تر حلوای شیرازی حلوای سنتی مخصوص شیراز است که بافتی شبیه به مسقطی دارد. تر حلوای شیرازی به دو رنگ سفید و زرد زعفرانی درست می شود. در این بخش از گهر طرز تهیه تر حلوای شیرازی را برای شما کاربران عزیز خواهیم گفت . با ما همراه باشید.
طرز تهیه تر حلوای شیرازی مخصوص افطار
مواد لازم
- نشاسته یک پیمانه
- آرد برنج یک دوم پیمانه
- شیر ۶ پیمانه
- آب ۴ پیمانه
- گلاب یک پیمانه
- شکر ۳ پیمانه
- زعفران دم کرده غلیظ به میزان لازم
- انواع مغز برای تزئین
طرز تهیه تر حلوا شیرازی
1 – قبل از هر کار بهتره بگم که پیمانهای را که انتخاب میکنید برای تمام موادتون باید یکسان باشه و تغییرش ندید من از پیمانه شیرینی پزی برای تمام مواد استفاده کردم.
2 – شما اگر مثلا لیوان استفاده میکنید باید تمام مواد را با همون لیوان اندازه بگیرید.
3 – نشاسته را با آب مخلوط میکنیم تا حل بشه. آرد برنج را با شیر مخلوط میکنیم هر دو مخلوط را روی هم ریخته و از صافی رد میکنیم.
4 – بهتره که این حلوا تو ظرف تفلون یا چدن پخته بشه که به دیواره و کف نچسبه.
5 – حرارت مناسب برای تهیه این ترحلوا حرارت کم هست چون باید خامی آرد برنج کاملا گرفته بشه.
6 – یک وقت حرارت را زیاد نکنید به این خیال که زودتر غلیظ بشه اصلا به طعمی که باید نمیرسید اگر قرار بود که زود غلیظ بشه اینقدر شیر و آب بهش اضافه نمیشد.
7 – مخلوط نشاسته و آرد برنج و آب و شیر را در قابلمه میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدیم باید توجه کنید که این ترحلوا باید مرتب به هم بخوره در غیر این صورت خیلی سریع آرد برنج و نشاسته ته قابلمه جمع میشن و حالت پختگی پیدا میکنند و میچسبند به هم پس مرتب باید به هم بخوره.
8 – وقتی که مخلوط ما مقداری غلظت پیدا کرد شکر و گلاب را بهش اضافه میکنیم و به هم زدن ادامه میدیم تا وقتی که کاملا غلیظ بشه.
9 – غلظتش به این شکل هست: نه زیاد شل و نه زیاد سفت حد وسط دیدین سفیده تخم مرغ را که میزنین برای کیک بعد جای همزن روی سفیده میمونه اینجا هم وقتی جای قاشق شما تقریبا روی مواد موند دیگه حاضره.
10 – حلوا را از روی حرارت برمیداریم مواد را نصف میکنیم نصف سفید و به نصف بقیه زعفران کاملا غلیظ اضافه میکنیم که دیگه آب نندازه.
11 – ظرفی که برای ریختن ترحلوا استفاده میشه باید لبه دار باشه ظرف را با آب سرد خیس میکنیم.
12 – بعد مواد سفید را درون اون میریزیم میتونیم مواد زرد را روی مواد سفید بریزیم یا در دو ظرف جدا ریخته بشه روش را میتونیم با پودر یا خلال پسته تزئین کنیم.
13 – میذاریم بیرون یخچال تا دماش را از دست بده بعد تو یخچال گذاشته بعد از چند ساعت قابل برش زدن هست.
14 – ابتدا با یک چاقو دور ترحلوا را از ظرف جدا میکنیم و برش میزنیم به راحتی برش میخوره و از ظرف میشه بیرون آورد.
نکته:
اگر احیانا از این ترحلوا موقع هم زدن غافل شدید و مقداری مواد ته قابلمه جمع شد همه موادتون را در یک ظرف دیگه خالی کنید که همزن به ظرف تفلون یا چدنتون صدمه نزنه.
بعد با همزنهای فنری اون را بزنید تا تمام گلوله هائی که توی اون بوجود اومده باز بشه و دوباره مواد را به ظرف اصلی برگردونید.
-به این مواد شیر یا آب اضافه نکنید چون دیگه نمیشه تضمین کرد که درست از آب در میاد یا نه.