بهترین دارو برای خارش بدن چیست؟ + انواع دارو برای خارش

تاريخ : 16 آگوست

خارش بدن از جمله مشکلات شایعی است که بر اساس عوامل مختلفی بروز می کند و بسیار آزار دهنده است. برای همین ما در این مقاله به معرفی بهترین دارو برای خارش بدن و لیستی از انواع دارو برای خارش پرداخته ایم تا بتوانید به راحتی با مصرف دارو از این مشکل آزار دهنده رهایی پیدا کنید.

بهترین دارو برای خارش بدن و انواع دارو برای خارش

بهترین دارو برای خارش بدن چیست؟ + انواع دارو برای خارش, جدید ۱۴۰۲ -❤️ گهر

بهترین دارو برای خارش بدن

لازم است علت خارش بدن مشخص شود. معمولا مشکلات خارش بدن به دلیل کمبود ویتامین دی و مینرال ها می باشد. همچنین مشکلات هورمونی، دیابت و کبد وغیره با استفاده از قرص های گیاهی فوراور و یک رژیم غذایی مناسب  به طور ریشه ای درمان می شود.

معرفی انواع دارو برای خارش

در بازار تعداد بسیار زیادی قرص ضد خارش پوست وجود دارد و تشخیص اینکه کدام قرص موثرتر است و تاثیر بیشتری دارد کار ساده ای نیست به همین خاطر لازم دیدیم تا در این مقاله به معرفی بهترین قرص ضد خارش پوست بپردازیم.

بهترین دارو برای خارش بدن چیست؟ + انواع دارو برای خارش, جدید ۱۴۰۲ -❤️ گهر

۱- هیدروکسی زین خوراکی

هیدروکسی زین ها جزو داروهای آنتی هیستامین محسوب می شوند و باعث کاهش حساسیت و آلرژی در فرد می شوند. هیدروکسی زین ها در به شکل قرص یا شربت موجودند و معمولا برای افرادی که آلرژی دارند تجویز می شوند. اصلی ترین کاربرد این دارو درمان آلرژی و خارش می باشد. کنترل خارش های آلرژیک مانند کهیر مزمن از کاربردهای این دارو می باشد. هیدروکسی زین یک داروی خواب آور بوده باید با تجویز پزشک و در دوز مناسب مصرف شود.

۲- بنادریل

قرص ضد خارش پوست بنادریل نیز یک داروی ضد حساسیت می باشد. بنادریل که با نام عمومی “دیفن هیدرامین” شناخته می شود در کنترل و کاهش خارش های آلرزیک نقش موثری ایفا می کند. این دارو نیز به شدت خواب آور است، بنابراین پس از مصرف این دارو تا چند ساعت باید از رانندگی و انجام فعالیت هایی که به هوشیازری کامل نیاز دارند خودداری کنید. مصرف این دارو برای کودکان زیر دو سال ممنوع می باشد. این دارو نیز در اشکال قرص و شربت در بازار موجود می باشد.

۳- سیپروهپتادین

سیپروهپتادین که عمدتا به صورت قرص یا شربت وجود دارد یک داروی موثر در درمان مشکلات و بیماری های آلرزیک بدن می باشد. این دارو باعث کاهش حساسیت گیرنده های سلولی می شود و دارای خواص ضد آلرژی است. مصرف آن باعث افزایش اشتها می شود و مصرف آن برای کودکان زیر دو سال توصیه نمی شود. برای درمان آلرژی و خارش ناشی از کهیر مصرف این دارو توصیه می شود.

۴- زادیتن

زادیتن یا کتوفین یک داروی آنتی هیستامینی نسل دوم می باشد. این دارو به شکل های قرص، شربت، قطره چشمی و پماد در بازار دارویی وجود دارد. این دارو نیز در درمان خارش های آلرژیک مانند کهیر و حساسیت های پوستی موثر است. مصرف آن در کودکان زیر شش ماه ممنوع می باشد و مصرف آن فقط با تجویز پزشک مجاز است.

۵- سیتیریزن

یکی از کاربردهای اصلی ستیریزین درمان خارش و آلرژی پوستی می باشد. ستیریزین یک آنتی هیستامین نسل دوم می باشد و در اشکال قرص یا شربت تولید می شود. ستیریزین نسبت به سایر آنتی هیستامین ها اثر خواب آلودگی کمتری دارد که این ویژگی در اکثر آنتی هیستامین های نسل دوم شایع است. این دارو برای درمان بیماری های آلرژیک پوستی مانند کهیر و آنژیوادم موثر است. مصرف خودسرانه این دارو ممکن است باعث نارسایی قلبی شود.

۶- ترفنادین

قرص ضد خارش پوست ترفنادین یک داروی آنتی هیستامینی می باشد که با اتصال به گیرنده های H1 از اثرات هیستامین ها می کاهد. ترفنادین برای کاهش حساسیت های پوستی و خارش های آلرژیک یک داروی موثر به شمار می رود.

۷- لوراتادین

یکی از معروف ترین داروهای آنتی هیستامینی لوراتادین می باشد که معمولا برای آلرژی های تنفسی، آبرریزش بینی و … تجوویز می شود. اما خوب اس بدانید لوراتادین در درمان خارش پوست نیز موثر می باشد و دارای اثرات مثبتی در درمان کهیر مزمن ناشناخته است. همچنین از این دارو می توان برای درمان حساسیت و قرمزی و خارش پوست نیز استفاده نمود. مصرف این دارو نیاز به نسخه پزشک ندارد اما مصرف بیش از حد آن خطرناک است. استفاده مداوم از این دارو ممکن است منجر به کم شنوایی شود.

۸- قرص خبازی

یک داروی گیاهی برای درمان خارش پوست قرص گیاهی خبازی می باشد. این دارو برای درمان کهیر، خارش، حساسیت های پوستی، بیماری های پوستی سوداوی و اگزما موثر می باشد. شرکت دارویی نوشدارو توسن سلامت، تولید کننده این قرص های گیاهی می باشد.

دارو برای رفع خارش بدن

یکی از شایع ترین مشکلات پوستی خارش پوست می باشد. خارش پوست یک عارضه تقریبا متداول بوده که بسیار آزار دهنده و کلافه کننده می باشد. خارش پوست ممکن است به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد. گاهی اوقات حساسیت به ترکیبات موجود در مواد شوینده باعث ایجاد خارش پوست بعد از حمام یا تماس پوست با مواد شوینده می شود. یک راه جالب برای درمان خارش پوست که کریستف هلمشن، عصب شناس آلمانی آن را کشف کرده است این است که به مقابل آینه بروید و اگر سمت راست بدنتان می خارد سمت چپ آن را بخارانید و بالعکس. تاثیر این روش بر فرونشانی خارش باعث شد کریستف هلمن در سال ۲۰۱۶ جایزه نوبل پزشکی را از آن خود کند.

معمولا برای درمان خارش ها پزشک به بررسی علت به وجود آمدن خارش می پردازد و با رفع علت، خارش نیز برطرف خواهد شد. در مواردی که خارش به دلیل حساسیت پوست ایجاد شده باشد داروهای ضد حساسیت مانند انواع آنتی هیستامین ها تجویز خواهد شد. در ادامه به معرفی داروهای موثر بر کاهش و درمان خارش پوست می پردازیم.

بهترین روش برای درمان خارش بدن

در صورت داشتن خارش می توانید با یک متخصص پوست مشورت نمایید تا پس از بررسی علائم و آزمایشات شما علت خارش بدن مشخص شود. سپس با یکی از روش های دارو درمانی یا مکمل های غذایی و یا ترکیبی از هر دو روش به بهترین روش درمان خارش بدن دست یابید.

نکات تکمیلی

اگر دچار خارش پوست شده اید توصیه می کنیم حتما به پزشک مراجعه کنید. بسیاری از بیماری های نهفته مانند اکثر بیماری های کبدی با خارش خود را نشان می دهند و بی توجهی و عدم پیگیری شما برای بررسی علت خارش می تواند منجر به پیشرفت بیماری و عوارض جبران ناپذیری شود.

در هنگام خارش های خفیف و سطحی می توانید از مقاله معرفی ۱۰ تا از بهترین پماد ضد خارش پوست برای رفع خارش بدن کمک بگیرید یا با استفاده از داروهای آنتی هیستامینی که در این مقاله گفته شد، البته با تجویز پزشک خارش خود را تسکین دهید. چنان چه خارش پوستی شما با انجام این روش ها تسکین نیافت حتما به پزشک مراجعه نمایید تا پزشک با بررسی و چکاب بدن شما به علت و ریشه خارش پی ببرد و داروهایی مناسب برای درمان آن تجویز کند.

 

آخرين هاي اين بخش
ديگران چه مي خوانند
دیدگاه ها
برای ارسال دیدگاه مرتبط با این مطلب کلیک کنید

گـهـر در شبکه هاي اجتماعي