بی نظیرترین خواص عناب برای سلامت بدن

تاريخ : 8 بهمن

این میوه طبیعی خواب را تقویت می کند ، اضطراب را تسکین می دهد ، به هضم غذا کمک می کند و از بیماری های مختلف محافظت می کند.

گیاه عناب از ارزش درمانی طبیعی بالایی برخوردار است ، عناب در تقویت خواب و آرامش ، کاهش استرس و اضطراب ، تقویت هضم غذا ، محافظت از قلب و مغز و محافظت در برابر سرطان موثر می باشد.

عناب چیست؟

بی نظیرترین خواص عناب برای سلامت بدن, پورتال خبری فرهنگی گهر

میوه عناب شیرین و سرشار از فیبر است که دارای ارزش غذایی ، منبع خوبی از ویتامین A ، C ، ویتامین های گروه B ، مواد معدنی از جمله آهن ، فسفر و کلسیم و اسیدهای چرب سالم است.

عناب هزاران سال در طب سنتی چینی ، از جمله به عنوان آرام بخش ، تسکین دهنده اضطراب و کمک دهنده دستگاه گوارش مورد استفاده قرار می گرفته.

خواص عناب در سیستم داخلی بدن

عناب حاوی ویتامین ها ، مواد معدنی ، اسیدهای چرب و سایر ترکیبات ارگانیک برای سلامتی ، می تواند فواید زیادی برای خواب ، خلق و خو ، سلامت عمومی و محافظت در برابر بیماری ها داشته باشد. براساس تحقیقات علمی ، برخی از راه های خاص که عناب به سلامتی شما رسیده است آمده است:

به عنوان یک آنتی اکسیدان: عناب حاوی منابع قدرتمند بسیاری از آنتی اکسیدان ها از جمله ویتامین های C ، B و A می باشد. آنتی اکسیدان ها به ترمیم و مهار آسیب های سلولی کمک می کند و استرس اکسیداتیو و التهاب مضر را در بدن کاهش می دهد. قدرت آنتی اکسیدانی عناب ممکن است مزایا و محافظت گسترده ای از جمله برای کبد و سیستم قلبی عروقی داشته باشد.

به عنوان یک ضد التهاب :  دانشمندان چندین ماده مهم فیتوشیمیایی معروف به ساپونین ها را در عناب شناسایی کرده اند. این مواد شیمیایی گیاهی طبیعی از قابلیت های ضد التهابی قدرتمند برخوردار هستند و تحقیقات علمی نشان می دهد که آنها تأثیر مفیدی بر سیستم ایمنی بدن دارند. عناب همچنین حاوی فلاونوئیدها و پلی ساکاریدها ، ترکیبات فیتوشیمیایی است که دانشمندان معتقدند در تقویت سیستم ایمنی نیز نقش مهمی دارند.

به عنوان یک آرام بخش : دو نوع فیتوشیمیایی موجود در عناب ، ساپونین ها و فلاونوئیدها باعث ایجاد تغییر در انتقال دهنده های عصبی از جمله GABA و سروتونین می شوند که می توانند خواب و خوابیدن را راحت تر کنند. حداقل یکی از ساپونین های موجود در عناب به آرام کردن فعالیت در ناحیه هیپوکامپ مغز کمک می کند. عناب حاوی یک ترکیب فلاونوئید به نام اسپینسین است که به نظر می رسد از طریق اثرات آن روی سروتونین باعث خواب آلودگی می شود. اینها برخی از توضیحاتی است که دانشمندان تا به امروز در مورد اثرات آرام بخش عناب شناسایی کرده اند.

به عنوان ضد اضطراب: همان ترکیبات ساپونین و فلاونوئید که برای آرامش و ترویج خواب کار می کنند همچنین اثرات ضد اضطراب عناب را ارائه می دهند.

به عنوان یک دستگاه گوارش: به نظر می رسد ترکیبات طبیعی عناب باعث افزایش تحرک در سیستم روده می شود.

کاهش دهنده قند خون: عناب می تواند قند خون را کاهش دهد ، و این باعث می شود در محافظت در برابر و درمان دیابت و سایر اختلالات متابولیکی مفید باشد. برخی دانشمندان فکر می کنند که توانایی کاهش قند خون عناب بدلیل غلظت بالای ویتامین A ناشی از آن است که می تواند حساسیت به انسولین را بهبود بخشد. تحقیقات دیگر به اثرات مثبت عناب بر آدیپونکتین ، هورمونی که قند خون و سایر نشانگرهای متابولیک را تنظیم می کند ، اشاره دارد.

بی نظیرترین خواص عناب

بی نظیرترین خواص عناب برای سلامت بدن, پورتال خبری فرهنگی گهر

برای خواب: نظر یک پزشک درباره عناب ، من اغلب عناب را به عنوان یک مکمل برای بیمارانم که دچار بی خوابی یا مشکلات خواب دیگر هستند توصیه می کنم. به نظر می رسد عناب به ویژه برای افرادی که بی خوابی و سایر مشکلات خوابشان با استرس و اضطراب مرتبط است ، مؤثر است.

یکی از مهمترین فواید عناب توانایی آن در آرام کردن ذهن ، ساکت کردن فعالیت عصبی و کمک به حفظ خواب است. مطالعات علمی نشان می دهد عناب زمان خواب را در موش ها طولانی تر می کند. فلاونوئیدها و ساپونین ها – ترکیبات فعال زیستی موجود در عناب نشان داده که باعث افزایش زمان خواب می شود.

برای اضطراب و استرس: برای بسیاری از افراد ، مشکلات خواب و اضطراب دست به دست هم می دهند. همان ترکیبات فعال زیستی عناب که به بهبود خواب کمک می کنند ، می توانند اضطراب را نیز کاهش دهند . تأثیراتی که عناب بر دو انتقال دهنده عصبی مهم برای خلق و خوی و آرامش دارد ، منابع قدرت ضد اضطرابی این گیاه است.

برای هضم سالم: عناب هزاران سال است که برای معالجه مشکلات گوارشی از جمله نفخ ، درد معده و یبوست مورد استفاده قرار می گیرد. تحقیقات نشان می دهد عناب می تواند اسید معده را کاهش دهد ، همچنین به محافظت در برابر و درمان زخم معده کمک می کند. تحقیقات همچنین نشان می دهد عناب در بهبود یبوست مزمن بسیار مؤثر است.

برای سلامتی متابولیک: عناب می تواند در کاهش قند خون مؤثر باشد ، و آن را به عنوان یک درمان طبیعی بالقوه مفید برای محافظت در برابر و معالجه دیابت و سایر اختلالات مربوط به قند خون مانند سندرم متابولیک ، مفید می کند. تحقیقات همچنین عناب را دارای خاصیت ضد چاقی ، با توانایی جلوگیری از تجمع چربی در بدن نشان داده است

برای سلامت قلب و عروق: آنتی اکسیدان و ضد التهاب عناصر عناب ممکن است مزایا و محافظت های گسترده ای را به قلب و سیستم قلبی و عروقی ارائه دهد. ساپونین های موجود در عناب می توانند به کاهش کلسترول کمک کنند. در تحقیقات علمی ، نشان داده شده است که عناب سطح کلسترول HDL سالم را افزایش می دهد . مطالعات همچنین  نشان داده عناب قادر به کاهش سطح تری گلیسیرید و غلظت پروتئین واکنشی C است.

برای محافظت از مغز: تحقیقات نشان می دهد عناب ممکن است تعدادی از مزایای محافظتی برای مغز از جمله محافظت از سلولهای عصبی در برابر آسیب و زوال ، کمک به ترمیم حافظه و بهبود یادگیری و محافظت در برابر اختلال شناختی داشته باشد. تحقیقات جدید نشان می دهد عناب ممکن است بتواند فعالیتهای ناکارآمد در مغز را که عامل بیماری آلزایمر است ، مسدود کند.

برای سلامتی ایمنی: عناب به عنوان یک حامی بالقوه قوی برای سیستم ایمنی بدن شناخته می شود که باعث کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو می شود که عملکرد سیستم ایمنی را تضعیف می کند و ما را در مقابل بیماری آسیب پذیرتر می کند. چندین ترکیب موجود در عناب – از جمله ساپونین ها ، فلاونوئیدها و پلی ساکاریدها – به عنوان عوامل پشتیبانی ایمنی عناب شناخته شده اند.

برای محافظت از سرطان: نتایج علمی زیادی درباره خواص مبارزه با سرطان عناب وجود دارد. به نظر می رسد بسیاری از ترکیبات فعال زیستی موجود در عناب ، از جمله ساپونین ها ، فلاونوئیدها ، آنتی اکسیدان ها ، پلی ساکاریدها و تری تری پنوئیدها ، توانایی کند کردن رشد و کشتن برخی از انواع سلول های سرطانی را دارند. دانشمندان به طور فزاینده ای عنصر عناب را به عنوان یك پیشگیری و درمان بالقوه برای سرطان معاینه می كنند.

عناب از میوه‌های بسیار مفید است که علاوه بر خواص تغذیه‌ای دارای موارد استفاده زیادی به عنوان یک گیاه دارویی است.

این میوه که می‌توان درختان آن را از ایران تا هند و جنوب چین و حتی جنوب اروپا پیدا کرد، در هر منطقه‌ای دارای اسامی مختلفی است. در هند و پاکستان آن را «ایناب» و در شرق آسیا آن را خرمای قرمز، خرمای چینی یا خرمای هندی می‌نامند.

 

گردآوری: گروه سلامت گهر

آخرين هاي اين بخش
ديگران چه مي خوانند
دیدگاه ها
برای ارسال دیدگاه مرتبط با این مطلب کلیک کنید

گـهـر در شبکه هاي اجتماعي