هزینه وکیل برای طلاق توافقی + (هزینه های جزئی طلاق)

در این قسمت از گهر به بررسی هزینه وکیل برای طلاق توافقی در سال 1402 می پردازیم. حق طلاق یک سند محضری است که توسط مرد در دفترخانه اسناد رسمی امضا می‌ شود و به زن اجازه می‌ دهد که بدون حضور مرد، روند قانونی طلاق را پیش ببرد. هزینه وکیل طلاق بستگی به عوامل مختلفی دارد، از جمله جنسیت موکل و سختی و پیچیدگی پرونده. علاوه بر این، تجربه و دانش وکیل نیز تأثیرگذار است، زیرا قوانین مربوط به طلاق به طور مداوم تغییر می‌ کنند و وکیل باید با آنها هماهنگ باشد.  

هزینه وکیل برای طلاق توافقی

 

هزینه وکیل برای طلاق توافقی + (هزینه های جزئی طلاق)

هزینه طلاق توافقی با وکیل چقدر است؟

این سوال از وکلای مختلف جواب متفاوت دارد.

حق الوکاله هر وکیل چهار میلیون و پانصد هزار تومان است که با درنظر گرفتن همه هزینه ها با وکیل مبلغ نهایی نه میلیون تومان برای هر دو نفر زوجین است.

توجه داشته باشید که اگر دادخواست طلاق یکطرفه یعنی از جانب زوج یا زوجه بدهید و بعدا آن را تبدیل به توافقی کنید دادگاه پرونده را به داوری ارجاع میدهد و چون مرسوم و رویه شده که از واحد داوری دادگاه، داور تقاضا میشود،(نفری هشتاد هزار تومان در تهران به عنوان هزینه داوری اخذ میشود. ( زوجین با هم صد و شصت هزار تومان).

هزینه طلاق توافقی بدون وکیل در سال ۱۴۰۲ چقدر است؟

همانطور که می دانید برای دادن هر دادخواستی در دادگاه می بایستی هزینه دادرسی پرداخت کرد و با توجه به این که امروزه دادخواست ها از طریق دفاتر الکترونیک قضایی ثبت می گردد. هزینه ای نیز این دفاتر که بخش خصوصی محسوب می شوند دریافت می کنند. پس هزینه دادرسی و هزینه دفاتر الکترونیک، مواردی است که باید پرداخت شود.

هزینه ثبت دادخواست طلاق توافقی چقدر است؟

دادخواست ها و خواسته های آن از جهت هزینه دادرسی به دو بخش مالی و غیرمالی محسوب می شوند طلاق توافقی نیز یک خواسته غیرمالی  محسوب می شود.

در حال حاضر هزینه ثبت دادخواست طلاق در سال ۱۴۰۲ با احتساب تعرفه خود دفتر خدمات الکترونیک جمعاً حدود ۲۰۰ تا ۲۲۰ هزار تومان می شود.

پس از ثبت دادخواست دادخواست طلاق هزینه دیگری وجود ندارد مگر مشاوره دادگاه یا هزینه داوری در صورت تبدیل طلاق یک طرفه به طلاق توافقی آن هم در صورت استفاده از داوران مستقر در دادگاه.

دادگاه های خانواده تهران هزینه داوری را نفری ۸۰ هزار تومان اخذ میکنند.

پس از تصویب قانون حمایت خانواده جدید داوری از طلاق توافقی حذف گردید ولی به جای آن مشاوره اجباری شده است بخش مشاوره دادگاه هم هزینه ای از زن و شوهر دریافت می کند این هزینه مشاوره دادگاه در جاهای مختلف کشور و مجتمع های قضایی هر شهر متفاوت است در حال حاضر هزینه مشاوره طلاق توافقی در دادگاه ۸۰ هزار تومان  رای هر نفر است.

دیگر هزینه های طلاق توافقی چقدر است؟

پس از صدور حکم (گواهی عدم امکان سازش) پرداخت هزینه طلاق در محضر (دفترخانه) است تعرفه فعلی دفاتر طلاق برای ثبت طلاق توافقی خعلی با ده درصد که به حساب دولت ریخته می شود ۸۵۰ هزار تومان است. البته هنوز هستند دفترخانه های منصفی که به تعرفه قبلی هزینه را دریافت می کنند.

در شهر تهران با توجه به انصاف و محل دفترخانه طلاق هزینه ثبت طلاق در محضر بین ۱/۵۰۰/۰۰۰ الی ۲/۵۰۰/۰۰۰ هزار تومان است. این مبلغ برای هر کدام از طرفین نیست و جمعا این مبلغ پرداخت می شود. این که هزینه ها را چه کسی باید پرداخت کند بستگی به توافق طرفین دارد.

حق الوکاله طلاق توافقی یا به بیان دیگر ملاک حق الوکاله برای طلاق توافقی هم بر طبق آیین نامه تعرفه حق الوکاله وکلای دادگستری توافق وکیل و موکل است. به همین دلیل است که اگر شما از هر وکیل در خصوص دستمزد او سوال کنید قیمتی متفاوت خواهد بود.

توجه داشته باشید که ثبت طلاق در دفاتر رسمی طلاق سهمیه بندی شده است و این امر موجب افزایش قیمت توسط دفتر طلاق شده است. اما حدود قیمت و هزینه وکیل طلاق همان است که گفته شد. هزینه دادرسی و مشاوره دادگاه تا اخذ رای قطعی گواهی عدم امکان سازش است به اینکه دادخواست طلاق توافقی باشد و چه اینکه تبدیل طلاق یک طرفه و توافقی.

طلاق توافقی

عنایت داشته باشید حق الوکاله گفته شده شامل هزینه ثبت طلاق در محضر نمی باشد. لذا با توجه به تجربیات سالهای وکالت ترجیح ما بر این است که وکیل دادگستری مرحله ثبت طلاق در محضر را  علیرغم اینکه منع قانونی ندارد – انجام ندهد. زیرا بسیارند زوجینی که بعد از مدتی از تصمیم خود منصرف می شوند و همین فرصت سه ماهه ثبت طلاق در محضر توسط خود زوجین مهلت مناسبی برای تحلیل و عاقبت اندیشی توسط زوجین دارد. که آیا تصمیم صحیح را با شرایط زندگی خود گرفته اند یا خیر. از مضرات طلاق توافقی سرعت و عجله است.

مطابق بخشنامه نامه جدید ابلاغ شده به دفاتر رسمی طلاق از خرداد ۱۴۰۲ برای ثبت طلاق در محضر یا خود زوجین باید حضور یابند یا وکیل با داشتن وکالت رسمی بنابراین وکلای دادگستری هم در مرحله ثبت طلاق باید وکالت کاری برای ثبت طلاق داشته باشند و وکالتنامه های وکیل دادگستری را فقط دادگاه برای مراحل طلاق و گرفتن رای می پذیرند.

البته در صورت اصرار شدید زوجین برای ثبت رای در محضر طلاق توسط وکیل پایه یک دادگستری هزینه ثبت طلاق در محضر بانضمام هزینه شاهد و حق الوکاله جداگانه محاسبه خواهد شد. ولی اعتقاد ما مرحله ثبت طلاق در دفتر رسمی طلاق نیازمند وکیل نیست و شاید به صلاح خیلی از زوجین نباشد. به ما اعتماد کنید…

هزینه وکیل طلاق توافقی را چگونه و در چند مرحله دریافت می کنید؟

در ابتدای مراجعه زوجین و ثبت توافقات طلاق و تحویل مدارک طلاق توافقی برای طلاق مبلغ چهار میلیون و صد هزار تومان دریافت می شود و باقیمانده پس از صدور رای قطعی به همان مبلغ با تحویل مدارک و رای به موکل دریافت می شود.

با داشتن وکالت طلاق ( حق طلاق) از شوهر نیاز به وکیل و رفتن به مشاوره هست ؟

اگر بخواهیم از راه دادخواست طلاق توافقی اقدام کنیم اول باید در سامانه تصمیم بهزیستی ثبت نام کنید و چند جلسه مشاوره را بگذرانید اگر به هر دلیل همسرتان همکاری نمی کند، در تهران می توانید از طریق ثبت دادخواست طلاق یکطرفه و تبدیل به توافقی به نتیجه مطلوب خود برسید البته موضوع کاملاً فنی محسوب می شود در صورت تمایل و البته بخشش مهریه با ما تماس بگیرید تا وکیل متخصص طلاق، وکالت شما را به عهده بگیرد.

همانطور که گفته شد زن اگر حق طلاق کامل داشته باشد از همه ایران از طریق سامانه ثنا قبول وکالت میکنیم و حق الوکاله و هزینه ها همان است که اعلام شده است.

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه