکنش آلرژیک جدی در مورد داروی بیزاکودیل نادر است. با این وجود اگر واکنش آلرژیک جدی ای مثل علائم پوستی، خارش، تورم (مخصوصا در صورت، زبان و گلو)، گیجی شدید و اختلال تنفسی را تجربه کردید، سریعاً از فوریت های پزشکی کمک بگیرید.

با توجه به اینکه لیست عوارض کامل نیست، ممکن است با عارضه ای برخورد کنید که ذکر نشده باشد. در این موارد با پزشک یا دارو ساز مشورت کنید.

موارد احتیاط مصرف بیزاکودیل

قبل از مصرف داروی بیزاکودیل اگر به آن حساسیت دارید موضوع را با پزشک یا دکتر داروخانه در میان بگذارید. این دارو ممکن است حاوی ترکیبات غیر فعالی باشد که موجب بروز حساسیت یا مشکلات دیگر شود. برای اطلاعات بیش‌تر با دکتر داروخانه صحبت کنید.

قبل از استفاده از داروی بیزاکودیل سابقه‌ی پزشکی خود را پزشک‌تان در میان بگذارید. این سوابق می‌توانند شامل آماس آپاندیس یا نشانه‌های آن مانند تهوع، استفراغ، دردهای ناگهانی و ناشناخته‌ی معده و شکم، تغییر در عادات معمول روده که بیش‌تر از دو هفته به درازا بیانجامد، خون‌ریزی مقعدی و انسداد روده باشند.

قبل از هر گونه جراحی همه‌ی داروهایی که مصرف می‌کنید را با پزشک یا دندانپزشک خود در میان بگذارید.

اگر باردار هستید پیش از مصرف این دارو با پزشک خود مشورت کنید. استفاده از بیزاکودیل در دوره‌های طولانی مدت حین دوران بارداری توصیه نمی‌شود. برای اطلاع از جزئیات بیش‌تر با پزشک خود مشورت کنید. مشخص نیست که آیا بیزاکودیل از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل می‌شود یا خیر لذا پیش از شیر دادن به کودک‌تان با پزشک خود مشورت کنید.

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه