‫مرد تا چند سال می‌تواند زن را طلاق ندهد؟

از روزگاری که طلاق گرفتن ساده نبود و جدایی آخرین راه حل بود نه اولین، زمان زیادی نگذشته است. اما طلاق هم مشکلات خود را دارد. زوج‌ها برای پایان یک زندگی باید راه پر فراز و نشیبی را طی کنند. به خصوص اگر یکی از طرفین راضی به جدایی نباشد.

‫مرد تا چند سال می‌تواند زن را طلاق ندهد؟

 در قوانین کشور ما حق طلاق به مرد داده شده است. مگر اینکه زن آگاهانه این حق را به عنوان شرط ضمن عقد ازدواج برای خود گرفته باشد. اما اگر زن این حق را نداشته باشد و مرد هم نخواهد او را طلاق بدهد، چه می‌شود؟ چه سرنوشتی در انتظار چنین زنی خواهد بود؟ مرد تا چه زمانی می‌تواند او را معلق نگه دارد و طلاق ندهد؟

طلاق از طرف زن می تواند راه حل مناسبی باشد. اما برای این کار نیاز است که شرایط خاصی وجود داشته باشد. یعنی زن اگر بتواند یکی از موارد تعیین شده در قانون را ثابت کند، می‌تواند از شوهرش طلاق بگیرد.

حق طلاق چیست؟

بر اساس ماده 1133 قانون، حق طلاق به مرد داده شده است. اما مرد می‌تواند وکالت اجرای حق طلاق را به زن خود بدهد. مرد می‌تواند این وکالت را به افراد دیگر مانند پدرش نیز اعطا کند. حتی اگر مرد به زن وکالتنامه بلاعزل برای طلاق بدهد، حق طلاق او همچنان سر جای خود باقی می‌ماند. یعنی با دادن حق طلاق به زن، حق طلاق از مرد گرفته نخواهد شد.

زن چگونه می‌تواند حق طلاق داشته باشد؟

زن زمانی می‌تواند حق طلاق داشته باشد یا طلاق از طرف زن زمانی ممکن است که دو کار انجام شده باشد. ابتدا اینکه زن حق طلاق را به صورت شرط ضمن عقد از آن خود کرده باشد. دوم اینکه مرد با مراجعه به دفتر اسناد رسمی وکالت طلاق یا همان حق طلاق را به زن خود بدهد.

در صورتی که ساکن ایران نباشند، می‌تواند با مراجعه با سفارت ایران این حق را به زنش بدهد. وکالتی که مرد به زن می‌دهد حتماً باید محضری باشد. یا باید در سند ازدواج قید شده باشد یا به صورت یک وکالتنامه رسمی باشد.

در صورتی که مرد این حق را به زن نداده باشد، زن می‌تواند از راه‌های دیگری برای طلاق اقدام کند. یکی از این راه‌ها که بدون وکیل اقدام کردن برای آنها سخت است، شروط دوازده گانه ضمن عقد است.

اجرت المثل از حقوقی است که در کشور ما برای زنان قرار داده شده است. بر طبق آن مردان نمی‌توانند تا زمانی که همه حقوق زن خود را پرداخت نکرده‌اند او را طلاق بدهند. این مسئله یکی از موانع طلاق دادن بر سر راه مردان است. مردانی که دلیل منطقی برای طلاق دادن زن خود ندارند.

 از چه راه‌هایی طلاق از طرف زن امکان پذیر است؟

قانون چند راه جلوی پای زنی قرار داده است که می‌خواهد از شوهرش طلاق بگیرد:

  • طلاق از طرف زن در صورت محقق شدن شروط دوازده گانه ضمن عقد ازدواج ممکن است. اعتیاد به مواد مخدر، ترک کردن زندگی و محکومیت قطعی به مدت پنج سال و بیشتر شامل این شرایط می‌شود.
  • کتک زدن زن و ابتلای مرد به بیماری‌های صعب العلاج و همچنین ابتلا به جنون از دیگر شرایط قانونی است.
  • عسر و حرج زن یعنی در سختی بودن او یکی دیگر از این راه‌ها است. بر اساس ماده 1130 قانون، زن می‌تواند در صورت اثبات زندگی همراه با مشقت از شوهرش طلاق بگیرد.
  • شرط دیگر غیبت مرد است. این شرط وقتی قابل قبول است که مرد زن را به مدت شش ماه متوالی ترک کرده باشد. بر طبق ماده 1029 قانون، زن می‌تواند درخواست طلاق بدهد. به شرط آنکه مرد دلیل موجهی برای غیبت خود نداشته باشد.
  • طلاق از طرف زن در صورت پرداخت نکردن نفقه یکی از این راه‌ها است. زن باید بتواند پرداخت نکردن نفقه به دلیل امتناع یا ناتوانی او را به اثبات برساند. بر اساس ماده 1129 قانون، دادگاه مرد را مجبور به طلاق دادن زن می‌کند.
  • وقتی مرد به کاری مشغول باشد که طبق نظر دادگاه با مصالح خانوادگی و حیثیت زن منافات داشته باشد. یعنی اگر مرد رفتارهای تحمل ناپذیر مالی داشته باشد، می‌تواند دلیلی برای طلاق گرفتن زن باشد.
  • اگر پنج سال از ازدواج گذشته باشد و هنوز صاحب فرزند نشده باشند. البته دلیل بچه‌دار نشدنشان باید عقیم بودن مرد یا داشتن عوارض جسمی دیگر باشد.
  • وقتی مرد بدون رضایت زن یک زن دیگر گرفته باشد یا به تشخیص دادگاه عدالت را میان آنها اجرا نکرده باشد.
اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه