روش فریز کردن ذرت خام و پخته + نحوه دون کردن

امتیاز دهید

اگر شما هم جزو طرفداران ذرت هستید و میخواهید تا روش های فریز کردن ذرت آن را بیاموزید با ما همراه باشید.ذرت یکی از مواد غذایی است که خواص بسیار زیادی داشته و سرشار مواد مغذی است.ذرت هم مانند سایر محصولاتی که فصلی هستند همیشه بصورت تازه یافت نمیشود و برای استفاده، شما باید از کنسرو و یا فریز شده آن استفاده کنید.

روش فریز کردن ذرت خام و پخته + نحوه دون کردن

آماده سازی ذرت ها برای فریز کردن

برای داشتن ذرت در تمامی زمان ها و در تمامی فصول سال شما باید روش های فریز کردن ذرت خام و پخته را بدانید.

1- انتخاب ذرت مناسب

برای این کار ابتدا ذرت مناسب که معمولا مناسب ترین ذرت ها، ذرت های تابستانی شیرین هستند را انتخاب میکنید که گزینه ی بسیار خوبی برای فریز کردن هستند اما مراقب باشید که ذرت شما کیفیت مناسبی داشته باشد.برای دانستن اینکه ذرت شما کیفیت مناسب را دارد، باید مقداری از پوست ذرت را کنار زده و چک کنید که حشره و یا تخم حشره ای در آن نباشد و روی آن یا داخلش کپک زده نباشد زیرا تمامی این موارد از کیفیت ذرت شما می کاهد.

2- جدا کردن دانه های ذرت

بعد از انتخاب ذرت مناسب از لحاظ ظاهری و کیفیت نوبت جدا کردن دانه های آن است.برای انجام این کار سه روش وجود دارد که شامل:

  •  دانه کردن ذرت با سیخ: ابتدا پوست ذرت را جدا کرده و سپس با استفاده از یک سیخ کوچک استیل را در یک ردیف ذرت ها قرار داده و به آرامی فشار وارد میکنیم تا دانه های ذرت ردیفی و سالم از آن جدا شوند.این کار را با ردیف ای دیگر هم تکرار میکنیم تا دانه های ذرت بطور کامل جدا شوند
  • جدا کردن دانه های ذرت با دست: قدیمی ترین و رایج ترین روش برای جدا کردن دانه های ذرت، جدا کردن آنها با دست است.در این روش دانه های ذرت را بصورت ردیفی از ریشه جدا می کنیم.
  • جدا کردن دانه های ذرت با چاقو: راحت ترین و سریع ترین روش برای جدا کردن دانه های ذرت با چاقو است.برای انجام این روش با استفاده از یک چاقو تیز و با ضخامت کم با بالا و پایین کردن چاقو به آرامی دانه های ذرت جدا میشوند فقط مراقب باشید که دانه های ذرت را خورد نکند.

دقت کنید که در هر سه روش گفته شده برای جدا کردن دانه های ذرت این کار را با فشار دست مناسب انجام دهید تا از له شدن و خورد شدن دانه های ذرت جلوگیری کنید. 

روش های فریز کردن ذرت خام

بعد از آماده سازی ذرت ها، نوبت فریز کردن آن هاست.

روش فریز کردن ذرت خام و پخته + نحوه دون کردن

1- فریز کردن ذرت خام با پوست

اگر دوستدارید که بلال را بصورت کامل در فریزر نگهداری کنید بهتر است که پوست آن را جدا نکنید.با اینکه نگهداری بلال در فریزر با پوست ماندگاری بالایی ندارد و باید سریع آن را مصرف کنید اما این کار باعث افزایش کیفیت بلال شما خواهد شد.می توانید ذرت خام را تا حداکثر 10 روز در یک ظرف درب بسته درون فریزر قرار دهید تا تر و تازه تا زمان استفاده تان باقی بماند.

2- فریز کردن ذرت خام دانه شده

  • برای فریز کردن ذرت خام دانه شده؛ میتوانید با انتخاب هر یک از روش های دانه کردن ذرت، ذرت های خود را دانه کرده و آنهارا خوب بشویید.
  • سپس دانه های ذرت را در یک قابلمه آب جوش بریزید.
  • بعد از 10 دقیقه دانه های ذرت را درون آب سرد بریزید( بلانچ کنید).
  • ذرت هارا آبکش کرده و درون کیسه بریزید و در فریزر قرار دهید.
مرتبط با این مطلب: روش فریز کردن بامیه

روش های فریز کردن ذرت پخته شده

بعد از آماده سازی ذرت ها، نوبت پختن و فریز کردن آنها می باشد.جالب است بدانید ذرت پخته شده بصورت فریز شده ماندگاری بیشتری نسبت به خام آن دارد و کیفیت اولیه خود را تا حد زیادی حفظ میکند.

روش فریز کردن ذرت خام و پخته + نحوه دون کردن

1- فریزر کردن ذرت پخته درسته در فریزر

  • ذرت ها را بصورت درسته و کامل در یک قابلمه آب جوش انداخته و اجازه دهید ذرت ها پخته شوند.
  • بعد از کمی پخته شدن 1/4 قاشق غذا خوری نمک و یک قاشق غذا خوری به آن شکر اضافه کنید.
  • زمانی که ذرت ها نرم شدند، آنها را آبکش کرده و بعد از خشک شدن در نایلون و یا ظرف های درب بسته بریزید و در فریزر قرار دهید.

2- فریزر کردن ذرت پخته دانه شده

  • بعد از دانه کردن و پختن دانه های ذرت، نمک و شکر را برای لذیذ تر کردن طعم ذرت های خود اضافه کنید.
  • دانه های ذرت را آبکش کرده و بخوبی خشک کنید و در یک نایلون و یا ظرب درب بسته ریخته و در فریزر نگهداری کنید.

3- فریزر کردن ذرت بخار پز شده

  • برای بخار پز کردن دانه های ذرت خود باید یک سبد ، آبکش و یا توری های مخصوص بخار پز را در یک قابلمه آبجوش قرار دهید.
  • دانه های ذرت را درون سبد، آبکش و یا توری بخار پز بریزید.
  • بعد از گذشت مدت زمان 15 دقیقه دانه های ذرت را با استفاده از انبر از روی حرارت بردارید.
  • ذرت ها را بعد از خنک شدن درون کیسه پلاستیکی و یا ظرف درب بسته قرار دهید و در فریزر بگذارید.

در این روش باید دقت کنید که دانه های ذرت نباید هیچ گونه تماسی با آب داشته باشند و باید با بخار آب درون قابلمه پخته شوند.

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند

ارسال دیدگاه