5 مورد از فواید خرما برای بلغمی ها

خرما؛ میوه‌ای شیرین و لذیذ است که از طب سنتی گرفته تا طب نوین و امروزی، مصرف آن را به افراد توصیه می‌کنند. این میوه لذیذ تاثیر زیادی در سلامت بدن دارد و به شکل اعجاب انگیزی به بهبود بیماری‌ها کمک کرده و مانع ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها و مشکلات دیگر می‌شود.

5 مورد از فواید خرما برای بلغمی ها

دلایل زیادی برای این ویژگی شگفت انگیز خرما وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به ارزش بالای این میوه، مواد مغذی سرشار آن و ویتامین‌های متعددی که در آن وجود دارند، اشاره کرد. این میوه که دارای انواع مختلفی نیز هست، یکی از بهترین خوراکی‌ها برای افرادی است که به مشکلات بلغمی دچار هستند. در این مطلب قصد صحبت در مورد تاثیر خرما بر بلغم و معرفی بهترین خرما برای بلغمی ها را داریم.

مزاج بلغمی چیست؟

در طب سنتی افراد براساس مزاجی که دارند، طبقه‌بندی می‌شوند. هر مزاج یا طبع ویژگی‌های مخصوص به خود را دارد و تغذیه، مصرف داروها و حتی سبک زندگی فرد بسته به این ویژگی‌ها تعیین می‌شود. امروزه در طب نوین هم ثابت شده که توجه به مزاج و تغذیه بر اساس آن، تاثیر شگرفی در سلامتی دارد.

به خصوص در حوزه تناسب اندام و کاهش وزن که امروزه دغدغه بسیاری از مردم دنیاست، آشنایی با طبع و مزاج و انتخاب غذاهای سازگار برای رژیم غذایی، اهمیت فوق‌العاده زیادی دارد. مزاج‌ها انواع مختلفی دارند که یکی از آن‌ها مزاج یا طبع بلغمی است.

در مزاج بلغمی که به طبع سرد و تر هم معروف است، افراد غالبا موهای نازک و پوست روشنی دارند. چاقی افرادی که مزاج آن‌ ها از این نوع است، حالت گلابی شکل دارد و معمولا شکمی تخت یا کوچک اما پهلوها و باسنی برجسته دارند. این افراد نسبت به مشکلاتی مانند نفخ معده مستعدتر هستند.

برای خنثی‌سازی این مزاج و کاهش مشکلات آن باید غذاهایی مصرف کرد که طبع مخالف و گرم و خشک داشته باشند و یکی از شناخته‌شده‌ترین مواد غذایی با این ویژگی خرما است.

کدام خرما برای افراد با مزاج بلغمی مناسب است؟

5 مورد از فواید خرما برای بلغمی ها

خرما یکی از بهترین مواد خوراکی برای افرادی است که مزاج سرد و مرطوب دارند. طبع خرما گرم است و تا حد زیادی مزاج سرد بلغمی‌ها را خنثی می‌کند. در بیشتر موارد زمانی که پزشک مزاج فرد را از نوع بلغمی و سرد تشخیص می‌دهد، انواع خرما و فرآورده‌های آن را برای خنثی‌سازی مزاج او پیشنهاد می‌دهد.

مصرف روزانه خرما به میزان کافی کمک زیادی به اصلاح طبع فرد و کاهش مشکلاتی که در اثر سرد و مرطوب بودن طبع برای او ایجاد شده بود، می‌کند. در اینجا معمولاً یک سوال مطرح می‌شود که در میان انواع مختلف خرما کدام یک برای درمان مزاج بلغمی مناسب‌تر می‌ باشد؟

در پاسخ این سوال باید گفت که طبع خرما در تمام گونه‌ها و انواع آن از خرمای مضافتی گرفته تا خرمای کبکاب و زاهدی، گرم و خشک است. بنابراین تفاوتی ندارد که کدام نوع از خرما را در رژیم غذایی خود استفاده می‌کنید. تمام انواع این میوه به دلیل طبعی که دارند، برای درمان مزاج بلغمی شما مناسب هستند.

با این حال در بعضی منابع گفته می‌شود که طبع گرم و خشک که خنثی کننده مزاج بلغمی است، متعلق به خرماهای خشک می‌باشد و خرمای تازه به خصوص رطب، رطوبت نسبتا بیشتری دارند و تنها سرمای طبع بلغمی را خنثی می‌کند.

البته برای انتخاب نوع خرما جهت مصرف، باید به یک موضوع مهم دیگر هم توجه کرد و آن، وضعیت فرد در زمینه‌های دیگر است. برای مثال اگر بلغمی هستید و به بیماری دیابت هم مبتلا می‌باشید، بهتر این است که خرماهایی را استفاده کنید که شیره کمتری دارند. صرف نظر از شیره خرما طبع گرم میوه به درمان مشکلات بلغمی شما کمک می‌کند اما کم بودن شیره آن باعث تعادل قند خون و کنترل دیابت شما می‌شود.

فواید خرما برای بلغمی ها

5 مورد از فواید خرما برای بلغمی ها

زمانی که فرد با طبع بلغمی سراغ پزشک می‌رود تا مشکلات ناشی از آن را درمان کند، پزشک چه در حوزه طب نوین و چه در حوزه طب سنتی مصرف مواد غذایی و خوراکی‌هایی را توصیه می‌کند که طبع گرمی دارند. هر چقدر طبع غذای مصرفی گرم تر باشد، خنثی شدن مزاج بلغمی سریعتر اتفاق می‌افتد و مشکلات ناشی از آن مانند خستگی و بی‌حوصلگی، چاقی و برآمدگی پهلوها و بسیاری موارد دیگر زودتر از بین می‌روند.

در میان انواع و اقسام خوراکی‌هایی که طبع گرم دارند، خرما یکی از بهترین‌هاست. علت بهترین بودن این میوه فواید زیادی است که در کنار طبع گرم برای افراد بلغمی مزاج دارد.
از جمله فواید خرما برای بلغمی‌ ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

خنثی کردن طبع

اولین و مهم‌ترین فایده خرما برای بلغمی‌ها خنثی کردن طبع سرد و تر آن‌هاست. این خاصیت به دلیل گرم و خشک بودن طبع میوه خرماست. به منظور استفاده حداکثری از این خاصیت خرما بهتر است از شکل تازه این میوه استفاده کنید. هر چند در فرآورده‌های آن مانند شیره یا حبه خرما هم این طبع وجود دارد اما بیشترین تاثیر زمانی است که خرمای تازه به خصوص کمی خشک مصرف شود.

درمان افتادگی پوست

یکی از مشکلات افرادی که دارای مزاج سرد و تر هستند، شل و افتاده بودن پوست آن‌هاست. این ویژگی به دلیل رطوبت بالای بدن آن‌هاست که با مصرف خرما می‌توان این مشکل را نیز درمان کرد. خرما با مشکلات پوستی مبارزه می‌کند و به دلیل وجود ویتامین‌ های C و D، در خاصیت الاستیکی پوست تاثیر گذاشته و باعث سفت شدن آن می‌شود.

درمان خواب آلودگی

خرما یک منبع غنی و سرشار از انرژی است. هر دانه این میوه به تنهایی کالری بالایی دارد و به دلیل قند فراوان، فورا سطح قند خون بدن را افزایش داده و موجب انرژی بخشی می‌شود. افرادی که با مشکلات خواب آلودگی و خستگی بیش از حد دست و پنجه نرم می‌کنند، به خصوص بلغمی مزاج‌ها با مصرف خرما می‌توانند این مشکل را نیز برطرف کنند. ضعف و سستی بدن یکی از خاصیت مزاج بلغمی است که با مصرف منظم خرما می‌توان تا حد زیادی با آن مقابله کرد.

درمان گرفتگی ماهیچه

از دیگر مشکلات بلغمی‌ها می‌توان به گرفتگی ماهیچه‌های آن‌ها به خصوص در ناحیه گردن و کمر اشاره کرد. این مشکل نیز با مصرف خرما برطرف می‌شود، زیرا خرما سرشار از منیزیم است و این ماده تاثیر زیادی در تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش التهابات دارد.

درمان سرفه

سرفه به دلیل عدم کنترل بزاق دهان یکی دیگر از مشکلات بلغمی هاست که با مصرف خرما کنترل می‌شود. خرما یک داروی طبیعی سرفه است و با روان کردن مسیر ریه و تنفس مانع بروز مجدد این مشکل می‌شود.

دیگر فواید خرما برای بلغمی‌ ها

از دیگر مشکلات بلغمی‌ها که خرما نقش موثری در برطرف کردن آن‌ها دارد، موارد زیر را می‌توان نام برد:

  • 1- نقرس
  • 2- پیسی
  • 3- ریزش مو
  • 4- دفع بیش از اندازه ادرار
  • 5- تپش قلب
  • 6- تنگی نفس
  • 7- کم حواسی
  • 8- آبریزش شدید بینی

پیشنهاد می کنیم برای استفاده از خواص این میوه، از خرمای تازه استفاده کنید. برای این کار، حتما از منبع و برندی این میوه را تهیه کنید که از کیفیت آن اطمینان دارید. اصل بم، برندی است که می توانیم در این زمینه به شما معرفی کنیم. شما ی توانید با مراجعه به سایت اصل بم در خصوص محصولات آن اطلاعات بیشتری در خصوص محصولات این برند کسب کنید.

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند

ارسال دیدگاه