اگر ذرت را بصورت خام خریداری کنید امکان دون کردن آن وجود دارد، در ادامه با ما همر ا باشید تا از روش های مختلف و آسان دون کردن ذرت را بیاموزید.ذرت یکی از مواد غذایی است که ارزش غذایی زیادی داشته و در همه فصول یافت نمیشود به همین علت کنسرو شده و یا فریز شده آن را در تمامی فصول سال می توانید استفاده کنید.
انتخاب ذرت مناسب
قبل از هر کاری برای دون کردن ذرت باید ذرت مناسبی را انتخاب کنید.مناسب ترین گزینه برای این کار ذرت های شیرین تابستانی هستند.باید دقت کنید که ذرت شما دارای وزن سنگین و پوستی تمیز و بدون لکه باشد.برای مطمئن شدن از کیفیت بالای ذرت خود پوست آن را کمی جدا کرده و آن را خوب چک کنید تا هیچ گونه حشره و یا تخم حشره ای در آن نباشد.در زمان انتخاب ذرت خود دقت کنید که ذرت شما از بیرون و درون کپک زده نباشد.
روش های دون کردن ذرت
برای بسیاری از غذا ها و سالاد ها و فریز کردن ذرت باید از دون شده ان استفاده کنید.برای این کار باید تمامی دانه های ذرت را از پایین ترین قسمت شان جدا کنید.
بهترین و ساده ترین روش های دون کردن ذرت شامل:
1-دانه کردن ذرت با چاقو
- این روش سریع ترین روش برای جدا ردن دانه های ذرت است.در این روش چاقو را در بین یک ردیف از ذرت ها قرار دهید و با لبه ی چاقو انتهای آن ردیف را برش دهید.
- این کار را برای تمامی ردیف های ذرت تکرار کنید تا تمامی دانه های ذرت را جدا کنید.
- سعی کنید هر ردیف را تا انتها برش دهید تا از خرد شدن دانه های ذرت جلوگیری کنید.
2-دانه کردن ذرت با سیخ کوچک
بعد از گرفتن و جدا کردن پوست بلال، مو و پرز های آن سر سیخ را تا انتهای دانه های بلال قرار دهید و با فشار دست مناسب به سمت جلو حرکت دهید تا دانه های ذرت بصورت ردیفی جدا شوند.
3- آسان ترین روش دون کردن ذرت با آب پز کردن
4- دانه کردن ذرت با دست
رایج ترین و قدیمی ترین روش برای جدا کردن دانه های ذرت، جدا کردن آنها با دست است.با فسار دست دانه ذرت ها را بصورت ردیفی جدا کنید و دقت کنید تمامی دانه های ذرت از ریشه جدا شوند.فشار دست خود را هنگام جدا کردن رعایت کنید تا دانه های ذرت له نشوند.