درمان هموروئید خارجی در خانه

بیماری هموروئید یا بواسیر یکی از بیماری های شایع و آزار دهنده در بین بزرگسالان (رده سنی ۴۵ الی ۶۵ سال) است . متاسفانه امروزه به دلیل سبک زندگی نادرست ، بسیاری از افراد در معرض مشکل هموروئید می باشند .

درمان هموروئید خارجی در خانه

درمان هموروئید خارجی در خانه, پورتال خبری فرهنگی گهر

فهرست مطالب
[پنهان]
[نمایش]

هموروئید جزو بیماری‌ هایی است که  معمولاً افراد به دلیل خجالت کشیدن، به پزشک مراجعه نمی‌ کنند، در نتیجه بیماری وخیم‌تر شده و ممکن است کار به عمل جراحی کشیده شود . با مراجعه به پزشک و انجام روش‌های درمان خانگی بواسیر می‌توان علائم این عارضه را بهبود بخشید و دردهای ناشی از آن را کاهش داد.

عارضه‌ی هموروئید می‌تواند به ۲ صورت زیر در فرد ایجاد شود:

۱ – هموروئید داخلی:

هموروئید داخلی در قسمت داخلی مقعد و در ناحیه‌ی روده تشکیل می‌شود. این نوع از هموروئید یکی از دلایل ایجاد مدفوع خونی می‌باشد. شاید تنها نشانه‌ای که فرد دارای هموروئید داخلی است، خون‌ریزی مقعدی در وی باشد. این بدین دلیل است که تعداد عصبِ درد در قسمت انتهایی روده بزرگ کم است.

۲ – هموروئید خارجی:

هموروئید خارجی در اطراف ناحیه‌ی مقعد و زیر پوست ایجاد می‌شود. در این ناحیه تعداد زیادی عصب وجود دارد. هموروئید خارجی نسبت به هموروئید داخلی شایع‌تر است و نشانه‌ها و علائم بیشتری را نیز ایجاد می‌کند.

از جمله این علائم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱ – درد در اطراف ناحیه‌ی مقعد

۲ – احساس خارش و یا سوزش شدید در اطراف مقعد

۳ – سختی در نشستن

۴ – وجود غده‌ای دردناک و تحریک‌شده و یا تورم در اطراف ناحیه‌ی مقعد

۵ – دفع دردناک مدفوع

۶ – خون‌ریزی به هنگام دفع مدفوع

۷ – ترشح مدفوع زمانی که قصد قضای حاجت ندارید

درمان‌ خانگی هموروئید

۱- آب درمانی به کمک سیتزبث (لگن هموروئید)

درمان هموروئید خارجی در خانه, پورتال خبری فرهنگی گهر

آب درمانی یا هیدروتراپی روشی است که مزایای زیادی برای سلامت بدن دارد و به عنوان یک درمان خانگی هموروئید بسیار توصیه می‌شود. آب درمانی با آب گرم و با استفاده از سیتزبث روشی است که به کمک آن می‌توان آرامش را به افرادی که دچار درد، التهاب، تورم و سوزش ناشی از بیماری هموروئید هستند، بازگرداند. به این منظور، کافی است تا داخل سیتزبث را با آب گرم پُر کرده و برای کاهش درد و بهبود تورم ناشی از هموروئید بر روی آن بنشینید.

یکی از نکات مفیدی که در رابطه با سیتزبث (لگن هموروئید) وجود دارد این است که این تجهیز دارای قابلیت قراگیری بر روی انواع توالت‌های فرنگی استاندارد و سیار است. از این رو برای سالخوردگان، افرادی که دچار گرفتگی عضلانی هستند و کسانی که محدودیت حرکتی دارند، وسیله‌ای مناسب محسوب می‌شود.

توصیه می‌شود تا هنگام استفاده از سیتزبث موارد زیر را در نظر داشته باشید:

۱- تعداد دفعات استفاده از سیتزبث

یکی از نکات قابل توجه در استفاده از سیتزبث به عنوان روش درمان خانگی هموروئید، مدت زمان استفاده از آن است. تعداد دفعات استفاده از لگن هموروئید، بسته به شدت علائم بیماری، متغیر است. اما روزانه ۴ مرتبه استفاده از این وسیله و هر مرتبه به مدت ۱۰ الی ۲۰ دقیقه برای کمک به درمان بواسیر موثر خواهد بود. ذکر این نکته لازم است که در خصوص تعداد مناسب دفعات استفاده از سیتزبث حتما با پزشک خود مشورت کنید.

۲- افزودن مواد تسکین دهنده

بعضی از افراد ترجیح می‌دهند که هنگام استفاده از لگن هموروئید، مقداری مواد تسکین‌دهنده نیز به آب اضافه کنند تا علائم هموروئید را بیشتر کاهش دهند. ازجمله این مواد می‌توان به نمک اپسوم و یا سرکه‌ی سیب اشاره کرد.
عده‌ای سرکه‌ی سیب را به طور مستقیم بر روی هموروئید می‌ریزند. این کار ممکن است باعث سوزش و تحریک بیشتر پوست و تورم رگ‌ها شود. به همین دلیل توصیه می‌شود در مورد استفاده از هرگونه ماده‌ای برای کمک به بهبود هموروئید، ابتدا با پزشک مشورت کنید.

۲- استفاده از نارون کوهی برای کاهش التهاب

خیلی از بیماران استفاده از نارون کوهی را یک درمان خانگی هموروئید می‌دانند و به منظور تسکین درد خود، نارون کوهی را به صورت مستقیم بر روی هموروئید قرار می‌دهند. اما در رابطه با این مسئله باید بسیار دقت کرد زیرا قرار دادن مستقیم این ماده بر روی هموروئید، ممکن است باعث تحریک و تورم بیشتر آن گردد.

درمان هموروئید خارجی در خانه, پورتال خبری فرهنگی گهر

نارون کوهی طبیعی، خاصیت جمع‌کنندگی دارد که باعث می‌شود بافت، جمع‌شده و کوچک شود. همچنین طبق تحقیقات صورت گرفته، نارون کوهی دارای آنتی‌اکسیدان بوده و ضد تورم است که باعث بهبود تورم و کبودی خواهد شد.

ریختن مقداری عصاره‌ی نارون کوهی بر روی تکه‌ای پنبه و مالیدن آن بر روی هموروئید، می‌تواند باعث تسکین درد شده و بسیاری از علائم هموروئید را بهبود بخشد. اگر این کار باعث شود که علائم بدتر شود، باید از مالیدن مستقیم آن بر روی هموروئید خودداری کرده و به صورت غیر‌مستقیم این کار را انجام داد.

دقت کنید که عصاره‌ی نارون کوهی با الکل رقیق نشده باشد. زیرا الکل باعث خشکی و تحریک پوست خواهد شد.

لازم به تاکید است که برای انجام درمان‌های خانگی هموروئید لازم است تا حتما با پزشک مشورت کنید.

۳- رفع خارش با استفاده از روغن نارگیل

یک درمان خانگی دیگر برای هموروئید، استفاده از روغن نارگیل است. روغن نارگیل یک مرطوب‌کننده‌ی طبیعی است که می‌تواند به بهبود علائم هموروئید کمک کند. استفاده از روغن نارگیل بر روی هموروئید، باعث کاهش تورم و تحریک شده و احساس خارش را کمتر می‌کند.

۴- استفاده از خواص ضدالتهابی آلوئه ورا

آلوئه‌ورا در فرهنگ‌ها و جوامع مختلفی به منظور درمان مشکلات متعددی مورد استفاده قرار گرفته است. برطبق تحقیقات صورت گرفته، آلوئه‌ورا خاصیت ضدالتهابی داشته و می‌تواند به درمان زخم‌ها کمک شایانی کند.

آلوئه‌ ورا به عنوان یک درمان خانگی هموروئید، باعث تسکین احساس سوزش، خارش و تورم می‌شود.

۵- تسکین درد به کمک کیسه‌ی یخ

قراردادن کیسه‌ی یخ بر روی هموروئید می‌تواند موجب آرامش و تسکین درد و التهاب شود. چنانچه در هنگام نشستن و یا در هنگامی که هموروئید تحریک شده است، از یک کیسه‌ی آب یخ استفاده شود و بر روی هموروئید قرارگیرد، می‌تواند درد ناشی از هموروئید را تسکین‌داده و به طور موقت تورم را کاهش دهد.

دقت کنید زمانی که از کیسه یخ به عنوان درمان خانگی هموروئید استفاده می‌کنید، یک حوله را به دور کیسه‌ بپیچید تا از آسیب به پوست جلوگیری شود. کیسه‌ی آب یخ را برای مدت ۱۵ دقیقه بر روی هموروئید قرار دهید و این کار را به طور مرتب و در ساعت‌های مختلف تکرار کنید.

با تغییر سبک زندگی عوارض ناخوشایند هموروئید را بهبود بخشید

درمان هموروئید خارجی در خانه, پورتال خبری فرهنگی گهر

با داشتن یک سبک زندگی سالم و مناسب، خطر ابتلا به هموروئید کاهش یافته و یا در صورت ابتلا، زمان درمان بسیار کوتاه می‌شود.

بدین منظور رعایت نکات زیر می‌تواند مفید باشد:

۱- نوشیدن مقدار زیادی آب: 

طبق تحقیقات صورت گرفته، اکثر مشکلات مربوط به ناحیه‌ی مقعد، از جمله هموروئید، ناشی از کم‌بود مایعات در رژیم غذایی است. نوشیدن مقدار زیادی مایعات در طول روز باعث می‌شود که مدفوع سفت نشود و به راحتی دفع گردد. بدین ترتیب برای دفع مدفوع نیاز به انرژی کمتری بوده و مقعد تحریک نمی‌شود. به این ترتیب نوشیدن آب کافی در طول روز در درمان هموروئید موثر خواهد بود.

۲- رژیم غذایی سرشار از فیبر: 

رژیم غذایی سرشار از فیبر به هضم غذا کمک کرده و حرکت مدفوع در داخل روده را تسهیل می‌کند. فیبر آب را به خود جذب کرده که باعث شل‌تر شدن مدفوع شده و دفع آن را آسان‌تر می‌کند.

۳- لباس زیر مناسب: 

پوشیدن لباس زیر مناسب می‌تواند به درمان هموروئید کمک کند. لباس زیر مناسب، آزاد و رها است و از الیاف مصنوعی ساخته نشده است. با پوشیدن لباس زیر مناسب، از تحریک نواحی اطراف هموروئید جلوگیری شده و به کاهش علائم کمک می‌شود.

۴- اصلاح عادات به هنگام دفع مدفوع:

 عده‌ی زیادی هنگام دفع مدفوع اشتباهاتی را انجام می‌دهند که باعث تحریک و التهاب هموروئید خواهد شد. برای درمان هموروئید، نکات زیر را حین دفع مدفوع در نظر بگیرید:

۱- سعی کنید به هنگام دفع مدفوع از فشارآوردن غیرضروری و زیاد اجتناب کنید. فشارآوردن ممکن است هموروئید را بدتر کند. چنانچه بعد از گذشت حدودا ۲ دقیقه شکمتان کار نکرد، بهتر است بلند شوید و بعدا دوباره به سرویس ‌بهداشتی مراجعه کنید. بهتر است که در این مورد به بدن خود گوش دهید.

۲ – هر زمان احساس می‌کنید که روده‌ها در حال حرکت هستند، بهترین زمان برای دفع مدفوع خواهد بود. اجتناب از قضای حاجت در سرویس‌های بهداشتی عمومی و نگه‌داشتن مدفوع، باعث ایجاد فشار بیشتری شده و هموروئید را وخیم‌تر می‌کند.

۳ – دقت کنید که از دستمال توالت زبر و خشک برای پاک‌کردن خود استفاده نکنید.

۴ – همچنین نشستن بر روی دوپای خود به هنگام قضای حاجت می‌تواند کمک کننده باشد. در این حالت روده راحت‌تر تخلیه می‌شود و نیازی به فشارآوردن زیاد نیست.

جهت بهبود هموروئید از موارد زیر دوری کنید

چنانچه قصد درمان هموروئید را دارید، باید از انجام بعضی از اقدامات خودداری کنید. استفاده از دستمال‌های توالت آغشته به مواد معطر باید متوقف شود. هموروئید بسیار حساس است و مواد معطر و دیگر مواد شیمیایی ممکن است علائم را بدتر کنند. همچنین مهم است که به هنگام ابتلا به هموروئید از شستن مقعد با صابون خودداری کنید. صابون پوست را خشک‌کرده و هموروئید را تحریک می‌کند.

همچنین از مصرف آسپیرین نیز باید خودداری شود. زیرا آسپیرین خون را رقیق‌کرده و باعث می‌شود خون‌ریزی بدتر شود.

چه زمان به منظور درمان هموروئید به پزشک مراجعه کنیم؟

در اکثر موارد هموروئید به خودی‌خود بهبودیافته و درمان می‌شود. با این حال چنانچه با درمان‌های خانگی علائم هموروئید بهبود پیدا نکرد، مراجعه به دکتر الزامی است.

چنانچه در مدفوع خون وجود داشته باشد، پزشک معایناتی را به منظور تشخیص انجام خواهد داد تا مطمئن شود این پدیده ناشی از بیماری‌های جدی‌تر نباشد.

اگر خون‌ریزی از مقعد با احساس سرگیجه، ضعف و یا سبک‌شدن سر همراه باشد، باید فرد بیمار به صورت اورژانس تحت درمان قرارگیرد. این نشانه‌ها ممکن است علائمی از یک بیماری جدی‌تر باشند.

پیشگیری از ابتلا به بواسیر

  • پرهیز از مصرف غذاهای پرادویه و تند که منجر به خارش مقعد شوند.
  • استفاده از غذاهای پر فیبر و کم کالری
  • نوشیدن زیاد مایعات و آب
  • نشستن روی سطوح نرم
  • پرهیز از ایستادن و نشستن های طولانی مدت
  • مصرف زیاد روزانه میوه و سبزیجات
  • انجام فعالیت های ورزشی سبک در طول روز
  • به محض احساس نیاز اقدام به دفع مدفوع کنید.
  • مصرف مکمل های غذایی توصیه می شود.
  • در صورت ابتلا به یبوست و اسهال مکرر به پزشک متخصص مراجعه کنید.
  • اجتناب از زور زدن زیاد در هنگام دفع مدفوع
  • از دستمال مرطوب برای تمییز کردن ناحیه مقعد استفاده کنید.
  • اجتناب از بلند کردن وسایل سنگین که فشار زیاد به نشیمنگاه وارد کند.

مزیت های جراحی بواسیر بدون درد و خونریزی

در روش های جراحی به روش سنتی که همچنان مرسوم است, فرد بیمار باید یک روز قبل و دو روز بعد از عمل در بیمارستان مربوطه بستری شده که دوره نقاهت با درد فراوان خواهد داشت. به لطف فناوری لیزر در زمینه پزشکی, درمان بیماری های نشیمنگاهی بسیار راحت تر بوده و فرد می تواند به زندگی روزمره و عادی خود بپردازد. درمانی بیماری های مقعدی دکتر نشیمنگاه دارای بهترین و متخصص ترین پزشکان ایران است تا بیماری هموروئید شما را در کمتر از ۲۰ دقیقه با مدرنیزه ترین ابزارهای پزشکی درمان کنند.

جراحی بواسیر با لیزر سرپایی بدون بیهوشی انجام می شود. برای بی حسی و خواب بیمار، داروی آرام بخش وریدی تزریق می شود. به علت کوتاه بودن پرتوهای لیزر، همروئید به راحتی دیده می شود و خطر آسیب دیدگی ماهیچه های کنترل کننده روده کم می شود؛ بنابراین عوارض بی اختیاری مدفوع و گاز معده در این روش وجود ندارد.

علت های بواسیر چیست؟

بواسیر یکی از ساختارهای نرمال در بدن افراد است که برای دفع مدفوع به صورت طبیعی و حفظ کنترل آن, ضروری و لازم تلقی می شود. منظور از هموروئید در واقع بالشتک های عروقی انتهای راست روده و در خروجی مقعد است که نقش اساسی در کنترل عملکرد ناحیه رکتوم دارد.

درمان هموروئید خارجی در خانه, پورتال خبری فرهنگی گهر

دلایل مختلفی در بروز این بیماری نقش دارند که مهمترین آن ها عبارتند از:

۱- بارداری

بواسیر بیشتر در خانم های باردار مشاهده می شود  چرا که با بزرگ شدن رحم به رگ های دهانه رکتوم فشار وارد شده و در نهایت منجر به التهاب بافت های پوستی مقعد خواهند شد.

۲- کهولت و افزایش سن

این بیماری در میانگین سنی بین ۴۵ تا ۶۵ بیشتر مشاهده می شود. اما بدین معنا نیست که افراد جوان و نوجوان به آن مبتلا نخواهند شد; بلکه در هر گروه سنی که باشید در صورت عدم رعایت الزامات روزمره, درصد ابتلا به بواسیر افزایش پیدا می کند.

۳- اسهال و یبوست مداوم

یکی از مهمترین عوامل در بروز بیماری های نشیمنگاهی, یبوست و اسهال مداوم می باشد. افرادی که در هنگام اجابت مزاج درد می کشند ناشی از خروج مدفوع با زور و فشار می باشند.

۴- مصرف کم مایعات و آب

یکی از ترکیب های اصلی مدفوع آب می باشد که باعث نرمی و دفع آسان آن خواهد شد. هر چه قدر که شما از مایعات استفاده کنید, از فشار زیاد به رگ های ناحیه رکتوم جلوگیری می شود. بنابراین در طی روز از آب زیاد مصرف کنید.

۵- برنامه غذایی کم فیبر

کمبود مواد غذایی کم فیبر منجر به سفت شدن مدفوع می گردد. ادامه این روند باعث می شود بین دیوارهای مقعد اصطکاک ایجاد شده و سرانجام فرد دچار خونریزی گردد. یکی از درمان های این بیماری, مصرف فراوان سبزی های برگ سبز است.

۶- چاقی مفرط

وزن بالا, فشار زیادی را به قسمت های تحتانی عضلات مقعد وارد می کند که از علت های بواسیر می باشد. چاقی باعث می شود رگ های خونی در ناحیه رکتوم بزرگ شده و در نتیجه دفع مدفوع فرد به خونریزی دچار شود.

۷- نشستن و ایستادن های طولانی مدت

بیستر افراد به دلیل موقعیت شغلی که دارند مجبور به نشستن و ایستادن های طولانی مدت هستند که این امر منجر به متورم شدن رگ های خونی ناجیه مقعد می شود. کارمندان, رانندگان و… بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند.

۸- مصرف غذاهای پرادویه

غذاهای پرادویه و تند باعث می شود مقعد زخم شده را تحریک و دفع مدفوع را سخت تر کند.

۹- انجام برخی از ورزش های سنگین

برخی از ورزش های سنگین مانند وزنه برداری برای افرادی که مستعد ابتلا به بواسیر هستند توصیه نمی شود. به ویژه زمانی که فشار زیادی را به زانو و ناحیه نشیمن گاهی وارد می کنید که منجر به متورم شدن رگ های مقعد و زخم شدن ناحیه رکتوم خواهد شد.

آخرين هاي اين بخش
ديگران چه مي خوانند
دیدگاه ها
برای ارسال دیدگاه مرتبط با این مطلب کلیک کنید

گـهـر در شبکه هاي اجتماعي