در فصل تابستان به علت دمای بالای هوا بدن دچار تعریق بیشتری می شود. برای خوشبو کردن بدن بخصوص در فصل تابستان می توان علاوه بر حمام رفتن استفاده از خوشبو کننده های طبیعی بدن را هم اضافه کرد.
استفاده از اسپری و مام ممکن است در زمان کوتاهی اثر گذار باشد به همین دلیل در این مقاله شما را به روش های طبیعی خوشبو کردن بدن آشنا خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
خوشبو کردن بدن به روش های طبیعی
گام اول: اسپری گیاهی بسازید
یک بطری اسپری پلاستیکی بسازید و آن را با آب معمولی (ترجیحاً آب جوشیده خنک شده) پرکنید؛ سپس روغنهای ضروری را حدود ۴۰ تا ۴۵ قطره (۶۰ میلیلیتر) به آب اضافه کنید و اسپری را تکان دهید. در نظر داشته باشید که روغنها و آب بهطور طبیعی در طول زمان جداسازی میشوند، بنابراین قبل از استفاده از آن باید هر بار بطری را تکان دهید.
روغن ضروری عصاره یک گیاه است که بر اساس تقطیر بخار یا آب آن به دست میآید. این روغنها از گیاهان مختلفی به دست میآیند و به همین خاطر میتوانند اثرات مختلفی بر روی بدن داشته باشند. بعضی از این روغنها از طریق پوست و برخی از طریق تنفس وارد بدن گردد. تعدادی از این روغنها در ادامه معرفی شدهاند.
۱-روغن درخت چای
درخت چای یک گیاه مفید برای از بین بردن باکتریها و قارچهای روی پوست است که بوی مطبوعی دارد و به همین دلیل از آن برای رفع بوی بدن میتوان استفاده کرد. برای استفاده میتوانید روغن درخت چای را به آب اضافه کرده و بعد از حمام، به زیر بغلتان اسپری کنید.
۲- روغن اسطوخودوس
روغن گیاهی اسطوخودوس یکی دیگر از روغنهایی است که باعث مرگ باکتریهای بدن میشود. برای خوشبو شدن بدن میتوانید از مخلوط این روغن با جوششیرین، خمیر درست کنید و آن را به زیر بغلتان بمالید؛ سپس اجازه دهید خمیر روی پوستتان خشک شود و آنگاه آن را بشویید.
۳- روغن لیمو
روغن لیمو ازجمله روغنهایی است که هم میتوان از طریق تنفس و دهان مورد استفاده قرار بگیرد و هم میتواند بر روی پوست اعمال شود. این روغن برای پاکسازی بدن از سموم مفید است و باعث سمزدایی بدن از طریق خون و کبد میشود.
کافی است ۱ الی ۲ قطره از این روغن را با یک لیوان آب مخلوط کرده و دو بار در روز بنوشید و یا آن را در آب بریزید و به بدن اسپری کنید.
۴-اسانس گریپ فروت
اسانس گریپ فروت دارای خواص ضد باکتریایی است که در درمان عفونتهای پوستی مؤثر واقع میشود و از این اسانس میتوان بهعنوان یک عطر خوشبوکننده طبیعی بدن استفاده کرد.
گام دوم: دمنوش شنبلیله
تخمه شنبلیله نوعی آنتیاکسیدان است که نهتنها سموم بدن را از بین میبرد بلکه از عفونتهایی که منجر به بوی بد میشود، جلوگیری میکند. برای خوشبو کردن بدن میتوانید تخمه این گیاه را دمکنید و بعد از ۶ الی ۸ ساعت بنوشید. این گیاه را میتوانید حتی به چای هم اضافه کرده و میل کنید.
گام سوم: انتخاب رنگ و جنس مناسب لباس
الیاف طبیعی مثل پنبه یا کتان، عرق را به خود میگیرند درحالیکه الیاف مصنوعی آن را جذب نمیکند و باعث رطوبت و بوی بد عرق میشود بنابراین بهتر است در فصل تابستان از لباسهایی با الیاف طبیعی مانند ابریشم، نخ، پنبه و کتان استفاده نمایید.
همچنین دقت کنید که رنگ لباس هم نقش مؤثری در میزان تعریق بدن دارد، چنانچه رنگهای روشن و خنک، حرارت بدن را به تعادل میرسانند و نور خورشید را کمتر جذب میکنند.
گام چهارم: استفاده از پودر بچه
پودر بچه برای بزرگسالان هم قابلاستفاده است. این پودر به دلیل رطوبتگیری پوست را تا حدی خشک نگه میدارد و از عرق کردن بیش از حد جلوگیری میکند. پودر بچه در طول روز باید چندین بار مورد استفاده قرار بگیرد زیرا مانند جوششیرین قوی نیست اما بوی مطبوع و خوشایند آن بهپای جوششیرین نمیرسد!
گام پنجم: نعناع درمانی کنید
نعناع از جمله گیاهان خنک کننده بدن است که مصرف آن به صورت خوراکی میتواند تاثیر زیادی در کاهش میزان تعریق بدن در فصل تابستان داشته باشد؛ به همین دلیل بهتر است مصرف نعناع را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
علاوه بر این حمام کردن با عصاره یا انسانس نعناع می تواند به خنک کردن، کاهش میزان تعریق و خوشبو شدن بدن کمک کند. برای این کار میتوانید ۴ الی ۶ قطره از انسانس نعناع را به وان حمام اضافه کنید و نیم ساعت در آن دراز بکشید.