کاربران گرامی در این پست از گهر با آموزش شیوه کاشت هسته زردآلو با ما همراه باشید. در ابتدا باید بدانید که پرورش زردآلو با استفاده از بذر پروژه ای آسان محسوب می شود. در واقع می توان از هسته های میوه های مختلف برای پرورش درختان استفاده کرد. بذرهای زردآلو را در عمق حدود 6 اینچ یا در عمقی حدود دو برابر طول هسته آن بکارید و سپس بلافاصله آبیاری کنید تا خاک اطراف بذرها ته نشین شود. توجه کنید که این گیاه نیاز به نور کامل خورشید دارد.
شیوه کاشت هسته زردآلو
همه چیز درباره کاشت هسته زردآلو
زردآلو با نام انگلیسی Armenian plum یکی از میوه های شیرین و آبدار فصل تابستان است که طرفداران بسیاری دارد. کمک به شادابی پوست، سلامت چشم ها، رفع بوی بد دهان، بهبود حرکت روده، درمان عفونت و … همه جزئی از خواص زردآلو هستند. تفاوت این میوه خوشمزه با بقیه میوه ها، خوراکی بودن هسته آن است. آیا می دانستید که می توانید زردآلو را با همان مغز خوشمزه اش پرورش دهید و بکارید؟
هسته زردآلو
یکی از عادات مرسوم، بعد از مصرف میوه زردآلو خوردن هسته آن است که گفته می شود مکمل طبیعی میوه است. اما در سال های اخیر تحقیقات گسترده ای در این باره انجام شده و ثابت شده که هسته زردآلو دارای مقداری سم است و نباید بیش از ۲ تا ۳ عدد مصرف شود. اگر این هسته را در تعداد بالا مصرف کنید بسیار خطرناک است و برای بدن شما ضرر دارد. پس بهتر است به جای خوردن هسته ها، آن ها را بکارید.
دوره سرمادهی در کاشت هسته زردآلو
بعضی از بذرها و هسته ها مانند هسته زردآلو به دوره سرمادهی یا خواب نیاز دارند تا برای فرآیند جوانه زنی آماده شده و سبز شوند.
نقش یخچال در کاشت هسته زردآلو
یکی از راه های القای سرما به بذر یا هسته قرار دادن آن در یخچال است که در گرم ترین فصل های سال هم قابل اجراست. شما می توانید هسته زردآلو را درون یخچال نگهداری کنید تا دوره سرمادهی اش سپری شود.
عمق ریشه درخت زردآلو
درخت زردآلو ریشه ی گسترده ای دارد. بیشترین حجم ریشه درخت زردآلو در عمق ۱/۵ تا ۲ متری خاک وجود دارد به همین خاطر باید به خوبی آبیاری شود.
کاشت هسته زردآلو با پوسته ضخیم
هسته زردآلو را می توانید با پوسته ی بیرونی و قهوه ای رنگ آن بکارید اما زمان جوانه زنی آن طولانی می شود زیرا باید از درون شکافته و شکسته شود.
کاشت هسته زردآلو با مغز آن
بهتر است برای کاشت هسته، از مغز درونی آن که کاربرد خوراکی هم دارد استفاده کنید تا فرآیند ریشه دهی سریع تر و در حدود ۲۰ روز انجام شود.
فاصله کاشت زردآلو
یکی از نکات مهم در کاشت نهال های میوه، فاصله میان آن هاست تا زمانی که شاخ و برگ هایشان گسترده شد با هم در تماس نباشند. بهترین فاصله برای کاشت نهال و درخت زردآلو حدود ۷ متر است.
کاشت هسته زردآلو در گلدان
بعد از سبز شدن هسته و بزرگ شدن جوانه و برگ هایش گیاه را از گلدان خارج کرده و به فضای بزرگی مثل باغچه منتقل کنید زیرا ریشه های عمیقی دارد و نمی تواند در گلدان زندگی کند.
زمان کاشت هسته زردآلو
کاشت نهال زردآلو را با شروع فصل بهار انجام دهید. هسته را می توانید در فصل تابستان ریشه دار کرده و در بستر خاک قرار دهید.
روش اول برای کاشت هسته زردآلو در خانه
میوه ی طلایی رنگ و خوشمزه فصل تابستان را به راحتی در خانه و گلدان از طریق هسته اش جوانه دار کرده و آن را تبدیل به درختی بزرگ و زیبا کنید که متعلق به شماست و تنها از یک هسته کوچک به وجود اومده.
برای کاشتن زردآلو، هسته هایش را از بخش گوشتی میوه جدا کنید و بشکنید. مغز های داخل هسته نباید آسیب ببینند یا له شوند پس در هنگام شکستن مراقب باشید.
هسته ها را بدون شکستن و خارج کردن مغز هم می توانید ریشه دار کنید اما حدود ۳ ماه طول می کشد تا جوانه زنی انجام شود اما با این روش مغزها در ۱ ماه جوانه میزنند.
مغزها را به مدت ۲۴ ساعت درون آب قرار دهید تا خیس بخورند سپس به آرامی پوست قهوه ای نوک مغزها را جدا کنید زیرا ریشه دهی از این قسمت انجام می شود.
یک دستمال نخی نمدار را درون ظرفی یکبار مصرف قرار دهید. اگر ظرف در داشت، چند سوراخ بر روی در آن ایجاد کنید. هسته ها را درون دستمال قرار داده و با اسپری آب مرطوب کنید سپس در ظرف را ببندید.
اگر ظرف شما در نداشت از سلفون کمک بگیرید. روی ظرف را با استفاده از سلفون به طور کامل بپوشانید سپس با استفاده از نوک خلال دندان چند سوراخ کوچک بر روی سلفون ایجاد کنید.
هسته زردآلو باید دوره سرمادهی را تجربه کند تا سبز شده و جوانه بزند، برای این منظور ظرفی که هسته ها را درون آن قرار داده اید، حدود ۱ ماه در یخچال نگهداری کنید تا دوره سرمادهی سپری شود.
بعد از سپری شدن ۲۰ تا ۳۰ روز مغزها جوانه می زنند و آماده کاشت هستند. برای کاشت هسته زردآلو از ترکیب شن، ورمی کمپوست و خاک برگ استفاده کنید تا بهترین عملکرد را از خود نشان دهد.
در هنگام کاشت به عمق حفره هایی که هسته ها را درون آن ها قرار می دهید دقت کنید. هسته ها را به شکلی که ریشه به سمت پایین باشد در عمق ۳ تا ۵ سانتی از سطح خاک کاشته و آبیاری کنید.
۲ سیخ چوبی را روبروی هم و در کناره های گلدان قرار دهید. در یک پلاستیک فریزر با استفاده از قیچی چند سوراخ کوچک ایجاد کنید. پلاستیک را بر روی سیخ های چوبی مستقر کرده و قرار دهید تا محیطی مرطوب برای رشد بهتر هسته ها فراهم شود.
گلدان را در بخشی از خانه که نور خوبی داشته باشد قرار دهید تا سریعتر سبز شده و رشد کند. آبیاری مجدد را با خشکی سطح خاک گلدان انجام داده و از گیاه مراقبت کنید تا چند برگی شود.
زمانی که گیاه رشد کرد و چند برگی شد، دیگر به کاور نیازی نیست و باید آن را بردارید. هنگامی که ریشه ها از انتهای گلدان بیرون آمدند، گیاه را با خاک اطراف ریشه به شکل قالبی از گلدان بیرون آورده و در باغچه بکارید.
برای تقویت گیاه زردآلو مقداری کود حیوانی پوسیده شده به خاک باغچه اضافه کنید. اگر به کود دامی دسترسی ندارید، مقداری ورمی کمپوست را با خاک باغچه ترکیب کنید.
روش دوم برای کاشت هسته زردآلو در خانه
در این روش برای بستر کاشت هسته از ماسه استفاده می شود و جوانه زنی در خاک صورت می گیرد. در ادامه می توانید مراحل زیر را مشاهده کنید.
برای شروع به گلدانی کوچک که سوراخ های انتهایی داشته باشد نیاز دارید. به جای گلدان می توانید از بطری هم استفاده کنید. بطری را از وسط به ۲ قسمت تقسیم کنید و در انتهای بخش پایینی آن چند سوراخ برای خارج شدن آب ایجاد کنید.
بطری یا گلدان را از ماسه پر کنید. هسته زردآلو را بشکنید و مغز آن را خارج کنید تا جوانه زنی زودتر انجام شود. مغز زردآلو را بر روی سطح ماسه قرار داده و حدود ۲ تا ۴ سانت ماسه بر روی آن بریزید تا پوشیده شود.
برتری استفاده از ماسه در این روش، سالم ماندن مغز زردآلو ست زیرا برخی از کودها و خاک های مختلف دارای تخم حشره و کرم هستند. اگر این موجودات در خاک وجود داشته باشند مغز زردآلو را قبل از جوانه زدن میخورند.
بعد از کاشت هسته زردآلو، آبیاری را به شکل روزانه انجام دهید زیرا ماسه آب را به راحتی از خود عبور می دهد. آبیاری را باید در حجم کم و به شکل قطره ای انجام دهید تا هسته از خاک بیرون نیاید.
بعد از حدود ۲۰ روز هسته جوانه زده و شروع به رشد می کند. زمانی که تبدیل به یک گیاه کوچک شد و ریشه هایش از ته بطری یا گلدان بیرون زد، آن را درون حفره ای در باغچه بکارید.