در این پست از گهر برای شما دوستداران آشپزی آموزش پخت خانگی حلوا زعفرانی با آرد سفید تهیه و گرد آوری کرده ایم. حلوا جزو قدیمی ترین و محبوب ترین دسرهای سنتی ایران به شمار می آید. لازم به ذکر است که این دسر خوشمزه و سنتی سرشار از انرژی و کالری است. پخت یک حلوا زعفرانی با آرد سفید بسیار راحت و آسان است به شرطی که از اصول ها و دستورهای ذکر شده به خوبی پیروی کنید.
آموزش پخت خانگی حلوا زعفرانی با آرد سفید
مواد لازم
مخلوط آب و گلاب | ۲ لیوان دسته دار فرانسوی |
شکر | ۱.۵ لیوان |
زعفران | به مقدار لازم |
آرد سفید | ۲ لیوان |
روغن مایع | ۱/۲ لیوان |
کره | ۵۰ گرم |
روغن جامد | ۲ ق غذا خوری (در صورت دلخواه) |
طرز تهیه حلوا زعفرانی با آرد سفید
مرحله اول: تهیه شربت
ابتدا باید شربت را تهیه کنید، برای تهیه شربت باید مخلوط آب و گلاب را داخل یک شیرجوش یا قابلمه بریزید و شکر را اضافه کنید و میزان دلخواه زعفران دم کرده را اضافه کنید و هم بزنید تا زمانی که شکر حل شود و زمانی که شکر ذوب شد از روی حرارت برداریدف دقت کنید نیازی به جوشیدن شربت نیست.
مرحله دوم: تفت دادن آرد
حالا آرد را در تابه روی حرارت ملایم قرار دهید و حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه با حرارت ملایم مدام هم بزنید تا عطر خوش آرد بلند شود و بعد آرد را الک کنید و مجدد به تابه برگردانید و بعد روغن جامد و کره نرم شده در دمای محیط را اضافه و هم بزنید و روغن مایع را به تدریج اضافه کنید تا جایی که میزان روغن حلوا اندازه شود و بعد در انتها روغن جامد را اضافه کنید.
مرحله سوم: تهیه حلوا زعفرانی با آرد سفید
بعد از این که ۳ الی ۴ دقیقه مواد را تفت دادید باید شربت را اضافه کنید، شربت را باید آرام به تدریج به مواد اضافه کنید و سریع هم بزنید تا شربت جذب حلوا شود و حرارت باید متوسط باشد و زمانی که حلوا وسط قابلمه جمع می شود و بعد تابه را به سمت چپ و راست کنید و به اصطلاح گهواره کنید حالا حلوا آماده شده است نوش جان.
فوت و فن های دستور پخت حلوا زعفرانی با آرد سفید
- 1- می توانید در حالت عادی فقط از ۱ لیوان روغن مایع استفاده کنید ولی برای درست کردن کیک حلوا بهتره کره و روغن جامد رو حذف نکنید تا تمیز تر برش بخورد.
- 2- بسته به نوع آردی که استفاده می کنید ممکن است کمی میزان روغن کم و زیاد شود پس حتما روغن مایع را ابتدا کم بریزید و اگر نیاز بود بقیه آن را اضافه کنید.
- 3- روغن جامد باعث لطیف شدن حلوا می شود.
- 4- برای اندازه گیری لیوان را با قاشق پر کنید نه این که لیوان را داخل آرد بزنید و پر کنید.
- 5- هرچقدر زعفران بیشتری استفاده کنید رنگ حلوای شما خوشرنگ تر می شود.