7 فایده شگفت انگیز انجیر خشک

مواد مغذی و فوق العاده موجود در انجیر خشک و ویتامین های مختلف موجود در آن باعث شده که این محصول بی نظیر نسبت به گذشته بیشتر در سبد خرید خانواده ها قرار گیرد.

در این مقاله قصد داریم برخی از خواص و فواید دارویی این میوه را ارائه کنیم. این محصول مملو از مواد مغذی است و فواید بالقوه ‌ای برای سلامتی دارد. انجیر خشک به هضم غذا ، کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و همچنین مدیریت سطح قند خون ، کمک می کند.

7 فایده شگفت انگیز انجیر خشک

انجیر خشک چیست؟

انجیر خشک شده ، نوع کم آب و یا به اصطلاح خشک شده میوه انجیر می باشد که بر روی درخت انجیر (با نام علمیFicus carica) رشد می کند. با توجه به اینکه انجیر تازه به دلیل دارا بودن بافت آبدار و خوش طعم بسیار محبوب است ، ولیکن به دلیل اینکه میوه نسبتا لطیفی است ، هر سال تنها برای مدت کوتاهی در دسترس می باشد. انجیر تازه فقط برای  مدت یک و یا دو هفته پس از برداشت ، مفید است و بهتر است ظرف چند روز مصرف شود.

از طرف دیگر، انجیر خشک را می توان در طول سال استفاده نمود. این محصول به دلیل ماندگاری بیشتر در بسیاری از نقاط جهان به راحتی در دسترس بوده و مورد استفاده قرار می گیرد. انجیر یک میوه خاورمیانه ای است اما اکنون به طور گسترده و به صورت خشک شده به سایر نقاط جهان صادر می شود. این محصول از طریق خشک کردن در آفتاب یا از طریق فرآیند کم آبی توسط دستگاه ، یک میان وعده غنی از فیبر و مواد مغذی می باشد.

مواد مغذی موجود در انجیر خشک

انجیر خشک دارای ارزش غذایی قابل توجهی می باشد. از جمله مواد مغذی موجود در این محصول می توان به پروتئین ، کربوهیدرات ، کلسیم ، ویتامین  K، پتاسیم ، آهن و منیزیم اشاره کرد. از نظر فیبر غذایی ، انجیر خشک نسبت به هر میوه دیگری دارای بیشترین میزان فیبر است. نصف پیمانه انجیر خشک ، در حدود 200 گرم کالری دارد و تقریبا هیچ چربی ندارد.

این محصول همچنین دارای آنتی اکسیدان و مواد فعال مختلف می باشند که برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید می باشد. این محصول همچنین دارای  مقادیر کمی از اسیدهای چرب امگا 6 ، اسید گلوتامیک و اسید لینولئیک  می باشد.

فواید انجیر خشک

از مهمترین فواید سلامتی در مصرف انجیر خشک می توان به تقویت استخوان ها ، کاهش فشار خون ، کمک به هضم غذا ، کمک به کاهش وزن و تنظیم علائم دیابت و غیره اشاره نمود. در ادامه به اختصار برخی از این خواص ارائه شده است.

1- مراقبت از پوست

این محصول با داشتن مقدار مناسبی از ویتامین E ، ویتامین C و کلسیم می ‌تواند پوست را تقویت کند. این مواد مغذی می تواند به عنوان آنتی اکسیدان عمل کند تا رادیکال های آزاد را از بین ببرد و از ایجاد استرس اکسیداتیو که منجر به چین و چروک ، لکه های پیری و سایر لک ها می شود ، جلوگیری کند. همچنین مصرف این محصول می تواند خاصیت ارتجاعی پوست را بهبود بخشد و برای مدت طولانی ‌تری پوست را جوان نگه دارد.

2- کمک به حفظ تراکم استخوان

مواد معدنی بسیاری در این محصول وجود دارد که به تراکم استخوان کمک می کند. با افزایش سن ، بدن مواد معدنی را از استخوان ها بیرون می کشد ، در نتیجه مفاصل ضعیف می شوند و خطر ابتلا به پوکی استخوان افزایش می یابد. استفاده از انجیر خشک می تواند این روند را کاهش دهند.

3- کاهش فشار خون

این محصول با دارا بودن مقدار قابل توجهی پتاسیم ، برای کاهش فشار خون عالی هستند. پتاسیم یک باز کننده عروق است ، به این معنی که می تواند فشار روی رگ های خونی و شریان ها را کاهش دهد. بنابراین از سیستم قلبی عروقی شما در برابر حملات قلبی ، سکته مغزی و تصلب شرایین محافظت می کند ، در حالی که خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب را نیز کاهش می دهد.

4- سیستم ایمنی

ویتامین سی به دلیل اینکه می تواند تولید گلبول های سفید خون را تحریک کرده و دفاع شما را در برابر عفونت های مختلف و پاتوژن های خارجی تقویت کند، برای تقویت سیستم ایمنی بسیار اهمیت دارد. سایر آنتی اکسیدان های موجود در این میوه نیز می تواند فشار روی سیستم ایمنی بدن را تا حدود زیادی کاهش دهد.

5- بیماری مزمن

بیماری ‌های مزمن و التهاب جزء بیماری هایی هستند که بسیاری از افراد با آن مواجه هستند. اما با افزایش تعداد مواد معدنی و ویتامین ‌ها و به‌ ویژه آنتی ‌اکسیدان ‌ها ، می توان استرس اکسیداتیو را کاهش داد و از مشکلاتی مانند بیماری های قلبی و آرتریت روماتوئید پیشگیری نمود.

6- کمک کاهش وزن

سطح قابل توجه فیبر موجود در این محصول به افزایش احساس سیری کمک می کند. بنابراین از پر خوری جلوگیری می کند. همان طور که گفته شد باید به کالری و قند بالای آن توجه کرد و انجیر خشک را تنها باید در حد اعتدال مصرف کرد.

7- کلسترول

ثابت شده است که فیبر های غذایی ، کلسترول اضافی را از سیستم قلبی عروقی جدا می کند. در نتیجه مصرف این محصول می تواند در برابر بیماری قلبی و تجمع پلاک موثر باشد.

به طور کلی انجیر خشک سرشار از مواد مغذی است در حالی که کالری نسبتاً کمی دارد و آن را به یک رژیم غذایی سالم تبدیل می کند. برای مشاهده برخی از محصولات دارای خواص مشابه با انجیر خشک اینجا کلیک کنید. لازم به ذکر است این محصول فیبر بیشتری نسبت به آلو و پتاسیم بیشتری نسبت به موز دارد.

 

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه