استفاده از شیشه در نمای ساختمان در گذشته، همیشه با شک و تردید مواجه بوده است. البته این موضوع به این معنی نیست که کسی زیبای شیشه را انکار میکرد، به دلیل ظرافت و شفافیتی این متریال داشت، مردم نسبت به مقاومت آن در برابر عوامل مختلف تردید داشتند و نگران ریسک هایی بودند که با اجرای نمای شیشه ای با آن مواجه میشدند.
به صورت کلی، استفاده از شیشه در نمای ساختمان به عنوان عضو اصلی برای اولین بار در قصر کریستال انگلستان دیده شد و بعد از آن با پیشرفت علم و تکنولوژی، انواع مختلف شیشه های نشکن، نسوز و … در طرحهای مختلف تولید شد و ساختمان سازان را مجاب به استفاده از شیشه در نمای ساختمان کرد و توانست در مدت کوتاهی به محبوبیت زیادی برسد.
در این مقاله قصد داریم به بررسی نمای شیشه ای و انواع سیستم های اجرای شیشه در ساختمان شناخته بپردازیم و ویژگیهای آن را بررسی کنیم. اگر به استفاده از شیشه در ساختمان خود فکر کرده یا صرفاً در رابطه با سیستمهای اجرای نمای شیشه ای کنجکاو هستید، این مقاله به شما کمک می کند تا اطلاعات جامعی در این رابطه به دست آورید؛ بنابراین به شما پیشنهاد میکنیم تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
نمای شیشه ای
در ابتدا به این سوال پاسخ دهیم که اصلاً نمای شیشه ای چیست؟ نمای شیشه ای به پوشش بیرونی ساختمان گفته میشود که تقریباً بیش از ۷۰ درصد آن با استفاده از متریال شیشه اجرا شده است. لازم به ذکر است که روشهای مختلفی برای اجرای شیشه در نمای ساختمان وجود دارد که هرکدام مزایا و معایب خاص خود را دارند و با توجه به سلیقه کارفرما و بودجه او همچنین پیشنهاد شرکت مجری نما یکی از آنها انتخاب شده و در ساختمان اجرا میشود.
انواع سیستم های اجرای نمای شیشه ای
علاوه بر سیستم اجرای نمای شیشهای اسپایدر و کرتین وال که در در این مقاله قصد بررسی آنها را داریم، سیستمهای دیگری نیز برای اجرای نمای شیشه ای ساختمان وجود دارند. اما متداولترین سیستمهایی که توسط شرکتهای مجری نمای شیشهای اجرا میشود، سیستم اجرای نمای شیشه ای کرتین وال و سیستم اسپایدر است.
سیستم کرتین وال نمای شیشه ای
در سیستم کرتین وال، پروفیل های افقی و عمودی وجود دارند که از چهار طرف شیشه را مهار میکنند و در واقع قابی برای نگهداشتن شیشه تشکیل میدهند. زمانی که به نمای کرتین وال نگاه میکنید، سیستم شبکه بندی شده ای مشاهده میکنید که داخل هر شبکه با استفاده از یک پانل شیشه پوشانده شده است. سیستم اجرای نمای شیشه ای کرتین وال، خود شامل دو نوع فریم لس و فیس کپ است.
در نمای شیشه ای کرتین وال فیس کپ، روکشهایی به نام کپ روی پروفیلها و در واقع بین دو پانل شیشه را میپوشانند و قابی برای شیشه ایجاد میکنند. نمای شیشه ای کرتین وال فریم لس، به جای استفاده از پروفیلهای کپ از لاستیکهای مخصوص (مانند لاستیکهای ای پی دی ام) استفاده میشود؛ به همین علت سطح نما یکدست تر خواهد بود. لازم به ذکر است که اجرای نمای شیشه ای فریم لس به شیشههای مخصوص خود احتیاج دارد؛ به همین علت هزینه آن از هزینه کرتین وال فیس کپ بیشتر است.
سیستم اسپایدر نمای شیشه ای
سیستم اسپایدر به عنوان سیستم نقطه ای نمای شیشه ای شناخته میشود. در این سیستم برخلاف نمای کرتین وال شیشهها و اتصالات نقطه ای به سازه اصلی متصل میشوند. سیستم اسپایدر نیز به انواع مختلفی تقسیم میشود که تقسیم بندی آن بر اساس سازههایی است که به عنوان سازه پشتیبان، وزن شیشه را تحمل میکنند و بار آن را انتقال میدهند. از انواع نمای اسپایدر که به صورت متداول تری مورد استفاده قرار میگیرند میتوان به نمای شیشه ای فین گلس و نمای اسپایدر لوله ای اشاره کرد.
نمای اسپایدر لوله ای
در این سیستم سازه پشتیبان ستونهایی هستند که پشت شیشه ها قرار دارند و پنجه اسپایدر (که از طریق سوراخ های شیشه به آن متصل میشود) از طریق کانکتور به این ستونها متصل میشود. این ستونها میتوانند ستونهای فلزی یا بتنی و فولادی باشند.
نمای اسپایدر فین گلس
در نوع فین گلس سیستم اسپایدر از شیشههای با مقاومت بسیار بالا که می توانند وزن پانلهای شیشه نما رو تحمل کنند ،به عنوان سازه پشتیبان استفاده میشود. خیلی از افراد، نمای شیشه ای فین گلس را به عنوان زیباترین نوع نمای شیشه ای میشناسند و طرفدارن بسیار زیادی دارد.
اجرای نمای شیشه ای بالاترین کیفیت
تفاوتی ندارد که نمای شیشهای با چه سیستمی اجرا شود؛ اجرای آن به تیمی حرفه ای احتیاج دارد که با تمامی چالش های اجرای انواع نمای شیشه ای آشنا باشند و از تجربه لازم را در این زمینه برخوردار باشند. این مقاله توسط کارشناسان مجموعه نمادیزاین تیمی با بیش از ده سال سابقه در زمینه طراحی و اجرای نمای شیشه ای نگارش شده است.
این تیم توانسته است پروژه های بسیاری را در زمینه اجرای انواع نمای شیشه ای به پایان برساند و با استراتژی توجه به بودجه کارفرما هزینههای نهایی طراحی و اجرای نما را برای او کاهش دهد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با این تیم و دریافت مشاوره رایگان و نمونه پروژه ها، کافی است نام این شرکت را در اینترنت جستجو کنید و وارد وبسایت نمادیزاین شوید. از اینکه تا انتهای این مقاله همراه ما بودید از شما سپاسگزاریم.