نحوه افتتاح حساب ارزی بانک ملی

تاريخ : 20 جولای

در این بخش از گهر شیوه افتتاح حساب ارزی بانک ملی را برای شما عزیزان شرح می دهیم. این حساب ارزی به دو شکل قرض الحسنه و سرمایه گذاری مدت دار جهت افتتاح در دسترس عموم است. جهت افتتاح این نوع حساب باید با داشتن مدارک لازم مانند فرم درخواست افتتاح حساب و حداقل مبلغ لازم برای باز کردن حساب به شعب بانک ملی مراجعه نمایید.

شیوه افتتاح حساب ارزی بانک ملی

نحوه افتتاح حساب ارزی بانک ملی, جدید ۱۴۰۲ -❤️ گهر

امروزه به دلیل نوسانات پول ملی و عدم اطمینان به بازارهای داخلی، بسیاری از مردم تمایل دارند بخشی از پول خود را به ارزهای معتبر مانند دلار یا یورو تبدیل کنند. بر اساس قانون جدید بانک مرکزی، برای دریافت ارز از صرافی‌ها باید حتماً در یکی از بانک‌های معتبر کشور حساب ارزی داشته باشند.

یکی از بانک‌های اصلی که می‌توان در آن حساب ارزی باز کرد بانک ملی است. بانک ملی خدمات ارزی خود را در قالب افتتاح حساب ارزی قرض‌الحسنه‌ی پس‌انداز و جاری، و حساب ارزی سرمایه‌گذاری مدت‌دار ارائه می‌دهد. هم اشخاص حقیقی و هم اشخاص حقوقی می توانند برای باز کردن هر یک از این حساب‌ها در بانک ملی اقدام کنند.

اگر افتتاح حساب ارزی با هدف سرمایه‌گذاری و کسب سود و حفظ ارزش دارایی ارزی باشد، باید از حساب ارزی مدت‌دار استفاده کرد چرا که به حساب‌های قرض‌الحسنه‌ی ارزی سودی تعلق نمی‌گیرد، و این‌گونه حساب‌ها بیش‌تر برای انجام امور بانکی و نقل و انتقالات وجوه ارزی کاربرد دارند.

روش‌های افتتاح حساب ارزی

همان‌طور که گفته شد، برای دریافت ارز دولتی باید در ابتدا یک حساب ارزی افتتاح کنید. این کار از سه روش امکان‌پذیر است:

  • ۱- اولین روش مراجعه‌ی حضوری به بانک با به همراه داشتن شناسنامه و کارت ملی است که با این روش افتتاح حساب صورت می‌گیرد. فرم‌های درخواست افتتاح حساب در بانک موجود است و مشتریان می توانند از این فرم‌ها استفاده نمایند. تکمیل مدارک مورد نیاز و در اختیار داشتن آن‌ها هنگام مراجعه به شعب بانک برای افتتاح حساب ارزی اهمیت داشته و فرآیند افتتاح حساب را تسریع می‌بخشد. هم‌چنین باید در نظر داشت که در برخی شرایط علاوه بر مدارک مورد نیاز و وجه لازم برای افتتاح حساب، همراه داشتن یک معرف معتبر و شناخته شده نزد بانک نیز ضروری است. سپس افراد می‌توانند به صرافی مورد نظر خود مراجعه کرده و ۲ هزار یا ۲۲۰۰ دلار خود را دریافت کنند.
  • ۲- روش دیگر افتتاح حساب ارزی، اقدام به‌صورت آنلاین و از طریق اپلیکیشن «بام» است. برای افرادی که در بانک ملی حساب ریالی داشته باشند و اطلاعاتشان در سیستم ثبت شده باشد افتتاح حساب ارزی به‌آسانی صورت می‌گیرد. اما اگر در بانک ملی حساب ریالی ندارید، باید فرآیند تکمیل مدارک را به‌طور کامل و از ابتدا انجام دهید. برای افتتاح حساب آنلاین بانک ملی هم باید اسکن این مدارک را داشته باشید. این مدارک شامل موارد زیر است: صفحه‌ی اول شناسنامه، پشت و روی کارت ملی، تأیید امضای الکترونیکی، و عکس شخص متقاضی حساب. در ادامه‌ی مطلب به فرآیند افتتاح حساب ارزی از طریق سامانه‌ی بام خواهیم پرداخت.
  • ۳- می‌توانید از طریق اپلیکیشن «ایوا» هم اقدام به افتتاح حساب کنید. ابتدا اطلاعات خود را در این اپلیکیشن ثبت می‌کنید و سپس افتتاح حساب انجام می‌گیرد. مدارک مورد نیاز برای افتتاح حساب ارزی از طریق اپلیکیشن ایوا همان مواردی‌ست که برای اپلیکیشن بام نام برده شد، یعنی اسکن صفحه‌ی اول شناسنامه، اسکن پشت و روی کارت ملی، تأیید امضای الکترونیکی، و عکس شخص متقاضی حساب.

چگونه در اپلیکیشن بام حساب ارزی افتتاح کنیم

همان‌ طور که گفتیم، یکی از روش‌های افتتاح حساب در بانک ملی، استفاده از سامانه‌ی «بام» است. در ادامه به‌طور مختصر به همه‌ی مراحل این کار می‌پردازیم.

  • ۱- ابتدا باید وارد سامانه‌ی بام (Baam.bmi.ir) شوید.
  • ۲- در پنجره‌ی باز شده باید نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کنید. اگر برای اولین بار است که به سراغ این سامانه می‌آیید، روی گزینه‌ی سبزرنگ «ثبت‌نام» در بالای صفحه کلیک کنید.
  • ۳- بعد از ورود یا تکمیل ثبت‌نام، باید وارد حساب کاربری خود شوید. از سمت راست صفحه، منوی «عملیات حساب» را انتخاب و سپس از فهرست باز شده روی گزینه «افتتاح حساب» کلیک کنید.
  • ۴- در مرحله‌ی بعد باید اطلاعاتی مانند نوع حساب، شعبه، ارزی و ریالی بودن، مبلغ اولیه و سایر موارد را ثبت و سپس روی گزینه‌ی «بررسی جهت اطلاعات افتتاح حساب» کلیک کنید تا بانک این فرآیند را تأیید کند.
  • ۵- در مراحل بعدی لازم است که اسکن مدارک شخصی، امضا و سایر اطلاعات مهم را در اختیار سامانه قرار دهید تا فرآیند افتتاح حساب شما کامل شود.
  • ۶- مدارک لازم برای افتتاح حساب ارزی قرض‌الحسنه‌ی بانک ملی از سوی اشخاص حقوقی هم شامل یک نسخه از شرکت‌نامه، اساس‌نامه، و آگهی ثبت شرکت در روزنامه‌ی رسمی است. ارائه‌ی اصل و تصویر کارت ملی و شناسنامه‌ی صاحبان شرکت و تقاضای شرکت مبنی بر افتتاح حساب ارزی قرض‌الحسنه که به امضای صاحبان شرکت رسیده باشد نیز ضروری است.

افتتاح حساب ارزی بانک ملی در اپلیکیشن ایوا

برای افتتاح حساب آنلاین بانک ملی از طریق اپلیکیشن ایوا ابتدا باید آن را دانلود و روی یک گوشی هوشمند نصب کنید. سپس مراحل زیر را انجام دهید تا بدون مراجعه حضوری به‌راحتی بتوانید در بانک حساب ارزی داشته باشید.

  • ۱- بعد از ورود به اپلیکیشن، روی بخش «نشان بانک» کلیک کنید تا وارد فهرست خدمات بانکی شوید.
  • ۲- در این مرحله برای امکان استفاده از خدمات، باید امضای الکترونیکی داشته باشید. با یک‌بار ثبت امضای الکترونیکی در «ایوا» می‌توانید از بیش‌تر خدمات آنلاین بانک‌ها از جمله دریافت وام آنلاین هم بهره ببرید. بنابراین پیش از شروع مراحل افتتاح حساب، روی گزینه‌ی «گواهی امضا» کلیک کنید.
  • ۳- در مرحله‌ی ثبت امضا، به‌منظور احراز هویت، لازم است مشخصات کارت ملی، اطلاعات شناسایی، تصویر یا ویدئوی متقاضی و موارد مورد نیاز دیگر را وارد کنید. بعد از آپلود مدارک و اطلاعات خواسته‌شده، باید قوانین و مقررات مذکور در اپلیکیشن را مطالعه کنید، و در نهایت با فعال کردن تیک گزینه‌ی «شرایط فوق را می‌پذیرم»، وارد مرحله‌ی بعد شوید.
  • ۴- در مرحله‌ی بعد، به‌عنوان متقاضی باید شماره‌ی همراه خودتان را وارد کنید و منتظر دریافت کد فعال‌سازی باشید. بعد از وارد کردن کد و زدن گزینه‌ی «تأیید و ادامه» به مرحله بعد هدایت خواهید شد. سپس در مرحله‌ی بعد، باید کارت ملی را با کادر نشان داده‌شده اسکن کنید. در ادامه هم به سریال پشت کارت ملی نیاز خواهید داشت.
  • ۵- حالا نوبت به اسکن صفحه‌ی اول شناسنامه می‌ رسد که باید مثل مرحله‌ی قبل انجام شود.
  • ۶- در گام بعد، باید روی صفحه‌ی سفید نشان داده‌شده با انگشت خود امضا کنید.
  • ۷- بعد از ثبت و تأیید امضا، نوبت به تشخیص چهره می‌رسد تا بانک از یکی بودن عکس کارت ملی با تصویر متقاضی مطمئن شود. حتماً دوربین گوشی را طوری تنظیم کنید که صورت‌تان در کادر بیضی‌شکل قرار بگیرد.
  • ۸- اکنون بعد از تأیید احراز هویت می‌توانید از خدمات ارائه شده در نشان بانک استفاده کنید که یکی از آن‌ها باز کردن حساب است. بنابراین در صفحه‌ی نشان بانک روی گزینه افتتاح حساب بزنید.
  • ۹- در گام بعدی راهنمای افتتاح حساب آنلاین بانک ملی را با دقت مطالعه کنید و سپس به مرحله بعد بروید.
  • ۱۰- بعد از وارد کردن کد ملی به گزینه «افتتاح حساب/ایجاد مشتری» دسترسی خواهید داشت و می‌توانید آن را انتخاب کنید و وارد آن شوید.
  • ۱۱- حالا اطلاعات مورد نیاز مثل کد ملی، تاریخ تولد، استان و شهر محل سکونت و سایر اطلاعات خواسته‌شده را وارد کنید. در نهایت همه‌ی اطلاعات ثبت‌شده نمایش داده می‌شود. در صورت صحیح بودن، آن را تأیید کنید تا درخواست افتتاح حساب شما تکمیل و ثبت شود.

شرایط افتتاح حساب ارزی بانک ملی

شرایط افتتاح حساب ارزی بانک ملی در قالب قرض‌الحسنه به این صورت است که افراد با سن ۱۲ سال تمام می‌توانند به نام خود حساب باز کنند؛ اما برداشت از آن پس از سن ۱۵ سال تمام امکان‌پذیر است. تا پیش از این، حداقل موجودی برای افتتاح حساب قرض‌الحسنه پس‌انداز ارزی ۱۰۰ دلار یا ۱۰۰ یورو بود؛ اما بر اساس قانون جدید بانک مرکزی، موجودی در زمان افتتاح حساب ارزی دیگر ضروری نیست و این حساب می‌تواند به‌صورت خالی و با موجودی صفر هم افتتاح شود.

این مطلب در مورد افتتاح حساب سپرده‌ی ارزی مدت‌دار بانک ملی نیز صادق است. تا پیش از جدیدترین قانون بانک مرکزی، افتتاح حساب سپرده‌ی ارزی نیازمند سرمایه‌گذاری حداقل مبلغ  ۱۰۰۰ دلار یا ۱۰۰۰ یورو بود؛ اما اکنون دیگر به حداقل موجودی برای باز کردن حساب نیاز نیست. افتتاح این نوع حساب در قالب سپرده‌ی مدت‌دار یک‌ماهه، سه‌ماهه، شش‌ماهه، نه‌ماهه و یک‌ساله امکان‌پذیر است، و اتباع خارجی هم با ارائه‌ی گذرنامه و داشتن روادید معتبر، مجاز به افتتاح حساب سپرده‌ی ارزی مدت‌دار در بانک ملی هستند.

مراجعه به صرافی

زمانی که افتتاح حساب انجام شد متقاضیان به صرافی مراجعه می‌کنند و شماره حساب خود را به صرافی می‌دهند. در این زمان، بعد از راستی‌آزمایی متقاضی، صرافی ارز مراجعه‌کننده را به روش سیستماتیک به حساب فرد انتقال می‌دهد، و زمانی که حساب شارژ شد ۵ روز کاری یعنی یک هفته بعد به بانک مراجعه می‌کنند و از ۲ هزار ارز، هزار و ۹۰۰ عدد را دریافت می‌کنند و ۱۰۰ عدد باقی مانده را نیز ۶ ماه بعد دریافت خواهند کرد.
لازم به ذکر است که دریافت ۱۹۰۰ دلار مشمول پرداخت کارمزد به بانک است؛ اما برای افتتاح حساب در این سرفصل احتیاج به مبلغی نیست و حساب، همان‌طور که قبلاً گفتیم، با مانده‌ی صفر ایجاد می‌شود.
آخرين هاي اين بخش
ديگران چه مي خوانند
دیدگاه ها
برای ارسال دیدگاه مرتبط با این مطلب کلیک کنید

گـهـر در شبکه هاي اجتماعي