در این پست از گهر به آموزش روش ورود به سامانه جهت مشاهده وضعیت دارایی سهام با کد ملی خواهیم پرداخت. در سامانه ذینفعان بازار سرمایه، همه سهام های افراد به شکلی یکپارچه قابل مشاهده هستند. پس از ورود به این سایت می توانید اطلاعاتی مانند نام و نماد دارایی یا سهام، تعداد سهام، ارزش سهام، درصد هر دارایی از سبدتان و همچنین کارگزار ناظر مرتبط با آن را مشاهده کنید.
وضعیت دارایی سهام با کد ملی
این روزها درگاه های مختلفی برای استعلام و سایر عملیات مربوط به مدیریت بازار سرمایه و سهام از سوی موتورهای جستجوی اینترنتی معرفی می شوند. اما در واقع بیشتر این سامانه ها برای کاربردهای خاص خود طرح شده اند. یکی از این سامانه ها که به طور رسمی برای بررسی سبد سهام و بسیاری از خدمات مرتبط با آن فعالیت کرده و به عنوان یکی از سامانه سمات مطرح است، سامانه “ذینفعان بازار سرمایه” می باشد. در این سامانه ، همه سهام های مردم بصورت یکپارچه قابل مشاهده هستند..
با توجه به اینکه بسیاری از ما ، تعدادی سهام دولتی و غیر دولتی در بازار سرمایه کشور داریم و می خواهیم بصورت تجمیع شده ، همه آنها را مشاهده کنیم ، در این مقاله به آموزش نحوه ورود به این سامانه و استعلام تعداد سهام با کد ملی و استعلام سهام دولتی با کد ملی می پردازیم.
استعلام تعداد سهام ما چطور ممکن است؟
- 1- مشاهده وضعیت سبد دارایی (نام و نماد دارایی یا سهام، تعداد سهام، قیمت و ارزش سهام، درصد هر دارایی از سبد و همینطور کارگزار ناظر مربوط به آن)
- 2- اخذ گواهی سپرده دارایی
- 3- اخذ گردش معاملات
- 4- دریافت اطلاعیههای صادر شده از سوی ناشران اوراق بهادار
- 5- مشاهده علت ممنوع المعامله شدن نماد یا کد بورسی
- 6- شرکت کردن در مجامع شرکت های ناشر سبد دارایی به صورت غیرحضوری و امکان رأی دادن در این مجمع ها
- 7- مشاهده نمای بازارها
- 8- مشاهده پروفایل اطلاعات سجام افراد
- 9- دسترسی مستقیم به سامانه سجام برای به روز رسانی اطلاعات و ویرایش اطلاعات هویتی سجام
- 10– ارائه آخرین اخبار از پایگاه خبری بازار سرمایه
برای پیگیری تعداد سهام به چه چیزهایی نیاز داریم؟
- 1- برای پیگیری تعداد سهام و استعلام سهام دولتی با کد ملی در سامانه ذی نفعان قبل از هر چیز باید وارد سامانه شویم.
- 2- برای ورود به سامانه ذینفعان الزامی است که پیش تر در سامانه سجام ثبت نام کرده و احراز هویت شده باشید. اگر این کار انجام نشده است باید احراز هویت غیر حضوری سجام را انجام دهید و یا بازیابی کد پیگیری سجام را انجام دهید.
- 3- جهت ورود به سامانه ذینفعان می توانید وارد وب سایت ذینفعان بازار سرمایه به آدرس https://ddn.csdiran.ir/ شوید یا اینکه، اپلیکیشن سامانه را بر روی گوشی تلفن همراه خود دانلود و نصب نمایید.
- 4- برای دریافت نسخه اندروید این برنامه می توانید از طریق برنامه کافه بازار، دانلود مستقیم و اسکن بارکد موجود در صفحه اول سامانه اقدام نمایید.
- 5- برای دریافت نسخه iOS این برنامه می توانید از طریق برنامه سیب اپ و اسکن بارکد موجود در صفحه اول سامانه اقدام کنید.
- 6- در ابتدای امر برای پیگیری و استعلام تعداد سهام در سامانه ذینفعان حتما باید با کد ملی خود وارد شوید. در واقع می توان این اینطور بیان کرد که کد یا شناسه ملی معرف شما به عنوان سهامدار سجامی شده یا احراز هویت شده نیز می باشد.
- 7- علاوه این باید شماره تلفن همراهی را که قبلا در سامانه سجام ثبت نمودیده اید به یاد داشته باشید؛ چرا که برای ورود به سامانه ذینفعان نیاز به کد تایید هویتی دارید که به این شماره همراه پیامک می شود.
- 8- در صفحه اصلی سامانه بعد از وارد کردن کد ملی و کد تائید هویت، نیاز به رمز عبور دارید. گفتنی است که این رمز عبور جهت فعالسازی سرویس احراز هویت یکپارچه یا همان سرویس IAM می باشد. از آن جا این رمز ثابت می باشد، دقت داشته باشید که برای دفعات بعدی ورود به سامانه ذینفعان و استعلام سهام دولتی با کد ملی باید از همین رمز عبور ثابت استفاده نموده و آن را به یاد داشته باشید. وقتی برای بار اول وارد این سامانه می شوید، باید رمز عبوری را به دلخواه خود انتخاب کرده و وارد نمایید. این رمز باید حداقل شامل 8 کاراکتر باشد که اجزای آن را می توان از بین حروف کوچک و بزرگ، اعداد و علائم نگارشی و … کیبورد انتخاب کرد.
نحوه استعلام تعداد سهام با کد ملی