روش درست كردن روغن دنبه بدون بو

روش تهیه روغن دنبه بدون بو یکی از دغدغه های خانمهای خانه دار است. این روغن نوعی روغن سنتی است که دارای فواید زیادی هم می باشد. در این مطلب ضمن پرداختن به مضرات روغن دنبه و همینطور عنوان کردن فواید روغن دنبه روش درست کردن آن را توضیح داده ایم.

طرز تهیه روغن دنبه

روش درست كردن روغن دنبه بدون بو


مراحل تهیه روغن دنبه بدون بو

مواد لازم روغن دنبه

دنبه تازه1 کیلوگرم
سیب1 عدد
هویج1 عدد
برگ بو2 عدد
رزماری1 قاشق غذاخوری
دانه فلفل سیاه2 قاشق چایخوری
هل4 عدد
میخک4 عدد
سرکه سیب¾ لیوان
ماست½ لیوان
ترکیب آب و گلاب½ لیوان

دستور تهیه روغن دنبه

مرحله اول

برای تهیه روغن دنبه سنتیو مقوی ابتدا دنبه را روی تخته آشپزخانه به صورت مکعب های در اندازه سه سانتیمتر خرد می کنیم و داخل پلاستیک فریزر قرار می دهیم، سپس در فریزر قرار می دهیم تا خودش را بگیرد.

مرحله دوم

(فریزر کردن برای این است که دنبه راحت چرخ شود و به چرخ گوشت هنگام چرخ کردن فشار وارد نشود) کمی یخ بشود و بعد از داخل فریزر بیرون می آوریم و آن ها را با چرخ گوشت چرخ می کنیم و داخل کاسه ای می ریزیم.

مرحله سوم

رزماری را به همراه برگ بو، دانه فلفل سیاه، هل، میخک داخل آسیاب می ریزیم و دستگاه را روشن می کنیم و پودر شده ادویه ها را تحویل می گیریم و کنار می گذاریم. سپس دنبه های چرخ شده را داخل قابلمه ای می ریزیم

مرحله چهارم

سپس روی حرارت ملایم قرار می دهیم.دنبه ها سریع آب می اندازند و سرکه سیب را به همراه آب و گلاب به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا 30 دقیقه بپزند.بعد ادویه های پودر شده و ماست را به آن می افزاییم

مرحله پنجم

حالا بلافاصله هویج را پوست می گیریم و از وسط نصف می کنیم و به مواد اضافه می کینم.همین طور سیب را نیز می شوییم و هسته های آن را جدا می کنیم و داخل قابلمه دنبه قرار می دهیم و درب قابلمه را می گذاریم تا به مدت 1 ساعت با حرارت کم بپزد.

مرحله ششم

پس از گذشت زمان پخت، درب قابلمه را بر می داریم و اجازه می دهیم تا 3 ساعت دیگر با حرارت بسیار کم دنبه ها بپزد.بعد از اینکه پخت دنبه ها کامل شد، روی کاسه ای بزرگ صافی قرار می دهیم و قابلمه محتوی دنبه را از روی حرارت بر می داریم

مرحله هفتم

سپس دنبه و همگی مخلفات داخل آن را داخل صافی می ریزیم (به ان ها جزغاله می گویند)صبر می کنیم تا آب دنبه ها کاملا داخل کاسه بریزد و بعد صافی را از روی کاسه بر می داریم و کنار می گذاریم و روغن دنبه را در شیشه ای می ریزیم

مرحله هشتم

سپس در جای خنک قرار می دهیم تا خودش را بگیرد و جامد شود.حدودا هر یک کیلو دنبه به ما 600 گرم روغن دنبه می دهد.می توانید به جای انواع روغن های مضر از این روغن سالم در طبخ انواع غذاها استفاده کنید و نوش جان کنید.

دیدگاه طب سنتی درباره روغن دنبه

طبیعت روغن دنبه گرم است و طبیعت انسان با مواد غذایی گرم سازگار است.

خاصیت ضد افسردگی ، آرامش اعصاب دارد.

برای زیبایی صورت مفید است.

برخلاف روغنهای صنعتی که دارای طبع سرد هستند ، چاق کننده نیست بلکه خاصیت لاغر کننده دارد.

بهتر است با کمی مرزه یا آویشن مصرف شود تا اثرات آن بهتر گردد.

اگر روغن دنبه به روش های صحیح تهیه گردد دارای کمترین مضرات برای بدن می شود مثلا اگر برای گرفتن بوی دنبه ، پیاز و ترکیباتی به آن اضافه کنند ، لزوجت و غلظت آن را از بین می برد و مانع رسوب آن می شود.

باید و نبایدهای مصرف روغن دنبه در طب سنتی و طب جدید

برخی متخصصان و اطبای جدید اعتقاد دارند که چربی های منجمد که به علت کثرت اجزای عرضی به حالت جامد در آمده اند, برای تغذیه مناسب نیست. بر طبق نظر کارشناسان طب سنتی و پزشکان طب مدرن زیاده روی در مصرف روغن دنبه مضر است و افرادی که دچار بیماری قلبی و عروقی ، چربی خون و کلسترول بالا هستند، باید با تجویز پزشک معالج و با احتیاط روغن دنبه مصرف کنند.

مصرف روغن دنبه در زندگی مدرن امروزه که افراد تحرک کافی ندارند سبب ابتلا به بیماری های قلبی و افزایش کلسترول و فشار خون بالا می شود.

مصرف دنبه سوخته باعث تولید خلط بد در بدن می گردد.

**** زیاده روی و مصرف نابجای روغن دنبه، در افرادی که ضعف معده و سوء هاضمه دارند سبب صدمه و آسیب جسمی و روحی شود .

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه