برای خشک کردن انگور در خانه پنج روش وجود دارد .انگور یکی ار پر طرفدارترین خوراکی ها برای ما ایرانیان است . مفید ترین خوراکی که از خشک کردن انگور بدست می آید کشمش است . برای اینکه بتوانید کشمش هایی لذیذ و خانگی را بدون استفاده از مواد افزودنی مضر درست کنید در ادامه با ما همراه باشید تا تمامی پنج روش را با تمامی جزئیات برای شما توضیح دهیم.
روشهای خشک کردن انگور در خانه
همانطور که میدانید و در بالاگفته شد کشمش خوراکی که از انگور خشک شده بدست می آید انواع مختلفی دارد . بسته به نوع انگور شما کشمش شما هم طعم و مزه ی متفاوتی خواهد داشت که انتخاب شما بستگش به سلیقه و ذائقه شما دارد . اما برای هر نوع انگور میتوان از هر کدام از پنج روش تهیه کشمش استفاده کرد.
این روش یک روش قدیمی و بسیار کاربردی در تهیه کشمش به روش خانگی و سنتی است و هنوز هم طرفداران خود را دارد و یک راه سالم برای تهیه کشمش به روش خانگی است .
- همانطور که از نام این روش هم پیداست انگور ها باید در سایه و هوای آزاد نسبتا خنک باشند و اگر دوست داشتید می توانید برای ایجاد خنکی بیشتر از پنکه هم استفاده کنید .
- مزیتی که این روش داردخطری برای انگور ها وجود ندارد زیرا خبری ازبارندگی و فاسد شدن انگور ها نیست و کشمش های حاصل تمیز و دارای ارزش غذایی زیادی هستند زیرا ویتامین های موجود در انگور حفظ شده و طعم بسیار لذیذی خواهد داشت.
یکی دیگر از روش های تهیه کشمش خانگی استفاده از دستگاه میوه خشک است. در این روش شما می توانید به راحتی و بدون دردسر کشمش هایی خوش طعم و لذیذ را تهیه کنید .
1. دانه های انگور را از خوشه جداکنید و تمامی دانه های خراب و یا له شده را جدا کرده و دور بریزید سپس آنها را بخوبی و آب فراوان بشویید . سپس دانه انگور را آبکش کرده و روی دستمالی بریزید تا به خوبی آب آنها گرفته و خشک شوند.
2. بعد از خشک شدن کامل انگور ها، آنها را داخل سینی دستگاه میوه خشک کن بریزید. دقت کنید که انگور ها را روی هم نریزید که دانه های انگور له شوند. سپس دستگاه را روشن کرده و دمای آن را روی 57 درجه سانتی گراد قرار می دهیم.
3. انگور ها باید هر سه ساعت در دستگاه چک شوند تا بیش از حد خشک نشوند.
4. دانه های کوچکتر انگور زودتر از سایر دانه ها خشک می شوند.حداقل زمانی که دانه ها در دستگاه میوه خشم کن قرار می گیرند 24 ساعت و حداکثر آن 48 ساعت می باشد باید حواستان باشد که دانه انگور ها بیشتر از 48 ساعت در دستگاه باقی نمانند.
5. بعد از گذشت این زمان حتما انگور هارا خارج کرده و آن ها را درون ظرف درب بسته و یا کیسه های زیپی ریخته و آن را درون یخچال و یا مکانی خشک و خنک قرار دهید.
این روش هم مانند روش اول یکی از رواج ترین روش های تهییه کشمش خانگی از گذشته تا کنون است.
1. ابتدا خوشه های بزرگ انگور را جدا می کنیم، انگور ها را خوب شسته و مانند روش قبلی بعد از شستن آبکش می کنیم و روی دستمال قرار می دهیم تا به خوبی آب آنها گرفته و خشک شوند.
2. خوشه های انگور را در سینی حصیری، چوبی، پاستیکی و یا بامبو ریخته و آن ها را در آفتاب می گذاریم تا بخوبی خشک شوند . دقت کنید انگور ها به یکدیگر نچسبند.
3. روی سینی حاوی انگور ها را با یک پارچه نخی ( ضخیم نباشد که جلوگیری از گردش هوا کند) و یا توری بخوبی بپوشانید تا حشره ای روی آنها نشیند و انگور های شما بهداشتی تر خشک شوند.
قرار دادن خوشه های انگور در آب جوش باعث سریع تر خشک شدن انگور های شما شده.
1. برای انجام این کار باید قابلمه ی آب جوش را روی گاز قرار داده.
2. خوشه های انگور ها را بخوبی شسته و آن را با چنگک و یا چنگال گرفته و برای 10 ثانیه درون آب جوش فرو ببرید.
3. بعد از این 10 ثانیه انگور را از آب جوش خارج کرده و آبکش کنید تا به خوبی خشک شود.
4. درون سینی پارچه ای پهن کرده و انگور هارا با فاصله ای مناسب که به یکدیگر نچسبند درون سینی بچینید و سپس سینی را درون آفتاب قرار دهید تا به خوبی انگور شما خشک و کشمش تهیه شوند.
این روش برای کسانی مناسب تر است که دسترسی به آفتاب ندارند و رطوبت هوای زیادی دارند .
1. ابتدا فر را روشن کرده این کار روی کیفیت کشمش های شما تاثیر زیادی میگذارد.
2. دمای فر را برای 15 دقیقه روی 107 درجه سانتی گراد قرار دهید. با دمای 107 درجه سانتی گراد کشمش های شما بعد از چهار ساعت آماده هستند.
3. سپس انگور ها را بشویید و دانه های انگور را جدا کنید و تمامی دانه های انگور های له و خراب را جدا کرده و دور ریخته سپس دانه های سالم را شسته و تمامی آنها را آبکش کرده و بگذارید تا به خوبی خشک شوند.
4. با براش کف سینی فر را کمی چرب کرده و کاغذ روغنی بگذارید انگور ها را با فاصله ای مناسب بچینید
5. سینی را به مدت چهار ساعت درون فر قرار دهید و چندین انگور ها را چک کنید زیرا ماندن بیش از حد انگور ها در فر باعث خشک شدن بیش از حد کشمش ها می شود.
6. بعد از آماده شدن کشمش ها اجازه دهید تا 30 دقیقه کشمش ها هم دما با محیط شما شوند. سپس به آرامی با لیستک های سیلیکونی کشمش ها را از کف سینی جدا کرده و آن ها را درون ظرف درب دار و یا کیسه های زیپی بریزید و در مکانی خشک و خنک و یا یخچال نگهداری کنید.