مراقب علائم سندروم روده تحریک پذیر باشید!

سندروم روده تحریک پذیر یک عارضه جانبی است که معمولاً روده بزرگ یا همان کولون را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این سندروم باعث گرفتگی و انقباض عضلات روده و جمع شدن گاز، دردهای شکمی، اسهال و یبوست می‌شود.

مراقب علائم سندروم روده تحریک پذیر باشید!

مراقب علائم سندروم روده تحریک پذیر باشید!

سندروم روده تحریک پذیر باعث ایجاد یک آسیب دائمی در روده نمی‌شود بلکه معمولاً عوارض این بیماری به صورت گذرا بر روی روده فرد تاثیر می‌گذارد. همچنین تعداد بسیار کمی از افراد مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر با عوارض شدید آن مواجه می‌شوند.

علائم سندروم روده تحریک پذیر معمولاً در طی دوره زمانی طولانی بروز پیدا می‌کنند. ممکن است این علائم یک یا دو سال به صورت خفیف در شخص مبتلا به بیماری وجود داشته باشند. اما بعد از گذشت این مدت علائم سندروم روده با شدت بیشتری در فرد ظاهر می‌شود.

در این مطلب درباره این بیماری و علائم آن با هم بیشتر صحبت می‌کنیم .در صورت مشاهده هر کدام از این موارد مثل دردهای شکمی، نفخ، اسهال یا یبوست مداوم و وجود مخاط در مدفوع هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید.

در این روزهای درگیری با بیماری کرونا مراجعه حضوری به اماکن پزشکی با مشکلات زیادی همراه است. سامانه مشاوره اینترنتی پزشکی دکتر ساینا می‌تواند در این زمینه کمک بزرگی به شما بکند.

به کمک مجموعه دکتر ساینا و با استفاده از سایت و اپلیکیشن آن‌ها می‌توانید به راحتی به صورت آنلاین و یا تلفنی با بهترین پزشکان کشور در ارتباط باشید. برای دریافت مشاوره از متخصص گوارش و معده دکتر ساینا همین حالا وارد وبسایت این مجموعه شوید.

علائم سندروم روده تحریک پذیر را بشناسید

روده تحریک پذیر می‌تواند باعث اسهال یبوست یا هر دوی این بیماری‌ها شود. اگر مدت زیادی احساس درد در ناحیه شکم دارید و این درد به صورت مداوم همراه شماست باید به یک پزشک گوارش مراجعه کنید. این درد ناشی از سندروم روده تحریک پذیر با دفع گاز و حرکت روده‌ها از بین می‌رود.

در صورت مبتلا بودن به سندروم روده تحریک پذیر ممکن است بلافاصله بعد از بیدار شدن دچار دل پیچه شدید و اسهال شوید. بیرون‌روی در هنگام خوردن غذا هم می‌تواند از علائم سندروم روده تحریک پذیر باشد. فشار زیاد عصبی و نگرانی‌های روزانه می‌تواند این علائم را تشدید کند.

همچنین علائم سندروم روده تحریک پذیر در صورت غذا نخوردن یا بیش از اندازه غذا خوردن تشدید پیدا می‌کند. به طور کلی می‌توان علائم سندروم روده تحریک پذیر را در موارد زیر خلاصه کرد:

1 – افزایش گاز روده و نفخ

2 – یبوست یا اسهال

3 – احساس نیاز به دفع به محض خوردن غذا

4 – دل پیچه

5 – انقباض عضلات گوارشی

مراقب علائم سندروم روده تحریک پذیر باشید!

بهترین راه درمان سندرم روده تحریک پذیر چیست؟

با تشخیص علائم سندروم روده تحریک پذیر باید بلافاصبه برای درمان آن اقدام کنید. مواد غذایی بیشترین تاثیر را در درمان سندروم روده تحریک پذیر دارند. سعی کنید از خوردن غذاهایی که با استفاده از آن‌ها دچار دل درد و دل پیچه می‌شوید، خودداری کنید.

همچنین برای کنترل استرس خود با یک روانشناس صحبت کنید. داشتن اضطراب و نگرانی باعث تشدید علائم سندروم روده تحریک پذیر خواهد شد. فیبر باعث بهبود عملکرد روده می‌شود و اسهال، یبوست و همچنین گاز روده را کنترل می‌کند.

فیبر در میوه‌ها، سبزیجات، نان کامل و حبوبات به مقدار زیادی وجود دارد و هر کدام از آن‌ها می‌توانند به شما کمک کنند تا علائم سندروم روده تحریک پذیر را کنترل کنید. گاهی با تشدید بیماری ممکن است به درمان با دارو نیاز داشته باشید. پزشکان دکتر ساینا می‌توانند در این شرایط به کمک شما بیایند و داروی مناسب برای شما تجویز کنند.

برای کنترل علائم سندروم روده تحریک پذیر از این رفتارها دوری کنید

هم‌زمان با اقدام برای درمان سندروم روده تحریک پذیر باید بتوانید از عواملی که باعث تشدید این بیماری می‌شوند دوری کنید.

1 – غذا:
خوردن شکلات، الکل و نوشیدنی‌هایی مثل نوشابه‌های گازدار باعث ناراحتی گوارشی در افراد مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر می‌شود. این علائم ممکن است در افراد مختلف متفاوت باشند. اگر شما بعد از خوردن لبنیات یا نوشیدنی‌های کافئین‌دار مثل مصرف قهوه و شیرینی یا آدامس بدون شکر دچار درد شکم و آدامس بدون شکر دچار درد شکم می‌شوید احتمالا بدنتان قادر به تحمل لاکتوز موجود در لبنیات یا کافئین موجود در قهوه و مواد شیرین کننده مصنوعی نیست و این موضوع ربطی به سندروم روده تحریک پذیر ندارد.

2 – استرس:
اضطراب می‌تواند علائم سندروم روده تحریک پذیر را به شدت تشدید کند. داشتن آرامش و کنترل این حالات روحی می‌تواند کمک زیادی به بهبود علائم بیماری کند.

3 – هورمون:
زنان دو برابر مردان در معرض سندروم روده تحریک پذیر هستند. تغییرات هورمونی در این موارد نقش مهمی را ایفا می‌کنند. به همین دلیل است که زنان در نزدیکی عادت ماهیانه خود یا در طی این دوران علائم سندروم روده تحریک پذیر را با شدت بیشتری تجربه می‌کنند.

مراقب علائم سندروم روده تحریک پذیر باشید!

دکتر ساینا، همقدم با شما تا رسیدن به سلامتی

با کمک استارتاپ مشاوره آنلاین پزشکی دکتر ساینا می‌توانید به راحتی با بهترین پزشکان فوق‌تخصص و متخصص گوارش در ارتباط باشید. این ارتباط به دو صورت تلفنی و گفت‌وگوی متنی امکان‌پذیر است. همچنین به کمک این پزشکان می‌توانید هر مشکل گوارشی مثل تنبلی روده یا مشکلات دفع را برطرف کنید.

پزشک گوارش به راحتی و با انجام چند آزمایش می‌تواند بیماری گوارشی شما را تشخیص داده و شما را به زندگی سالم برگرداند. اگر از مشاور خود با پزشک راضی نبودید نگران نباشید. این مجموعه تضمین می‌کند که هزینه پرداختی شما را در صورت عدم رضایت برگرداند. همین حالا وارد سایت www.drsaina.com شوید و یا پزشکان نمونه این مجموعه آشنا شوید.

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه